Atlético Madrid – Levante 1:0 (kon.) | Bilbao – Sevilla 2:0 (kon.) | Barcelona – Eibar 3:0 (kon.)
Real Betis – Real Madrid 1:2 (kon.)
koniec
Real Betis
1:2 (0:1)
Real Madrid
Nedeľa 13.01.2019, 20:45 • Estadio Benito Villamarín, Sevilla • Španielska LaLiga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vitajte pri zápase 19. kola španielskej Primera Division, v ktorom sa stretnú Real Betis a Real Madrid CF.
     
    Real Betis

    Domáci tím bojuje o pohárové miestenky a pred dnešným kolom sa nachádza na 7. mieste, Getafe na 6. mieste má však o jeden odohraný zápas viac. Betis v poslednom kole prekvapujúco prehral na pôde beznádejne poslednej Huescy a pokazil si nádejne vypadajúcu sériu štyroch zápasov bez prehry. Dnes proti nim bude stáť jeden z najťažších možných protivníkov, práve to ale môže Betis nakopnúť ku skvelému výkonu a pripomenúť im senzačné novembrové víťazstvo v Barcelone 4:3.

    Posledných 5 zápasov:
    Real Betis – Real Sociedad 1:0
    Real Betis – Vallecano 2:0
    Espanyol -Real Betis 1:3
    Real Betis – Eibar 1:1
    Huesca – Real Betis 2:1
     
    Real Madrid CF

    Madridský veľkoklub si prechádza po odchode trénera Zidanea a Ronalda krízou, akú už dlho nezažil. V lige je pred dnešným zápasom až piaty a na vedúcu Barcelonu stráca už 10 bodov. Chvíľu to vypadalo, že po zmene trénera sa situácia aspoň výsledkovo trochu zlepšila, posledné dva zápasy ale Real opäť nevyhral, pritom o záchranu bojujúci Villarreal a doma Real Sociedad (ktorý predtým prehral štyri zápasy v rade) mali byť ľahkými súpermi. Dnes bude Real Madrid bojovať i o vylepšenie dosť slabej bilancie v zápasoch vonku, v deviatich zápasoch totiž získal len 11 bodov.

    Posledných 5 zápasov:
    Real Madrid – Valencia 2:0
    Huesca – Real Madrid 0:1
    Real Madrid – Vallecano 1:0
    Villarreal – Real Madrid 2:2
    Real Madrid – Real Sociedad 0:2
     
    Betis je pre Real Madrid jedným z najobľúbenejších súperov. Z posledných desiatich zápasov vyhral Biely balet sedem, jeden sa skončil remízou a len dva vyhral Betis. V minulej sezóne vyhral Betis v Madride 1:0, odvetu ale vyhral v Sevilli madridský klub v gólovej prestrelke 5:3. Betis naposledy doma zdolal Real Madrid ešte v novembri 2012.
     
    Úvodné zostavy:

    Real Betis: Pau López – Barragán, Mandi, Bartra, Guerrero – Lo Celso, W. Carvalho, Guardado – Joaquín (C), A. Sanabria, Canales.
    Náhradníci: Robles – Boudebouz, Javi García, Feddal, León, Tello, Morón.

    Real Madrid CF: Navas – Varane, Ramos (C), Nacho Fernández – Carvajal, Modrić, Casemiro, Valverde, Reguilón – Benzema, Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Casilla – Isco, Díaz, D. Ceballos, Marcelo, Odriozola Arzallus, Cristo González.

    Rozhodca: A. Hernández.
     
    Oba tímy už sú na ihrisku a zápas sa o chvíľu začne. Domáci budú hrať v zelenobielych dresoch, hostia v tradičných bielych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci. Po rozohrávke vrátili loptu k svojmu brankárovi Pauovi Lópezovi a od neho začínajú svoju prvú kombináciu.
     
    2
    Za prvou kolmicou dopredu sa dral Guardado, do cesty mu ale vletel Carvajal a o loptu ho pripravil. Následne ho Guardado ešte i fauloval.
     
    3
    Lo Celso poslal peknú prihrávku za obranu na Sanabriu, Navas ale dobre prečítal úmysel domácich hráčov a vybehol proti domácemu útočníkovi včas.
     
    4
    Prvú žltú kartu zápasu za podrazenie Viníciusa Júniora dostáva Andrés Guardado (Real Betis). Hostia budú mať priamy kop zo skvelej streleckej pozície vo vzdialenosti 22 metrov od brány.
     
