Nantes – Rennes 0:1 (kon.) | Dijon – Montpellier 1:1 (kon.) | Toulouse – Štrasburg 1:2 (kon.)
Marseille – Monaco 1:1 (kon.)
koniec
FC Nantes
0:1 (0:1)
Stade Rennes
cz Nedeľa 13.01.2019, 15:00 • La Beaujoire-Louis Fonteneau, Nantes • Ligue 1 Uber Eats • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (16:53:53)
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 9:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:16.
     
    Je konec! Stade Rennes zvládlo duel na půdě Nantes a pokračuje v sérii výher! Domácí vlétli do utkání aktivně a Diego Carlos dokonce dopravil míč do sítě! Gól však nemohl platit kvůli hře rukou. Naopak Rennes z přímého kopu vsítilo regulérní branku, když se trefil Damien Da Silva! Po změně stran byli domácí mnohem aktivnější a tlačili se do útoku. Jedinou velkou šanci měl Limbombe, který svou hlavičku namířil jen do brankové konstrukce!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Abdoulaye Touré (FC Nantes).
     
    90+3
    Hosté zahrávali přímý kop ze zajímavé pozice. Jeho rozehrávky se ujal Clément Grenier, jehož ránu srazil jeden z domácích hráčů na rohový kop. Hosté nasbírají další sekundy.
     
    90+2
    Hatem Ben Arfa dostal přihrávku do blízkosti pokutového území, kde si míč skvěle pokryl a Waris jej za žlutou kartu poslal k zemi.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Žlutou kartu dostává Lucas Lima (FC Nantes).
     
    90
    Nantes se i v závěru utkání nadále tlačí do útoku. Coulibaly zkoušel zakončit z hranice pokutového území, ale opět přišel pohotový blok obrany Rennes.
     
    89
    Hamari Traoré pokračuje ve skvělém výkonu. Krajní zadák hostujícího celku se skvěle vrátil na vlastní polovinu a včasným skluzem odehrál míč do bezpečí.
     
    88
    Tomáš Koubek se znovu zapojil do rozehrávky hostujícího celku. Gólman Rennes si dal pozor na dotírajícího soupeře a raději odkopl míč daleko od branky.
     
    87
    Na hřišti se hodně přiostřuje! Damien Da Silva zůstává po souboji s Limou ležet na trávníku a drží se za levý kotník. Tento zákrok se překvapivě obešel bez karty.
     
    86
    Hra je přerušena! James Lea Siliki zůstává ležet na trávníku a drží se za lvý kotník. Uvidíme, zda bude schopen v utkání nadále pokračovat.
     
    85
    Nicolas Pallois si v dalším souboji pomohl ostrým faulem a zaslouženě dostává žlutou kartu.
     
    84
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Anthony Limbombe, přichází Samuel Moutoussamy.
     
    83
    Kalifa Coulibaly se z levého křídla dral do pokutového území, opět našel Limbombeho, ale jeho zakončení trefilo jen hrudník obránce Da Silvy.
     
    82
    Nicolas Pallois zachránil domácí celek před pohromou! James Lea Siliki utekl po pravé straně, ale Pallois se mu ve vápně položil pod nohy a ukopl mu míč.
     
    81
    Znovu byl v akci velice aktivní Anthony Limbombe! Domácí střelec napřáhl zpoza hranice pokutového území, ale jeho pokus mířil jen do rukavic připraveného Koubka.
     
    80
    Tomáš Koubek skvěle přečetl úmysl domácího celku, vyrazil na hranici pokutového území a schoval míč do rukavic. Nantes se ne a ne dostat do šancí.
     
    79
    Limbombe je ve druhém poločase hodně aktivní, jenže tentokrát uspěchal centr do pokutového území a zbytečně připravil domácí mužstvo o míč.
     
    78
    Gabriel Boschilia se krásnou kličkou zbavil bránícího hráče, jenže si netroufl na odcentrování do pokutového území a přišel o balón.
     
    77
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Benjamin Bourigeaud, přichází James Lea Siliki.
     
    76
    Nicolas Pallois si na vlastní polovině pohlídal průnikovou přihrávku za obranu Nantes. Zadáci domácího celku ihned zrychlili rozehrávku.
     
