Košice – Budapešť 4:5 (2:3 po s.n.) | Žilina – Nitra 4:6 (kon.) | Miškovec – Poprad 3:2 (kon.)
Detva – B. Bystrica 1:4 (kon.) | Zvolen – Trenčín 3:2 (kon.) | Nové Zámky – Lipt. Mikuláš 2:5 (kon.)
po s.n. (2:3)
HC Košice
4:5 (1:1, 1:1, 2:2 - 0:0)
MAC Budapešť
Piatok 11.01.2019, 17:30 • Steel Aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájazdoch zvíťazil tím MAC Budapešť.
    Autorom víťazného gólu je CHRIS LANGKOW.
     
    62:25
    Košická úderka teraz parádnou kombináciou oklamala defenzívu súpera, no Lušňák už pred bránkoviskom nemal dostatok času na lepšie zakončenie.
     
    61:12
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Jesse Dudás – 2 min., držanie hokejky).
     
    59:48
    Košice dali gól!
    A to sa im vypláca. Nespočetné množstvo pukov dnes Bence Bálizs povyrážal, ten najdôležitejší ale predsa len končí v jeho sieti. Postaral sa o to PATRIK LUŠŇÁK. Asistencie: Gabriel Spilar, Ladislav Nagy.
     
    59:10
    Habal je na striedačke, Košice to skúšajú bez brankára.
     
    58:45
    Martin Dudáš útočné pásmo pre Košice neudržal. Oceliari sa v závere riadnej hracej doby nevedia dostať k tlaku, ktorý by na gól potrebovali.
     
    58:05
    Oddychový čas domácich.
     
    55:48
    Veľká šanca Šimona Petráša. Ten zakončoval z kruhu na vhadzovanie, zakončenie z prvej mu ale nevyšlo podľa predstáv. Navyše, lapačka Bálizsa je dnes mimoriadne rýchla, čo sa potvrdilo aj v tejto chvíli.
     
    54:56
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Keegan Dansereau – 2 min., podrazenie).
     
    51:15
    Sujova šanca. Jakub to skúšal z bezprostrednej blízkosti, keď sa otáčal aj s obrancom na chrbte. Bálizs jeho puk lapačkou pohladil a vytesnil ho mimo bránky.
     
    46:19
    Budapešť dáva gól! S Košičanmi to nevyzerá vôbec dobre. Obrovský výbuch radosti na maďarskej striedačke, ktorá sa dočkala štvrtého gólu v Habalovej sieti. Ten nemal absolútne žiaden nárok na zakončenie švihom, ktorým sa prezentoval ISTVÁN TERBÓCS. Asistencia: Krisztián Nagy.
     
    44:56
    Budapešť dáva gól! Nuž, dnes je to ako na hojdačke. Nič nenasvedčovalo tomu, že by malo prísť takéto rýchle vyrovnanie, no hostia z Maďarska sa presadili po nenápadnej útočnej akcii. Do listiny strelcov sa zapísal ISTVÁN TERBÓCS. Asistencia: Barnabás Majoross.
     
    43:55
    Košice dali gól!
    Druhý mikrosúboj týchto dvoch mužov už zvládol lepšie ŠIMON PETRÁŠ. Pekné momenty tak ako zo strany maďarského gólmana, tak aj zo strany košického útočníka. Asistencia: Peter Galamboš.
     
    43:52
    Obrovská šanca Košíc! Petráš nemal stabilitu, napriek tomu to však skúsil. Bence Bálizs sa prezentoval parádnym semaforom, ktorým košického mladíka vygumoval.
     
    40:44
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Patrik Lušňák – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).
     
    40:21
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Martin Dudáš – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    36:31
    Domácim teraz veru nebolo všetko jedno. Václav Čížek totiž korčuľou zrážal strelu súpera, no zdalo sa, že nie dostatočne a bude z toho vlastný gól. Napokon ale puk priestor troch žrdí minul.
     
    33:13
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jere Pulli – 2 min., krosček).
     
    33:13
    Budapešť dáva gól! Je opäť vyrovnané. Habal teraz vyrážal jeden puk, pri čom stratil stabilitu. Následne ostal ležať, preto hostia puk nahodili na bránku z veľkého uhla a skórovali. Presadil sa CHRIS LANGKOW.
     
    32:11
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Ladislav Nagy – 2 min., sekanie).
     
    27:48
    To vyzeralo nádejne. Puk letel na pravú stranu, kam už korčuľoval osamotený Majoross. Napokon ale bola prihrávka na spracovanie až príliš ťažká.
     
    22:01
    Na pozore sa však museli mať aj Oceliari! Habal totiž vyrazil Klempovu strelu len ku svojej žrdi. Domáci tak mali šťastie, že tade práve nekorčuľoval nik z maďarských hokejistov.
     
