Portimonense – Braga 1:1 (kon.)
koniec
Portimonense SC
1:1 (1:0)
Sporting Braga
cz Štvrtok 10.01.2019, 21:15 • Estádio Municipal de Portimão, Portimão • Primeira Liga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:13:22)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 4:10. Fauly: 12:9.
     
    Máme za sebou první utkání z programu sedmnáctého kola nejvyšší portugalské soutěže. Portimonense na svém hřišti odčinilo pár dní starou porážku s Marítimem a s druhým týmem tabulky vyválčilo cenný bod za remízu 1:1. Domácí už od třetí minuty vedli, jenže v dalším průběhu hlavně bránili a po změně stran neuhlídali hlavičkujícího Dyega Sousu, který rozhodl o konečné dělbě bodů.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Mezitím se rozběhla už poslední ze čtyř nastavených minut. Ferreira jednoduše lapil nepřesný centr z levé strany, kterému navíc předcházel ofsajd.
     
    90+3
    A aby toho nebylo málo, tak za pokračující protesty dostal žlutou kartu také Ewerton.
     
    90+2
    Domácí budou dohrávat v deseti! Hlavní sudí chtěl dát protestujícímu Manafovi žlutou kartu. Krajní bek Portimonense ale pokračoval v průpovídkách a vysloužil si rovnou červenou.
     
    90+1
    Menší zmatky v domácím pokutovém území po nařízeném rohovém kopu žádnou další šanci nepřinesly. Naopak došlo k rychlému protiútoku, jenž skončil zablokovanou střelou Tabaty.
     
    90
    Ricardo Horta vracel za sebe přetažený oblouček od Claudemira. Domácím pak nevyšel protiútok a toho mohl využít Paulinho, který zleva vběhl do vápna, ovšem z úhlu Ferreiru nepřekonal.
     
    89
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Dener, přichází Lucas Fernandes.
     
    89
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Wilson Eduardo, přichází Eduardo.
     
    88
    Ricardo Horta zkusil štěstí, když u něj skončil sražený centr z pravého křídla. Pozorné stopery v černobílém dresu ale nepropálil.
     
    88
    Hosté rozhodně nechtějí přijít o druhé místo v tabulce a stupňují svůj závěrečný tlak. Moc času na rozhodnutí už ale nemají, nedá se očekávat žádné větší nastavení.
     
    87
    Rychlou hostující akci dvou hráčů vedl Paulinho, který přihrával z levého kraje pokutového území a nenašel jediného spoluhráče, který byl precizně ustrážen.
     
    86
    Wilson Eduardo se opřel do střely z voleje, jenže po propadlém autu z pravé strany poslal míč vysoko nad břevno Ferreirovy brány.
     
    85
    Střídání v týmu Portimonense SC: ze hřiště odchází Vítor Tormena, přichází Lucas Possignolo.
     
    84
    Domácí roh zvládli ubránit, ale pak nevyvezli míč do bezpečí. Braga pokračuje v útočné akci a bude vhazovat nedaleko od pokutového území.
     
    83
    Jadson dobře zakročil před Paulinhem, na kterého směřoval centr z levého křídla. Ten přiletí ještě jeden, neboť se bude kopat rohový kop.

    Michal Břuchanský

    Góly: 3. Wellington – 49. Dyego Sousa

    Karty:   55. Jackson Martínez (POO), 81. Pedro Sá (POO), 90+3. Ewerton (POO) – 41. Paulinho (BRG), 48. Goiano (BRG)   90+2. Manafá (POO)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 4:10. Fauly: 12:9.
    Portimonense SC: Ri. Ferreira – Vítor Tormena (85. Possignolo), Jadson (C), Rú. Fernandes, Manafá – Paulinho, Pedro Sá, Ewerton, Wellington (76. Tabata) – Dener (89. L. Fernandes), Jackson Martínez.
    Náhradníci: Leonardo – João Carlos, L. Fernandes, Hackman, Possignolo, Tabata, Jamerson.

    Sporting Braga: T. Sá – Goiano (C), R. Silva, B. Viana, Sequeira – W. Eduardo (89. Eduardo), Fransérgio, Claudemir, Novais (80. R. Horta) – Dyego Sousa (67. Esgaio), Paulinho.
    Náhradníci: Marafona – Murilo, Esgaio, R. Horta, Eduardo, Palhinha, Ricardo.

    Rozhodca: Veríssimo – Soares, Jesus