    75
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Emiliano Sala, přichází Kalifa Coulibaly.
     
    74
    Sudí ještě předchozí moment konzultoval s kolegou u videa a nakonec ukazuje jen k rohovému praporku. Penalta se nepíská.
     
    73
    Valentin Rongier vystřelil v pokutovém území, ale míč trefil jen obránce! Domácí hráči ihned reklamovali ruku, ale sudí nechává pokračovat ve hře!
     
    72
    Abdoulaye Touré chtěl překvapit obranu Rennes nákopem na levé křídlo, jenže tam se nepohyboval nikdo ve žlutém dresu a skákající míč propadl do zámezí.
     
    71
    Nicolas Pallois si při průniku po pravém křídle pomohl nedovoleným zákrokem, což neuniklo hlavnímu arbitrovi, který ihned odpískal přímý kop pro hosty.
     
    70
    Domácí zahrávali další přímý kop. Lucas Lima tentokrát poslal krátký centr na přední tyč, jenže nikdo ve žlutém dresu se nedostal k hlavičce.
     
    69
    Rennes se po dlouhé době usadilo na polovině domácího celku a fotbalisté v červeném se snaží kombinovat s míčem na kopačkách.
    68. Limbombeho tutovka
     
    68
    Neskutečné! Anthony Limbombe si naběhl na centr z pravé strany, byl zcela osamocený, jenže svou hlavičku nasměroval jen do tyče!
     
    67
    Emiliano Sala se v pokutovém území dostal k odraženému míči a pohotově zakončil. Jeho ránu však obětavým zákrokem zastavil Damien Da Silva.
     
    66
    Tomáš Koubek se s vypětím všech sil snažil zabránit rohovému kopu domácího celku. Český brankář už míč ale nestihl na hrací ploše.
     
    65
    Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Andrei Girotto, přichází Gabriel Boschilia.
     
    64
    Sarr prostrčil balón do pokutového území, kam si naběhl aktivní Ramy Bensebaini, nicméně jeho zpětnou přihrávku dokázala domácí obrana pokrýt.
     
    63
    Sarr táhl rychlou akci Rennes po levém křídle. Domácí fotbalista odcentroval z levé strany na hranici pokutového území, ale nikdo ze spoluhráčů nedokázal vypálit.
     
    62
    Rennes nadále brání opravdu skvěle. Střídající Johansson se ihned zapojil do defenzivní činnosti svého celku a odkopl do zámezí nepřesný centr.
     
    61
    Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází M'Baye Niang, přichází Jakob Johansson.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Rennes Tomáše Koubka nadále drží své těsné vedení. Nantes se však po změně stran tlačí do útoku a snaží se vyrovnat.
     
    59
    Koubek svým dlouhým odkopem od branky hledal dobře postaveného Ben Arfu, nicméně hostující hvězda raději roztáhla hru na levou stranu, kde o míč přišel Ramy Bensebaini.
     
    58
    Abdoulaye Touré se probil s míčem u nohy až na hranici pokutového území, jenže jeho technický pokus prolétl daleko od vzdálenější tyče branky Tomáše Koubka.
     
    57
    Zadáci Nantes nyní kombinují s míčem na polovině Rennes a hledají skulinku v defenzivě hostujícího celku. Obránci v červeném se však skvěle přesouvají.
     
    56
    Benjamin André si na polovině hrací plochy nedokázal obhodit dotírajícího Limu. Domácí hráč však zahrál rukou, což neuniklo zraku hlavního rozhodčího.
     
    55
    Rychlonohý M'Baye Niang se znovu vydal s míčem vpřed po levé straně, nicméně jeho průnik zastavil důrazný Emiliano Sala. Niang dnes nemá svůj den.
     
    54
    Nicolas Pallois vystoupil proti rozběhnutému soupeři a parádní hlavičkou odehrál míč do bezpečí. Hráčům Nantes se daří ničit akce soupeře.
     
    53
    Niang opět rychlostně zaostával a při návratu na vlastní polovinu si pomohl faulem za žlutou kartu.
     
    52
    Ismaïla Sarr se dral do rychlého protiútoku po levém křídle, ale ukopl si míč daleko od nohy a už jej nedohnal před rychlonohým obráncem ve žlutém dresu.
     
