Jihlava – Litoměřice 5:2 (kon.) | Benátky n/J – Frýdek-M. 1:5 (kon.) | Poruba 2011 – Vsetín 2:5 (kon.)
Prostějov – Kladno 2:3 (kon.) | Slavia – Třebíč 6:1 (kon.)
koniec
LHK Jestřábi Prostějov
2:3 (0:1, 1:1, 1:1)
Rytíři Kladno
cz Pondelok 11.02.2019, 18:00Chance Liga (CZ) • 54. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Chance Liga se nám pomalu a jistě žene ke konci základní části, avšak ještě před tím si to proti sobě rozdají LHK Jestřábi Prostějov a Rytíři Kladno.
     
    LHK Jestřábi Prostějov

    Hokejisté Prostějova se i v letošním ročníku nacházejí na příčkách zaručující vyřazovací boje, v tuto chvíli okupují šestou pozici. Jestřábi mají na svém kontě dvaaosmdesát bodů, avšak totožný počet mají také další dva celky. Prostějov ale stále může proniknout na mnohem vyšší pozice, například od druhého Vsetína ho dělí pouze deset bodů. Jestřábí se oklepali z nepovedených zápasů v Přerově a proti Českým Budějovicím, nejprve si totiž vyšlápli na poslední Kadaň poměrem 7:2, následně pak zvládli také další venkovní utkání, tak trochu podobným výsledkem si poradili s Porubou (6:2). Prostějov je na svém kluzišti až sedmým nejlepším celkem, poslední domácí utkání ale prohrál.

    Nejproduktivnější hráči:

    Tomáš Divíšek – 58 bodů (25+33)
    Marek Račuk – 48 bodů (13+35)
    Lukáš Žalčík – 46 bodů (28+18)
     
    Rytíři Kladno

    Na opačné straně stojí ambiciózní Kladno, které se i v tomto ročníku bude pokoušet proniknout mezi extraligovou smetánku. Rytíři se v současné době nacházejí "až" na čtvrté pozici, avšak na druhé místo ztrácejí pouze jeden jediný bod. Kladno v minulém kole ukončilo třízápasovou sérii bez vítězství, na domácím ledě sice proti Českým Budějovicím prohrávalo už 0:2, avšak nakonec utkání dotáhlo do vítězného konce 4:2. Rytířům se ale v poslední době na ledě soupeřů absolutně nedaří, poslední čtyři venkovní zápasy přinesly zisk pouze jediného bodu. Poslední venkovní vítězství přišlo zhruba v polovině ledna, kdy Kladno zvítězilo na ledě Litoměřic poměrem 5:2.

    Nejproduktivnější hráči:

    Petr Vampola – 44 bodů (11+33)
    Ladislav Zikmund – 41 bodů (26+15)
    Patrik Machač – 33 bodů (8+25)
    Avizovaný návrat Jaromíra Jágra se i nadále odkládá.

     
    Úvodní sestavy:

    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Mikliš, Havlík, Čáp, D. Kolář, Husa, P. Krejčí, Žovinec – Nouza, Divíšek, L. Luňák – Žálčík, Račuk, Starý – Dvořáček, Hanták, Pšenička – Prokeš, V. Meidl, Venkrbec.

    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Zajíc, J. Říha, Kehar, Lakos, P. Hořava, Zelingr – Melka, Plekanec, Svedlund – J. Strnad, Vampola, Kubík – Zikmund, Machač, Hajný – Redlich, T. Kaut, Vildumetz.

    Rozhodčí: Obadal, Vrba – Gančarčík, Konvička.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu vyšlo lépe hostujícímu celku, konkrétněji se na vhazování prosadil Plekanec. Rytíři okamžitě nahodili puk do útočného pásma.
     
    01:04
    Melka se dožadoval faulu, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Domácí se tak dostali k prvnímu ataku, nahození od modré čáry v podání Nouzy směřovalo vedle.
     
