Everton – Bournemouth 2:0 (kon.) | Tottenham – Manchester United 0:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
0:1 (0:1)
Manchester United
Nedeľa 13.01.2019, 17:30 • Wembley Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+5
    No ale predstavte si. Ešte jeden nákop na Llorenteho, ten si loptu spracoval hruďou a posúval na Kanea. Tomu chýbal meter, aby na guľatý nezmysel dočiahol.
     
    90+2
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Paul Pogba, prichádza Scott McTominay.
     
    89
    Ashley Young neustál súboj s Llorentem a ten z ôsmich metrov strieľa iba po zemi do náručia de Geu. Španiel proti Španielovi, domáci sú v koncovke nemohúcni.
    86. Harry Kane (TOT)
     
    86
    Ja už nemám slov. Zas a znova, David de Gea a jeho pravá noha proti zakončeniu Harryho Kanea.
     
    83
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Jesse Lingard, prichádza Diogo Dalot.
     
    81
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Harry Winks, prichádza Fernando Llorente.
     
    78
    Paul Pogba trafil ľavačkou Dele Alliho do stehna v snahe si prikryť loptu. Francúz vidí žltú kartu, prvú pre Manchester v tomto stretnutí.
    74. Dele Alli (TOT)
     
    74
    Dele Alli nenachádza recept na de Geu. Eriksenova prieniková prihrávka na Alliho, ten si poradil s Lindelofom, no jeho koncovka našla iba rukavice de Geu. Čo k tomu viac dodať, nasleduje roh.
     
    73
    Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Romelu Lukaku.
     
    72
    Kane obstrelil múr, lopta šla na bránu, no parádny let vzduchom predviedol kto iný, než španielsky gólman.
     
    70
    Nákop na prednú žrď, ani Rashford, ani Lindelof nezachytili nábeh Alderweirelda. Volej z prvej, Belgičan triafa hádajte čo? No predsa nohy de Geu! Neskutočné.
     
    67
    Avšak pozor. Ander Herrera nezachytil nábeh protihráča a v snahe o zisk lopty pred vlastnou šestnástkou fauluje. Priamy kop pre domácich z dvadsiatich metrov, žltá karta pre Herreru.
    66. Dele Alli (TOT)
     
    66
    Pogba obraný o loptu a Tottenham zahadzuje ďalšiu tutovku! Brejk zakončoval Dele Alli, no aj tentoraz to bola pravá noha de Geu, ktorá zabránila gólu na 1:1!
    62. Paul Pogba (MAN)
     
    62
    Pogba do tretice zahadzuje možnosť na gól! Časovaná prihrávka do priestoru od Martiala, Pogbovo zakončenie z prvej ešte tečoval Trippier. Hugo Lloris sa natiahol k tyči a rukami vytesnil loptu späť do hry!
    59. Harry Kane (TOT)
     
    59
    Rozohrávka nakrátko, prudký center na malé vápno a Harry Kane opäť raz prekvapil Jonesa. Pretláčenie Angličanov, Kane pri páde hlavičkoval iba do náručia de Geu. Neskutočné, čo sa teraz deje na Wembley.
     
    56
    Pogba v ďalšej šanci po samostatnej akcii! Najprv nastrelil Alderweirelda, lopta sa dostal a za obranu United. Hviezda United sa pretlačila cez Trippiera a nohou ešte vypichla loptu pred krajanom Llorisom. Ten úplne v poslednej chvíli rukou nadvihol loptu nad brvno, rohový kop.
    54. Paul Pogba (MAN)
     
    54
    Hlavička Paula Pogbu po centri z bránkovej čiary od Younga. Hugo Lloris taktiež pripomína svoje kvality, keď hosťom chytá gól na bránkovej čiare! Brankári sú mužmi momentov po zmene strán.
     
    50
    Možno aj z frustrácie pri následnom brejku faule Dele Alli rozbehnutého Pogbu. Prvá žltá karta zápasu je realitou.
    50. Dele Alli (TOT)
     
    50
    Opäť svetový de Gea! Hlavička Dele Alliho z malého vápna, Španiel mal na reakciu stotíny sekundy! Hostia mohli razom prehrávať, no ich opora posledných rokov ukázala, prečo je tak cenená.
    49. Harry Kane (TOT)
     
    49
    Zákrok dňa putuje na konto španielskeho gólmana v službách United! Zásah pravou nohou proti delovke od Harryho Kanea, defenzíva Manchestru má v týchto minútach problémy.
    44. Marcus Rashford (MAN) - 0:1
     
    44
    Manchester United dal gól!
    Smrtiaci brejk hostí! Lingard zachytil loptu, poslal z prvej na Pogbu. Francúz zdvihol hlavu, všimol si nabiehajúceho MARCUSA RASHFORDA a ihneď mu adresoval prihrávku. Rashford sa rýchlostne zbavil Vertonghena, dal si to na pravačku a krížnou ranou zvnútra šestnástky k pravej žrdi posiela Red Devils do vedenia!
     
    43
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Moussa Sissoko, prichádza Érik Lamela.
    18. Anthony Martial (MAN)
     
    18
    Anthony Martial sa pretlačil cez Alderweirelda a vystrelil slabšou ľavou nohou z hranice malého vápna len do pripraveného Llorisa. Francúzsky gólman vyrazil loptu na rohový kop.
     
    11
    Skórovať mohli hostia. Pekné prenesenie hry Pogbu na Herreru, ten si počkal na Younga a už smerovala lopta pred Llorisa. Pohladil ju ešte jeden z obrancov, no zakončoval predsa len Jesse Lingard. Odchovanec Manchestru však pálil totálne vedľa.
    9. Harry Winks (TOT)
     
    9
    Harry Winks z malého vápna krížnou strelou míňa bránu! Všetko to rezultovalo z dobrej prienikovej prihrávky Eriksena a finálnej prihrávke od Sona. Ofsajdovú líniu nepostrážil Shaw, toto mohlo byť naozaj kruté.

    Viktor Kalinács

    Góly: 44. Rashford

    Karty:   50. Alli (TOT) – 67. A. Herrera (MAN), 78. P. Pogba (MAN)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 11:8. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 8:8.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Davies – Moussa Sissoko (43. Lamela), Winks (81. F. Llorente), Eriksen – Alli – Son Hung-min, Kane.
    Náhradníci: Gazzaniga – Rose, D. Sánchez, Foyth, Lamela, Skipp, F. Llorente.

    Manchester United: de Gea – Young (C), Lindelöf, P. Jones, Shaw – A. Herrera, N. Matić – Lingard (83. Dalot), P. Pogba (90+2. McTominay), Martial (73. R. Lukaku) – Rashford.
    Náhradníci: Romero – Dalot, Mata, Pereira, Fred, McTominay, R. Lukaku.

    Rozhodca: Mike Dean