Ostrava – Jičín 8:10 (kon.) | Liberec – Vítkovice 3:5 (kon.) | Střešovice – Chodov 2:7 (kon.)
Bohemians – Panthers 7:4 (kon.) | Židenice – Slavia Plzeň 11:2 (kon.) | Ne – Olomouc 13:0 (kon.)
koniec
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
8:10 (4:1, 3:5, 1:4)
Finance Novák FBK Jičín
cz Nedeľa 16.12.2018, 15:00 • ČPP Aréna Ostrava • Extraliga žen (CZ) • 14. kolo
     
    Nejlepší hráčky v utkání
    Za Ostravu je to Nela Kapcová, která dnes vystřelila hattrick a odchází s posmutnělou tváří.
    Za Jičín pak, překvapivě, Tereza Mrázková, která se uvedla v zápase jednou asistencí. (17:02:28)
     
    Velká radost propuká na straně jičínských hráček, které zaslouženě nakonec vítězí v dnešním utkání!
    Utkání by se dalo shrnout tak, že polovinu zápasu ovládla Ostrava a druhou polovinu zápasu pak Jičín. Jičín navázal na svou dobře odehranou druhou třetinu a v závěrečné třetině otočil vývoj hry ve svůj prospěch a donutil soupeřky k dotahování skóre! Ostrava měla zápas velmi dobře rozehraný, kdy jednu chvíli vedla již 6:2 a nic moc nenasvědčovalo, že by Jičín měl ohrozit jejich vedení Avšak nakonec jsou to hráčky Jičína, které senzačně dnes poráží své soupeřky z Ostravy.
     
    Konec zápasu.
     
    59:22
    Ostrava právě vstřelila branku!
    Malá naděje pro domácí celek, Hudáková na nic nečekala, vyslala křižnou přihrávku a na druhé straně bez přípravy poslala míček do branky ROMANA ŽURKOVÁ. Asistence: Paulína Hudáková.
     
    59:11
    Jičín právě vstřelil branku! Jičín brankou do prázdné branky potvrzuje své dnešní vybojované vítězství! Autorem branky je KRISTÝNA BACHMAIEROVÁ. Asistence: Anet Jarolímová.
     
    59:00
    Ač má Jičín přesilovku, tak v útoku se nachází Ostrava, která už to zkouší bez své brankářky.
     
    58:12
    Nakonec je ještě vyloučena Kapcová, která se provinila sekáním. A na její tváři jde vidět, že tento zápas si její celek svým způsobem prohrál sám.
     
    58:02
    Hráčky Ostravy jsou již nervózní a nyní se jim nedaří si přesně přihrát a jsou vytlačené až za půlící čáru.
     
    57:19
    Ostrava pokračuje ve své přesilové hře, ale čas se jí neúprosně krátí a Jičín je nyní na koni a bez větších obtíží se dobře brání.
     
    57:07
    Jičín právě vstřelil branku! Autorem branky je GABRIELA ŽŮRKOVÁ, která po chybě Ostravy unikla všem soupeřkám a v oslabení navyšuje vedení svého týmu. Žůrková bude pravděpodobně hrdinkou dnešního zápasu. Bez asistence.
     
    56:55
    Jičín nyní čekají perné chvilky!
     
    56:45
    Vyloučení v týmu KM automatik FBK Jičín (Zuzana Svobodová – 2 min., Hra na zemi).
     
    56:38
    Kristína Hudáková si nebezpečně naběhla před branku a její zakončení je sražená do rohu. Nyní to vypadalo hodně nadějně ze strany Ostravy.
     
    55:27
    Hra se nyní kouskuje, což nasvědčuje hostujícím hráčkám.
     
    55:20
    Blíží se závěr třetí třetiny a pro Ostravu nejvyšší čas, aby se dostávala do nějakého souvislejšího tlaku.
     
    53:39
    Kateřina Šromotová se snažila tečovat střílenou přihrávku před Samkovou, ale přes houšť čepelí se nedokázala ideálněji prosadit.
     
    52:58
    Anet Jarolímová si naběhla z levé strany až před Tomšovou, ale ta zastavuje její zakončení. Jičín kontroluje své vedení a Ostrava je nyní hodně bezradná.
     
    52:02
    Domácí v plném počtu. Markéta Kosová se ještě na sklonku přesilovky snažila překvapit Tomšovou z ostrého úhlu, ale ta si pohlídala svou levou tyčku.
     
    51:26
    Ostravě se zatím daří oslabení hrát na výtečnou a Jičín nepouští do žádných šancí.

    Adam Dořák

    Góly a asistencie: 2. P. Hudáková (Žurková), 3. Kapcová (P. Hudáková), 10. Kapcová (Kotzurová), 13. Kapcová (Žurková), 23. Kotzurová (P. Hudáková), 26. Žurková (Kapcová), 33. Zuzaníková (Grossová), 60. Žurková (P. Hudáková) – 7. Žůrková (Paulovičová), 21. Kuchařová (Jarolímová), 27. Jarolímová, 30. Strejcovská (Svobodová), 32. Kuchařová (Jarolímová), 37. Strejcovská (Jarolímová), 45. Jarolímová (T. Mrázková), 49. Žůrková (Jarolímová), 58. Žůrková, 60. Bachmaierová (Jarolímová)


    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava: Dupčáková (49. Tomšová) – Vavrečková, Rybičková, Kotzurová, Jurečková, Zuzaníková, Grossová – Žurková, Vrlíková, Lacková – Šablaturová, Greiplová, Káčová – Šromotová, Kapcová, P. Hudáková – K. Hudáková.
    Finance Novák FBK Jičín: Samková – Strejcovská, Paulovičová, Kosová – Jarolímová, Žůrková, T. Mrázková – Smetáková, Kuchařová, Svobodová – Bachmaierová.

    Rozhodca: Michal Prouza a Petr Rogowski