Alavés – Levante 2:0 (kon.)
koniec
Deportivo Alavés
2:0 (1:0)
Levante UD
Pondelok 11.02.2019, 21:00 • Estadio Mendizorrotza, Vitoria-Gastiez • Španielska LaLiga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Deportivo Alavés – Levante UD, ktorý ukončí 23. kolo španielskej Primera Division. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Deportivo Alavés

    Alavés sa dlho pohyboval na pohárových priečkach, z nich sa ale po posledných zlých výsledkoch zosunul na siedmu pozíciu. Dôvodom je hlavne, to že Alavés prehral posledné tri zápasy so skóre 0:8. Útočná produktivita domácich celkovo nie je vysoká, s 22 strelenými gólmi sú totiž druhým najhorším tímom v tejto štatistike. Pomerne vysoko sú tak domáci kvôli dobre fungujúcej obrane, ktorej bilancia (27 inkasovaných gólov) bola však vyššie spomenutými prehrami dosť poškodená. Alavés z 10 domácich zápasov prehral len jeden, takže domáci bude chcieť dnes určite nadviazať na túto bilanciu.

    Posledných 5 zápasov:
    Alavés – Valencia 2:1
    Girona – Alavés 1:1
    Getafe – Alavés 4:0
    Alavés – Vallecano 0:1
    Real Madrid – Alavés 3:0
     
    Levante UD

    Hostia sú vo vyrovnanej tabuľke Primera Division na priebežnom 14. mieste so štvorbodovým náskokom na 18. Vallecano, avšak súčasne strácajú len 5 bodov na svojho dnešného súpera. Forma Levante nie je veľmi dobrá – z posledných 12 zápasov vyhrali len dva a v troch z posledných štyroch zápasov nestrelili gól. Táto vizitka je veľmi slabým vysvedčením pre veľmi útočne hrajúci tím, ktorý má však spolu s Vallecanom najhoršiu obranu súťaže (40 inkasovaných gólov). Ani vonku sa Levante veľmi nedarí, keď prehralo posledné tri zápasy na cudzích ihriskách za sebou. Dnes budú chcieť hostia túto nepriaznivú štatistiku určite prelomiť.

    Posledných 5 zápasov:
    Levante – Girona 2:2
    Atlético Madrid – Levante 1:0
    Levante – Valladolid 2:0
    Sevilla – Levante 5:0
    Levante – Getafe 0:0
     
    Oba tímy sa v najvyššej španielskej súťaži dnes stretnú štvrtýkrát. V minulej sezóne vyhral oba vzájomné zápasy Alavés (vonku 2:0, doma 1:0), v prvom vzájomnom zápase tejto sezóny ale vyhralo Levante doma 2:1.
     
    Úvodné zostavy:

    Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Navarro, Laguardia, Maripán, R. Duarte – Brašanac, Pina, Wakaso – Inuj, Calleri, Jony.
    Náhradníci: Sivera – Bastón, A. Blanco, García, Guidetti, Rolán, Vigaray.

    Levante UD: Aitor Fernández – Cabaco, Vezo, Coke – Jason, Doukouré, N. Vukčević, Luna – Martí, Morales (C) – Simon.
    Náhradníci: Olazábal – Dwamena, E. Bardhi, Manzanara, Pedro López, B. Mayoral, Suárez Pier.

    Rozhodca: Undiano Mallenco.
     
    Oba tímy práve nastupujú na slabo zaplnené Estadio Mendizorrotza. Domáci budú hrať v tradičných modrobielych dresoch, hostia v žltých.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu okamžite nakopli loptu dopredu. Nepresný pas končí v aute.
     
    2
    Hostia ale získali loptu späť a okamžite po jej zisku nasledoval nákop na Simona. Brankár Pacheco dobre prečítal hru a vybehol pred pokutové územie včas na to, aby pred útočníkom hostí loptu odkopol.
     
    3
    Levante vstúpilo do zápasu aktívnejšie. Hostia znovu získali loptu, tentokrát ale dobre zasiahol už pri stredovej čiare Laguardia, ktorý ju sklzom vypichol Moralesovi do autu.
     
    4
    Calleriho trafil lakťom do hlavy v hlavičkovom súboji Vezo. Domáci mohli rozohrať priamy kop centrom do šestnástky, rozhodli sa ale pre prihrávku do strany.
     
