Carolina – Buffalo 4:3 (kon.) | Winnipeg – Detroit 4:2 (kon.) | Calgary – Florida 4:3 (kon.)
Anaheim – Pittsburgh 4:7 (kon.) | NJ Devils – Philadelphia 3:2 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 1:2 (kon.)
koniec
Anaheim Ducks
4:7 (3:0, 1:3, 0:4)
Pittsburgh Penguins
cz Sobota 12.01.2019, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:02 Jake GUENTZEL - 4:7
     
    59:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    JAKE GUENTZEL od obranné modré čáry poslal puk střelou zápěstím do prázdné brány a v Honda Center je definitivně rozhodnuto! Penguins vedou 7:4. Asistence: Sidney Crosby.
    56:35 Tanner PEARSON - 4:6
     
    56:35
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Jevgenij Malkin si na vrcholu mezikruží nádherně prohodil puk mezi bruslemi jednoho z protihráčů do prostoru a poté napřáhl ke střele zápěstím, po které sice John Gibson hrábl lapačkou, jenže puk se odrazil za jeho záda a TANNER PEARSON ho pohodlně dorazil do prázdné sítě – 6:4! Asistence: Jevgenij Malkin a Marcus Pettersson.
     
    51:55
    Jamie Oleksiak byl vyloučen na dvě minuty za krosček a domácí hráči Ducks mají šanci vyrovnat během přesilové hry, která přišla na řadu po reklamní přestávce.
     
    51:55
    Andrew Cogliano se ocitl na vzdálenější levé tyči v obrovské šanci a mohl skórovat do prázdné brány, jenže našel pouze náruč Matthewa Murrayho! Po přerušení je komerční přestávka.
    50:21 Phil KESSEL - 4:5
     
    50:21
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    PHIL KESSEL si na levém křídle krásně obhodil Jacoba Larssona a střelou z blízkosti ztroskotal na levém betonu Johna Gibsona, poté s ale dostal k dorážce a nad lapačkou brankáře Ducks poslal puk o pravou tyč do brány! Pittsburgh dokonal obrat a poprvé v zápase vede – 5:4!
    49:33 Tanner PEARSON - 4:4
     
    49:33
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Útočník TANNER PEARSON si najel u levé tyče na přihrávku Jevgenije Malkina zpoza brány a střelou bez přípravy prostřelil Johna Gibsona na bližší tyči! Znovu je vyrovnáno. Tentokrát 4:4. Asistence: Jevgenij Malkin a Dominik Simon.
     
    45:09
    Phil Kessel z pravého křídla a ostrého úhlu nahodil puk před bránu a na vzdálenější levé tyči mohl skórovat z ostrého úhlu Derick Brassard, jenže John Gibson mu gól ukradl, když na brankové čáře sevřel puk mezi pravou rukou a tělem, ani nevěděl jak! Obrovská příležitost.
     
    37:28
    Marcus Pettersson na vrcholu levého kruhu napřáhl ke krásné střele zápěstím, která nad lapačkou Johna Gibsona mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, nakonec se ale od horní tyče brány odrazila do ochranné sítě!
    34:39 Jakob SILFVERBERG - 4:3
     
    34:39
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Jevgenij Malkin propadl v blízkosti obranné modré čáry a JAKOB SILFVERBERG se řítil po krátké přihrávce útočníka Adama Henriqua do samostatného úniku, který v mezikruží zakončil rychlou střelou zápěstím, a nad lapačkou Matthewa Murrayho v oslabení vymetl pravý horní roh brány! Asistence: Adam Henrique.
     
    34:06
    Andrew Cogliano byl vyloučen na dvě minuty za podražení a po reklamní přestávce si Penguins zahrají třetí přesilovou hru, přičemž poslední využili a vyrovnali.
    31:24 Jake GUENTZEL - 3:3
     
    31:24
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Phil Kessel se u levé tyče ocitl zády ke hře a před bránu poslal bekhendovou přihrávku, po které došlo ke šťastnému odrazu a JAKE GUENTZEL z mezikruží pohodlně zamířil střelou zápěstím ke vzdálenější pravé tyči brány! Penguins využili přesilovou hru a dovršili fantastický comeback – 3:3! Asistence: Phil Kessel a Jevgenij Malkin.
     
    30:34
    Josh Manson dostal dvě minuty za podražení a Penguins mají šanci vyrovnat stav utkání na 3:3.
     
    30:34
    Jake Guentzel naskočil z trestné lavice na led a po krásné dlouhé kolmé přihrávce se od modré čáry řítil sám na bránu, u níž byl faulován a Johna Gibsona nepřekonal! Komerční přestávka.
     
    29:58
    Další bomba Ducks skončila na brankové konstrukci a poté mohl skórovat Nick Ritchie, jeho střela z bodu levého kruhu ale minula nad ledem přední levou tyč brány Penguins!
     
