Helsinki – Kazaň 2:3 (kon.) | Soči – Nižnekamsk 0:1 (kon.) | S.Moskva – Čerepovec 4:3 (kon.)
Viťaz – Novgorod 0:6 (kon.)
koniec
Viťaz Moskovská oblasť
0:6 (0:1, 0:2, 0:3)
HC Torpedo Nižnij Novgorod
cz Streda 23.01.2019, 17:30 • Viťaz Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Torpedo Nižnij Novgorod rozdrtilo Viťaz na jeho ledě jednoznačně 6:0 a po třech porážkách v řadě tak opět zapisuje vítězství, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (20:29:46)
     
    Jasné deklasování domácího týmu. Jinak se to ani nedá nazvat. Domácí byli Torpedu vyrovnaným soupeřem snad jen první třetinu. Druhá jim nevyšla vůbec a po čtyřiceti minutách prohrávali již 0:3. Do třetí třetiny navíc Nižnij Novgorod vstoupil skvěle, když se po 35 sekundách hry trefil Andrew Calof a prakticky rozhodl o zápasu. Poté už domácí neměli vůbec šanci na zvrat a spíše se začalo faulovat. Viťaz nepříznivý stav neunesl, kolem padesáté minuty šel do tří a v pohodě hrající hosté obě přesilovky využili. Při hře pět na tři se prosadil Michail Varnakov po parádní akci na jeden dotek a zkompletoval nejen hattrick, ale podílel se do té doby na všech brankách. O minutu a 22 sekund později uzavřel gólový účet Ilja Nazarevič, který zakončil další akci na jeden dotek – 0:6.
     
    Statistiky zápasu:
    Góly: 0-6
    Střely na branku: 40-43
    Zásahy gólmanů: 37-40
    Zblokované střely: 8-14
    Vyloučení: 7-7
    Využití: 0-2
    Vyhraná buly: 34-27.
     
    Konec zápasu.
     
    59:23
    Jedna z posledních akcí pro Viťaz, když se pokusil zaútočit a posléze i z pravého kruhu vystřelit Komarov, ale tohle určitě čisté konto Brustovi nevezme.
     
    59:00
    Posledních šedesát sekund domácího trápení je zde.
     
    58:23
    Hosté ještě nemají dost a snaží se ještě o jednu branku, ale přece jen už nejsou tak důslední v zakončení.
     
    58:00
    Ohlášeny jsou poslední dvě minuty zápasu i základní hrací doby.
     
    56:25
    Hosté nyní hlavně chtějí ubránit nulu pro Barryho Brusta který nyní dobře vyráží střelu Mozíka od modré.
     
    55:52
    Domácí by se asi už nejraději viděli v kabině, ale ještě musí přestát čtyři minuty hry. Tohle je naprostý debakl před publikem, které už pomalu odchází domů.
     
    54:15
    Po sérii vyloučeních se bude pokračovat v pěti na obou stranách.
     
    54:06
    Žafrajov sekl Stasenka, který si to nenechal líbit a oba dva jdou ven za sekání. Poté ještě vznikla menší rozmíška, při které sudí posílají na dvě minuty za katr kluky Sjominy, tedy domácího Alexandra a v tuto chvíli jistě spokojenějšího Dmitrije.
    52:52 Ilja NAZAREVIČ - 0:6
     
    52:52
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Hosté využívají i pokračující početní výhodu, a to další pohlednou kombinací. I přes Švec-Rogovojovo dobré napadání udržel Šenfeld puk na modré. Dal přihrávku na pravou stranu pro Baranceva, který výborně našel u levé tyče ILJU NAZAREVIČE a ten se z první nemýlil. Ortio se nemohl stačit přemístit. Asistence: Denis Barancev, Anton Šenfeld.
    51:30 Michail VARNAKOV - 0:5
     
    51:30
    Torpedo právě vstřelilo branku!
    Naprostá destrukce domácích. Hosté sice s potížemi udrželi puk na modré, ale povedlo se jim to. Calof dával křížem puk na levou stranu před branku pro Mieleho, který z první našel u druhé tyče MICHAILA VARNAKOVA, jenž pohodlně zametl puk do sítě a dává svůj hattrick, ke kterému dnes má i dvě přihrávky a je tak u všech gólů svého týmu. Asistence: Andy Miele, Andrew Calof.
     
    51:05
    Ilja Šinkevič jde ven za podrážení a hosty tak čeká 51 sekund dlouhá přesilovka pět na tři.
     
    50:45
    Tohle byl překrásný slalom, který ukázal Denis Kokarev. Osou hřiště si najel do útočného pásma, kde si udělal jedním krásným manévrem dobrý den ze tří protihráčů, ale poslední z nich mu těsně před brankou při zakončení vypíchl puk. Domácím dnes prostě není přáno.
     
    50:00
    Domácí už mají pouze deset minut na to, aby s výsledkem něco udělali.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 9. Varnakov (Nazarevič, Urakov), 29. Urakov, 37. Calof (Varnakov, Bodie), 41. Calof (Varnakov, Miele), 52. Varnakov (Miele, Calof), 53. Nazarevič (Barancev, Šenfeld)


    Viťaz Moskovská oblasť: Ortio (Samonov) – Katičev, Mozík, Stasenko, Jevsejenkov, Šinkevič, Golovkov, Kožemjakin – A. Sjomin, M. Aaltonen, Stoľarov – Nikulin, Řepík, Makejev – A. Ševčenko, Petrakov, Kokarev – N. Komarov, P. Černov, Švec-Rogovoj – Gončarov.
    HC Torpedo Nižnij Novgorod: Brust (Tichomirov) – Orlov, Barancev, Holm, Bodie, Aliajev, Nazarevič, Rodionyčev – Miele, Varnakov, Calof – Šenfeld, Galuzin, Paršin – Urakov, Makarenko, Veriajev – Siomin, Stalnov, Žafiarov.

    Rozhodca: Fatějev, Odinš – Golovlev, Savenkov

    Diváci: 3286