Aves – Feirense 1:1 (kon.) | Santa Clara – Benfica 0:2 (kon.) | Guimarães – Moreirense 1:0 (kon.)
koniec
CD Santa Clara
0:2 (0:1)
Benfica Lisabon
cz Piatok 11.01.2019, 20:00 • Estádio de São Miguel, Ponta Delgada • Primeira Liga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     

    Benfica Lisabon

    Benfice patří třetí příčka s celkovým počtem 35 bodů. V minulém zápase porazili Rio Ave 4:2. Avšak Rio se v prvním poločase dostalo do dvoubrankového vedení, kdy dali dvě slepené branky v rozmezí tří minut. Do poločasu však Benfica stihla vyrovnat a ve druhém poločase rozhodli o svém vítězství dalšími dvěma brankami.
     

    CD Santa Clara

    Domácím patří deváté místo se ziskem 21 bodů. V minulém zápase uhráli remízu 2:2 na hřišti Feirense. Domácí měli dobrý závěr prvního poločasu, kdy se ujali vedení. Zároveň měli i dobrý vstup do druhého poločasu a již vedli dvou brankovým rozdílem. Avšak Feirense dokázalo po zbytek zápasu vyrovnat.
     
    Úvodní sestavy:

    CD Santa Clara: Serginho – Vieira, César, Cardoso, Candé – Ukra, Anderson Carvalho, Pacheco, Lamas – Zé Manuel, Stephens.
    Náhradníci: João Lopes – Accioly, Pantaleão, Lucas, D. Pineda, Clemente.

    Benfica Lisabon: Vlachodimos – A. Almeida, Rúben Dias, Jardel, Grimaldo – Pizzi, Gabriel, Fejsa, A. Živković – Félix, Seferović.
    Náhradníci: Svilar – G. Fernandes, Krovinović, Cervi, Samaris, Castillo, Salvio.

    Rozhodčí: Capela – Jesus, Brás.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v úvodu se Benfica dostala ke své klasické kombinaci. S míčem se seznámila kompletní obrana, načež po levém křídle neuspěl Živković.
     
    4
    Vzdušná nabídka od Santose nebyla vůbec přesná, směřovala daleko mimo dosah Lamase. S míčem tak nyní hraje hostující Almeida.
     
    5
    Hned v úvodu se do slibné šance dostal Seferović, který zakončoval levou nohou. Branku soupeře přestřelil, Serginho tak nemusel zasahovat.
     
    6
    Vlachodimos odkopával míč na druhou stranu hrací plochy, kde si nedovoleným zákrokem pomohl Félix, naopak na zemi skončil Carvalho.
     
    7
    Pizzi se dokázal hezký způsobem dostat z přehuštěného prostoru, nicméně jeho kolegovi Živkovićovi se nepodařilo kloudně přihrát Seferovićovi.
     
    8
    Žlutou kartu dostává Patrick Vieira (CD Santa Clara).
     
    9
    Zpětnou přihrávku od Stephense stačil zasáhnout pozorný Gabriel, který se nedostal ani přes polovinu hřiště. Následně přišel faul od Seferoviće.
     
    10
    Přišel další nedovolený zákrok, tentokráte se o něj postaral hostující Gabriel, který místo kulatého nesmyslu trefil domácího Pacheca.
     
    11
    Za přihrávkou na pravou stranu se dostával Félix, který v souboji přetlačil Cardosa. Tentýž hráč zablokoval centr, Benfica bude zahrávat roh.
     
    12
    Jenomže tejn nepřinesl nic nebezpečného. Na opačné straně se dostával k míči Manuel, který se ale přes pravou stranu nedostal kolem Almeidy.
     
    13
    Benfica podnikla rychlý kontr, po kterém zakončoval Gabriel. Možná to byla ještě přihrávka, každopádně míč skončil u brankáře Serginha.
     
    14
    Domácí brankář se za středovým kruhem pokusil najít Stephense, který ale v hlavičkovém souboji neuspěl. Posléze Grimaldo nenechal odcentrovat Ukru.
     
    15
    Také Santa Clara si vyzkoušela rozehrávku rohového kopu. Míč směřoval do malého vápna, kde si na něj počkal Vlachodimos, jenž ho vyrazil před sebe.
     
    16
    Lamas rozehrál standardní situaci svého celku, na kterou si nabíhal obránce César. Hlavička nakonec skončila daleko vedle branky soupeře.
     