    5
    Ramos trafil z priameho kopu len múr, Real Madrid ale zostáva pri lopte na útočnej polovici.
     
    6
    Sanabria získal loptu a zaútočil spolu s Canalesom, druhý menovaný si ale neporozumel s nabiehajúcimi spoluhráčmi a svojou nepresnou prihrávkou loptu len daroval hosťom.
     
    7
    Lo Celso poslal pekný oblúčik z vlastnej polovice za obranu Realu Madrid. Canales, ktorý si však za loptou nabehol, stál ale vo veľkom ofsajde.
     
    8
    Domáci sú od začiatku zápasu aktívnejší a i teraz sú nasťahovaní na útočnej polovici, kde sa snažia prekombinovať k šestnástke madridského veľkoklubu.
     
    9
    Ďalší ofsajd domácich, tentokrát v ňom bol Sanabria.
     
    10
    A ofsajd je odpískaný i na druhej strane Benzemovi. Na ofsajdy je to aktuálne 3:2 pre domácich.
     
    11
    Barragán centroval z ľavej strany, loptu odhlavičkoval Ramos. Hostia následne vyrazili do rýchleho protiútoku, ten ale končí po faule Benzemu na Mandiho.
     
    12
    Prvýkrát v dnešnom zápase sa do dlhšej kombinácie dostali hostia, k streleckému pokusu sa ale nedostali a loptu napokon po nepresnej prihrávke Casemira stratili.
     
    13
    Real Madrid dal gól!

    Hostia strieľajú zo svojej prvej šance gól! Carvajalovu strelu z hranice šestnástky Bartra zablokoval, lopta sa ale odrazila k LUKOVI MODRIĆOVI, ktorý ju poslal parádne a hlavne presne do pravého horného rohu Lópezovej brány.
    13. Luka Modrić (REA) - 0:1
     
    15
    Pre Luku Modrića to bol prvý gól v sezóne.
     
    16
    Hostia pokračujú v aktivite. Vinícius Júnior strieľal po centri Reguilóna, rana z voleja sa mu ale nepodarila a takmer doskákala až do autu.
     
    17
    Strely: 0:4
    Strely na bránu: 0:1
     
    18
    Joaquín po súboji s Modrićom zostal ležať, čo sa nepáči zaplneným tribúnam v Seville. Domáci ale získali loptu a kombinujú na polovici Realu Madrid.
     
    19
    Po faule Barragána na Reguilóna získavajú hostia loptu. Neponáhľajú sa zatiaľ dopredu, namiesto toho si s pokojom prihrávajú loptu na vlastnej polovici.
     
    20
    Vinícius Júnior sa uvoľnil na ľavej strane, posunul si loptu na stred a vystrelil. Jeho strele ale chýbala potrebná presnosť a razancia, takže so strelou do stredu brány nemal Pau López žiadne problémy.
     
    22
    Guardado si elegantne obhodil Casemira a zamieril k pokutovému územiu hostí. Casemirovi tak nezostalo nič iné, len ho podraziť. Domáci získavajú priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    23
    Center sa však veľmi nevydaril, obrana Realu ho bez väčších problémov odvrátila.
     
    24
    Brankár Pau López sa zahral s nervami všetkých domácich fanúšikov, malú domov totiž rozohral na Bartru, ktorý bol pod tlakom napádajúcich hráčov Realu Madrid. Rozohrávka sa napokon vydarila.
     
    25
    Benzema našiel pred šestnástkou Modrića, ktorý si podobne ako pri góle posunul loptu na ľavačku a vystrelil. Tentokrát už to ale nebolo tak vydarené, lopta končí vysoko nad.
     
    26
    Betis zatlačil hostí k ich pokutovému územiu, tí ale zatiaľ skvele pokrývajú všetky voľné priestory a nedávajú domácim priestor na kolmé prihrávky.
     
    27
    Trochu zo zúfalstva vystrelil z cca 25 metrov Canales, lopta končí výrazne mimo.
     
    29
    Mandi odkopol center Realu Madrid z pravej strany na rohový kop.
     
    30
    Modrićov center nenašiel v šestnástke Betisu nikoho v bielom a hostia naopak mohli zaútočiť. Skvele zasiahol Ramos, ktorý Sanabriovi loptu čistým sklzom odobral.
     
    31
    Hostia rýchlo zaútočili. Reguilón sa uvoľnil na pravom krídle a prihral do druhej vlny Viníciusovi Júniorovi, ktorý vystrelil z prvej. S jeho prízemným pokusom nemal brankár Pau López žiadne problémy.
     
    33
    Casemiro tvrdým sklzom zasiahol nohu Joaquína. Rozhodca mu zatiaľ len dohovára, každopádne domáci budú mať ďalší priamy kop.
     