    28:26
    Jake Guentzel byl vyloučen na dvě minuty za podražení a Anaheim si zahraje první přesilovou hru v zápase, která přijde na řadu po reklamní přestávce.
    24:54 Jake GUENTZEL - 3:2
     
    24:54
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    JAKE GUENTZEL v pravém kruhu pro vhazování tak dlouho čekal se střelou, až z ostrého úhlu poslal puk mezi betony Johna Gibsona do sítě poté, co si počkal až je brankář Ducks rozevře! Pittsburgh prohrával o tři góly, teď je to ale o gól. Skóre zní 3:2. Asistence: Brian Dumoulin.
     
    24:28
    Phil Kessel na pravém křídle nabral velkou rychlost a na bodu pravého kruhu napřáhl ke střele zápěstím, kterou mířil mezi betony Johna Gibsona, jenže puk příliš zvedl a brankář Anaheimu ho vkleče ukryl pod sebou!
    20:59 Jevgenij MALKIN - 3:1
     
    20:59
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins vystřelili od modré čáry a puk mířil do levého horního rohu brány, John Gibson ho sice vyrážečkou skvěle vyrazil, jenže JEVGENIJ MALKIN si najel v pravém kruhu na přihrávku Phila Kessela zpoza brány a krátce po skončení přesilové hry poslal puk po ledě ke vzdálenější levé tyči! Asistence: Phil Kessel a Kris Letang.
     
    18:55
    Josh Manson byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a Penguins si zahrají první přesilovou hru.
     
    17:24
    Penguins se ocitli v mezikruží ve dvou skvělých střeleckých pozicích a obě jejich střely mířily na bránu, jenže John Gibson je výborně vyrazil!
    12:23 Daniel SPRONG - 3:0
     
    12:23
    Anaheim právě vstřelil branku!
    DANIEL SPRONG si najel na pravém křídle na zpětnou přihrávku Rickarda Rakella a střelou zápěstím z vnitřního oblouku pravého kruhu pro vhazování zamířil mezi betony Matta Murrayho ke vzdálenější levé tyči! Ducks vedou nad Pens už 3:0! Asistence: Rickard Rakell a Ryan Getzlaf.
     
    11:45
    Daniel Sprong se ocitl u pravé tyče ve velké šanci, jenže jeho střela byla příliš slabá na to, aby ji Matt Murray nezastavil a puk nezmrazil pod lapačkou. Následuje komerční přestávka.
    07:41 Ryan GETZLAF - 2:0
     
    07:41
    Anaheim právě vstřelil branku!
    RYAN GETZLAF se v blízkosti levé tyče dostal k puku a rychlou střelou zápěstím zaskočit Matta Murrayho, kterému puk prošel mezi rukou a tělem do sítě! Penguins nevyužili obrovskou šanci a krátce na to za to zaplatili. Anaheim vede rychle 2:0. Asistence: Andrew Cogliano.
     
    06:48
    John Gibson fantastickým zákrokem vychytal Bryana Rusta a prostor dostává první reklamní přestávka! Bryan Rust po zpětné přihrávce od pravé tyče uklízel puk z mezikruží do prázdné brány, jenže brankář Ducks se stačil přesunout a pravým betonem zabránit jistému gólu Pens.
    01:27 Nick RITCHIE - 1:0
     
    01:27
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Ondřej Kaše na levém křídle vystřelil z ostrého úhlu a puk se na vzdálenější pravé tyči od hole NICKA RITCHIEHO odrazil do sítě poté, co trefil brusli jednoho z obránců Penguins! Ducks vedou. Asistence: Ondřej Kaše a Adam Henrique.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 2. N. Ritchie (O. Kaše, Henrique), 8. Getzlaf (Cogliano), 13. Sprong (Rakell, Getzlaf), 35. Silfverberg (Henrique) – 21. Malkin (Kessel, Letang), 25. Guentzel (Dumoulin), 32. Guentzel (Kessel, Malkin), 50. Pearson (Malkin, Simon), 51. Kessel, 57. Pearson (Malkin, M. Pettersson), 60. Guentzel (Crosby)


    Anaheim Ducks: Gibson (Ch. Johnson) – H. Lindholm, Montour, Fowler, Manson (A), Ja. Larsson, Dotchin – Rakell, Getzlaf (C), Sprong – N. Ritchie, Henrique (A), O. Kaše – Cogliano, Kesler, Silfverberg – Gibbons, Rowney, Sherwood.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Dumoulin, Letang (A), Määttä, Oleksiak, M. Pettersson, J. Johnson – Guentzel, Crosby (C), Rust – Pearson, Malkin (A), Simon – Sheahan, Brassard, Kessel – D. Grant, Cullen, G. Wilson.

    Rozhodca: Justin StPierre, Marc Joannette. Čároví: Jesse Marquis, Devin Berg

    Diváci: 17473