Kladno – Jihlava 2:5 (kon.) | Ústí n/L – Vsetín 3:4 (po pr.) | Prostějov – Přerov 3:2 (2:1 po s.n.)
Kadaň – Slavia 2:7 (kon.) | Litoměřice – Frýdek-M. 1:3 (kon.) | Havířov – Benátky n/J 6:3 (kon.)
Třebíč – Poruba 2011 5:4 (kon.)
koniec
Rytíři Kladno
2:5 (0:1, 1:2, 1:2)
HC Dukla Jihlava
cz Sobota 15.12.2018, 16:00 • ČEZ stadion, Kladno • Chance Liga (CZ) • 35. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 3 150 diváků. (18:44:07)
     
    Na Kladně je rozhodnuto, Jihlava bere ze šlágru kola tři body a upevňuje si první pozici. Cesta ke třem bodům ale byla pro Jihlavu ve třetí třetině strastiplná. Sice dala brzký gól ve 42. minutě, když se v přesilovce prosadil Jan Holý, za necelou minutu a půl však odpověděl za domácí Petr Vampola. Ten samý hráč pak byl velmi vidět a na svou osobu si vynutil hned tři fauly za sebou. Duklu to evidentně položilo a z posledních deseti minut hrála hned osm v oslabení 3 na 5 nebo 4 na 5. Kladno si ale v přesilových hrách nevytvořilo větší šanci, v powerplay naopak rozhodl Matěj Pekr a Jihlava bere z ledu Kladna cennou výhru 5:2. Z mé strany je to dnes vše. Přeji vám příjemný zbytek sobotního dne a u hokeje zase příště napočtenou!
     
    Konec zápasu.
    59:36 Matěj PEKR - 2:5
     
    59:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Máme hotovo, Dukla i přes sérii vyloučení ve třetí třetině bere tři body! Říha si dobře nezpracoval puk, čehož využil MATĚJ PEKR a dovezl puk do prázdné kasy. Aneb bývalý Kladeňák obral bývalého Jihlaváka. Bez asistence.
     
    59:08
    Keharovi utekl kotouč z modré a Kladno to začíná mít až neřešitelné.
     
    58:52
    Říha udržel na zádech soupeře a nahrál na Strnada. Ten našel před brankou Zikmunda, na něj byl ale puk moc vysoko.
     
    58:27
    Čachotský vyhodil obloukem, navíc tak šikovně, že se nejedná o icing.
     
    58:01
    Stále Dukla nevyhodila, Kladno kombinuje okolo branky Lundströma.
     
    57:38
    Keharova bomba od modré trefila prvního stojícího hráče. Kladno hraje bez gólmana!
     
    57:18
    Svedlund udržel pásmo pro Kladno, přihrávka na Machače sice prošla, ale nikoli Machač. Rytíři si vytvořili závar v předbrankovém prostoru, ale Lundström opět Duklu podržel. Dnes asi jasný muž zápasu na straně Jihlavy.
     
    56:44
    Skořepa si zpracoval vyhozený puk v útočném pásmu a Dukla hraje oslabení zatím opravdu skvěle. Možná lépe než hru v pěti.
     
    55:35
    Jihlava se ubránila v dvojnásobném oslabení, teď už je to klasické. Tlak od Kladna je to však spíše platonický. Vampola opět střílel, ale pouze do Lundströma.
     
    55:25
    Jihlava je v momentální těžké vylučovací krizi! Čachotský v obranném pásmu podrazil jednoho z Kladenských a Poldi má znovu 15 sekund 5 na 3, pak následně 1:45 5 na 4!
     
    54:14
    Werbik potrápil Svedlunda a přiťukl v útočném pásmu na najíždějícího Jiránka, který z první trefuje vedle! Výborná práce Werbika v útočném pásmu.
     
    53:38
    Štebih vyhazuje a Dukla je z nejhoršího venku. Nyní ji čeká oslabení 4 na 5 v plné délce dvou minut.
     
    53:32
    Vyhrané buly od Plekance šlo na Vampolu, který si připravil střelu a pálil, přímo do středu branky a Lundström zasahuje.
     
    53:28
    Půža zlomil při bránění hokejku a bylo z toho chvílemi 2 na 5, Lundström ale při zákroku posunul branku a Duklu tím prakticky zachránil. Hostující gólman trestu unikl, Kladno si bere oddechový čas!
     
    52:58
    Čachotský výborně vyvezl kotouč do útočného pásma a Jihlava hraje v oslabení 3 na 5.

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 25. Vildumetz (Kehar, Hajný), 44. Vampola (Plekanec, J. Strnad) – 3. Štebih (Klíma, J. Holý), 31. Klíma (Čachotský), 32. Anděl (Skořepa), 42. J. Holý (Čachotský, Štebih), 60. Pekr


    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – J. Říha, Zajíc, Veber, Svedlund, Volráb, Kehar – Machač (A), Plekanec, Kubík – J. Strnad (C), Vampola (A), Zikmund – Redlich, T. Kaut, Kružík – Jelínek, Vildumetz, Hajný.
    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – J. Pohl, J. Holý, Štebih, Půža, Štindl, Vála – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Jiránek (A), Werbik, T. Havránek – Harkabus, M. Hlinka, Hrníčko.

    Rozhodca: Veselý, Zubzanda – Kokrment, Coubal

    Diváci: 3 150