    34
    Joaquín rozohral priamy kop signálom na nabiehajúceho Bartru, ten ale nedokázal loptu vrátiť pred bránu.
     
    35
    A práve Bartra chýbal vzadu, pretože Valverde sa dostal do samostatného úniku. Namiesto strely alebo prihrávky na voľných spoluhráčov si však loptu zbytočne ťahal sám a sklzom mu ju nakoniec vypichol Barragán.
     
    35
    Žltú kartu dostáva Luka Modrić (Real Madrid CF).
     
    36
    Ďalší rýchly protiútok hostí potiahol po ľavom krídle Reguilón, jeho center zrazil na rohový kop Mandi.
     
    37
    Následne si na rohový kop Modrića vyskočil najvyššie Varane, hlavička francúzskeho obrancu ale končí mimo.
     
    38
    Strely: 0:9
    Strely na bránu: 0:2
     
    39
    Držanie lopty: 66 % : 34 %
     
    40
    Domáci tím je opäť usadení na útočnej polovici, stále je ich útok ale bez streleckého pokusu. Real Madrid dnes bráni skutočne skvele a každý útok hostí hrozí obrovským nebezpečenstvom.
     
    41
    Guardado spadol pred pokutovým územím pri pokuse o prienik, k zemi ho strhol Ramos. Ďalší priamy kop pre domácich.
     
    42
    Canales obstrelil múr, strelu ale zakrútil mimo priestor vymedzený troma tyčami.
     
    42
    Žltú kartu za faul lakťom na Lo Celsa dostáva Sergio Ramos (Real Madrid CF).
     
    44
    Obraz hry je v posledných minútach veľmi monotónny. Domáci kombinujú na polovici hostí, cez skvele sformovanú obranu Realu Madrid sa ale nedokážu dostať k streleckému zakončeniu.
     
    45
    Až teraz sa im to konečne podarilo. Canales sa na chvíľku uvoľnil na hranici pokutového územia a okamžite vystrelil, avšak ani táto jeho strela nebola presná.
     
    45
    Strely: 2:9
     
    45
    Nadstavujú sa dve minúty.
     
    45+1
    Bartra sklzom vypichol loptu Benzemovi, ktorý pri tomto zákroku veľmi nepekne dopadol na ruku. Francúzsky útočník musí byť ošetrený.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas sa končí a do kabíny idú spokojnejší hráči Realu Madrid, ktorí vedú 1:0. Domáci Betis má síce optickú prevahu, väčšinu času ale kombinuje v úctivej vzdialenosti od brány madridského veľkoklubu. Naopak každý útok Realu Madrid hrozí nebezpečenstvom a náskok hostí mohol byť pokojne i vyšší. Uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú v druhom polčase domáci.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:50.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Cristo González.
     
    46
    Benzemovi zranenie ruky nedovolilo pokračovať v zápase, prvé striedanie hostí tak bolo vynútené.
     
    47
    Prvú strelu v druhom zápase vyslal Reguilón, domáci obranca ju zablokoval na rohový kop.
     
    47
    Modrićov center poslal Carvalho nechtiac na svoju bránu, brankár Pau López bol ale pripravený a loptu chytil.
     
    48
    Joaquín našiel peknou prihrávkou Canalesa, ktorý okamžite strieľal. Navas si s jeho strelou bez problémov poradil. Pre Betis to bola prvá strela na bránu v dnešnom zápase.
     
    48
    Strely na bránu: 1:3
     
    49
    Ďalší útok domácich. Joaquín len tak-tak stihol loptu na ihrisku, napokon sa mu to však podarilo. K centru ale nedošlo, pretože k nemu okamžite pristúpil Varane.
     
    50
    Domáci pokračujú tam, kde zhruba skončili prvý polčas. Opäť kombinujú na polovici hostí, stále je to však len v úctivej vzdialenosti od Navasovej brány.
     
    51
    Guardadovi sa podarilo nacentrovať z ľavej strany a Ramosovi sa s pomocou Varaneho podarilo loptu dostať na prvý rohový kop Betisu.
     
    52
    Po hlavičkovom súboji spadol vo veľkom vápne Barragán, rozhodca ale penaltu neodpískal, za čo si vyslúžil obrovský piskot z tribún.
     
    53
    Vinícius Júnior si elegantne prepustil prihrávku od Carvajala za obrancu a chcel bežať sám na bránu, Pau López ale jeho úmysel prečítal a dostal sa k lopte ako prvý.
     
    54
    Cristo González z prvej vysunul do šestnástky Viníciusa, s ktorého prízemnou strelou nemal domáci brankár López žiaden problém.
     
