Litvínov – Hradec Králové 1:2 (kon.) | Plzeň – Mladá Boleslav 2:3 (po pr.) | Kometa Brno – K. Vary 3:1 (kon.)
Liberec – Olomouc 5:1 (kon.) | Pardubice – Chomutov 2:3 (1:3 po s.n.) | Sparta Praha – Zlín 3:2 (kon.)
koniec
HC VERVA Litvínov
1:2 (1:1, 0:0, 0:1)
Mountfield HK
cz Piatok 11.01.2019, 17:30 • ZS I.Hlinky Litvínov • Tipsport extraliga (ČR) • 34. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký páteční večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět Tipsport extraliga a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy HC VERVA Litvínov a Mountfield HK.
     
    HC VERVA Litvínov

    Domácí hokejisté jsou v tabulce na desátém místě se sedmačtyřiceti body. Na své konto si zapsali šestnáct výher a sedmnáct proher. Jsou tak na postupové pozici do vyřazovacích bojů, konkrétně do předkola play-off, kterou by si rádi udrželi nebo naopak ještě vylepšili, aby se dostali do elitní šestky, na kterou ztrácejí šest bodů. Naposledy se jim nedařilo na třineckém ledě, kde padli 1:4 z jejich pohledu. Verva tak má za sebou dvě porážky v řadě a dnes na domácím ledě by opět ráda bodovala. Ovšem proti hradeckému Mountfieldu to nebude nic jednoduchého.

    Nejproduktivnější hráči

    František Lukeš – 25 bodů (13+12)
    Jakub Petružálek – 22 bodů (3+19)
    Viktor Hübl – 18 bodů (8+10)
     
    Mountfield HK

    Hosté na tom jsou mnohem lépe. V současné době okupují třetí příčku extraligové tabulky s rovnými šedesáti body. Připsali si jednadvacet výher a dvanáctkrát odešli z ledu jako poražený tým. V posledním odehraném kole dokázali hokejisté Moutfieldu zvítězit 5:4 po samostatných nájezdech na ledě brněnské Komety. Byla to tak třetí výhra v řadě za sebou a tuto sbírku by hosté rádi rozšířili i dnes. Čeká nás zajímavý zápas, tak si ho nenechte ujít.

    Nejproduktivnější hráči

    Petr Zámorský – 28 bodů (6+22)
    Tomáš Vincour – 21 bodů (16+5)
    Radek Smoleňák – 21 bodů (7+14)
     
    Vzájemná utkání

    Oba celky se v právě probíhající sezóně utkaly dvakrát. Nejprve doma vyhrál Litvínov 2:1, poté Moutfield na svém ledě porážku Litvínovu vrátil, když zvítězil 3:2. Bude dnes opět platit pořekadlo můj dům, můj hrad?
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
    Jaroslav Pavelka má úspěšnost zákroků 90,82 %.
     
    Úvodní sestavy:

    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Janus) – Graborenko, Baránek, L. Doudera, Ščotka, Suchánek, Romančík – Válek, V. Hübl (A), F. Lukeš – M. Hanzl, J. Mikúš, Kašpar – Petružálek (A), Helt, Trávníček (C) – Jícha, M. Havelka, Jurčík.

    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart (A), Graňák (C), Cibulskis, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Dragoun, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Kukumberg, Rákos (A).

    Rozhodčí: Hradil, Bejček – Komárek, Lučan.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    Litvínovští se okamžitě po vhazování vrhli do útočného pásma. Válek převzal kotouč od Romančíka, ale to bylo vše. Do protiútoku se vydají hosté.
     
    01:03
    Radek Smoleňák pouze protečoval kotouč do útočného pásma a znovu domácí získávají puk. Hned na to se vydali do rychlé akce, zakončení Mikúše však skončilo na Pavelkovi a hra je přerušena.
     
