Manchester City – Wolverhampton 3:0 (kon.)
koniec
Manchester City
3:0 (2:0)
Wolverhampton Wanderers
Pondelok 14.01.2019, 21:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Manchester City potvrdil rolu favorita a v záverečnom zápase 22. kola najvyššej anglickej súťaže zdolal Wolverhampton 3:0. V prvom polčase sa dvakrát strelecky presadil Gabriel Jesus a štvrťhodinu pred koncom zaznamenal nešťastný vlastný gól kapitán hostí Conor Coady. Citizens tak zmenšili náskok vedúceho Liverpoolu na rozdiel štyroch bodov. Naopak, hostia prehrali druhé stretnutie po sebe a spadli na priebežné jedenáste miesto s trojbodovou stratou na siedmy Watford. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:58:28)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Tak ešte jeden úspešný zákrok si pripíše na konto Rui Patrício. Tentokrát poľahky zakročil proti efektnému zakončeniu pätičkou v podaní Ilkaya Gündoğana. Veľa sa toho už dnes nestane.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva k druhému polčasu obligátne tri minúty. Manchester City znovu drží loptu na kopačkách, kombinuje na polovici ihriska a diváci už pomaličky oslavujú jeho triumf.
     
    90
    Adama Traoré v druhom polčase pripomína akéhosi samého vojaka v poli. Snaží sa niečo vymyslieť, teraz dokonca vybojoval rohový kop, ale center z ľavej strany upratal do bezpečia Kyle Walker.
     
    89
    Stále pokračuje aktivita domáceho celku, no chýba tomu zakončenie. Sergio Agüero teraz trošku nelogicky volil prihrávku dozadu, skoro až na poliacu čiaru, kde stál obranca John Stones.
     
    88
    Citizens držia loptu na útočnej polovici a snažia sa ešte niečo vymyslieť. Aktívny je najmä Belgičan Kevin De Bruyne, ktorý v úvode sezóny pauzoval pre zranenie a určite je hladný po futbale.
     
    87
    Kyle Walker centroval z pravej strany, ale našiel len rukavice brankára hostí. Zápas sa pomaličky dohráva, o víťazovi je rozhodnuté a tak jedinou otázkou zostáva, či spomínaný stý gól v sezóne strelia Citizens ešte dnes.
     
    86
    Ederson vybehol ďaleko z brány a zakročil pred Adamom Traorém. Brazílčan sa dostal skoro k poliacej čiare a následne si vymenil dve prihrávky s Ilkayom Gündoğanom. Samozrejme, diváci to ocenili potleskom.
     
    85
    Kevin De Bruyne centroval z pravej strany, ale správneho adresáta nenašiel. Respektíve nenašiel žiadneho hráča, keďže lopta preletela šestnástkou a nasledovať bude len odkop od brány súpera.
     
    83
    Raheem Sterling prestrčil loptu na Ilkaya Gündoğana. Nemecký futbalista sa snažil ohroziť brankára strelou z vnútra šestnástky, ale proti nemu bolo pripravených hneď niekoľko hráčov v oranžovom.
     
    82
    Tretí strelecký pokus Danila a tretí vysoko nad bránu. Pep Guardiola si radšej odpustil reakciu na zakončenie svojho zverenca, ktorá by však bola za tohto stavu skôr úsmevná ako nejaká negatívna.
     
    81
    Domáci sa snažili presadiť cez pravú stranu, ale center do šestnástky nenašiel správneho adresáta. Na tribúne sme videli transparent s číslom sto, no Citizens zatiaľ strelili v sezóne o gól menej.
     
    80
    Domáci sú naďalej strelecky aktívni, ale túto strelu si Fernandinho rozhodne za klobúk nedá. Brazílčan mieril veľmi nepresne, a tak bude nasledovať odkop portugalského brankára Ruia Patrícia.
    78. Conor Coady (MAC) - 3:0
     
    78
    Manchester City dal gól! O osude stretnutia je definitívne rozhodnuté. Domáci zahrali rohový kop nakrátko, z ľavej strany poslal loptu do šestnástky Kevin De Bruyne a napokon ju nešťastne tečoval do vlastnej siete kapitán hosťujúceho tímu CONOR COADY.
     
    77
    Kevin De Bruyne je po príchode na trávnik pri streleckej chuti. Ilkay Gündoğan mu šikovne posunul loptu, Belgičan dlho nerozmýšľal, no jeho strelu k pravej žrdi dokázal vyraziť na roh Rui Patrício.
     
    76
    Gabriel Jesus dnes hetrik nezaznamená, pretože v 76. minúte zápasu ho Pep Guardiola sťahuje z trávnika. Na jeho miesto prichádza Sergio Agüero, ktorý naposledy skóroval pri výhre nad Liverpoolom.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom sieti na ukazovateli skóre naďalej stav 2:0 v prospech favorita stretnutia. V druhom polčase Manchester City kontroluje dianie na trávniku a smeruje za ziskom troch bodov.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 10. Jesus, 39. Jesus (pen.), 78. Coady (vla.)

    Karty:   14. Fernandinho (MAC)   19. Boly (WOS)


    Držení míče: 76 % : 24 %.
    Střely na branku: 8:0. Střely mimo: 7:1. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 6:3.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Danilo – B. Silva, Fernandinho, D. Silva (C) (62. De Bruyne) – Sterling, Jesus (76. Agüero), Sané (74. Gündoğan).
    Náhradníci: Muric – De Bruyne, Delph, Agüero, Gündoğan, Mahrez, Otamendi.

    Wolverhampton Wanderers: Patrício – R. Bennett, Coady (C), Boly – Doherty, Dendoncker, Moutinho (73. Gibbs-White), Neves, J. Castro – Jiménez (46. Traoré), Diogo Jota (59. Saïss).
    Náhradníci: Ruddy – Cavaleiro, Costa, Gibbs-White, Saïss, Traoré, Vinagre.

    Rozhodca: Craig Pawson – Lee Betts, Eddie Smart – Chris Kavanagh