    55
    Na druhej strane centroval z pravej strany Barragán, lopta ale letela privysoko pre všetkých hráčov v šestnástke.
     
    56
    Real Betis má na konte aktuálne 502 prihrávok, Real Madrid 236. Táto štatistika potvrdzuje obraz hry, keď sa snaží Betis hrať kombinačne na polovici súpera, kým Real Madrid priamočiaro na rýchle protiútoky.
     
    57
    I teraz je Betis usadený na polovici hostí. V dobre postavenej obrane Madridčanov ale domáci stále nedokážu nájsť medzeru.
     
    58
    Joaquín sa presadil na ľavom krídle a prihrával pred bránu, tam ale nenabehol nikto z jeho spoluhráčov. Veľká škoda pre domácich, pretože prípadný domáci hráč by dorážal loptu do prázdnej brány.
     
    59
    Ľavá strana domácich je dnes rozhodne úspešnejšia ako tá pravá. K centru odtiaľ sa dostal Guerrero a po jeho odvrátení strieľal krásne z voleja Guardado. Strela mexického záložníka tesne minula bránu.
    59. Andrés Guardado (RBE)
     
    60
    Držanie lopty: 72 % : 28 %
     
    61
    Hodina hry je za nami. Madridský Real hrá dnes veľmi pragmaticky a dáva si pozor predovšetkým na diery v obrane. Domáci môžu hrať a kombinovať ako chcú, ale len zhruba do 30 metrov od brány hostí.
     
    62
    Žltú kartu za faul na prenikajúceho Lo Celsa dostáva Federico Valverde (Real Madrid CF).
     
    63
    Dnešné stretnutie sleduje 55 187 divákov, čo znamená, že je takmer vypredané.
     
    64
    Lo Celso vyzval krásnym pasom do nábehu za obranu hostí Barragána, ktorý však nedokázal presne nacentrovať a loptu poslal len na druhú stranu ihriska.
     
    65
    Nacho Fernández zahral vo vlastnom pokutovom území rukou, po konzultácii s videorozhodcom sa však podľa verdiktu hlavného rozhodcu penalta pískať nebude.
     
    67
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Francis Guerrero, prichádza Cristian Tello.
     
    67
    Real Betis dal gól!

    Je vyrovnané! Lo Celso krásnou kolmicou pomedzi nohy Ramosa poslal do samostatného nájazdu SERGIA CANALESA, ktorý si loptu potiahol do šestnástky a strelou medzi nohy brankára Navasa vyrovnal. Gól ešte kontrolovali videorozhodcovia, napokon ho ale odobrili a domáci sa tak dočkali zaslúženého vyrovnania.
    67. Sergio Canales (RBE) - 1:1
     
    70
    Hostia musia zareagovať na vyrovnávajúci gól. V druhom polčase sa nedostali absolútne k ničomu a len sa bránia, pokiaľ teda chcú dnes vyhrať, tak musia zabrať i smerom dopredu.
     
    72
    Obraz hry sa ale vôbec nemení a domáci povzbudení vyrovnávajúcim gólom chcú streliť i druhý. Lo Celsov center na poslednú chvíľu odkopol z pokutového územia hostí Ramos.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Sergio Reguilón, prichádza Dani Ceballos.
     
    74
    Šprintérsky súboj na pravom krídle zviedli Canales a Ramos, úspešnejší bol kapitán hostí, ktorý sklzom loptu poslal na druhý rohový kop domácich.
     
    75
    Do šestnástky hostí letí jeden center za druhým, všetky ale zatiaľ odvracia biela stena v pokutovom území. Ten posledný poslal Varane na ďalší rohový kop Betisu.
     
    76
    Joaquínov center preletel cez celé pokutové územie až na zadnú tyč, kde stál Mandi. Obranca Betisu ale zo záklonu nedokázal namieriť na bránu a lopta končí mimo Navasovu bránu.
     
    77
    A ďalší útok domácich. Hostia sa v druhom polčase prakticky neobjavili na polovici Betisu.
     
    78
    Ramos pri odkope trafil napádajúceho protihráča a následný Barragánov center musel zraziť na rohový kop Ceballos.
     
    79
    Na tento center si však dal pozor brankár Navas, ktorý ho bez problémov chytil. Na druhú stranu ťahal rýchly protiútok Carvajal, cez dvoch obrancov Betisu sa však k streleckému zakončeniu nedostal.
     
    80
    Po tomto krátkom intermezze je ale všetko v starých koľajách. Barragánov center zablokoval na rohový kop Nacho Fernández.
     