    02:03
    Na ledovou plochu se dostala druhá formace Kladna. Strnad zavezl puk za branku, kde zadovkou zkoušel najít Vampolu Říha, avšak domácí zasáhli.
     
    02:20
    Nepřesná rozehrávka Prostějova přinesla slibnou šanci pro soupeře. Machač si nabruslil k levému kruhu, odkud střelou zápěstím prověřil brankáře Neužila.
     
    03:07
    Rychlý protiútok domácích zakončoval Dvořáček, jehož rána prosvištěla vedle branky. Na opačné straně se po kostrbaté kombinaci dostal ke střele Hajný.
     
    04:11
    Jako první se k puku dostal obránce Nash, kterému se podařilo udržet pásmo. V něm poté kroužil Redlich, po jehož přihrávce selhal v šanci Zajíc.
     
    04:30
    Nenápadná akce Prostějova málem přinesla první branku. Luňák se prodíral až před brankáře, avšak na poslední chvíli byl zastaven čistým zákrokem.
     
    05:30
    Kladno muselo vyklidit útočnou třetinu, naopak se na ledovou plochu dostala druhá formace. Také domácí mají na kluzišti druhou útočnou lajnu.
     
    05:57
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Zdeněk Čáp – 2 min., držení).
     
    06:10
    Plekanec i tentokráte uspěl na vhazování, čímž svému celku zajistil útočnou třetinu. Po krátké kombinaci to od modré čáry zkoušel Svedlund, který trefil protihráče.
     
    06:51
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté přeci jenom využili přesilovou hru! Tomáš Plekanec velice zkušeně objel branku, poté si počkal na volný prostor k přihrávce na LADISLAVA ZIKMUNDA, který okamžitou střelou překonal Neužila. Ukázková kombinace v přesilovce!
    Asistence: Tomáš Plekanec, Petr Vampola.
    06:51 Ladislav ZIKMUND - 0:1
     
    06:56
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Ladislav Zikmund – 2 min., podrážení).
     
    07:14
    Domácím se podařilo vybojovat pásmo, načež se dožadovali dalšího faulu. Hlavní sudí nechává pokračovat ve hře, mezitím soupeř vyhodil touš do bezpečí.
     
    08:01
    Naopak se Kladno dostávalo k nadějnému protiútoku, který nakonec nepřinesl nic nebezpečného. Plekancovi se tentokráte nevydařila bekhendová přihrávka do tandemu.
     
    09:04
    Prostějov rozjel celkem pohlednou kombinaci, avšak ve finální fázi nezafungovalo zakončení. Kladno se ubránilo, v tuto chvíli hraje v plném počtu.
     
    10:14
    Mezi kruhy si sjel domácí forvard Pšenička, který trefil pouze obětavého protihráče. Jestřábům se podařilo zatlačit protivníka, jenž v tuto chvíli operuje za vlastní brankou.
     
    10:25
    Před branku si sjížděl Divíšek, který ale tečoval kousek vedle branky. Aby toho nebylo málo, tak v šanci neuspěl ani Luňák. Na druhé straně se Kladno dostalo do přečíslení, Svedlund ale promáchl!
     
    11:01
    Rytíři se ve třech hráčích snažili přeject modrou čáru, avšak nakonec je zastavil ofsajd. Hra je vykázána do středního pásma, na buly se staví domácí Račuk.
     
    11:54
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Hajný – 2 min., podrážení).
     
    12:14
    I tentokráte se hosté snažili založit rychlou protiakci, Redlich si ale nevěřil na průnik podél mantinelu. Místo toho nasbíral cenné vteřinky, Kladno se zatím brání na jedničku.
     
    12:40
    Další přečíslení Kladna vzal na sebe Plekanec, který ale mířil kousek vedle branky. Následně se před Neužila natlačil Melka, jenž ale nedokázal přehodit ležící beton.
     
