Tottenham – Leicester 3:1 (kon.) | Manchester City – Chelsea 6:0 (kon.)
koniec
Manchester City
6:0 (4:0)
Chelsea FC
Nedeľa 10.02.2019, 17:00 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:00:27)
     
    Držanie lopty: 56 % : 44 %.
    Strely na bránu: 9:4. Strely mimo: 5:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:13.
     
    Manchester City sa dnešnou výhrou dostal o skóre späť na prvé miesto pred Liverpool, odohral ale o jeden zápas viac. Chelsea klesla na šieste miesto, o skóre za Arsenal a o bod za Manchester United.
     
    Game, set, match! Šláger tohto kola, ktorý mal byť vrcholom víkendu v anglickej Premier League, sa už od začiatku zmenil na masaker hosťujúceho tímu a výsledok 6:0 hovorí za všetko. Kým v prvom polčase sa Chelsea mohla utešovať aspoň tým, že herne bola City ako-tak vyrovnaná, tak v druhom polčase si v podstate ani neškrtla, pri lopte bola len sporadicky a 6:0 je napriek obrovskému rozdielu ešte milosrdný výsledok. Len sám Agüero, ktorý strelil hetrik, totiž mohol pokojne pridať ďalšie dva góly a o ďalších šanciach hráčov City netreba ani hovoriť. V Chelsea bude po tomto výsledku určite obrovská búrka, dnešná prehra bola totiž treťou hladkou prehrou vonku za sebou, pričom Chelsea v týchto troch zápasoch inkasovala 12 gólov.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    So svojou kombináciou sa domáci postupne posunuli dopredu, už sa ale pochopiteľne neženú dopredu a čakajú na záverečný hvizd rozhodcu.
     
    90+2
    Nadstavený čas prebieha symbolicky presne tak, ako prebiehal v podstate celý druhý polčas. Domáci majú loptu, v pohode kombinujú a hostia ich robia len komparz.
     
    90
    Utrpenie Chelsea bude trvať ešte tri minúty.
     
    89
    Práve Zinčenko teraz sedí na trávniku s kŕčmi a musí byť ošetrený.
     
    88
    Mahrez sa snažil o individuálny prienik, pred šestnástkou Chelsea ho ale zastavil Rüdiger. Následne sa dral za kolmicou za obranu skvele hrajúci Zinčenko, ktorého musel znovu na poslednú chvíľu pripraviť o loptu Rüdiger.
     
    87
    Loftus-Cheek si spracoval prihrávku Hazarda a dobre si pokryl loptu telom, následne ale prihral úplne nepresne na spoluhráča. Lopta skončila v aute.
     
    86
    Walker si dvakrát za sebou dovolil prihrať cez obrancov Chelsea pätičkou. Ďalší dôkaz herného sebavedomia domácich.
     
    85
    Nákop Rüdigera na Higuaína bol ukážkou zúfalstva Chelsea a nemal šancu na úspech. Loptu s prehľadom chytil brankár City Ederson, ktorý ju okamžite rozohral dopredu.
     
    84
    Napokon sa mu rozohrávka predsa len podarila a hostia sa dostali k šestnástke domácich. Už ale ako keby chceli mať toto utrpenie rýchlo za sebou a ani necentrujú, ani nestrieľajú...
     
    83
    Rüdiger sa snaží rozohrať útok hostí, nikto z jeho spoluhráčov sa mu ale neponúka na prihrávku. Domáci ho už pritom vôbec nenapádajú.
     
    82
    Na Etihad Stadium spievajú domáci fanúšikovia majstrovské piesne a obrovským aplauzom povzbudzujú domácich hráčov. Tí majú loptu opäť pevne pod kontrolou na útočnej polovici.
    80. Raheem Sterling (MAC) - 6:0
     
    80
    Manchester City dal gól!

    Tak to je debakel, na aký Chelsea dlho nezabudne! Zinčenko si nabehol na prihrávku na ľavej strane do šestnástky a prihral na hranicu bránkoviska úplne voľnému RAHEEMOVI STERLINGOVI, ktorý strelou zblízka pod brvno Arrizabalagovej brány završuje poltucet domácich gólov.
     
    78
    Emerson namieril popod vyskakujúcich hráčov v múre City na bránu. Jeho skoromenovec v bráne domácich Ederson bol ale pripravený a v pokoji loptu chytil.

    Michal Sadlek

    Góly: 4. Sterling, 13. Agüero, 19. Agüero, 25. Gündoğan, 56. Agüero (pen.), 80. Sterling

    Karty:   77. Gündoğan (MAC) – 60. Jorginho (CHE), 69. M. Alonso (CHE)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:13.
    Manchester City: Ederson – Walker, Stones, Laporte, Zinčenko – Gündoğan, Fernandinho (C) (75. D. Silva), De Bruyne (68. Mahrez) – B. Silva, Agüero (65. Jesus), Sterling.
    Náhradníci: Muric – Danilo, Sané, D. Silva, Jesus, Mahrez, Otamendi.

    Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, David Luiz, M. Alonso (73. Emerson) – Kanté, Jorginho, Barkley (52. Kovačić) – Pedro (65. Loftus-Cheek), Higuaín, E. Hazard.
    Náhradníci: Caballero – Kovačić, Loftus-Cheek, Christensen, Giroud, Willian, Emerson.

    Rozhodca: Dean – Cann, Robathan