    5
    Levante znovu získalo loptu, znovu ale po faule. Inuja podrazil Vukčević.
     
    6
    Domáci držia loptu a kombinujú, hostia ich ale svojim vysokým presingom nepúšťajú na vlastnú polovicu.
     
    7
    Fanúšikovia Alavésu postupne prichádzajú na tribúnu za bránu Levante a zaplňujú ju. Ich neúčasť na prvých minútach zápasu bola vyjadrením protestu proti šéfovi španielskej futbalovej federácie a proti pondelkovému termínu zápasu.
     
    8
    Martí stratil loptu pred pokutovým územím Alavésu a domáci okamžite vyrazili dopredu. Inuj sa ale zamotal vo vlastných kľučkách a Cabaco mu loptu odkopol do autu.
     
    9
    Moralesovu strelu z ľavej strany zablokoval Laguardia na prvý rohový kop zápasu. Ten bude zahrávať Jason.
     
    10
    Jeho center odhlavičkoval bez problémov Maripán, ktorý stál na prednej tyči. Hostia získavajú autové vhadzovanie, avšak už ďaleko od šestnástky Alavésu.
     
    12
    Alavés získal loptu a drží ju pod svojou kontrolou, hostia sú ale opäť sformovaní na vlastnej polovici. Zápas zatiaľ nemá vysoké tempo a ani jeden z tímov nevypadá, že by sa chcel za každú cenu hnať dopredu.
     
    13
    Doukouré si sám odkopol loptu nešikovne do autu, rozhodcovia ale dali autové vhadzovanie Levante. Chybný verdikt rozhodcov, ktorý pomohol Levante usadiť sa na útočnej polovici.
     
    14
    Jony nacentroval na ľavú stranu, kde si ju však zle spracoval Inuj. Pri spracovaní si ju predkopol za bránkovú čiaru a logicky o ňu prišiel.
     
    16
    Prvá veľká príležitosť domácich! Brašanac zachytil rozohrávku hostí a nacentroval do šestnástky, kde Calleri trafil svojou hlavičkou brvno Fernándezovej brány. Následná dorážka Inuja skončila mimo bránu Levante.
    16. Jonathan Calleri (DAL)
     
    17
    Levante sa nedokázalo udržať na útočnej polovici, okamžite ale prešlo do napádania a domáci tím drží pri jeho šestnástke.
     
    18
    Nákop na Calleriho z polovice Alavésu odkopol Coke. Domáci postupne získavajú prevahu.
     
    19
    Calleriho center zablokoval Luna, lopta sa ale za bránkovú čiaru odrazila od domáceho útočníka. Fanúšikovia domácich pískajú, verdikt rozhodcu je ale správny.
     
    20
    Laguardia trafil rukou v hlavičkovom súboji ucho Martího. Hlavný rozhodca mu dohovára.
     
    21
    Moralesov center vyboxoval do autu brankár Pacheco, Levante sa ale udržalo s loptou pri šestnástke domácich a môže pokračovať v obliehaní pokutového územia Alavésu.
     
    22
    Martího strela bola zablokovaná domácim obrancom a v súboji o odrazenú loptu fauloval Simon. Hostia tak strácajú loptu.
     
    23
    Inuj sa pokúsil o individuálny prienik po pravom krídle, Coke mu však loptu odkopol na roh.
     
    23
    Tím Alavés práve strelil gól!

    Domáci otvárajú skóre! Center z rohu preletel na zadnú tyč, kde si najvyššie vyskočil domáci obranca VÍCTOR LAGUARDIA, ktorý poslal loptu hlavou k pravej tyči brány Levante. Chybu urobil brankár Aitor Fernández, ktorý ani nevybehol na center, ani nezostal v bráne, a pri gólovej hlavičke nemal dobré postavenie.
    23. Víctor Laguardia (DAL) - 1:0
     
    25
    Na zemi zostal ležať kapitán hostí Morales, u ktorého to vypadá na zranenie kolena. Okamžite k nemu beží medicínsky tím hostí.
     
    26
    Opakovaný záber odhalil, že Wakaso trafil po odohraní lopty koleno Moralesa. Za tento zákrok mala rozhodne nasledovať karta.
     
    28
    Krívajúci Morales odchádza vo veľkých bolestiach za autovú čiaru a bude musieť byť vystriedaný.
     
    30
    Hra pokračuje útokom domácich. Ten skončil centrom Inuja, ktorý hruďou zablokoval Luna. Ten sa tiež dvíha z trávniku veľmi ťažko.
     
