Slovácko – Alkmaar 1:1 (kon.) | Dortmund – Feyenoord 2:1 (kon.)
koniec
1.FC Slovácko
1:1 (0:1)
AZ Alkmaar
cz Piatok 11.01.2019, 12:00 • Turecko • Prípravný zápas
    88. MACHALÍK - 1:1
     
    88
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Nakonec však přišlo vyrovnání. Akce byla tažena po pravé straně a míč se nakonec dostal na hranici vápna k DAVIDU MACHALÍKOVI, který přízemní střelou k levé tyči z pohledu gólmana srovnává na 1:1.
     
    82
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Rotariu, přichází Fitz-Jim.
     
    71
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Johnsen, přichází Goudmijn.
     
    65
    Převaha nizozemského týmu je nyní jasně patrná a AZ mohl jít do dvoubrankového vedení. Po levé straně se opět prosadil jeden z jejich hráčů individuálně a narýsoval přihrávku na penaltový puntík. Tam však jeden z jeho spoluhráčů netrefil vůbec míč.
     
    58
    Velká šance českého týmu na vyrovnání. Útok byl veden po levé straně, odkud také přilétl centr. Na zadní tyči se z první opřel do míče jeden z českých hráčů, ale branku přestřelil.
    56. Neproměněná penalta.
     
    56
    K pokutovému kopu se postavil Vejinovic. Zvolil přízemní střelu k pravé tyči z pohledu brankáře. Daněk se však natáhl a penaltu lapil.
    54. Penaltový zákrok.
     
    54
    Penalta pro Alkmaar!
     
    46
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Weigelt, přichází Bergsma.
    Střídání v týmu AZ Alkmaar: ze hřiště odchází Reijnders, přichází Mihálik.
     
    40
    Alkmaar mohl jít do dvoubrankového vedení. Se štěstím se dostal míč k jednomu z hráčů AZ a z hranice vápna minul pravou tyč Daňkovy branky jen o pár centimetrů.
    33. JOHNSEN - 0:1
     
    33
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    AZ se dostává do vedení. Po útoku Slovácka se dostal k míči jeden z hráčů nizozemského týmu, který vymotal u levé lajny dva své soupeře a vyslal do úniku BJORNA JOHNSENA. Ten z hranice vápna technickou střelou obstřelil Daňka a nedal mu žádnou šanci.

    Aleš Skok

    Góly: 88. Machalík – 33. Johnsen

    Nepremenená penalta: 56. Vejinovic (ALK), brankár Daněk zneškodnil


    1.FC Slovácko: Daněk – Šimko, Hofmann, Krejčí, M. Čivič – Petr, Sadílek, Anastasopoulos, Kalabiška, Hellebrand – Kubala.
    AZ Alkmaar: Velthuizen – Svensson, Weigelt (46. Bergsma), Hatzidiakos, Wijndal – Vejinovic, Reijnders (46. Mihálik), Helmer – Gudmundsson, Johnsen (71. Goudmijn), Rotariu (82. Fitz-Jim).