CFC Janov – AC Miláno 0:2 (kon.) | Juventus – Chievo 3:0 (kon.)
koniec
Juventus Turín
3:0 (2:0)
Chievo Verona
cz Pondelok 21.01.2019, 20:30 • Allianz Stadium, Turín • Talianska Seria A • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:7. (22:26:30)
     
    Tři nastavené minuty ve druhém poločase jsou minulostí a Juventus ani podvacáté v letošní sezoně Serie A nenašel přemožitele. S bezzubou Veronou vítězí turínský tým 3:0!

    Lídr Serie A nevstoupil do zápasu v nejvyšším tempu. Verona dlouho snadno držela krok s velkým favoritem zápasu. Až individuální akce Douglase Costy změnila skóre zápasu. Brazilec si navedl míč na levou nohu a střelou ze střední vzdálenosti rozvlnil síť. Už se zdálo, že Verona udrží do poločasu schůdnou ztrátu o jednu branku, tak se po přihrávce Paula Dybaly prosadil povedenou ránou Emre Can. Po změně stran mohl navýšit vedení z nařízeného pokutového kopu Cristiano Ronaldo, ale Sorentino ho u své tyče náramně vychytal. Třetí zásah tak přišel na řadu až pět minut před koncem, když Daniele Rugani hlavičkoval po centru Bernadeschiho do odkryté části hostující branky.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Po odpískaném ofsajdu Chiellinimu rozehrával od vlastního vápna Stefano Sorentino. Verona se udržela s balonem na útočné polovině, ale na levé straně dokázal zastavit akci hostů De Sciglio.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Aléx Sandro, přichází Moise Kean.
     
    89
    Bentancur je po příchodu na trávník při chuti. Tentokrát hledal povedenou přihrávkou po zemi Dybalu. Mladý Argentinec však opět zbrzdil celou akci a přihrává zpět k obráncům.
     
    88
    Juventus pokračuje v jednoznačné územní převaze. Bentancur si na pravé straně poradil s Banim, následně mal na noze čtvrtou branku Dybala, ale Sorentino skvěle vyběhl a byl u balonu dříve.
     
    86
    Střídání v týmu Juventus FC: ze hřiště odchází Federico Bernardeschi, přichází Leonardo Spinazzola.
    85. Daniele RUGANI - 3:0
     
    85
    Juventus právě vstřelil branku!
    Juventus pojišťuje vítězství! Nařízený volný přímý kop rozehrával nadýchaným centrem Bernadeschi, ve středu vápna vyplaval zcela osamocen stoper DANIELE RUGANI a ten už neměl problém dopravit balon do odkryté branky. Sorentino byl tentokrát bez šance.
     
    85
    Žlutou kartu od rozhodčího vidí také Sofian Kiyine, který těsně před vápnem zastavil rukou Sandra. Kdyby Kiyine nezasáhl, tak by se Sandro hnal z boku na Sorentina.
     
    84
    Tentokrát to Ronaldo zkusil individuálně z levé strany. Po kličce ke středu trávníku vypálil pravačkou ke vzdálenější tyči, ale tečovaný balon zapadl jen vedle branky.
     
    83
    Zhruba deset minut i s nastavením zbývá týmům do konce zápasu. Juventus i nadále kontroluje průběh hry v kombinaci na útočné polovině trávníku.
     
    82
    De Sciglio musel hasit protiútok po nevydařeném rohovém kopu. Ve střední části trávníku srazil k zemi unikajícího Vignata a je odměněn žlutou kartou.
     
    81
    O centr od rohového praporku se postaral Paulo Dybala. Nacvičeným signálem našel Bernadeschiho, který z voleje pořádně protáhl Sorentina.
     
    80
    Ani Cristiano Ronaldo není v ideálním rozpoložení. Portugalec si rukou odstavil Tomoviće vnikl do šestnáctky, ale při střele mu míč sjel z kopačky.
     
    79
    Na pravém kraji měl spoustu místa Federico Bernadeschi. Útočník domácího celku obelstil obranu, navedl si míč na levou nohu, ale Sorentino byl přesný u své tyče.
     
    78
    Domácí vysunuli napadání až téměř k vápnu soupeře a byli úspěšní. Balon sebral z volného prostoru střídající Bentancur. Juventus ale po zisku míče nikam nespěchá.

    Vít Schück

    Góly: 14. Costa, 45+1. Can (Dybala), 85. Rugani (Bernardeschi)

    Karty:   82. De Sciglio (JUV) – 52. Bani (CHV), 85. Kiyine (CHV)

    Nepremenená penalta: 53. Ronaldo (JUV), brankár Sorrentino zneškodnil


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 8:4. Rohy: 12:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 10:7.
    Juventus Turín: Perin – De Sciglio, Rugani, Chiellini (C), Sandro (90. Kean) – Bernardeschi (86. Spinazzola), Can, Matuidi, Costa (77. Bentancur) – Dybala, Ronaldo.
    Náhradníci: Szczęsny, Pinsoglio – Bonucci, Cancelo, Spinazzola, S. Khedira, Bentancur, Kean.

    Chievo Verona: Sorrentino – Depaoli (68. Jaroszyński), Tomović, Rossettini, Bani – P. Hetemaj (63. Vignato), Radovanović, Kiyine – Giaccherini – Pellissier (C) (66. Stępiński), Meggiorini.
    Náhradníci: Šemper, Caprile – Cesar, Tanasijević, Jaroszyński, N. Rigoni, Burruchaga, Léris, Djordjević, Grubac, Stępiński, Vignato.

    Rozhodca: Piccinini – Di Vuola, Rocca