    17
    Favorit zápasu se celkem snadným způsobem dostal na druhou polovinu, kde se o přihrávku pod sebe postaral Živković, načež vedle branky pálil Félix.
     
    18
    Živković předvedl dalekonosný hod, na který si nejvýše vyskočil obránce Cardoso. Bude z toho další autové vhazování pro Benficu.
     
    19
    To už bylo nebezpečnější. Míč totiž propadl na nohu Diase, který z dobré pozice úplně minul branku. Serginho se za tímto pokusem pouze ohlédl.
     
    20
    Žlutou kartu dostává Anderson Carvalho (CD Santa Clara).
     
    21
    Pacheco nyní zabojoval u postranní čáry, kde alespoň stačil píchnout do míče, který skončil v zámezí. Hosté tak budou opět vhazovat.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nenabídla žádnou branku. Sledujeme vyrovnanou podívanou, nebezpečnější je ale Benfica.
     
    22
    Benfica právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Nákop z obranné poloviny směřoval na HARISE SEFEROVIĆE, který využil podklouznutí Cardosa, načež se švýcarský forvard řítil sám na bránu. Jako zakončení zvolil střelu k zadní tyči, kam se Serginho nestačil natáhnout.
    22. Haris SEFEROVIĆ - 0:1
     
    23
    Tohle bude pro domácí celek hodně složitý úkol, prohrává totiž o jednu branku. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může obrátit.
     
    24
    Santa Clara se ihned pokusila o odpověď, centrovaná nabídka z pravé strany div neskončila za Vlachodimosem. Míč nakonec skončil vedle brány.
     
    25
    Žlutou kartu dostává Rúben Dias (Benfica Lisabon).
     
    29
    Obrannou povinnost si nyní splnil hostující Dias, který raději odkopl míč za postranní čáru. Autového vhazování se chopí obránce Mamadu.
     
    30
    Posléze to nekompromisním způsobem vyřešil hostující Fejsa, jenž odkopem poslal míč na druhou stranu, kde Almeida vybojoval aut.
     
    31
    S míčem si zahrál také brankář Serginho, který bez delšího váhání vymyslel přihrávku na volného Mamadua, jenž přeposlal na Cardosa.
     
    32
    Ukra si navedl míč na levou nohu, načež zkoušel zakončit. Jeho táhlá rána ještě skočila, i tak si Vlachodimos připsal celkem snadný zákrok.
     
    33
    Nedovolený zákrok vytasil napadající Živković, jenž fauloval Patricka. Prvně jmenovaný se výroku sudího divil, avšak faul to doopravdy byl.
     
    34
    Benfica zahrávala standardku z pravé strany, jenomže ještě před dopadem míče bylo pískáno. Nedovoleným zákrokem si totiž pomohl Félix.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Ljubomir Fejsa (Benfica Lisabon).
     
    36
    Mamadu si dalekonosným autem chtěl vybrat Manuela, před kterým ale zasáhl pohotový Gabriel. Santa Clara se i přesto drží u balónu.
     
    37
    Na druhé straně se do pokutového území prohnal Seferović, jenž ještě celou akci vyšperkoval přihrávkou na Félixe, který na míč jen o kousek nedosáhl.
     
    38
    Vlachodimos si nyní pohrál s padajícím míčem, který okamžitě sevřel do své náruče. Posléze jsme sledovali bleskový protiútok hostů.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Grimaldo dokázal vyvézt míč na útočnou polovinu, kde se rozhodl uklidnit hru Félix. Benfica se na delší dobu usadila na druhé polovině.
     
    40
    Je tu pokutový kop pro Benficu!
     
    41
    Hlavní sudí se ještě radí s videorozhodčím, pokutový kop by se ale měl konat.
     
    42
    Tak stále se nic nepotvrdilo, hlavní sudí se tedy sám běží podívat na video.
     
    44
    Tak pozor! Cardoso nejdříve obdržel žlutou kartu, hlavní sudí jí ale zrušil, naopak vytáhl přímou červenou. Navíc to bude pouze přímý kop pro Benficu.
    44. Červená karta
     
    45
    První poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    45+1
    K rozehrávce přímého kopu se postavil obránce Grimaldo, jenž to zkoušel přímo na bránu. Jeho pokus ale skončil pouze na pohotové zdi.
     
