Nîmes – Lille 2:3 (kon.) | Nice – Saint-Étienne 1:1 (kon.) | Lyon – Monaco 3:0 (kon.)
koniec
OGC Nice
1:1 (0:0)
AS Saint-Étienne
cz Nedeľa 16.12.2018, 17:00 • Allianz Riviera, Nice • Ligue 1 Uber Eats • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:20. (18:58:21)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou pryč a zápas končí. Saint-Étienne si po vyrovnaném průběhu odveze z Nice bod za remízu 1:1.

    Úvodní pětačtyřicetiminutovka příliš šancí nenabídla. Úvod sice patřil Saint-Étienne, ale hosté se k ohrožení Benítezovy branky nedostali ani jednou. To na druhé straně měl největší šanci prvního poločasu překvapivě krajní obránce Youcef Attal, který po individuální akci trefil spojnici tyče a břevna. Po změně stran pokračoval tlak Nice, ale z první branky se radovali hosté. Loïs Diony doklepl míč do sítě po odražené střele Salibura. Po dalších pěti minutách to s Nice vypadalo velmi zle, byl totiž vyloučen Christophe Hérelle. Následně ale dostal druhou žlutou kartu také Salibur a pokračovalo se ve deset na obou stranách. Deset minut před koncem byl ve vápně faulován Saint-Maximin a nařízenou penaltu proměnil Wylan Cyprien.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Nice se snadno ubránilo a ještě zkusilo zaútočit. Attal přihrával na Srarfího, poté už ale domácí balon na útočné polovině neudrželi.
     
    90+3
    Srarfí fauloval na obranné polovině Selnaese a v úplném závěru zápasu se tak hra přesune před Waltera Beníteze.
     
    90+2
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    90+1. Pierre Lees-Melou neproměnil stoprocentní šanci
     
    90+1
    Obrovská minela Lees-Meloua! Attal skvěle vedl míč po pravé straně, poté ho předložil Lees-Melouovi, který ale zazdil jasnou pozici ke vstřelené rozhodující branky.
     
    90
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne: ze hřiště odchází Pierre-Yves Polomat, přichází Charles Nathan Abi.
     
    89
    Saint-Étienne zatlačilo domácí tým. Dva rohové kopy v řadě se ale hostům příliš nevydařily. Po útočném faulu Mvily je navíc pískáno.
     
    88
    A také Benítez musel podržet svůj tým. Zničehonic pálil po přihrávce Selnaese Nordin. Benítez ale se štěstím vyrazil míč před sebe a poté už si situaci pohlídal Dante.
     
    87
    Saint-Maximin to vzal znovu na sebe. Tentokrát už nebyl v tak dobré pozici jako před malou chvílí, jeho rána šla daleko vedle přední tyče.
     
    86
    Stéphane Ruffier musel znovu zasahovat. Saint-Maximin si sklepl míč hrudí ke své pravačce, ale následná rána mu příliš nesedla a o to to měl Ruffier snazší.
     
    85
    Cyprien tentokrát nerozehrál rohový kop nejlépe. Domácí se museli rychle vracet do obrany, ale naštěstí pro Nice stačil zastavit Dante rozběhnutého Monnet-Paqueta.
     
    84
    Nice je při chuti po vyrovnávací brance. Sarr pospíchal po levém kraji do vápna, ještě přihrával Srarfímu, ale jeho rána byla sražena.
    82. Wylan CYPRIEN - 1:1
     
    82
    Nice právě vstřelilo branku!
    Míč si postavil na značku pokutového kopu WYLAN CYPRIEN. Domácí záložník dnes dlouho nemohl poslat nebezpečný centr ze standardních situací, ale nyní s lehkostí proměňuje pokutový kop střelou k pravé tyči.
    81. Penaltový zákrok
     
    81
    Srarfí byl faulován u středové čáry. Po rychlé rozehrávce se ujal balonu Ganago, následně je faulován Saint-Maximin a domácí budou zahrávat penaltu!

    Vít Schück

    Góly: 82. Cyprien (pen.) – 55. Diony

    Karty:   31. Hérelle (NIC), 45+3. Attal (NIC) – 36. Salibur (SET), 54. Selnaes (SET)   63. Salibur (SET)   59. Hérelle (NIC)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 6:20.
    OGC Nice: Benítez – Attal, Hérelle, Dante (C), M. Sarr – Tameze (73. Srarfí), Walter, Cyprien – Lees-Melou, Ganago, Saint-Maximin.
    Náhradníci: Clementia – Coly, Burner, Boscagli, Danilo, Srarfí, Sacko.

    AS Saint-Étienne: Ruffier – Polomat (90. Abi), Saliba, Perrin (C), Kolodziejczak – Selnaes, M'Vila – Salibur, Monnet-Paquet, Berić (67. Nordin) – Diony (78. Gueye).
    Náhradníci: Moulin – M. Camara, Dioussé, Gueye, Nordin, Abi, Tshibuabua.

    Rozhodca: Léonard – Lang, Hebrard