    01:11
    Filip Pavlík nahodil puk do útočného pásma, ten zachytil Michael Petrásek a ten také okamžitě raději přerušuje hru.
     
    01:22
    Další podržení kotouče domácím brankářem a opět se tak bude vhazovat po jeho pravé ruce. Hosté byli v útoku nebezpeční, ovšem domácí se ubránili.
     
    01:38
    Marek Baránek poslal puk Jurčíkovi, který se chtěl dostat do útočné třetiny, ale to se mu nepovedlo. Znovu tak hosté bleskově procházejí do útočné akce.
     
    02:04
    Roman Kukumberg střílel těsně před Petráskem, domácí brankář si připisuje další zákrok a zase je hra zastavena.
     
    02:20
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hned po dalším buly před Petráskem šli domácí hráči do útočné akce. VIKTOR HÜBL se od modré čáry dostal do těsné blízkosti Jaroslava Pavelky a poté ho svou střelou překonal mezi jeho betony – 1:0. Asistence: František Lukeš a Lukáš Válek.
    02:20 Viktor HÜBL - 1:0
     
    02:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté však velmi brzy vyrovnávají a začíná se zase znovu od začátku. Také PETR KOUKAL ujel až před Petráska a také ho překonal mezi betony – 1:1. V úvodu utkání jsme tak viděli dvě velmi podobné branky na obou stranách. Asistence: Radek Smoleňák a Oskars Cibulskis.
    02:37 Petr KOUKAL - 1:1
     
    03:06
    Domácí se jali do dalšího útoku a po zákroku Jaroslava Pavelky byla hra přerušena a vhazuje se tak po pravici brankáře hradeckého Mountfieldu.
     
    03:17
    Patrik Miškář dostal přihrávku do jízdy a z pravého kruhu vyslal na domácí branku svižnou střelu, tu však zastavil dalším zákrokem Michael Petrásek a hru nechal přerušit.
     
    03:41
    Cibulskis nahodil puk od modré čáry před domácí klec, kde ho z levé strany tečoval jeho spoluhráč. Petrásek však nadvakrát puk ukryl pod svojí lapačku.
     
    04:19
    Filip Pavlík, bývalý bek Litvínova, nyní založil další akci Mountfieldu, ovšem v útočném pásmu se hosté nakonec ke střele nedostali a Verva otáčí hru zpět před Jaroslava Pavelku.
     
    04:42
    Cingel prolétl do útočné třetiny jako uragán, dostal puk, ale byl tísněn domácími hráči, takže nakonec vůbec nevystřelil. Poté se hosté z útoku sami vykázali a spěchají zpět do obrany.
     
    05:28
    Před Jurčíkem zívala odkrytá hostující klec, Jurčík ji však z bekhendu minul! To byla velká šance na vedoucí branku na straně domácí Vervy!
     
    06:06
    Lukáš Vopelka vrátil kotouč před branku Litvínova, ten se dostal k Linhartovi, ale obránce hostů se nakonec nedokázal prosadit.
     
    06:37
    Znovu byli hosté nastěhováni před brankou Litvínova. Graborenko chyboval v rozehrávce a namazal jednomu z hostů, nakonec se však další střela Hradeckých neujala.
     
    07:16
    Na druhé straně chtěl Radek Smoleňák poslat puk spoluhráči, jejich souhru však překazila obrana Vervy.
     
    07:33
    Domácí v rozletu zastavilo postavení mimo hru a ta se stěhuje zpět do středního pásma. Za malý okamžik se tam bude také vhazovat.
     
    07:33
    Následuje ještě první komerční přestávka.
     
    07:58
    Marek Baránek držel puk u vlastní branky. Ač byl tísněn Pavlíkem, nakonec ho udržel a vyjel z pásma ven. Litvínovští tak mohou jít do další akce.
     
    08:44
    Ale přišli o kotouč, do teritoria Litvínova se tak hosté vrátili zpět a opět zahrozili před brankou Petráska.
     