    13:40
    Domácím se ani tato druhá přesilová hra vůbec nedaří, více střel zatím nasbíral soupeř. Z ochozů se začíná ozývat pískot, tato hra se určitě nelíbí.
     
    14:43
    Pavlík ještě vyšperkoval akci přihrávkou na vedle stojícího Husu, jehož nahození skončilo v lapačce Cikánka. Hostující brankář byl pozorný, hru raději přerušil.
     
    15:32
    Momentálně sledujeme celkem nezáživnou podívanou, ani jeden z celků se nedokáže dostat k ničemu vážnějšímu. Před malým momentem se Keharovi nepodařilo rozehrát.
     
    16:30
    Plekanec mohl uhánět sám na branku, avšak celkem zbytečně ještě zadovkou hledal Svedlunda, který se mu snažil vrátit, což ale nevyšlo.
     
    17:11
    Směrem dopředu to zkoušel Prokeš, který se dostal k pravému hrazení, kde bojoval proti přesile protihráčů. Kladno zasáhlo čistě, Meidl se daleko nedostal.
     
    18:44
    Divíšek dobře napadal rozehrávku soupeře, načež se mu podařilo vrátit puk před branku, kde se do zakončení tlačil Nouza. Puk ale doskákal kousek vedle branky.
     
    19:22
    Hosté opět zaspali v defenzívě, do brankoviště se tak dokázal natlačit Račuk, který místo zakončení ještě hledal spoluhráče, což vystihl jeden z protihráčů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla hodně ofenzivní podívanou. Úvodní minuty patřily Kladnu, které si vybojovalo přesilovou hru, ve které dokázalo skórovat. Postupem času se začal projevovat také Prostějov, jenž si dokonce zahrál hne dvě přesilové hry, které překvapivě přinesly vyložené šance pro soupeře. Rytíři totiž podnikali velice nebezpečné protiútoky, které domácí celek nestačil bránit. I tak je rozdíl ve skóre pouze jednobrankový.
     
    Střely na branku: 9 – 8.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody vyznělo lépe pro Kladno, přičemž se i v tomto případě prosadil Plekanec. První akci mají na starosti hostující hráči.
     
    21:01
    Velká šance domácích na vyrovnání! Naprosto sám před brankou byl Divíšek, který trefil pouze Cikánka. Následná dorážka Nouzy rovněž neslavila úspěch.
     
    22:04
    Vampola celkem dlouho operoval za brankou, kde důrazným způsobem hodil na branku Koláře. Domácí obránce posunul branku, hra je tak přerušena.
     
    23:03
    Další protiakce Kladna nekončí druhou brankou. Vildumetz měl na zakončení celkem dost času, avšak i přesto zamířil vedle branky. Posléze Říha jen o vlásek minul tyč.
     
    23:12
    Je tu trestné střílení pro Kladno!
     
    23:12
    K nájezdu se postavil Plekanec, který to zkoušel mezi betony, s čímž brankář Neužil počítal. Následně se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    24:17
    Propagační navštívenkou to zkoušel Luňák, který vypálil pod horní tyč, kde se nacházel Cikánek. Rutinní zákrok pro hostujícího brankáře, který hru přerušil.
     
    25:03
    Od modré čáry nebezpečně napřahoval Říha, který trefil dezorientovaného Neužila do hrudníku. Kladno se i posléze dostalo k puku, Strnadovi se ale střela nezdařila.
     
    25:54
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Vildumetz – 2 min., nedovolené bránění).
     
    26:04
    Rytíři jsou nesmírně nebezpeční. Nejprve se před branku natlačil Machač, který neuspěl. Posléze od levého kruhu vypálil Zikmund, kterého vychytal Neužil.
     
    27:01
    Další vyložená šance pro hosty! Prostějov totiž chyboval v rozehrávce, mezi kruhy byl zcela osamocený Strnad, který ale napálil pouze domácího brankáře.
     