    51
    Domácí celek zahrával rohový kop. Obrana Rennes ale zvládla i další těžkou situaci a bez problémů odehrála míč do bezpečí. Limbombe vypadá hodně frustrovaný.
     
    50
    Andrei Girotto napřáhl ke střele zpoza hranice pokutového území. Domácí hráč střílel k pravé tyči, nicméně Damien Da Silva jeho pokus srazil na roh.
     
    49
    Ismaïla Sarr se na polovině domácího celku tlačil za propadnutým míčem. Brankář Ciprian Tătăruşanu však vyrazil ven z branky a odkopl míč do autu.
     
    48
    Limbombe si na polovině hrací plochy krásně obhodil soupeře a hnal se do útoku. Jeho průnik po levé straně zastavil dobrým zákrokem obránce.
     
    47
    Hosté zahrávali další rohový kop. Centr od rohového praporku se snesl na malé vápno, kam vystartoval i brankář Ciprian Tătăruşanu, který míč vyboxoval.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Rennes se ihned vydalo do útoku. Na hřiště naskočily stejné jedenáctky jako v první půli.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali hodně zajímavou podívanou! Domácí vlétli do utkání aktivně a Diego Carlos dokonce dopravil míč do sítě! Gól však nemohl platit kvůli hře rukou. Naopak Rennes z přímého kopu vsítilo regulérní branku, když se trefil Damien Da Silva! Od té doby tempo hry opadlo a na hřišti byly k vidění hlavně osobní souboje. Do kabin se proto odchází za stavu 0:1!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45
    Žlutou kartu dostává Clément Grenier (Stade Rennes FC).
     
    45
    Limbombe sprintoval za dlouhým nákopem z levé strany hrací plochy, ale nedokázal se otočit kolem svého strážce a jeho centr byl hodně nepřesný.
     
    44
    Ismaïla Sarr sprintoval za pobídkou na polovinu Nantes, jenže ani díky své vysoké rychlosti nedokázal být u míče ještě před obráncem. Opět vhazují domácí.
     
    43
    Majeed Waris tentokrát obdržel prudkou přihrávku na pravé křídlo, nicméně ani přes velkou snahu nedokázal udržet míč na hrací ploše. Vhazovat bude Rennes.
     
    42
    Majeed Waris si naběhl na oblouček za obranu hostujícího celku, jenže ve velké rychlosti už nedokázal oslovit nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    41
    M'Baye Niang se snažil vybídnout ke střele Ben Arfu, nicméně první jmenovaný vymyslel hodně nepřesnou přihrávku a odevzdal balón zadákům.
     
    40
    Hostující celek se v závěru prvního poločasu nikam nežene a spíše se snaží kombinovat na vlastní polovině. Domácí se nemohou dostat k balónu.
     
    39
    Hatem Ben Arfa se pěkně uvolnil a Andrei Girotto jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi. Sudí jej odměňuje žlutou kartou.
     
    38
    Ramy Bensebaini zatáhl za dres rozběhnutého Warise. Sudí měl souboj přímo před očima a odpískal faul. Ani tentokrát však nevytáhl žlutou kartu.
     
    37
    Damien Da Silva dostal přihrávku na pravou stranu a odcentroval do pokutového území. Zadáci Nantes si s jeho centrem poradili a odehráli míč do autu.
     
    36
    Lucas Lima poslal další prudkou přihrávku do pokutového území. Edson Mexer však skvěle vystoupil, pokryl si míč tělem a pohlídal jeho cestu do zámezí.
     
    35
    Hosté zahrávali další rohový kop. Po zásahu domácí obrany se k odraženému míči dostal Edson Mexer, jehož ránu srazila obrana do zámezí.
     
    34
    Lucas Lima chtěl překonat obranu Rennes dlouhou přihrávku podél pomezní čáry, ale Traoré bleskově vystoupil a vyvezl míč na polovinu domácích.
     
    33
    Benjamin André se v souboji na polovině soupeře dopustil faulu a za úder loktem dostává žlutou kartu.
     
    32
    Andrei Girotto dostal přihrávku na střed hrací plochy, pohotově se s míčem otočil, nicméně jeho pobídka na pravou stranu skončila jen u Traorého.
     
