Česko – Švédsko 2:3 (kon.) | Rusko – Fínsko 5:0 (kon.)
koniec
Rusko
5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Fínsko
cz Nedeľa 16.12.2018, 15:05 • Gazprom Arena, Petrohrad - zápas pod širým nebem • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek dnešního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (17:30:11)
     
    Je dobojováno. Rusové jasně ovládli tento venkovní zápas a na fotbalovém hřišti Zenitu Petrohrad tak smetli Rusy 5:0. A vítězí tak nejen v tomto duelu, ale také v celém turnaji. S jedenácti body se stali vítězi domácího turnaje Channel One Cupu. Viděli jsme velmi pohledné utkání, které narvaný petrohradský stadion muselo bavit. Finové nemusejí věšet hlavy, na turnaji si připisují druhé místo, což je rozhodně také úspěch.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Poslední vteřiny zápasu si Rusové užívají, mají stále puk na svých holích a už se baví společně s diváky.
     
    59:08
    Po zákroku Šesťorkina je hra pozastavena a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    58:30
    Nepřesná střela Niklase Frimana od modré čáry a Finové ztrácejí puk. Do rychlé protiakce tak míří znovu ruský celek.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:30
    Ovšem opět to bylo bez gólového efektu a Finové se tak znovu nedočkali alespoň čestného gólu. Místo toho se vrací zpět do obrany, neboť do jejich pásma se řítí znovu červená mašina.
     
    57:15
    Až nyní se to povedlo a Finové jdou do útoku.
     
    56:45
    Další tlak Rusů před finskou klecí hráči Finska ustáli, ale nemohou dostat puk do středního pásma.
     
    56:33
    Rusové nemají dost a znovu zahrozili před brankou Finů. Tentokráte si Ortio dokázal poradit a střelu jednoho z ruských útočníků chytil.
    54:39 Michail GRIGORENKO - 5:0
     
    54:39
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Nyní se to už povedlo a Finové inkasují "bůra". MICHAIL GRIGORENKO dorazil do odkryté klece střelu Šalunova, která se odrazila od Ortia přímo ke Grigorenkovi – 5:0. Asistence: Maxim Šalunov a Arťom Blažijevskij.
     
    54:02
    Maxim Šalunov si sjel do mezikruží, kde vyslal přízemní střelu, kterou však nedokázal dostat za záda finského brankáře.
     
    53:34
    Rusové se dostávali do další útočné akce, ale Kirill Kaprizov se ocitl v ofsajdové pasti a hra se tak stěhuje zpět do středního pásma, kde se bude vhazovat.
     
    53:16
    Následuje další komerční přestávka.
     
    53:16
    Nyní se hezky uvolnil Nikolaj Prochorkin, který prošel mezi dvěma obránci Finů, jeho zakončení však zastavil Joni Ortio a přerušil hru.
     
    52:40
    Rusové stále drží svůj velmi slibný náskok a Finy prakticky k ničemu nepouštějí. Zároveň se bezhlavě do dalších útoků nepouštějí a začínají kontrolovat hru.
     
    52:12
    Rusové jsou v plném počtu.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 19. Kaprizov (Jelesin, Grigorenko), 26. Tokranov (N. Gusev, S. Plotnikov), 30. Nesterov (Kuzmenko), 31. Gavrikov (Barabanov, Tokranov), 55. Grigorenko (Šalunov, Blažijevskij)


    Rusko: Šestorkin (Sorokin) – Blažijevskij, Nesterov, Tokranov, Gavrikov, Jelesin, Antipin, Alexej Vasilevskij, Pedan – Kaprizov, Loktijonov, Grigorenko – Barabanov, Prochorkin, N. Gusev – S. Plotnikov (A), Andronov (A), Kadejkin – Ketov (C), Kablukov, Kuzmenko – Šalunov.
    Fínsko: Ortio (Tirronen) – Leskinen, Hakanpää, Virtanen, Friman, Hietanen, Jürgens, Vainio, Jokipakka, Lindbohm – J. Peltola, Sallinen, Junttila – Puustinen, Kalapudas, Rajala – Turunen, Luostarinen, Partanen – Hakulinen, J. Lajunen, Ojamäki.

    Diváci: 71 381