Montreal – Arizona 2:1 (kon.) | Toronto – Washington 6:3 (kon.) | Colorado – Minnesota 2:5 (kon.)
Vegas – Nashville 1:2 (kon.) | Anaheim – St. Louis 1:5 (kon.) | Vancouver – Carolina 2:5 (kon.)
koniec
Colorado Avalanche
2:5 (2:2, 0:2, 0:1)
Minnesota Wild
cz Štvrtok 24.01.2019, 03:38 • Pepsi Center, Denver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný vstup do čtvrtečního dne. (06:21:56)
     
    Československá stopa:

    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hráč.
     
    Hvězdy utkání:

    1. Eric Staal (MIN) 2+1
    2. Ryan Suter (MIN) 1+1
    3. Carl Söderberg (COL) 1+0
     
    Čekal se v poslední periodě tlak ze strany Colorada, který nepřišel. Místo toho přišla dvojnásobná početní výhoda, kterou využil střelou z jedné Ryan Suter, jenž poslal Wild do tříbrankového vedení. To vydrželo až do konce zápasu. Nutno říct, že Devan Dubnyk v poslední dvacetiminutovce nečelil žádné větší šanci domácího celku. Avalanche se letos spoléhá na formaci Gabriel Landeskog – Nathan MacKinnon – Mikko Rantanen, které se proti Minnesotě vůbec nedařilo.

    Střely na branku: 22:28.
    Střely na branku ve třetí třetině: 5:8.
     
    Konec zápasu.
     
    58:57
    Ještě jedno přerušení v dnešním utkání, jelikož Minnesota vyhodila po mantinelu až na zakázané uvolnění. Za pukem bruslil Ryan Graves, ale bylo vidět, že ho dohnat rozhodně nechtěl.
     
    58:09
    Po souboji Samuela Girarda a Jareda Spurgeona skončila černá guma mezi diváky. Následuje vhazování v neutrální zóně, blíže k pásmu Minnesoty.
     
    57:27
    Z pravé strany se o střelu pokusil Luke Kunin, který neměl rychlost, a tak trefil jen prvního bránícího hráče. Hra se otočila před branku Wild, ale Colorado opět nezakončilo.
     
    56:25
    Od modré čáry vystřelil Brad Hunt, jenž si dlouhou rovnal kotouč na holi. Ovšem k vidění byl jen nepřesný pokus hostujícího obránce, který přišel z Vegas.
     
    55:34
    Domácímu celku se opět nepodařilo překonat postavenou hráz soupeře ve středním pásmu. Wild se puku zmocnili, ale už ho jen vracejí soupeři.
     
    54:23
    Z ostrého úhlu nahazoval kotouč před branku Colin Wilson, ale Devan Dubnyk k zákroku nedonutil. Poté Wild vyhráli souboj u mantinelu a puk míří až do obranného pásma soupeře.
     
    53:52
    Vypadá to, že duel se už dohrává. Colorado stále nedostalo soupeře pod tlak, i když tentokrát Minnesota vyhazuje jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    53:13
    Ve sprinterském souboji byl šikovnější Jason Zucker, jenž rychlou brzdou nechal přejet soupeře. Ovšem jeho slabý pokus z bekhendu v pohodě vyrazil Philipp Grubauer.
     
    50:54
    Od modré čáry vystřelil Nikita Zadorov, jehož zakončení bylo sražené do ochranné sítě. Následuje vhazování po levé ruce hostujícího gólmana.
     
    50:20
    Gabriel Landeskog u mantinelu vyhrál souboj a poslal puk na Mikka Rantanena. ten se pokoušel zpoza brány přihrát na najíždějícího spoluhráče, ale trefil brusli soupeře.
     
    49:54
    Domácí brankář si do statistik připisuje další zákrok. Hra je přerušena a po reklamní přestávce se bude vhazovat před brankou Colorada Avalanche.
     
    Střely na branku: 22:26.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    49:30
    V pokračující přesilové hře se ke střele dostal z pravé strany Zach Parise, jehož pokus se štěstím vyrazil Philipp Grubauer těsně nad branku. Myslím, že dnes je o osudu zápasu rozhodnuto, protože Colorado se do souvislejšího tlaku ve třetí části nedostává.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 6. Söderberg (C. Wilson, Calvert), 13. Barrie (MacKinnon, Rantanen) – 7. E. Staal (Coyle), 17. Spurgeon (Suter, Zucker), 28. E. Staal (Mikael Granlund, Åberg), 40. Coyle (Parise, E. Staal), 49. Suter (Mikael Granlund, Åberg)


    Colorado Avalanche: Grubauer (Varlamov) – Girard, Cole, Zadorov, Barrie, Nemeth, Graves – Rantanen, MacKinnon, Landeskog – Compher, Söderberg, C. Wilson – Calvert, Kerfoot, Andrighetto – G. Bourque, Dries, Nieto.
    Minnesota Wild: Dubnyk (Stalock) – Suter, Spurgeon, Hunt, Brodin, Pateryn, Seeler – Coyle, E. Staal, Greenway – Mikael Granlund, M. Koivu, Zucker – Åberg, V. Rask, Parise – Kunin, J. Eriksson Ek, M. Foligno.

    Rozhodca: O'Rourke, Watson – Shewchyk, Cormier

    Diváci: 17 310