    08:48
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Martin Havelka – 2 min., posunutí hole).
     
    09:55
    Hosté se uhnízdili v pásmu Litvínova a kombinovali před Petráskem. Verva se dlouho nemohla osvobodit. A nepodařilo se to ani nyní.
     
    10:22
    Cingel hledal u tyčky Rákose, ten se netrefil a puk získávají domácí, kteří ho okamžitě posílají až před branku hostujícího celku.
     
    10:48
    Litvínov je v plném počtu.
     
    11:27
    Po dalším obléhání domácí branky je hra díky dalšímu zákroku Petráska přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    11:37
    Kukumberg hledal Rákose, ten si sjel až k zadnímu mantinelu, ale na puk nedosáhl. Rázem tak hru na opačnou stranu otáčejí zase domácí.
     
    12:21
    Další komerční přestávka.
     
    12:43
    Koukal vyhrál vhazování v obranném pásmu a hosté pak šli rychle před domácí branku, ale nic nevymysleli. Navíc faulovali a bude se vylučovat.
     
    12:43
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Mislav Rosandić – 2 min., nedovolené bránění).
     
    12:52
    Domácí se už roztáhli v pásmu Hradce a kombinovali před Jaroslavem Pavelkou. Ovšem nakonec se hosté dostali ke kotouči a odpálili ho až před branku domácích.
     
    13:32
    Nyní na ledové ploše po jednom ze soubojů zůstal ležet Radovan Pavlík. Hra je na chvíli přerušena a už k němu míří lékař.
     
    13:32
    Radovan Pavlík už je v péči lékařů na střídačce a hra tak pokračuje dále vhazováním ve středním pásmu.
     
    13:36
    Domácí hráči zakládají svou další akci z hloubi vlastního obranného pásma a pokusí se ohrozit hostující branku v pokračující přesilové hře.
     
    13:55
    Jaroslav Pavelka ukryl puk po střele Viktora Hübla a hned na to přerušil hru. Po vhazování před ním se pak hosté opět osvobodili.
     
    14:15
    Lukáš Kašpar hledal přihrávkou Viktora Hübla, u kterého však byl Nedomlel a nepovolil mu zakončit. Nicméně Verva stále drží útočné pásmo.
     
    14:35
    Nyní už to ale neplatí, puk letí až před Petráska a vypadá to, že i hosté své první oslabení zvládnou.
     
    14:43
    Mountfield je v plném počtu.
     
    15:18
    Smoleňák si vyměnil kotouč s Koukalem, jejich spolupráce neklapla a do akce šel Litvínov. Mezi kruhy se pak dostal do šance Jurčík a jeho střelu chytá Jaroslav Pavelka.
     
    15:59
    Miškář byl tísněn obranou domácích a do zakončení před Michaelem Petráskem se nedostal. Obrana Litvínova pak zakládá další akce.
     
    16:30
    Viktor Hübl dostal od Lukeše přihrávku do prostoru mezi kruhy, jeho střela však jen těsně minula branku Jaroslava Pavelky.
     
    16:41
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Jakub Suchánek – 2 min., podrážení).
     
    16:58
    Hosté se už rozestavili v pásmu Litvínova, Smoleňák hledal přihrávkou na modré čáře Filipa Pavlíka, ale ten na něj nedosáhl. Poté se domácí hráči osvobozují.
     
    17:33
    Radek Smoleňák z rohu kluziště poslal puk naslepo do mezikruží. Ten získala opět obrana Litvínova a domácí se osvobozují a šetří cenné vteřiny ze svého oslabení.
     
    18:19
    Cingel pálil na domácí klec, Ščotka však pokus zablokoval a poslal puk do středního pásma.
     
    18:41
    Litvínov se ubránil a už je v plném počtu.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:19
    Bičevskis nechal kotouč Miškářovi, který se chtěl prosmýknout do útočného pásma, zastavil ho však ofsajd a hra se stěhuje zpět do středního pásma.
     