    45+2
    Střídání v týmu CD Santa Clara: ze hřiště odchází Pedro Pacheco, přichází Accioly.
     
    45+2
    K odraženému míči se jako první dostal Almeida, jenž ale z první vypálil vysoko nad branku. Serginho nemusel ani jednou zasahovat.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral hostující Seferović. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu byla nebezpečnější Benfica. Hosté se ke konci poločasu ještě mohli dostat do dvoubrankového vedení, nicméně hlavní sudí pokutový kop odvolal. I tak to pro hosty neznamená katastrofu, soupeř totiž bude dohrávat v početní nevýhodě.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Benfica právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do dvoubrankového vedení! Na rohový kop si na hranici malého vápna naskočil obránce JARDEL, jehož důrazná hlavička letěla kolem Serginha, který ale opět nestačil bleskově zareagovat.
    48. JARDEL - 0:2
     
    49
    V tuto chvíli to domácí celek bude mít hodně složité, bude muset dotahovat dvoubrankové manko. Do konce zápasu stále zbývá dostatek času.
     
    50
    Benfica se radovala z další branky, její radost ale překazil praporek pomezního. Seferović se skutečně v době přihrávky nacházel v ofsajdu.
    50. Neuznaná branka hostů.
     
    51
    Směrem dopředu to nyní zkoušel domácí Ukra, který se ale daleko s míčem nedostal. Naopak to soupeř zkouší pomocí rychlého protiútoku.
     
    52
    Následně se k centru z pravé strany dostal právě Ukra, kterému se nepodařilo najít nikoho ze svých spoluhráčů, nýbrž pouze brankáře soupeře.
     
    53
    Benfica rozjela velice pohlednou kombinaci, po které se do šance dostal obránce Grimaldo, který ještě přihrával pod sebe na Félix, což přečetl César.
     
    54
    Střídání v týmu CD Santa Clara: ze hřiště odchází Alfredo Stephens, přichází Guilherme Schettine.
     
    55
    Benfica má v úvodu druhého poločasu skutečně velký tlak. Před malým momentem Živković centroval pouze přes celé pokutové území.
     
    56
    To jsou věci! Hosté se hned několikrát snažili dotlačit míč za brankovou čáru, nakonec se to nepovedlo. Finální ránu obstaral aktivní Seferović.
     
    57
    Další vyložená šance! Ťukec na jeden dotek přinesl další vyloženou příležitost pro Seferoviće, jenž tentokráte pálil pouze do boční sítě.
     
    58
    Nedovoleným zákrokem si pomohl hostující Gabriel, který se tak bleskově musel vrátit zpět za míč. Nakonec se vše obešlo bez žluté karty.
     
    59
    Po delší době si zahrál s balónem také brankář Vlachodimos, který ihned vyhodil do strany. Benfica se postupně přesouvá na útočnou polovinu.
     
    60
    Střídání v týmu CD Santa Clara: ze hřiště odchází Ukra, přichází Denis Pineda.
     
    61
    Santa Clara se snad poprvé ve druhém poločase usadila na delší dobu na polovině soupeře. Navíc si nedovoleným zákrokem pomohl Jardel.
     
    62
    Kousek vedle branky před malým momentem vypálil hostující Fejsa. Serginho se pouze prolétl vzduchem, nyní bude sám rozehrávat od branky.
     
    63
    K rozehrávce volného kopu se postavil Lamas, který šikovně kroutil míč do přehuštěného prostoru, kde ho ale nikdo nedokázal trefit.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Benfica stále vede o jednu branku. Jen pro připomenutí, domácí dohrávají zápas v početní nevýhodě.
     
    68
    V tuto chvíli nesledujeme zrovna pohlednou podívanou, oba celky se dopouštějí celé řady nepřesností. V tuto chvíli je u míče brankář Serginho.
     
    69
    I tentokráte se jednalo o rozehrávku po zemi, po které Patrick roztáhl hru k levé postranní čáře. Mamadu si ale příliš nevěří na průnik kolem Pizziho.
     
    70
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Andrija Živković, přichází Eduardo Salvio.
     
    71
    Domácí obrana si celkem dlouho pohrávala s míčem, nakonec se ho rozhodl vyvézt Patrick, jehož nabídku dokázal hrudí zalepit Schettine.
     
    72
    Přenesení hry sice našlo na pravé straně Pizziho, ten si ale neporadil s neposedným míčem. Santa Clara se tak vrhá do rychlého protiútoku.
     