    21:02
    Košice dali gól!
    Úvod prvej tretiny patrí Košiciam. Aj keď ešte Oceliari z prvej šance neskórovali, z tej druhej sa im to podarilo. Do šance teraz prikorčuľoval MARTIN DUDÁŠ, ktorý krížnou strelou prepálill Bálizsa. Asistencie: Ladislav Nagy, Jimmy McDowell.
     
    19:01
    Obrovská šanca Petra Kafku! Puk sa k nemu odrazill, preto to skúšal strelou z prvej. Každopádne, Bálizs sa ku svojej pravej žrdi výborne presunul a zakončenie vytlačil k mantinelu.
     
    17:13
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Krisztián Nagy – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    15:39
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Cameron Burt – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    15:31
    Po Klímovej prihrávke prišla nádherná strela švihom, ktorá zapadla až do siete. Gól ale padol až po odpískaní. Darmo sa teraz košickí fanúšikovia hnevajú, veľmi správne tam bolo odpískané postavenie útočiaceho hráča v bránkovisku.
     
    15:02
    Ďalšia kombinačná akcia, na konci ktorej bolo zakončenie Netíka. Ten to skúšal z pravej strany, no ani tento puk sa do siete nedostal.
     
    14:36
    Košice sa mohli ujať vedenia. Po rane od modrej čiary puk Bálizsovi vypadol, čo sa snažili využiť Brophey i Nagy. Defenzíva hostí však zapracovala na výbornú a svojmu brankárovi pomohla.
     
    11:48
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Christian Michalčin – 2 min., podrazenie).
     
    10:02
    Ladislav Nagy posunul puk na modrú čiaru, obranca mu ho chcel šikovne vrátiť. V rozhodujúcej chvíli však košický kapitán minul. Ak by sa tak nestalo, pravdepodobne by trafil odkrytú časť Bálizsovej svätyne.
     
    09:14
    Košice dali gól!
    Už je však vyrovnané. Z rohu klziska sa puk dostal pred bránku, kde bol osamotený PETER GALAMBOŠ. Ten to skúsil strelou z otočky, na čo Bence Bálizs nezareagoval. Maďarský gólman sa teraz ospravedlňuje striedačke. Asistencie: Tomáš Hričina, Patrik Lušňák.
     
    07:06
    Suja bol blízko k bránke, mohol strieľať. Volil ale ešte krížnu prihrávku na korčuľujúceho Spilara, krorý si puk nestihol spracovať. Košičania to teraz prekombinovali.
     
    06:29
    Vylúčenie v tíme MAC Budapešť (Chris Bodó – 2 min., sekanie).
     
    04:15
    Budapešť dáva gól! Nuž ale, ani to Budapešti nebránilo v tom, aby sa predsa len ujala vedenia. Od modrej priletela bomba Dudása, ktorú Habal len zrážal. Ku gólovej dorážke sa napokon dostal CAMERON BURT. Asistencie: Jesse Dudás, Brance Orban.
     
    03:05
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Evan Brophey – 2 min., podrazenie).

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 10. Galamboš (Hričina, Lušňák), 22. Dudáš (Nagy, McDowell), 44. Petráš (Galamboš), 60. Lušňák (Spilar, Ladislav Nagy) – 5. Burt (Dudás, Orban), 34. Langkow, 45. Terbócs (Majoross), 47. Terbócs (Krisztián Nagy), rozh. náj. Langkow

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Roman Žitný (KOS)
    1:1   Jared Brown (MAC)
    2. séria:
    2:1   Gabriel Spilar (KOS)
    2:1   Chris Bodó (MAC)
    3. séria:
    2:1   Patrik Lušňák (KOS)
    2:2   István Terbócs (MAC)
    4. séria:
    2:2   Ladislav Nagy (KOS)
    2:2   Keegan Dansereau (MAC)
    5. séria:
    2:2   Vávlav Čížek (KOS)
    2:3   Chris Langkow (MAC)


    HC Košice: Habal (Škorvánek) – McDowell, Dudáš (A), Čížek, Pulli, Šedivý, Koch, Michalčin – Spilar (A), Suja, L. Nagy (C) – Klíma, Ignatuškin, Hričina – Kafka, Brophey, Netík – Lušák, Galamboš, Petráš – Žitný
    MAC Budapešť: Bálizs (Rajna) – Pozsgai (C), Macaluay (A), Negrin, Dudás (A), Garát, Burt, Vokla, Szabad – Orbán, Langkow, Bodó – Klempa, Brown, Dansereau – Majoross, K. Nagy, Terbócs – Odnoga, Pápa, Szigeti

    Rozhodca: Snášel, Orolin – Bogdaň, Šoltés