    19:33
    Michal Trávníček zabojoval o kotouč, dostal se k němu, ale ke střele před Jaroslavem Pavelkou se nedostal. Po něm Hanzl už vystřelil, ale znovu byl brankář hostů pozorný.
     
    19:51
    Ještě se bude vhazovat před hostující klecí, už se ale zřejmě nic nestane.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. V ní jsme viděli dvě branky a obě ve třetí minutě. Nejprve otevřel skóre zápasu Viktor Hübl, jenž z mezikruží prostřelil Jaroslava Pavelku mezi jeho betony. Ovšem hosté se dostali do úplně podobné akce, kterou také zakončil stejným způsobem jako Hübl Petr Koukal. Po první části hry je tak stav vyrovnaný a uvidíme, co nám přinese prostřední dějství, které začne přibližně v 18:30.
     
    Střely na branku: 8 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:11
    Domácí se stejně jako na začátku první třetiny dostali do útočné třetiny, na Jaroslava Pavelku však nevystřelili.
     
    20:23
    Až nyní a je z toho hned zákrok hostujícího brankáře. Vhazovat se tak bude po jeho levé ruce, neboť byla hra přerušena.
     
    20:40
    Kašpar přijel k brance hostů, ale Graňák si ho nenechal vzít a hosté tak směřují do další útočné akce.
     
    20:46
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Lukáš Kašpar – 2 min., hákování).
     
    20:49
    Domácí se po vhazování v obranném pásmu dostali do neutrální zóny a poté poslali puk až před branku Jaroslava Pavelky.
     
    21:27
    Viktor Hübl se dokonce ve vlastním oslabení dostal do zakončení, ale jeho pokus kryje Jaroslav Pavelka. Hostům se přesilovka zatím nedaří, zatímco domácím oslabení ano.
     
    21:42
    A Litvínov znovu pobyl v útočném pásmu, kde po chvilce zasáhl Pavelka a raději přerušil hru.
     
    22:00
    Až nyní se Hradec usadil v útočném pásmu, ale k pořádné střele, která by Petráska ohrozila, se nakonec nedostali. Nicméně stále se drží před jeho brankou.
     
    22:41
    Vhazuje se po pravé ruce Michaela Petráska, hostující přesilovka už pomalu, ale jistě končí.
     
    22:46
    Domácí celek se ubránil a znovu je kompletní.
     
    22:59
    Lukáš Kašpar po návratu z trestné lavice ujel do zakončení, ale Jaroslav Pavelka byl mezi třemi tyčemi pozorný.
     
    23:45
    Kukumberg nezpracoval přihrávku od spoluhráče, do možného zakončení se tak nedostal. Domácí si tak mohli oddychnout, protože hosté byli před jejich brankou nebezpeční.
     
    24:15
    Smoleňák dostal puk od Zámorského. Poté v útoku našel Koukala, druhý jmenovaný se však před Petráskem neprosadil.
     
    25:03
    Na druhé straně zakončovali domácí hráči, ale také oni byli nepřesní. Rázem tak hru na opačnou stranu otáčí Dragoun.
     
    25:47
    Miškář se napřáhl ke střele v útočném pásmu, jeho pokus však srazila obrana Litvínova do bezpečí. Nicméně hosté se hned vrátili zpět a další střelu zmařil Rákos.
     
    26:04
    Další komerční přestávka.
     
    26:18
    Domácí neudrželi puk ve středním pásmu a poté se do akce dostali zase hosté. Daniel Rákos byl ale tísněn obranou a akci do zdárného konce nedotáhl.
     
    26:53
    Obrana hostů nyní zaváhala a do střely se dostal kapitán Michal Trávníček, ale jeho pokus se do branky hostů nevešel.
     