    28:03
    Kladenští se dostali do dalšího přečíslení, které se pokoušel vzít na sebe Machač. Jeho rána švihem směřovala pod ruku Neužila, který i tentokráte zasáhl. Posléze v další šanci neuspěl Zikmund.
     
    28:21
    Domácí snad pořádají den otevřených dveří. Jednoduchá kombinace Kladna přinesla další příležitosti, ve které se zjevil Kaut. Neužil i tentokráte zasáhl.
     
    Oddechový čas pro domácí.
     
    29:13
    Před brankářem se snažil tečovat kotouč Svedlund, kterému se to ale moc nepovedlo. Následně se domácí osvobodili vyhozením puku přes všechny čáry.
     
    30:14
    Tentokráte se Plekancovi nepovedlo vhazování, což po delší době přineslo zakončení Prostějova. Před brankou tečoval puk Divíšek, Cikánek ale nemusel zasahovat.
     
    31:00
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Je tu zasloužená branka Kladna! Redlich se dokázal proháčkovat až mezi kruhy, následně předal do tandemu na Vildumetze, jenž trefil pouze pravý beton Neužila. To nemuselo vadit, puk se totiž odrazil k volnému TOMÁŠI REDLICHOVI, který bez váhání poslal touš do odkryté branky.
    Asistence: Tomáš Vildumetz.
    31:00 Tomáš Redlich (KLA) - 0:2
     
    31:56
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Zničehonic je tu kontaktní branka domácích! U zadního hrazení vybojoval puk Venkrbec, který pod sebou našel najetého RADKA PROKEŠE, jenž bez váhání vypálil do vzdálenější šibenice, kam Cikánek neměl šanci dosáhnout.
    Asistence: Václac Meidl, Matouš Venkrbec.
    31:56 Radek PROKEŠ - 1:2
     
    32:30
    Jestřábi jsou najednou o dost aktivnější, Cikánek byl donucen k dalšímu zákroku, se kterým si ale dokázal poradit. Následovat bude vhazování po jeho pravici.
     
    33:07
    Za modrou čáru si sjížděl domácí Krejčí, který podél mantinelu předal Dvořáčkovi, jehož zablokovanou ránu raději schoval pod lapačku hostující brankář.
     
    34:13
    Lakosovi se podařilo odehrát puk z pásma, avšak domácí se ihned nastěhovalo zpět. Vampolovu zadovku totiž vystihl Venkrbec, který ale na Cikánka nedokázal vyzrát.
     
    35:48
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Tomáš Nouza – 2 min., hákování).
     
    36:15
    Plekancovi se podařilo zachytit puk na modré čáře, což vedlo k slibné příležitosti pro Strnada. Neužil se musel činit, posléze ještě Havlík dohrál Zikmunda.
     
    36:19
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Ladislav Zikmund – 2 min., hrubost).
     
    37:14
    Kladenští se vyhnali do středního pásma, následnou akci rozjeli až od své branky. Svedlund se sice proháčkoval přes protihráče, následně ale nepředal Plekancovi.
     
    38:04
    Nádherným způsobem se dostal před brankáře domácí Dvořáček, který ale z velké blízkosti Cikánka nepřekonal. Hezká individuální šance Prostějova!
     
    39:25
    Zikmund se pokoušel zaskočit brankáře vyjetím ke vzdálenější konstrukci, Neužil se ale včas přesunul. Na druhé straně to měl na dlouhou hokejku Meidl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou periodu, která rovněž nabídla celou řadu vyložených šancí. Kladno navázalo na povedenou první třetinu, v úvodu té druhé si připsalo několik stoprocentních šancí, které ale pokaždé směřovaly pouze do Neužila. Rytíři se přeci jenom dostali do dvoubrankového vedení, což jim ale moc dlouho nevydrželi. Prostějov si totiž připsal rychlou odpověď, která byla pro domácí patřičnou vzpruhou. Najednou byl Prostějov aktivnější, vyrovnávací branky se ale zatím nedočkal.
     
