Slavia – Motor ČB 3:2 (kon.) | Benátky n/J – Kadaň 4:2 (kon.) | Poruba 2011 – Havířov 2:1 (2:1 po s.n.)
Frýdek-M. – Ústí n/L 4:0 (kon.) | Litoměřice – Třebíč 4:2 (kon.) | Jihlava – Prostějov 2:3 (kon.)
Vsetín – Kladno 6:1 (kon.)
koniec
HC Dukla Jihlava
2:3 (1:2, 1:0, 0:1)
LHK Jestřábi Prostějov
cz Sobota 19.01.2019, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance Liga (CZ) • 48. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 1 717 diváků. (19:53:43)
     
    „To je ostuda!“ Jeden z fanoušků dává naprosto najevo, co si o dnešním výsledku myslí. Jihlavu položil špatný vstup do utkání. Za minutu a půl mezi 7. a 8. minutou utkání dostala hned dva góly. Ještě v první třetině dokázal snížit Tomáš Harkabus, kýžené srovnání stavu přišlo až v čase 25:47 po dorážce Tomáše Čachotského. Jenže Dukla nevyužila v téže třetině 79 sekund dlouhou přesilovku 5 na 3. Zápas tak rozhodla přesilovka Prostějova, když se po vyloučení Zemana prosadil svým druhým gólem v zápase Marek Račuk, na jehož gól již Dukla nestihla reagovat. Račuk pak sám děkuje ještě hostujícím fanouškům, kteří dnes předvedli velice slušný výkon. Zápas tak skončil prohrou Dukly 2:3 a její náskok na prvním místě se smrskl na pouhé dva body, neboť Vsetín míří za výhrou proti Kladnu. O nejlepší umístění po základní části tedy bude ještě pořádný boj.

    Z mé strany je to dnes kompletně všechno. Přeji vám příjemný zbytek sobotního večera, potažmo celého víkendu a za týden se ze šlágru proti Kladnu budu těšit napočtenou!
     
    Konec zápasu.
     
    59:28
    Luňák o mantinel vyhazuje a pro SKP se začínají rýsovat tři body. Mohl je stvrdit Žálčík, ale trefil pravou tyčku!
     
    59:17
    Holého střelu od modré našel přes klubko těl Neužil a zasahuje. Zbývá 43 sekund do konce...
     
    58:45
    Pohl si nyní hodně zahrával, když projel v plné rychlosti před prázdnou brankou s obráncem na zádech. Nicméně jsou domácí v útoku.
     
    58:20
    Harkabus byl povalen na zem a majitel puku se mění, bohužel pro domácí. Prostějov zkusil vyslat Nouzu dopředu, spíše to bylo ale čisté vyhození. A také je pískán icing.
     
    58:10
    Jihlava hraje bez brankáře a posílá to nejlepší do hry.
     
    58:02
    Poslední dvouminutovku načal nahozením přímo do náruče Neužila jeden z domácích beků. Dukla si vybírá oddechový čas!
     
    57:50
    A hosté ještě chvíli před Lundströmem hrát budou. Po střele jednoho z hostí šel puk do ochranné sítě.
     
    57:12
    Pekr na modré po pasu od Holého promáchl a tohle Prostějov potřebuje. Aby se co nejméně hrálo v jeho pásmu.
     
    56:37
    Pekr mohl z pravého kruhu střílet, myslel to ale dobře s nahrávkou na volného Anděla, jenže špatně nahrál. Hosté vyhazují.
     
    56:20
    Totální závar před hostující brankou, kdy tři hráči z obou stran bojovali o to, aby se jednalo o gól či ne, záleželo samozřejmě na barvě dresu. Nakonec se domácím nepovedlo dotlačit puk do branky, Prostějov jej udržel před čárou!
     
    55:43
    Prostějov se dopustil dalšího zakázaného uvolnění a diváci ženou Duklu za srovnáním. Při prohře by se Dukle náskok na prvním místě snížil na dva body, neboť Vsetín doma prorazil brnění kladenským Rytířům a vede průběžně 6:1.
     
    54:45
    Werbik se snažil udržet útok pro Jihlavu, jenže se mu to nepovedlo, čárový sudí odpískal velice těsný ofsajd.
     
    54:30
    Pekr se pokusil překvapit hostujícího gólmana zpoza branky, jenže neuspěl, naopak se stal ještě terčem dvou hostujících obránců po odpískání. Jenže opět, ze strkanice nic nebylo.
     
    54:20
    Štindl se z počáteční nejisté situace dostal až do střelecké pozice, ze které vytěžil pouze Neužilův zákrok a vhazování v útočném pásmu.
     
    53:52
    Anděl vzal celou akci na sebe, obkroužil celé pásmo a dostal se z rohu až na hranici levého kruhu, odkud vystřelil švihem, orazítkoval však pouze břevno Neužilovy branky!
     
    52:49
    Hosté se moc nepohodli ve střídání a přihrávka šla tak prakticky do území nikoho. Avšak nic vážného z toho pro Prostějov nevzešlo a stále je tedy stav 2:3.

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 13. Harkabus (Klíma), 26. Čachotský (J. Pohl) – 7. Venkrbec (Husa, Havlík), 8. Račuk (Žálčík, Starý), 51. Račuk (Neužil)


    HC Dukla Jihlava: Lundström (Honzík) – J. Pohl, J. Holý, Kajínek (A), Matějíček, Štindl, Štebih (A), Půža – Anděl, Skořepa (C), Pekr – Zeman, Werbik, Čachotský – Klíma, Harkabus, Osmík – Hrníčko.
    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Žovinec, Mikliš, Čáp, D. Kolář, Havlík, Husa, Bažant – L. Luňák, Divíšek (A), Nouza (A) – Žálčík, Račuk, Starý – Matýs, Pšenička, Dvořáček – Venkrbec (C), Krejčiřík.

    Rozhodca: Obadal, Ondráček – Kučera, Komínek

    Diváci: 1 717