    28:16
    Rosandič nepřesně hledal Petra Koukala, ten tak nemohl zakončit a kotouč pak raději ukryl u sebe Michael Petrásek. Hra je přerušena.
     
    28:40
    Cingel vyhrál vhazování v útočném pásmu, ale hned na to se znovu k puku dostal Michael Petrásek, který znovu přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    29:20
    Ščotka pálil na branku hostů, Bičevskis však dokázal svému brankáři pomoci obranným zákrokem a velkou šanci domácích tak překazil.
     
    29:50
    Na druhé straně zakončoval z levého kruhu Paulovič, ale Michael Petrásek si připsal také velmi pozorný a pohotový zákrok, kterým svůj tým podržel.
     
    30:46
    Kašpar si neporozuměl s Hanzlem a jejich souhra tak končí ztrátou kotouče, který získali hosté a míří hned do útočného pásma.
     
    31:32
    Jícha podržel puk na modré čáře, ale poté o něj přišel a Radek Smoleňák se jal ke střele před Petráskem, který dalším zákrokem drží Litvínov.
     
    31:50
    Nedomlel od modré čáry střílel na Petráskovu klec, ovšem jeho pokus zamířil jen vysoko nad jeho branku. Hra je tak opět přerušena.
     
    32:15
    Hosté byli znovu aktivní v útočném pásmu. Michal Dragoun objel branku domácích, do zakončení před ní se však poté nedostal.
     
    33:02
    Jakub Petružálek jel sám na branku hostů, jeho zakončení však skvělým zákrokem pokryl Jaroslav Pavelka. Ten tak nyní hosty výrazně podržel.
     
    33:47
    Daniel Rákos střílel z pravé strany, Petrásek jeho střelecký pokus pouze vyrazil před sebe, nikdo z hostů před ním ale na dorážku nedosáhl.
     
    34:17
    Romančíkův pokus z bekhendu zastavil Jaroslav Pavelka a hostující brankář znovu nechal přerušit hru. Bude se tak vhazovat znovu před jeho brankou.
     
    34:17
    Další komerční přestávka.
     
    34:19
    Z pravé strany se dostal do zakončení Matěj Chalupa, po jeho pokusu však zaduněl mantinel za domácí brankou.
     
    34:54
    Hradečtí se uhnízdili v pásmu domácích, kde střílel Richard Nedomlel, jeho střelu však zastavila obrana domácího celku.
     
    35:47
    Hanzl byl tísněn Linhartem, ten se tak nemohl dostat ke střele před hostující brankou. Ale Verva nakonec útočnou třetinu udržela a dále se snaží o vstřelení branky.
     
    36:31
    Dominik Graňák nechal puk Danielu Rákosovi a ve velké šanci hostujícího útočníka mu nedovolil skórovat Michael Petrásek, který předvedl další přesný zákrok!
     
    37:32
    Vopelkovu střelu zastavil Michael Petrásek a znovu tak zabránil hostující šanci. Brankář Vervy se v posledních chvílích ve svém brankovišti rozhodně nenudí.
     
    38:22
    Válek vyslal na Lukeše příliš prudkou přihrávku. Domácí se tak nedostali do útoku a na opačné straně pak hosté zahrozili Smoleňákem, který poslal puk pouze mimo tři tyče.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:15
    Ondřej Jurčík dobře nezpracoval přihrávku od Romana Graborenka. Poté se ale sám běloruský obránce dostal ke střele od modré čáře a musel tak zasahovat Jaroslav Pavelka.
     
    39:50
    Kašpar poslal puk na modrou čáru Douderovi, ten mu ho vrátil zpět, ale domácí útočník přesně nezakončil.
     
