Spal – Chievo 0:0 (kon.) | Fiorentina – Empoli 3:1 (kon.) | Frosinone – Sassuolo 0:2 (kon.)
Sampdoria – Parma 2:0 (kon.) | Cagliari – Neapol 0:1 (kon.) | AS Rím – CFC Janov 3:2 (kon.)
koniec
AS Rím
3:2 (2:2)
CFC Janov
cz Nedeľa 16.12.2018, 20:30 • Stadio Olimpico (Řím) • Talianska Seria A • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že ve vyrovnaném duelu vítězí římské AS se s vámi loučím a zároveň vám přeji příjemný zbytek nedělního večera. (22:27:26)
     
    Dnešní utkání nabídlo velkolepou podívanou, při které se nestranní fanoušci museli dobře bavit. Z vítězství se díky gólu ve druhém poločase radují Římané. O rozhodující branku se postaral Bryan Cristante, ovšem poté AS zalezlo do hlubokého bloku a muselo se bránit. Jenže Janov další šanci už nevyužil, a tak smolně prohrává.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Na centr si před brankou naskakoval Goran Panděv, jenž byl přistrčen, ale penalta se kopat nebude. Následná hlavička už neměla razanci a skončila v rukavicích domácího gólmana. Tohle už AS zvládne a připíše si tři body do tabulky.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Esteban Rolón (Janov CFC), který musel takticky zastavit rychlý protiútok soupeře. Hra se přerušila, což vyhovuje hlavně Římanům.
     
    90+3
    Další centr od rohového praporku poslal do hry Daniel Bessa. Na zadní tyči naskakovali hned tři hráči v bílém, ale balon se odrazil na první tyč, kde jej před Christianem Kouamém odvrátili obránci.
     
    90+2
    Hostující hráči se dál snaží o vyrovnání, ale přihrávka Daniela Bessy byla zablokována na rohový kop. Janov se usadil kolem šestnáctky a obrana domácího celku neví, kam dřív skočit.
     
    90
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát ještě pět minut nad rámec normální hrací doby.
    89. Goran Panděv (JAN)
     
    89
    To snad ani není možné, co nyní Goran Panděv zahodil! Makedonský útočník dostal přihrávku těsně za malé vápno a měl kolem sebe dost místa. Ovšem zbrklým zakončením zamířil jen vysoko nad branku římského AS.
     
    88
    Z hranice vápna přišla střela doprostřed brány, kterou musel zneškodnit Robin Olsen. Janov přichází se závěrečným tlakem na vyrovnání.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Patrik Schick (AS Řím), když u postranní čáry zajel do Davidea Biraschiho. Český reprezentant je krátce na zeleném pažitu, ale už se nelichotivě zapsal do statistik zápasu.
     
    86
    Dlouhý nákop hlavou do druhé vlny sklepl Patrik Schick, jenž našel pětadvacet metrů od branky spoluhráče. Jeho pokus zamířil do soupeře a poté do rukavic brankáře.
     
    83
    Z hranice vápna zakončil Aleksandar Kolarov, jehož pokus vyrazil s vypětím všech sil gólman. Poté přišla dorážka, která v krkolomné pozici zaduněla jen o bližší tyč janovské branky. O dorážku se postaral Bryan Cristante, jenž mohl zaznamenat druhý gól v zápase.
     
    82
    Jeden z obránců a Ionut Radu zahráli na nervy Janovských fanoušků. Blízko brankáři byl útočník, ale gólman si poradil a celou nepříjemnost zažehnal.
     
    81
    Janov rozehrál další útočnou akci na levou stranu, kde se nacházel Danko Lazović. Jeho centr mířil na zadní tyč, kam si nabíhal Goran Panděv, ale míč byl příliš vysoký a skončil mimo hrací plochu.
     
    80
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Patrik Schick.
     
    78
    Do hry půjde také český reprezentant Patrik Schick, jenž právě dostává poslední pokyny od trenérů. Vraťme se na zelený pažit, kde před branku běžel Alessandro Florenzi, ale přihrávka bylo nepřesná.
     
    77
    Janovští opět utahovali šrouby a přitiskli tak soupeře k šestnáctce. Míč doputoval do pokutového území, kde se obtočil kolem bránícího hráče Davide Biraschi, jehož pokus zlikvidoval Robin Olsen.

    Michal Luxa

    Góly: 31. Fazio, 45. Kluivert (Kolarov), 59. Cristante (Kluivert) – 17. K. Piątek (Hiljemark), 33. Hiljemark (Sandro)

    Karty:   48. Zaniolo (ASR), 87. Schick (ASR) – 14. E. Zukanović (JAN), 90+4. Rolón (JAN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 7:8. Střely mimo: 7:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:8. Fauly: 9:15.
    AS Rím: Olsen – Fazio, Manolas (C), Juan Jesus – Florenzi, Cristante, N´Zonzi, Kolarov – Zaniolo, Kluivert (80. Schick) – Ünder (76. Santon).
    Náhradníci: Fuzato, Mirante – Santon, Perotti, Ćorić, Karsdorp, Schick, De Rossi, Luca Pellegrini, Pastore, Marcano, Marcucci.

    CFC Janov: Radu – Biraschi (C), Romero, E. Zukanović (60. P. Pereira) – Rômulo (68. Panděv), Hiljemark, Sandro (65. Rolón), Bessa, Lazović – K. Piątek, Kouamé.
    Náhradníci: Marchetti, Russo – Rolón, Panděv, Lisandro López, Spolli, Omeonga, Veloso, I. Medeiros, Favilli, P. Pereira, Dalmonte.

    Rozhodca: Di Bello – Di Vuolo, Tasso