Wolverhampton – Leicester 4:3 (kon.) | Bournemouth – West Ham 2:0 (kon.) | Liverpool – Crystal Palace 4:3 (kon.)
Manchester United – Brighton 2:1 (kon.) | Newcastle – Cardiff 3:0 (kon.) | Southampton – Everton 2:1 (kon.)
Watford – Burnley 0:0 (kon.) | Arsenal – Chelsea 2:0 (kon.)
koniec
Southampton FC
2:1 (0:0)
Everton FC
cz Sobota 19.01.2019, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • Anglická Premier League • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (22:43:49)
     
    Statistiky zápasu:
    Střely celkem: 11 – 7
    Střely na branku: 4 – 2
    Držení míče: 40% – 60%
    Rohové kopy: 7 – 6
    Ofsajdy: 3 – 2
    Fauly: 12 – 11
    Žluté karty: 2 – 1.
     
    Je dobojováno! Southampton byl v první půli mnohem nebezpečnější a to platilo i po změně stran. Už po necelých pěti minutách druhého poločasu otevřel skóre Ward-Prowse a o čtvrthodinu později slavil i druhý gól, který si smolným dalekonosným vlastencem dal Lucas Digne. Everton byl s míčem na kopačkách naprosto bezzubý. Na konci zápasu se však prosadil Sigurdsson a ještě zařídil velké drama v dlouhatánském nastavení. Toffees si žádnou další šanci ale nevytvořili žádnou šanci a ze St. Mary's Stadium odjedou s prázdnou.
     
    90+9
    Konec zápasu.
     
    90+9
    Digneho centr jeden z obránců na bližší tyči odhlavičkoval do bezpečí a konečně přiměl rozhodčího Scotta naposledy fouknout do píšťalky. Domácím fanouškům padá obrovský kámen ze srdce!
     
    90+8
    Tak to už je hodně necitlivé od sudích, kteří v osmé minutě nechávají Everton rozehrát rohový kop! Do pokutového území se vydal z druhého konce hřiště také Pickford!
     
    90+7
    Rozhodčí už hodně přetahují. V sedmé minutě původně čtyřminutového nastavení ještě dostal žlutou kartu Shane Long, který nesportovně zakopl míč.
     
    90+5
    Long musel sledovat poslední akci jen ze zámezí. Lucas Digne po svém autu hodně přetáhl centr a to už bude pro hostující naděje konečná.
     
    90+4
    Gueyeho centr odvrátil Valery jen do částečného bezpečí. Lucas Digne zřejmě dostane čas na ještě jeden dlouhý aut, ke kterému dojde až po ošetření Longa. Ten utržil krvavý šrám na čele.
     
    90+3
    Walcott si dal hodně záležet na centru z levého kraje pokutového území. Colemanovu hlavu však balón o pár milimetrů přeletěl.
     
    90+2
    Moc času na vyrovnání Evertonu ale nezbývá. Nad rámec druhé půle jsou přidány čtyři minuty a míč se nyní nachází v domácím držení.
    90+1. Gylfi SIGURDSSON - 2:1
     
    90+1
    Everton právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen tu máme ještě pořádné zdramatizování zápasu! Po sérii hlaviček v pokutovém území se k zakončení ze střední vzdálenosti dostal GYLFI SIGURDSSON. První střela byla zablokovaná, ovšem Zouma mu míč v nepřehledné situaci vrátil a druhý pokus islandského záložníka už proletěl skrz balík hráčů k pravé tyči domácí branky!
     
    89
    Digne pokazil přihrávku, nicméně míč na hostujících kopačkách ještě udržel Guyeye. Prvně jmenovaný francouzský fotbalista tak mohl centrovat, jenže míč poslal jen k obráncům.
     
    88
    Nějakou dobu se znovu nehrálo. Zouma se ještě před onou šancí překulil přes záda skrčeného Longa a z výšky spadl na zem. I přes bolest se ale musel zvednout, aby jeho tým neztrácel čas.
     
    87
    Hostující obrana opět byla hodně otevřená po ztrátě ve středu hřiště. Ward-Prowse vzduchem přihrál přes posledního obránce na Longa, jehož pohotovou střelu Pickford robinsonádou vyrazil.
     
    86
    Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Nathan Redmond, přichází Stuart Armstrong.
     
    85
    Everton se trpělivou kombinací dostal až do křídelního prostoru, odkud Walcott hledal Calverta-Lewina. Ten se k hlavičce dostal, ale těsně před vybíhajícím McCarthym ji nenasměroval do branky.
     
    84
    Aktivní Ward-Prowse chtěl nastartovat Redmonda. Tomu už ve sprinterském souboji scházely síly a jeden z obránců v klidu odehrál malou domů na Pickforda.

    Michal Břuchanský

    Góly: 50. Ward-Prowse, 64. Digne (vla.) – 90+1. G. Sigurdsson (K. Zouma)

    Karty:   67. Redmond (SOT), 90+7. S. Long (SOT) – 67. Gueye (EVE)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:1. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 12:11.
    Southampton FC: A. McCarthy – Bednarek, Stephens, Vestergaard – Valery, P.-E. Höjbjerg (C), Romeu, Ward-Prowse, Targett (35. Soares) – Redmond (86. Armstrong), Ings (74. S. Long).
    Náhradníci: Gunn – Armstrong, Gallagher, Ramsay, S. Long, Slattery, Soares.

    Everton FC: Pickford – Coleman (C), M. Keane, K. Zouma, Digne – A. Gomes (57. Calvert-Lewin), Gueye – Lookman, G. Sigurdsson, Bernard (75. Walcott) – Richarlison (65. Tosun).
    Náhradníci: Stekelenburg – Baines, Calvert-Lewin, Davies, Y. Mina, Tosun, Walcott.

    Rozhodca: Scott – Lennard, Garratt

    Diváci: 29 989