    39:53
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Juraj Mikúš – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Mountfield HK (Mislav Rosandić – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:57
    Ještě další rána Romana Graborenka, který však trefil pouze připraveného Jaroslava Pavelku. Tři vteřiny před koncem druhé části hry se tak ještě vhazuje před jeho brankou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je minulostí. V ní nepadla žádná branka. Oba celky měly nějaké šance, které však gólem neskončily. Optickou herní převahu měli hosté, kteří velmi často donutili Petráska k zákrokům. Asi největší šance se zrodila ve čtyřiatřicáté minutě, kdy ujel Jakub Petružálek, jeho únik však zastavil Jaroslav Pavelka a notně Hradec podržel. Uvidíme, co nám ještě nabídne třetí třetina, která začne přibližně v 19:26.
     
    Střely na branku: 17 – 22
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Koukal se hned dostal před branku domácích, ale svůj pokus mezi tři tyče neposlal. Hned na to jdou na druhou stranu zase hráči Litvínova.
     
    41:02
    Ščotka vypomohl spoluhráčům a nedovolil, aby se hosté dostali do dalšího zakončení před Michaelem Petráskem.
     
    41:40
    Nyní se v šanci ocitli domácí hráči, střela Romančíka od modré čáry však neskončila za zády Jaroslava Pavelky.
     
    41:53
    Oba celky jsou už v plném počtu.
     
    42:42
    Nedomlel neudržel kotouč a Ščotka se dostal ke střele, kterou však brankář Pavelka pokryl. Poté na druhé straně zasahoval Petrásek proti Koukalově střele.
     
    43:27
    Další střela Litvínova, tu vyslal od modré čáry Jakub Suchánek, ale ani jeho pokus si cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    44:09
    Jakub Petružálek neprošel přes Cibulskise a hosté pak otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    45:09
    Juraj Mikúš našel dobře postaveného Ondřeje Jurčíka, ten však z pravé strany minul hostující klec.
     
    45:30
    A další pokus domácích. Proti střele Jakuba Petružálka zakročil opět pozorný Jaroslav Pavelka, který tek znovu drží svůj tým.
     
    46:07
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Ladislav Romančík – trestné střílení, podrážení).
     
    46:07
    Romančík v úniku zastavil Miškáře a sudí nařizuje trestné střílení pro hosty!
     
    46:07
    Ve stejném čase skončil s bolestivou grimasou na ledové ploše faulující Romančík, jenž nohami narazil do mantinelu a se slovenským bekem to nevypadá vůbec dobře.
     
    46:07
    Trestné střílení jel Paulovič, který udělal kličku do bekhendu a z pravé strany pak vystřelil. Petrásek však jeho nájezd vychytal! Skóre se tak nemění.
     
    46:43
    Postavení mimo hru, které zastavilo domácí hráče v rozletu a vhazovat se bude ve středním pásmu. Ještě ale následuje další komerční přestávka.
     
    46:46
    Lukáš Kašpar střílel z bekhendu a jen těsně minul hostující branku. Ani nyní se skóre na ukazateli nemění.
     
    47:36
    Paulovič vyzkoušel pozornost Michaela Petráska, ten proti jeho střele uspěl dalším zákrokem a drží tak znovu svůj tým.
     
    48:18
    Kukumberg neprošel přes Hübla do útočného pásma, to samé se nepovedlo také domácím hráčům, kteří se do teritoria hostů neprotlačili.
     
    49:20
    Filip Pavlík za brankou Hradce podržel kotouč a poté ho poslal najíždějícímu spoluhráči, který poté před Petráskem nezakončil.
     
    50:13
    Jdeme do poslední desetiminutovky třetí části hry, Marek Baránek sjel před branku Hradce, jeho svižná střela ale mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    51:02
    Jan Ščotka se chtěl dostat do zakončení před brankou hostů, ale zastavil ho dobrý obranný zákrok Richarda Nedomlela.
     
    51:40
    Miškář zastavil litvínovskou rozehrávku, agilního Graborenka tak do zakončení nepustil.
     
