Turín – Fiorentina 0:2 (kon.) | Inter – Benevento 6:2 (kon.) | Neapol – Sassuolo 2:0 (kon.)
koniec
FC Turín
0:2 (0:0)
ACF Fiorentina
cz Nedeľa 13.01.2019, 15:00 • Stadio Olimpico Grande Torino • Taliansky pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:2. (17:00:47)
     
    Je konec! Dnešní utkání nabídlo vítězství Fiorentiny, která o svém postupu rozhodla tři minuty před koncem řádné hrací doby. Do druhého poločasu ale vstoupil lépe Turín, jenž si vytvořil několik vyložených šancí, avšak ani jednou se mu nepodařilo překonat brankáře Lafonta. Logicky tak přišel trest, po rohovém kopu soupeř podnikl rychlý kontr, po kterém dorážel do odkryté branky Chiesa. Tentýž hráč ještě v nastaveném čase pečetil vítězství na konečných 2:0.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Rincón se dokázal dostat na útočnou polovinu, kde vybojoval autové vhazování. Jedna z posledních šancí pro domácí na snížení.
     
    90+5
    Do konce zápasu zbývá už jen několik minut, u míče je opět hostující celek.
    90+4. CHIESA - 0:2
     
    90+4
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom hlavní sudí brank uznává! FEDERICO CHIESA totiž dokázal v osobním souboji přetlačit protihráče, načež šajtlí podruhé překonal brankáře Sirigua. Turín to bude mít hodně složité!
     
    90+3
    Chiesa opět dopravil míč do sítě, načež se začal radovat. Po chvíli ho ale úsměv přešel, neboť hlavní sudí nakonec odpískal nedovolený zákrok.
     
    90+2
    Další atak táhl po pravém křídle De Silvestri, který si ale nevěřil na průnik kolem Biraghiho. Turín bude vhazovat od levé autové čáry.
     
    90+1
    Hodně rychle z branky musel brankář Lafont, který nakonec stačil ukrýt míč před dotírajícím Belottim. Hostující strážce tyčí okamžitě rozehrál.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o sedm minut.
     
    89
    Tak to bude pro domácí celek hodně složitý úkol, pár minut před koncem zápasu prohrává o jednu branku. Určitě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Střídání v týmu Turín FC: ze hřiště odchází Ola Aina, přichází Alejandro Berenguer.
    Střídání v týmu ACF Fiorentina: ze hřiště odchází Marco Benassi, přichází Bryan Dabo.
    87. CHIESA - 0:1
     
    87
    Fiorentina právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme úvodní branku dnešního zápasu! Rohový kop zahrával domácí celek, avšak soupeř podnik protiútok. Ten po levém křídle táhl Simeone, který ale trefil pouze brankáře. Od něj se míč odrazil pouze k FEDERICOVI CHIESOVI, jenž zamířil do odkryté branky.
     
    86
    Ve středu hrací plochy si na míč naskakoval domácí Meite, který ho poslal na pravou stranu. Tam v tuto chvíli kombinuje De Silvestri.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, na světelné tabuli stále svítí bezbrankový výsledek. Zdá se, že utkání půjde do prodloužení.
     
    83
    Branka skutečně neplatí, De Silvestri se podle všeho nacházel za obranou soupeře. Bude se pokračovat odkopem od hostující svatyně.
     
    82
    Hlavní sudí se ještě celkem dlouho radí s videorozhodčím, na rozsudek tak stále čekáme. Nehraje se už něco málo přes dvě minuty.

    David Suchý

    Góly: 87. Chiesa, 90+4. Chiesa

    Karty:   75. Aina (TUI) – 24. Benassi (FIO), 31. Milenković (FIO), 45. Veretout (FIO), 53. Pezzella (FIO)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 0:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:7. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:2.
    FC Turín: Sirigu – Izzo, N'Koulou (72. Lyanco), Djidji – De Silvestri, Meite, Rincón, Baselli (78. Lulić), Aina (88. Berenguer) – Falque, Belotti
    Náhradníci: Rosati, Ichazo – Ansaldi, Berenguer, Bremer, Damascan, Edera, Lukić, Parigini, Lyanco

    ACF Fiorentina: Lafont – Milenković, Pezzella, Hugo, Biraghi – Benassi (88. Dabo), Veretout, Fernandes – Chiesa, Muriel (64. Simeone), Mirallas (52. Gerson)
    Náhradníci: Dragowski, Brancolini – Ceccherini, Dabo, Eysseric, Hancko, Laurini, Pjaca, Norgaard, Gerson, Simeone, Thereau