Wolverhampton – Leicester 4:3 (kon.) | Bournemouth – West Ham 2:0 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 4:3 (kon.)
Manchester United – Brighton 2:1 (kon.) | Newcastle – Cardiff 3:0 (kon.) | Southampton – Everton 2:1 (kon.)
Watford – Burnley 0:0 (kon.) | Arsenal – Chelsea 2:0 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:3 (0:1)
Crystal Palace FC
Sobota 19.01.2019, 16:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    FC Liverpool zvíťazil v zápase 23. kola najvyššej anglickej súťaže nad Crystalom Palace tesne 4:3. Na Anfield Road sme sledovali skutočne výborný zápas, ktorému nechýbalo gólové korenie. Hostia síce boli málo aktívni smerom dopredu, no boli zároveň nesmierne efektívni. Liverpoolu zariadil víťazstvo hviezdny triumvirát Mohamed Salah, Roberto Firmino a Sadio Mané, ktorý sa postaral o všetky góly. The Reds tak zvyšujú náskok na čele tabuľky na sedem bodov, no Manchester City má k dobru zajtrajšie stretnutie na pôde posledného Huddersfieldu. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám pekný zvyšok večera. (18:01:39)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    90+5. Max Meyer (CRP) - 4:3
     
    90+5
    Crystal Palace dal gól! Neuveriteľná koncovka na štadióne Anfield Road. Domáci neupratali do bezpečia center z pravej strany. Lopta sa za pomoci Connora Wickhama odrazila na kopačku MAXA MEYERA, ktorý trafil presne k ľavej žrdi.
     
    90+4
    Zaplnené publikum tlieska Mohamedovi Salahovi za jeho výkon, ktorý možno označiť za kľúčový. Egypťan strelil dva góly a v nadstavenom čase prenecháva miesto Rafaelovi Camachovi.
    90+3. Sadio Mané (LIV) - 4:2
     
    90+3
    Liverpool dal gól! Je rozhodnuté! The Reds sa dnes poriadne natrápili, ale napokon sa vyhnú prekvapenia na svoj účet. Adam Lallana šikovne posunul loptu na SADIA MANÉHO, ktorý nebol v ofsajde – zabudol sa Mamadou Sakho. Z ľavej strane prešiel Senegalčan s loptou do šestnástky a strelou k vzdialenejšej žrdi skóruje.
     
    90+2
    Po nepresnej prihrávke jedného z hosťujúcich hráčov má loptu pod kontrolou brankár Alisson. Ten sa snaží nazbierať niekoľko cenných sekúnd, ktoré Liverpool priblížia k víťazstvu.
     
    90+1
    Hlavný rozhodca pridáva ešte päť minút, čo je dostatočný čas na vyrovnanie. Prvá minútka sa pomaly chýli ku koncu a pri lopte sú domáci, keďže fauloval Luka Milivojević.
     
    90
    Tesne pred koncom riadneho hracieho času mohol rozhodnúť o osude stretnutia Sadio Mané. Dostal sa do brejku, zakončoval z hranice šestnástky, ale napokon na jeho prekvapenie nevybojoval ani roh.
    89. James Milner (LIV)
     
    89
    V záverečných minútach bude hrať Liverpool v početnej nevýhode. James Milner už mal jednu žltú kartu, no napriek tomu išiel ostrým spôsobom do súboja s Wilfriedom Zahom. Zaslúžene tak putuje predčasne pod sprchy.
     
    88
    Roberto Firmino bol rozbehnutý, ale napokon rýchly brejk zastavil a uprednostnil pokojnú a rozvážnu kombináciu na úrovni stredovej čiary. Liverpool chce tento zápas vyložene dokopať.
     
    87
    Na Anfield Road sa nejakú dobu nehralo, pretože bol ošetrovaný Fabinho. Napokon Brazílčan končí v dnešnom meraní sil a na trávnik prichádza anglický záložník Adam Lallana.
     
    85
    Mohamed Salah dostal dobrú loptu do priestoru pravého krídla. Vnikol s ňou do šestnástky, pripravoval si to na zakončenie ľavačkou, ale jeho úmysel dokonale prečítal jeden z hráčov súpera.
     
    84
    Liverpool mal výhodu rohového kopu, ale Mohamed Salah poslal loptu priamo do rukavíc hosťujúceho brankára. Ten sa snaží rýchlo rozohrať, ale hráči z mesta Beatles predviedli výborný návrat do obrany.
     
    83
    Pred niekoľkými sekundami musel zasahovať Julián Speroni. Mal však aj kus šťastia, že sa Sadio Mané pri strele z hranice šestnástky pošmykol, a tak jeho pokus nemal dostatočné gólové parametre.
     
    82
    James Milner je prvým napomínaným hráčom na strane Liverpoolu. Kapitán mužstva z mesta Beatles si vykoledoval žltú kartu po faule na Wilfrieda Zahu, ktorý mu dnes robí skutočne nemalé problémy.
     
    81
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza Jordan Ayew, prichádza Connor Wickham.
    Striedanie v tíme Crystal Palace FC: z ihriska odchádza James McArthur, prichádza Max Meyer.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 47. M. Salah, 53. Firmino, 75. M. Salah, 90+3. Mané – 34. Townsend, 65. Tomkins, 90+5. Meyer

    Karty:   82. Milner (LIV) – 42. J. Ayew (CRP)   89. Milner (LIV)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 6:8.
    Liverpool FC: Alisson – Milner, Matip, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Fabinho (87. Lallana), Mané, Firmino – Keïta (72. Shaqiri), M. Salah (90+4. Camacho).
    Náhradníci: Mignolet – A. Moreno, Lallana, Shaqiri, Camacho, Sturridge, Origi.

    Crystal Palace FC: Speroni – Wan-Bissaka, Tomkins, M. Sakho, van Aanholt – Kouyaté (75. Schlupp), Milivojević (C), McArthur (81. Meyer), Townsend – J. Ayew (81. Wickham), Zaha.
    Náhradníci: Tupper – Dann, Schlupp, Kelly, Meyer, Ch. Benteke, Wickham.

    Rozhodca: Jonathan Moss – Marc Perry, Andy Halliday – Andre Marriner