    81
    Joaquínov center z rohového kopu odhlavičkoval na prednej tyči stojaci Ramos. Vinícius to následne skúšal individuálne, Guardado mu loptu odkopol do autu.
     
    82
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Federico Valverde, prichádza Brahim Díaz.
     
    83
    Po veľmi dlhej dobe, možno snáď i v celom druhom polčase je Real Madrid usadený na polovici domácich a kombinuje.
     
    84
    Po nepresnej prihrávke Viníciusa však už bieli loptu stratili a dopredu opäť vyrazili domáci hnaní zaplnenými tribúnami.
     
    85
    Ani oni ale loptu dlho neudržali. Díaz si nabiehal za centrom Carvajala, loptu odkopol do autu Bartra. Následný pas na Viníciusa končí v náručí brankára Paua Lópeza.
     
    85
    Ten vyhodil loptu rýchlo dopredu a peknú rýchlu akciu Betisu zakončil po centri Barragána strelou z voleja Tello. Strela striedajúceho hráča ale bola veľmi nepresná a končí mimo.
     
    85
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Andrés Guardado, prichádza Ryad Boudebouz.
     
    86
    Žltú kartu za faul na Casemira pred vlastnou šestnástkou dostáva William Carvalho (Real Betis). Real Madrid bude mať priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
     
    88
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Antonio Sanabria, prichádza Lorenzo Morón.
     
    88
    Real Madrid dal gól!

    DANI CEBALLOS si postavil loptu k exekúcii priameho kopu, obstrelil múr a prízemnou strelou poslal loptu presne k ľavej tyči Lópezovej brány. Pau López totiž urobil krok smerom doprava a následne už nedokázal zareagovať na Ceballosovu strelu doľava.
    88. Dani Ceballos (REA) - 1:2
     
    89
    Pre domácich fanúšikov i hráčov je tento gól veľký šok. Betis bol v druhom polčase totiž jasne lepším tímom.
     
    90
    Canales bol prichytený v ofsajde. Brankár hostí Navas sa s rozohrávkou nijak neponáhľal a vyslúžil si tak piskot domácich tribún.
     
    90
    Nadstavovať sa budú štyri minúty.
     
    90+2
    Hostia vybojovali rohový kop. Ceballos s Modrićom ho rozohrali na krátko, o loptu ale napokon prišli a musia rýchlo bežať späť.
     
    90+3
    Rohový kop získali i domáci. Boudebouzov center odvrátila obrana hostí a podobne dopadol i jeho opakovaný pokus.
     
    90+4
    Beží posledná pridaná minúta zápasu. Domáci loptu stratili a Vinícius ju ťahá dopredu k rohu, kde chce naťahovať čas.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Real Madrid víťazí 2:1, dnes to bol však z jeho strany v druhom polčase ďalší matný výkon. V ňom sa totiž hostia až na niekoľko okamihov prakticky nedostali na polovicu Betisu a drvivú väčšinu sa len bránili, napokon ale po priamom kope Ceballosa získavajú všetky tri body. Betis môže byť týmto výsledkom právom sklamaný, domáci totiž mali v druhom polčase jasnú prevahu, druhý gól ale nedokázali streliť a pretože sa hrá na góly a nie na efekt, tak prehrávajú. Real Madrid sa tak dostáva späť na štvrté miesto ligovej tabuľky, naopak Betis ostane po druhej prehre za sebou na siedmom mieste.
     
    Držanie lopty: 74 % : 26 %.
    Strely na bránu: 2:5. Strely mimo: 5:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 9:13.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:46:42)

    Michal Sadlek

    Góly: 67. Canales – 13. Modrić, 88. D. Ceballos

    Karty:   4. Guardado (RBE), 86. W. Carvalho (RBE) – 35. Modrić (REA), 42. Ramos (REA), 62. Valverde (REA)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 9:13.
    Real Betis: Pau López – Barragán, Mandi, Bartra, Guerrero (67. Tello) – Lo Celso, W. Carvalho, Guardado (85. Boudebouz) – Joaquín (C), A. Sanabria (88. Morón), Canales.
    Náhradníci: Robles – Boudebouz, Javi García, Feddal, León, Tello, Morón.

    Real Madrid: Navas – Varane, Ramos (C), Nacho Fernández – Carvajal, Modrić, Casemiro, Valverde (82. Díaz), Reguilón (74. D. Ceballos) – Benzema (46. Cristo González), Vinícius Júnior.
    Náhradníci: Casilla – Isco, Díaz, D. Ceballos, Marcelo, Odriozola Arzallus, Cristo González.

    Rozhodca: A. Hernández

    Diváci: 55 187