    31
    Anthony Limbombe ani přes svou velkou rychlost neudržel prudkou přihrávku na levou stranu na hrací ploše. Rennes tak bude znovu vhazovat.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme opravdu zajímavé utkání. Jde vidět, že souboj blízko položených měst je hodně pikantní.
     
    29
    Andrei Girotto napřáhl ke střele z úctyhodné vzdálenosti. Rána domácího fotbalisty ještě byla tečovaná, ale Koubek míč s přehledem zkrotil.
     
    28
    Koubek tentokrát nakopl míč na levou stranu hrací plochy, kde se k němu dostal osamocený Sarr, jež po dalším souboji přihrál svůj pád a sudího neošálil.
     
    27
    Ramy Bensebaini se včas vrátil na vlastní polovinu, dostal se do souboje s Warisem a vybojoval vhazování pro hostující Rennes.
     
    26
    Ismaïla Sarr napadal rozehrávku domácího celku. Ciprian Tătăruşanu musel odkopávat míč pod tlakem a s těžkou situací si poradil opravdu bravúrně.
     
    25
    Anthony Limbombe táhl akci domácího celku po pravém křídle, nicméně jeden z hostujících obránců se včas vrátil a skvělým skluzem odehrál míč do autu.
     
    24
    Tomáš Koubek měl mírné problémy s udržením míče v rukavicích. Český brankář míč udržel na hřišti a musel se hodně rychle zvednout, aby jej přikryl před dobíhajícím soupeřem.
     
    23
    Benjamin André nedovoleným zákrokem poslal k zemi Emiliana Salu a může být rád, že za svůj zákrok nedostal žlutou kartu. Nantes bude zahrávat přímý kop.
     
    22
    Valentin Rongier si brousil zuby na poskakující míč v pokutovém území, jenže spoluhráč Emiliano Sala mu míč ukopl a připravil domácí mužstvo o vylouženou možnost.
     
    21
    Diego Carlos zahrál domácím fanouškům na nervy. Stoper domácího celku totiž pořádně zariskoval při rozehrávce a málem odevzdal míč soupeři.
     
    20
    Tempo hry v posledních minutách poněkud opadlo. Rennes se nikam nežene a snaží se hrát s míčem na kopačkách. Domácí působí ospalým dojmem.
     
    19
    Ramy Bensebaini se snažil zrychlit přechod hostujícího celku do útoku přihrávkou na levou stranu, ale jeho pobídka byla hodně nepřesná. Domácí budou vhazovat.
     
    18
    Tomáš Koubek si s přehledem pohlídal vysoký centr z pravé strany hrací plochy, vyrazil na malé vápno a schoval balón do rukavic.
     
    17
    M'Baye Niang to přehnal s agresivitou při napadání rozehrávky soupeře a sudí si jej volá na pohovor. Příště už to zřejmě bude za žlutou kartu.
     
    16
    Tomáš Koubek hledal dlouhým odkopem od branky Andrého, jenže k tomu přistoupil důrazný Waris, který mu v hlavičkovém souboji nedal šanci.
     
    15
    Hosté jsou po vstřelení úvodní branky dnešního utkání pořádně nažhavení a nadále se tlačí do útoku. Aktivní Niang napadal postupnou rozehrávku Nantes.
    13. Damien Da Silva - 0:1
     
    13
    Rennes právě vstřelilo branku!
    Hosté se dostávají do vedení! Také Rennes zahrávalo přímý kop v blízkosti pokutového území. Benjamin Bourigeaud odcentroval na zadní tyč, kde vyplaval neobsazený DAMIEN DA SILVA a hlavou překonal domácího brankáře!
     
    12
    Fábio se snažil obloučkem na pravou stranu překvapit obranu Rennes, nicméně zadáci hostujícího celku si vysoký nákop pohlídali a odehráli míč do bezpečí.
     
    11
    Benjamin André dostal přihrávku do volného prostoru, rozběhl aktivního Nianga, nicméně jeho průnik po levé straně skončil nepovedenou střelou.
    10. Carlosův neuznaný gól
     
    10
    Je to tak! Diego Carlos skutečně zasáhl míč rukou a rozhodčí po prozkoumání videa branku neuznává!
     
    9
    Tak pozor! Sudí ještě celou situaci prozkoumá u videa! DiegoCarlos totiž možná zahrál rukou!
     
    7
    Fábio sprintoval za přihrávkou na polovinu soupeře, jenže Damien Da Silva proti němu pohotově vystoupil a nekompromisně zakopl míč do zámezí.
     