    31
    Obrana hostí center z rohu bez problémov odvrátila, loptu ale znovu získali domáci, ktorí sú už jednoznačne iniciatívnejší. Morales sa medzitým vrátil na ihrisko.
     
    32
    Zápas sa po zákroku na Moralesa výrazne pritvrdil. Inuj skočil na nohu protihráčovi pri napádaní, ani on ale žltú kartu nedostal.
     
    33
    Calleri najprv skúsil nacentrovať sprava, center ale zablokoval Luna. Domáci útočník to teda skúsil individuálne, jeho kľučky ale tiež zastavila obrana hostí.
     
    34
    Na opačnej strane odvrátil center Simona Laguardia. Hostia sú po dlhej dobe s loptou na útočnej polovici.
     
    35
    Kombinačne to však hosťom dnes nejde, preto vyskúšali aspoň nákop za obranu na Moralesa. Kapitán hostí ale nedokázal ťažký pas spracovať na hracej ploche.
     
    36
    Cabaco podrazil prenikajúceho Calleriho, nasledovať tak bude priamy kop domácich.
     
    37
    Fernándezovi vypadol ľahký Jonyho center z priameho kopu priamo pred Calleriho, ten ale nedokázal v páde zakončiť a Vezo mu loptu napokon odkopol. Dnes to bola už druhá obrovská chyba brankára hostí.
     
    38
    Strely: 6:3
     
    39
    Domáci získavajú ďalší priamy kop po faule na Duarteho.
     
    40
    Brankár Levante tentokrát za centrom Jonyho vôbec nevybehol, loptu tak odvrátila obrana hostí. Následne však fauloval na pravom krídle Martí. Domáci získavajú v krátkom časovom slede už tretí priamy kop.
     
    41
    Jonyho center odvrátil hneď prvý brániaci hráč Levante. Pokus o nákop za otvorenú obranu na Inuja sa domácim nevydaril.
     
    42
    Levante v prvom polčase nepredviedlo dopredu vôbec nič a platí to i po ďalšej jeho akcii, ktorá skončila nepresným pasom priamo do autu.
     
    43
    Alavés sa tak úplne logicky pokúsil o rýchly protiútok, ktorý ale skončil nevydareným centrom Jonyho. Lopta letela na tribúnu do kotla domácich.
     
    44
    Držanie lopty: 59 % : 41 %
     
    44
    Prvú žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Inuja dostáva Erick Cabaco (Levante UD). Domáci získavajú znovu priamy kop, tentokrát už ale z pozície, z ktorej sa dá strieľať priamo na bránu.
     
    45
    Jony bol exekútorom i tejto štandardky, namieril ale vysoko nad bránu Levante.
     
    45
    Strely: 7:3
    Strely na bránu: 3:0
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas neponúkol futbal, ktorý by dvíhal fanúšikov zo sedadiel. Alavés bol ale predsa len o niečo aktívnejší a zaslúžene tak vedie 1:0. Levante sa na polovicu domácich dostalo len sporadicky a za celý polčas nevystrelilo na domácu bránu. Ak teda chce dnes zabodovať, tak bude musieť v druhom polčase predviesť diametrálne odlišný výkon.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Alavés o loptu okamžite po rozohrávke druhého polčasu prišiel, Cabacov pokus o nákop na Simona bola ale veľmi nepresný a skončil u domáceho brankára Pacheca.
     
    48
    Vukčević fauloval na vlastnej polovici. Domáci budú kopať priamy kop.
     
    48
    Žltú kartu za držanie Martího za dres dostáva Tomás Pina (Deportivo Alavés).
     
    49
    Levante po faule prešlo do útoku. Doukouré si narazil loptu so Simonom, v prieniku ale nemohol pokračovať a prihral radšej do strany.
     
    50
    Coke našiel prihrávkou medzi obrancov nabiehajúceho Moralesa, ktorého pokus o prihrávku pred bránu zablokoval na rohový kop Maripán.
     
    51
    Štandardky sú veľkou tragédiou dnešného zápasu. Okrem gólového rohu boli všetky veľmi zle kopnuté. Tento posledný roh Levante nebol výnimkou, a preto ho obrana domácich hravo odvrátila.
     
    52
    Alavés sa snaží kombináciou na vlastnej polovici medzi obrancami upokojiť hru. Laguardia sa ale zbytočne dostal zlým spracovaním pod tlak a pred napádajúcim Martím musel loptu odkopnúť do autu.
     
    53
    Útoky Levante sú zatiaľ zúfalé. Ďalší nákop na Simona bez problémov odhlavičkoval Laguardia.
     
