Nîmes – Lille 2:3 (kon.) | Nice – Saint-Étienne 1:1 (kon.) | Lyon – Monaco 3:0 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
3:0 (2:0)
AS Monaco
cz Nedeľa 16.12.2018, 21:00 • Parc Olympique Lyonnais, Lyon • Ligue 1 Uber Eats • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 14:9. (22:51:19)
     
    Jedna nastavená minuta vypršela a zápas osmnáctého kola končí. Lyon s přehledem přehrál i nadále se trápící Monako 3:0.

    Převaha Lyonu byla znát od první minuty. Obrana Monaka odolávala pouze osm minut, Traoré pronikl po pravé straně do vápna, Benaglio míč jen vyrazil k nohám Houssema Aouara, který už neměl potíže skórovat. Druhý zásah přišel po velmi podobné akci. Kenny Tete ve skluzu přihrával pod sebe, Nabil Fékir překonal nepřipravenou obranu a zakončil k levé tyči. Monako si v první pětačtyřicetiminutovka nevypracovalo ani jedinou nadějnou šanci. Po změně stran se nehrálo více jak minutu a hráči se do sebe pustili po faulu Golovina na Fékira. Po konzultaci s videem byl ruský záložník vyloučen, za roztržku byli odměněni žlutou kartou Depay, Falcao i Raggi. Po hodině hry pečetil vítězství Lyonu Ferland Mendy, který uklidil hlavičku po centru Tetea ke vzdálenější tyči.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    O útočnou akci se ještě pokusil středem trávníku Dembélé. Jeho přihrávku na Depaye byla přesná, ale před nizozemským útočníkem se stačil vrátit Glik.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase jednu minutu.
     
    90
    Lyon je znovu v pohodovém tempu u balonu. Diop si pomohl přihrávkou k Fékirovi, následně se kapitán domácího celku rozhodl o spolupráci s Tousartem. Dembélému ale už na levé straně utekl balon do zámezí.
     
    89
    Ferland Mendy cpal balon do nebezpečného prostoru ve středu vápna. Domácí už ale nejdou po zakončení tak hladově jako v prvním poločase, navíc byl Tousart přistižen v ofsajdu.
     
    88
    Tousart posílal kolmici na rozběhnutého Diopa, ale ke střídajícímu útočníkovi balon neprošel. Skvěle se obrátil na hranici vápna Jemerson, který alespoň na chvíli potlačil útočnou aktivitu Lyonu.
     
    87
    Depay sice napálil volným přímým kopem pouze obrannou zeď, ale tlak Lyonu tak mohl pokračovat od rohového praporku. Fékir rozehrával pouze do kombinace.
     
    86
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Jason Denayer, přichází Martin Terrier.
     
    85
    Čtvrtý gól Lyonu nebyl daleko. Tete měl na pravé straně vápna spoustu prostoru, ale nedokázal si včas připravit míč ke střele a toho využil bránící Kamil Glik.
     
    84
    Lyon i nadále diktuje tempo zápasu. Fékir už nyní tak aktivní jako v prvním poločase, ale nyní se zapojil do kombinace. Po jeho přihrávce centroval Tete, ale jen k Raggimu.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce zápasu. O třech bodech je sice rozhodnuto, ale oslabené Monako se jistě bude pokoušet alespoň o čestný úspěch.
     
    82
    Falcao sice udržel míč na hrací ploše po nepovedeném centru Henrichse, ale k ničemu to nebylo. Balon odražený od kapitána Monaka sebral pod svou kontrolu Jason Denayer.
     
    81
    Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Houssem Aouar, přichází Pape Cheikh Diop.
     
    80
    Po centru Youriho Tielemanse musela být v pozoru i domácí obrana. Massengo sice statečně bojoval o balon, ale proti přesile obránců se neprosadil, vše vyřešil sebráním balonu do rukavic Lopes.
     
    79
    Ani další rozehraný roh nemířil do vápna. Za šestnáctkou se přihlásil o přihrávku Aouar, ale jeho pokus vylétl vysoko nad břevno hostující branky. Diego Benaglio bude vykopávat.
     
    78
    Monako i v oslabení bez vyloučeného Golovina se snaží napadat rozehrávku Lyonu. Aouar se ale snadno dostal ke střele, na poslední chvíli lehce tečoval míč bránící Glik.

    Vít Schück

    Góly: 7. Aouar, 35. Fékir (Tete), 61. F. Mendy (Tete)

    Karty:   47. Depay (LYO) – 47. Falcao (ASM), 49. Raggi (ASM)   48. Golovin (ASM)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 11:1. Střely mimo: 6:1. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 14:9.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Tete, Denayer (86. Terrier), Marcelo, Marçal, F. Mendy – Tousart, Fékir (C), Aouar (81. Cheikh Diop) – B. Traoré (68. Dembélé), Depay.
    Náhradníci: Gorgelin – Dubois, Cheikh Diop, NDombèlé, Terrier, Dembélé, Ndiaye.

    AS Monaco: Benaglio – Raggi, Glik, Jemerson, Badiashile (55. Moussa Sylla) – Tielemans, Pelé (70. Massengo) – Henrichs, Golovin, Chadli (55. Diop) – Falcao (C).
    Náhradníci: Badiashile – Panzo, Biancone, Diop, Massengo, Thuram-Ulien, Moussa Sylla.

    Rozhodca: Turpin – Gringore, Danos