    73
    Ten nakonec přinesl pohotové zakončení od Patricka, které ale směřovalo přímo do míst, ve kterých se nacházel brankář Vlachodimos.
     
    74
    Na druhé straně postupoval podél autové čáry Fejsa, který si ve středu hrací plochy vybral volného Gabriela, jenž nedokázal přeposlat na Pizziho.
     
    75
    Lamas chytře roztáhl hru na pravou stranu, kde se na hranici pokutového území ocitl na zemi Patrick. Domácí si nakonec vybojovali rohový kop.
     
    76
    Ten přinesl nebezpečný centr, po kterém se vrhal brankář Vlachodimos. Krátce poté si taktickým faulem pomohl Mamadu, jenž fauloval Gabriela.
     
    77
    Benfica tak rozehrávala volný kop z vlastní poloviny, postaral se o to záložník Pizzi. Jeho přenesení hry našlo na levém křídle Seferoviće.
     
    78
    Hodně nebezpečně šel do osobního souboje jeden z domácích, bude z toho další standardka pro Benficu. U balónu už stojí Pizzi.
     
    79
    Žlutou kartu dostává Mamadu Candé (CD Santa Clara).
     
    80
    Samotný centr nepřinesl nic závratného, na zadní tyči se ještě k balónu dostal Gabriel, jehož přízemní rána ale neslavila úspěch.
     
    81
    Santa Clara podnikla sympatický atak, který ale skončil na nepovedené přízemní přihrávce. To nemusí vadit, Mamadu bude vhazovat z levé strany.
     
    82
    Seferović se dokázal proháčkovat kolem Césara, jenomže poté si nedovoleným zákrokem pomohl Gabriel, který si pořádně koleduje o žlutou kartu.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Zdá se, že o vítězi tohoto utkání je rozhodnuto, domácí se ale pochopitelně ještě nevzdávají.
     
    84
    Salvio našel v pokutovém území volného Seferoviće, který pálil do protipohybu brankáře. Serginho si na jeho projektil počíhal.
     
    85
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází João Félix, přichází Nicolas Castillo.
     
    88
    Castillo nedokázal na hranici pokutového území předat vedle stojícímu Gabrielovi, na druhé se málem do zakončení dokázal probít Pineda.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Benfica stále drží dvoubrankové vedení, tři body zřejmě poputují do Lisabonu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    90+1
    Salvico se hezkým způsobem dostal až do pokutového území, kde si navedl míč na levou nohu, načež vypálil hodně vysoko nad branku soupeře.
     
    90+1
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Pizzi, přichází Gedson Fernandes.
     
    90+2
    Zdá se, že dnešní utkání už žádnou branku nenabídne, zápas se spíše jen dohrává.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání končí vítězstvím Benficy, která svého soupeře porazila poměrem 2:0. Santa Clara dohrávala utkání bez vyloučeného Cardosa, což se projevilo v úvodu druhého poločasu. Soupeř totiž dokázal vsítit druhou branku, přičemž i poté několikrát nebezpečně zahrozil. Domácí celek se dlouhou dobu pouze bránil, avšak postupem času se začal osmělovat, což přineslo několik sympatických pokusů.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 1:10. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:16. (21:53:23)

    David Suchý

    Góly: 22. Seferović, 48. Jardel

    Karty:   8. Vieira (SCL), 20. Anderson Carvalho (SCL), 79. Candé (SCL) – 25. Rúben Dias (BNF), 35. Fejsa (BNF), 61. Jardel (BNF)   44. Cardoso (SCL)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 1:10. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:16.
    CD Santa Clara: Serginho – Vieira, César, Cardoso, Candé – Ukra (60. D. Pineda), Anderson Carvalho, Pacheco (45+2. Accioly), Lamas – Zé Manuel, Stephens (54. Schettine).
    Náhradníci: João Lopes – Accioly, Pantaleão, Lucas, D. Pineda, Clemente, Schettine.

    Benfica Lisabon: Vlachodimos – A. Almeida, Rúben Dias, Jardel, Grimaldo – Pizzi (90+1. G. Fernandes), Gabriel, Fejsa, A. Živković (70. Salvio) – Félix (85. Castillo), Seferović.
    Náhradníci: Svilar – G. Fernandes, Krovinović, Cervi, Samaris, Castillo, Salvio.

    Rozhodca: Capela – Jesus, Brás