    54
    Brašanac sa prekľučkoval k centru z pravej strany, nikto zo spoluhráčov si ale na jeho prihrávku nenabiehal, a tak ju chytil brankár hostí Fernández.
     
    55
    Hostia ale loptu dlho neudržalo a domáci znovu obliehajú ich pokutové územie. Po Brašanacovej prihrávke strieľal z hranice šestnástky z prvej Inuj, v ťažkej pozícii ale vystrelil vysoko nad.
     
    56
    Strely: 9:3
     
    58
    Rohový kop Levante bol konečne pomerne dobre kopnutý a center takmer zasiahol Coke, v strede pokutového územia ale pred ním na poslednú chvíľu tečoval loptu Pina.
     
    59
    Na druhej strane bol Jonyho center zablokovaný a následne sám Jony fauloval Cokeho.
     
    60
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Nikola Vukčević, prichádza Enis Bardhi.
     
    61
    Hostia sa pokúsili o narážačku na ľavom krídle, Moralesovi ale lopta pri pokuse o spracovanie odskočila do autu.
     
    62
    Levante drží v posledných minútach loptu výrazne častejšie na svojich kopačkách, k ničomu to ale smerom dopredu nevedie.
     
    63
    Maripán zachytil rozohrávku hostí a založil rýchly protiútok domácich. Na jeho konci vysunul Calleri za obranu hostí Inuja, ktorého prízemnú strelu skvelým zákrokom vyrazil brankár hostí Fernández.
     
    64
    Brašanac fauloval na vlastnej polovici Jasona, nasledovať tak bude priamy kop hostí.
     
    65
    Ani Pacheco nepredviedol naistejší zákrok pri chytaní centru zo štandardky, našťastie preňho ale loptu odhlavičkoval spred brány Alavésu Maripán.
     
    65
    Žltú kartu za zásah rukou do tváre Jasona dostáva Darko Brašanac (Deportivo Alavés). Nasledovať bude ďalší priamy kop Levante.
     
    66
    Bardhiho center vyrazil už omnoho istejším zákrokom domáci brankár Pacheco. Následne veľmi tvrdým, ale čistým sklzom odkopol Cokemu loptu spred nôh Wakaso.
     
    67
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Moses Simon, prichádza Borja Mayoral.
     
    68
    Levante dlho kombinovalo na útočnej polovici, po strate lopty ale takticky fauloval Martí Pinu, ktorý si ho obhodil.
     
    69
    A tvrdá hra pokračuje ďalej. Bardhi podrazil Inuja, domáci tak získavajú priamy kop.
     
    70
    Laguardia spadol po súboji s obrancom Levante, rozhodca ale nariadil len odkop od brány. Verdikt bol správny, strelec zatiaľ jediného gólu zápasu sa totiž pri nábehu na center pošmykol.
     
    70
    Žltú kartu za faul v hlavičkovom súboji s Martím dostáva Víctor Laguardia (Deportivo Alavés). Ďalší priamy kop Levante...
     
    71
    Bardhiho center odhlavičkoval z pokutového územia domácich na rohový kop Maripán.
     
    72
    Podobne dopadol i rohový kop. Ten pre zmenu odhlavičkoval Navarro.
     
    73
    Lopta sa odrazila k Inujovi, ktorý strelou z vlastnej polovice skúsil prekvapiť brankára Levante. Ten však nemusel zasahovať, strela totiž letela mimo.
     
    74
    Calleri vletel s loptou pomedzi obrancov do šestnástky a poslal strieľanú prihrávku do bránkoviska hostí, nikto z hráčov Alavésu tam ale nebol, a sa tak guľatý nezmysel dokotúľal až do autu na druhej strane.
     
    75
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Darko Brašanac, prichádza Manuel García.
     
    77
    Hosťom sa vôbec nedarí prechod do útoku, preto sa asi rozhodol Martí vystreliť zo strednej vzdialenosti. Namieril ale len na tribúnu za bránou Alavésu.
     
    78
    Na ihrisku sa teraz objavili dve lopty, čo poriadne rozzúrilo hosťujúcich hráčov. Tí ukazujú, že druhú loptu hodil niekto z domácej lavičky, nikto ale nemá žiaden dôkaz...
     
    79
    Wakaso našiel krásnou kolmicou do otvorenej obrany Levante Jonyho, s ktorým sa ale vrátil Vezo a ten jeho pokus zrazil na rohový kop.
     