    6
    Hatem Ben Arfa potáhl míč do blízkosti pokutového území soupeře, jenže tam si jej raději zasekl a zapojil do kombinace spoluhráče.
     
    5
    Diego Carlos si dal pozor na vysoký nákop na rozběhnutého Nianga a osamocený si míč zpracoval hrudí. Domácí zadák poté konstruktivně rozehrál.
     
    4
    Domácí zadáci nyní uklidňují hru postupnou kombinací na vlastní polovině hřiště. Nikdo v dresu Rennes rozehrávku Nantes neatakuje.
     
    3
    M'Baye Niang se nyní pokoušel od míče odstavit Warise, jenže urostlý křídelník domácího celku se dokázal otočit a odcentroval do pokutového území. Obrana Rennes situaci ustála.
     
    2
    M'Baye Niang dostal přihrávku na levou stranu, pěknou přihrávkou poslal do útoku Bensebainiho, jenže k němu včas přistoupil obránce.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Lucas Lima nakopl míč na polovinu soupeře, ale Limbombe se k míči nedostal.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Domácí budou hrát ve žlutém, zatímco Rennes přijelo v červeném.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Nantes: Tătăruşanu – Fábio, Pallois, Diego Carlos, Lucas Lima – A. Touré, Girotto, Rongier – Waris, Sala, Limbombe.
    Náhradníci: Dupé – K. Coulibaly, Boschilia, Miazga, Ch. Traoré, Moutoussamy, Krhin.

    Stade Rennes FC: Koubek – H. Traoré, Da Silva, Mexer, Bensebaini – André, Grenier – Sarr, Ben Arfa, Bourigeaud – Niang.
    Náhradníci: Gertmonas – Zeffane, Johansson, D. Sakho, Del Castillo, Gelin, Siliki.

    Rozhodčí: Buquet – Debart, Pacelli.
     
    FC Nantes

    Nantes je na tom podobně jako jeho dnešní soupeř. V osmnácti duelech vbyojovalo dvacet tři bodů a z jedenácté pozice dýchá Rennes na záda. Domácí celek zatím trápí spíše slabá ofenziva. Naposledy však na domácí půdě dokázalo přehrát Montpelier.
     
    Stade Rennes FC

    Účastník letošního ročníku Evropské ligy letos neprožívá povedenou sezónu. Celek, ve kterém působí i Tomáš Koubek, odehrál osmnáct zápasů a vybojoval v nich dvacet šest bodů. S tímto bodovým ziskem patří Rennes desátá pozice ligové tabulky. Nyní se však veze na vlně výher. Naposledy dokázalo zvítězit doma s Nimes.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Ligue 1 mezi Nantes a Stade Rennes. Výkop je stanoven na 15 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 13. Da Silva (Ben Arfa)

    Karty:   39. Girotto (NAT), 85. Pallois (NAT), 90. Lucas Lima (NAT), 90+2. Waris (NAT), 90+2. Fábio (NAT), 90+4. A. Touré (NAT) – 33. André (REN), 45. Grenier (REN), 53. Niang (REN)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 9:1. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:16.
    FC Nantes: Tătăruşanu – Fábio, Pallois, Diego Carlos, Lucas Lima – A. Touré, Girotto (65. Boschilia), Rongier – Waris, Sala (75. K. Coulibaly), Limbombe (84. Moutoussamy).
    Náhradníci: Dupé – K. Coulibaly, Boschilia, Miazga, Ch. Traoré, Moutoussamy, Krhin.

    Stade Rennes: Koubek – H. Traoré, Da Silva, Mexer, Bensebaini – André, Grenier – Sarr, Ben Arfa, Bourigeaud (77. Siliki) – Niang (61. Johansson).
    Náhradníci: Gertmonas – Zeffane, Johansson, D. Sakho, Del Castillo, Gelin, Siliki.

    Rozhodca: Buquet – Debart, Pacelli