    Střely celkem: 29 – 24.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Také úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro Kladno, které zanedlouho vyhodilo přes všechny čáry. Je tu další zakázané uvolnění tohoto zápasu.
     
    42:00
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hosté si berou dvoubrankové vedení zpět! Za modrou čáru se dostal Vampola, který si počkal na Strnada, jenž ještě vylepšil pozici pro JIŘÍHO ŘÍHU, který bez váhání vypálil k bližší konstrukci, kam Neužil zkrátka nedosáhl.
    Asistence: Jakub Strnad, Petr Vampola.
    42:00 Jiří ŘÍHA - 1:3
     
    42:12
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Jakub Hajný – 2 min., vysoká hůl).
     
    42:28
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Andre Lakos – 2 min., podrážení).
     
    43:13
    Jestřábům se dvojnásobná přesilová hra zatím nedaří, soupeř už jednou dokázal vyhodit. Posléze to Hanták zkoušel nahozením za branku, jeho celek tak rozjíždí přesilovkový kolotoč.
     
    43:38
    Celkem pohotovým způsobem se za modrou čáru dostal Nouza, který se posléze prodral ke střele. Cikánek celou dobu dobře viděl, puk ukryl na svém hrudníku.
     
    44:03
    Málem bylo sníženo! Nabito totiž dostal Krejčí, jehož ránu Cikánek vyrazil před sebe, kde se Divíškovi nepodařilo zasunout kotouč za ležícího brankáře.
     
    45:10
    Žalčíkovi se podařilo nabrat rychlost, díky které se dostal až mezi kruhy, odkud prověřil Cikánka. Brankář Kladna i tentokráte zasáhl na jedničku, jeho celek se osvobodil.
     
    46:05
    Na druhé straně se podél hrazení probíjel vpřed Zikmund, jehož nahození bylo spíše propagační. Posléze se hra opět přerušila, vhazovat se bude v pásmu Prostějova.
     
    46:10
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Petr Krejčí – 2 min., hákování).
     
    47:03
    Domácí se v oslabení dostali do nadějné příležitosti, zakončující Venkrbec trefil pouze beton brankáře. Kladenští tak zakládají další akci od své svatyně.
     
    48:02
    Hosté celkem dlouhou dobu kombinovali v pásmu, načež byl puk zablokován do ochranné sítě. Prostějov se zatím brání na jedničku, vhazovat se bude v jeho pásmu.
     
    48:30
    Říhova rána nadělala velké starosti, odraženého puku se zmocnil Kaut, který ale nadvakrát nedokázal překonat ležícího Neužila, jenž opět podržel svůj celek ve hře o body.
     
    49:05
    Máme před sebou necelou desetiminutovku, Kladno stále vede o dvě branky. Poslední minuty nepřinášejí nic moc zajímavého, což ale hostujícímu celku stačí.
     
    49:36
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Plekanec – 2 min., hákování).
     
    49:44
    Vyloučení v týmu LHK Jestřábi Prostějov (Ondřej Mikliš – 2 min., nesportovní chování).
     
    49:51
    Jestřábi právě vstřelili branku!
    Ono to ještě bude pořádné drama! Jeden z hostů chyboval na modré čáře, sám na branku se tak řítil LUKÁŠ ŽÁLČÍK, který měl na zakončení celkem dost času. Nakonec nekličkoval, nýbrž vystřelil nad vyrážečku, na což byl Cikánek krátký.
    Bez asistence.
    49:51 Lukáš ŽÁLČÍK - 2:3
     
    50:21
    Domácí se hráči se při snaze o vyrovnávací branku dopustili ofsajdu, hra je tak opět přerušena. Hra se přestěhuje do středního pásma.
     