    80
    Ten bol však rozohraný v duchu dnešného zápasu – center preletel celou šestnástkou a na opačnej strane sa dokonca zakrútil za bránkovú čiaru.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Antonio Luna (Levante UD), ktorý trafil sklzom namiesto lopty nohu Jonyho. Domáci budú mať priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
     
    81
    Domáci hráči sa dlho bavia o tom, kto bude exekútorom tohoto priameho kopu. Vzdialenosť od brány je 22 metrov.
     
    82
    Napokon to na seba zobral Wakaso, ktorý ale trafil len múr. Odrazenú loptu chytil brankár Levante Fernández.
     
    83
    Levante je s loptou na útočnej polovici, opäť si ju ale akurát posúva zo strany na stranu bez momentu prekvapenia pre domácu obranu.
     
    84
    Lunov center z ľavej strany bol zablokovaný na rohový kop.
     
    85
    Center odhlavičkoval Laguardia a domáci prešli do okamžitého protiútoku. Calleri ale dostal pas na päty a už sa k lopte nedokázal včas vrátiť.
     
    86
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Antonio Luna, prichádza Raphael Dwamena.
     
    86
    Luna nezdržoval striedanie a opustil ihrisko na opačnej strane, ako sú striedačky.
     
    88
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Takaši Inuj, prichádza Diego Rolán.
     
    88
    Útoky hostí sú čoraz zúfalejšie. Center na Dwamenu bez problémov chytil domáci brankár Pacheco, ktorý loptu vykopol na útočnú polovicu.
     
    89
    V ďalšom útoku sú hostia zase nerozumeli a sami sa nepresnou prihrávkou pripravili o loptu. Domáci sa nikam neponáhľajú pri rozohrávke.
     
    90
    Striedanie v tíme Deportivo Alavés: z ihriska odchádza Jonathan Calleri, prichádza Borja Bastón.
     
    90
    Bude sa hrať ešte tri minúty.
     
    90+1
    Bardhiho center chytil znovu brankár Pachecho. Okrem toho sa útočným faulom pri nábehu na tento center previnil Cabaco.
     
    90+2
    Duarteho trafil v hlavičkovom súboji Doukouré. Domáci obranca si zjavne rád poleží na trávniku...
     
    90+3
    Tím Alavés práve strelil gól!

    Hotovo! Jony obral o loptu rozohrávajúceho Doukourého a sám pred Fernándezom už nezaváhal. Prízemnou strelou k pravej tyči rozhoduje o víťazstve Alavésu 2:0.
    90+3. Jony (DAL) - 2:0
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Zápas ponúkol futbal veľmi slabej úrovne, zo zaslúženého víťazstva sa ale teší domáci Alavés. Ten bol predsa len aktívnejší smerom dopredu a jeho útoky boli nebezpečnejšie ako útoky domácich, ktoré sa takmer vždy skončili nekonečnou kombináciou pred šestnástkou domácich. Levante dokonca za celý zápas nevystrelilo na bránu domácich, a tak úplne logicky nemalo šancu na to, aby vôbec zdramatizovalo zápas. Alavés sa vďaka tejto výhre posúva spät na pohárovú 6. priečku, Levante zostáva na 14. mieste, 4 body nad zostupovou zónou.
     
    Držanie lopty: 47 % : 53 %.
    Strely na bránu: 4:0. Strely mimo: 9:3. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:18.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:00:32)

    Michal Sadlek

    Góly: 23. Laguardia, 90+3. Jony

    Karty:   48. Pina (DAL), 65. Brašanac (DAL), 70. Laguardia (DAL) – 44. Cabaco (LVN), 80. Luna (LVN)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 9:3. Rohy: 3:10. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 14:18.
    Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Navarro, Laguardia, Maripán, R. Duarte – Brašanac (75. García), Pina, Wakaso – Inuj (88. Rolán), Calleri (90. Bastón), Jony.
    Náhradníci: Sivera – Bastón, A. Blanco, García, Guidetti, Rolán, Vigaray.

    Levante UD: Aitor Fernández – Cabaco, Vezo, Coke – Jason, Doukouré, N. Vukčević (60. E. Bardhi), Luna (86. Dwamena) – Martí, Morales (C) – Simon (67. B. Mayoral).
    Náhradníci: Olazábal – Dwamena, E. Bardhi, Manzanara, Pedro López, B. Mayoral, Suárez Pier.

    Rozhodca: Undiano Mallenco

    Diváci: 13 691