    52:26
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nyní se už skóre mění, a to na hostující straně. Z prostoru mezi kruhy vystřelil z bekhendu RADEK SMOLEŇÁK, který střelu zvedl a puk tak skončil pod víkem Petráskovy svatyně – 1:2. Hradec tak jde poprvé v utkání do vedení. Asistence: Petr Koukal.
    52:26 Radek SMOLEŇÁK - 1:2
     
    53:20
    Paulovič se hnal znovu před branku Litvínova, jeho pokus však skončil jen na obránci Baránkovi, který pak puk posílá do středního pásma.
     
    54:14
    Vopelka nepotrestal zmatky v obraně Litvínova. Domácí pak získali kotouč a hned se drali do útočné třetiny.
     
    54:29
    Následuje další komerční přestávka.
     
    54:48
    Další Smoleňákovo nahození před branku Litvínova. Tam si však nikdo z hostů nenajel a rázem tak Hradec ztrácí kotouč a dopředu jdou domácí.
     
    55:55
    Patrik Miškář se dostal do zakončení, ale na Petráska nevyzrál. Hned na to pak znovu míří do útoku hráči Vervy Litvínov.
     
    56:40
    Radek Smoleňák mohl znovu rozradostnit své spoluhráče, jeho střela u pravé tyče domácí branky však skončila jen těsně nad ní.
     
    57:12
    Jakub Petružálek hledal před brankou Martina Hanzla, ale to se mu nepovedlo. Hosté tak střele domácího celku nečelili.
     
    57:37
    Domácí se ještě zdrželi v pásmu Mountfieldu, ale ani tentokráte nevystřelili.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:11
    Bičevskis převzal puk od Miškáře, hosté se pak dostali do útoku, kde kombinovali. Do zakončení se sice nedostali, ale stále drží puk co nejdále od své branky.
     
    58:45
    Petr Koukal si sjel na levý kruh, trefil však pouze jednoho z domácích hráčů. Litvínovští se nemohou dostat z pásma a hosté je tak k powerplay zatím nepouštějí.
     
    59:22
    Petrásek je už na střídačce a domácí to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    59:43
    Jurčík zakončoval přes Cibulskise, ale nepřesně. A vteřiny nyní pro Litvínov plynou příliš rychle.
     
    59:56
    Čtyři vteřiny před vypršením základní hrací doby si domácí lavička bere oddechový čas.
     
    59:59
    Lukeš nabil Ščotkovi, který mohl střílet z prostoru mezi kruhy, ovšem obránce Litvínova podklouzl a střela následně pak neměla takovou razanci, aby Pavelku ohrozila. Je konec nadějí pro domácí tým.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí Verva znovu nestačila na svého soupeře, tentokráte na hradecký Mountfield. Ten poslal ve třiapadesáté minutě do vedení Radek Smoleňák střelou z bekhendu a později se ukázalo, že jeho gól byl nakonec i tím vítězným. Litvínovští tak z domácího zápasu nezapsali ani bod.
     
    Střely na branku: 21 – 29
     
    Dnešní utkání sledovalo 4623 diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního dne a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (20:02:27)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 3. V. Hübl (F. Lukeš, Válek) – 3. Koukal (Smoleňák, Cibuļskis), 53. Smoleňák (Koukal)


    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Janus) – Graborenko, Baránek, L. Doudera, Ščotka, Suchánek, Romančík – Válek, V. Hübl (A), F. Lukeš – M. Hanzl, J. Mikúš, Kašpar – Petružálek (A), Helt, Trávníček (C) – Jícha, M. Havelka, Jurčík.
    Mountfield HK: J. Pavelka (Maxwell) – Zámorský, Linhart (A), Graňák (C), Cibuļskis, F. Pavlík, Rosandić, Nedomlel – Smoleňák, Koukal, M. Chalupa – Dragoun, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Kukumberg, Rákos (A).

    Rozhodca: Hradil, Bejček – Komárek, Lučan

    Diváci: 4623