    51:46
    Na vhazování se dokázal prosadit domácí Divíšek, avšak krátce poté se puk dostal na střídačku. Bule se tak bude opakovat, Cikánek najednou zpozorněl.
     
    52:11
    Rytíři sice vyhodili přes všechny čáry, o icing se dle sudího nejednalo. Jako první se k puku dostal Plekanec, kterého u zadního hrazení celkem důrazně atakoval domácí Račuk.
     
    53:05
    Na druhé straně se k odraženému kotouči dostal Svedlund, který ale trefil pouze prostředek branky, což bylo pro Neužila snadné soustu. Jestřábi nyní zaspali při bránění.
     
    55:06
    Vampolova formace se dostala do slušného náporu, načež si mezi kruhy sjel aktivní Zikmund, jehož rána švihem směřovala vedle branky. Prostějov se tak dostává kupředu.
     
    56:05
    Do konce zápasu nezbývá moc času, Prostějovu se nedaří dostat k tlaku. Živějším dojmem se jeví hostující mužstvo, jenž se zároveň snaží neudělat žádnou fatální chybu.
     
    56:52
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Tomáš Plekanec – 2+2 min, vysoká hůl).
     
    56:52
    Velká šance pro domácí, do konce zápasu totiž budou hrát v početní výhodě. Plekanec totiž neuhlídal hokejku, která se svezla do obličeje Nouzovi.
     
    56:52
    Domácí to zkouší v šesti!
     
    57:14
    Prostějov se sice dostal až do svého pásma, tam si ale zkušeně počínal Luňák, jenž obkroužil protihráče a poté zavezl touš na druhou stranu, kde v šanci selhal domácí Nouza.
     
    58:05
    Přes celou hrací plochu to zkoušel Strnad, který ale o vlásek minul branku. Na druhé straně vracel před branku Hanták, hosté se ale dokázali ubránit.
     
    58:34
    Prostějov málem srovnal! Jeden z domácích se zjevil sám před brankářem, avšak trestuhodně minul branku. Jestřábí stupňují svůj nápor!
     
    59:11
    Ani třetí pokus přes celou osu hrací plochy neskončil v síti, domácí rozjíždějí jednu z posledních akci.
     
    59:40
    Krejčího rána od modré čáry nebyla nebezpečná, Kladno dnes zvítězí!
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Kladna, které svého soupeře porazilo poměrem 3:2. Rytíři zaznamenali výborný vstup do poslední periody, díky čemuž si vzali dvoubrankové vedení zpět. Prostějov ale necelých deset minut před koncem zápasu zkorigoval výsledek, což pro soupeře znamenalo velké starosti. Kladenští se dostali do velkých problémů v koncovce utkání, na čtyři minuty byl totiž vyloučen Plekanec, domácí to navíc zkusili bez brankáře. Prostějov si vypracoval několik slušných šancí, avšak o vyrovnávací branku se postarat nedokázal.
     
    Střely celkem: 45 – 32. (20:21:34)

    David Suchý

    Góly a asistencie: 32. Prokeš (V. Meidl, Venkrbec), 50. Žálčík – 7. Zikmund (Plekanec, Vampola), 31. Redlich (Vildumetz), 42. J. Říha (J. Strnad, Vampola)


    LHK Jestřábi Prostějov: Neužil (Huf) – Mikliš, Havlík, Čáp, D. Kolář, Husa, P. Krejčí, Žovinec – Nouza, Divíšek, L. Luňák – Žálčík, Račuk, Starý – Dvořáček, Hanták, Pšenička – Prokeš, V. Meidl, Venkrbec.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Zajíc, J. Říha, Kehar, Lakos, P. Hořava, Zelingr – Melka, Plekanec, Svedlund – J. Strnad, Vampola, Kubík – Zikmund, Machač, Hajný – Redlich, T. Kaut, Vildumetz.

    Rozhodca: Obadal, Vrba – Gančarčík, Konvička

    Diváci: 2654