Jekaterinburg – Novgorod 6:5 (kon.) | Čeljabinsk – Nižnekamsk 1:3 (kon.) | Dinamo Minsk – Jaroslavľ 0:3 (kon.)
Petrohrad – Čerepovec 4:1 (kon.) | Soči – Viťaz 3:2 (po pr.) | S.Moskva – D. Moskva 1:5 (kon.)
Riga – Helsinki 3:1 (kon.) | HC Slovan – CSKA Moskva sk 1:4 (kon.)
koniec
HC Slovan Bratislava
1:4 (0:0, 1:1, 0:3)
CSKA Moskva
Pondelok 11.02.2019, 18:30 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Hokejisti HC Slovan odohrajú v aktuálnej sezóne na domácom ľade už len dva zápasy, v tom predposlednom v pondelok večer budú hostiť najlepší tím súťaže, vojakov z Moskvy. V aktuálnej sezóne sa súperi stretli už dvakrát. V prvom meraní síl hranom vo Viedni belasí podľahli vojakom 0:9, v tom druhom v Moskve sa zrodilo víťazstvo domácich v pomere 4:0. Belasí tak najlepšej defenzíve v súťaži zatiaľ nevsietili, bude tomu inak v pondelok večer v Aréne Ondreja Nepelu?

    CSKA Moskva – načrime do histórie klubu. Klub CSKA Moskva vznikol v roku 1946. Historický prvý zápas v hokejovej lige ZSSR sa odohral 22.12.1946 a jeho účastníkmi boli práve CSKA spolu s Dinamom Moskva. V histórii ruských najvyšších súťaží klub zaknihoval 32 majstrovských titulov, 11 krát obsadil druhé miesto a 1 krát sa mu ušla „bronzová“ medaila. 12 krát vyhrali hráči CSKA ruský hokejový pohár. Na medzinárodnej scéne zaznamenali úspechy v podobe 20 víťazstiev pohára Európskych majstrov a v roku 1972 vyhrali aj Interkontinentálny pohár.

    Klub účinkuje v KHL od jej vzniku, hneď v prvom ročníku hráči v play-off obsadili konečné pekné 5. miesto, keď v Konferenčnom semifinále nestačili na mestského rivala Dinamo Moskva. V ďalších troch ročníkoch obsadili postupne 13. , 19. a 16. miesto. V piatej sezóne CSKA postúpil do play-off, vyradil v jej prvom kole hráčov HC Lev po sérii 4:0 na zápasy, no potom sériou 1:4 na zápasy podľahol opäť mestskému konkurentovi a celkovému víťazovi Gagarinovho pohára, Dinamu Moskva a napokon obsadil pekné 6. miesto. V šiestej sezóne nastúpil CSKA v úvode play-off proti SKA Petrohrad, a keďže nevyhral ani jeden zápas, séria skončila 0:4 čo znamenalo v záverečnom účtovaní celkové 14. miesto. V siedmej sezóne CSKA zostal tesne pred bránami finále, v prvom kole play-off vyradil hravo HK Soči po sérii 4:0 na zápasy. V konferenčnom semifinále ho čakal súper z iného súdka, Jokerit Helsinki musel zložiť poklonu, CSKA postúpil ďalej po sérii 4:1 na zápasy. Na rad prišlo finále Západnej konferencie, v ktorom CSKA podľahol neskoršiemu víťazovi Gagarinovho pohára, SKA Petrohrad postupoval do finále po dramatickej sérii 4:3 na zápasy a CSKA v konečnom účtovaní obsadil krásne 3. miesto. V ôsmej sezóne to už bolo finále play-off. CSKA na ceste do finále zdolal bratislavský Slovan a séria skončila 4:0 na zápasy. Na rad prišlo Torpedo Nižnij Novgorod a CSKA ťahal za kratší koniec len v jednom zápaserezultát? 4:1 na zápasy a postup do konferenčného finále. Kto čakal drámu s chlapcami z Petrohradu, hlboko sa mýlil. CSKA urobil s vojakmi zo severu krátky proces a do finále KHL postúpil jednoznačne po sérii 4:0 na zápasy. No a vo finále Alexander Radulov a spol. museli zložiť poklonu družine okolo Sergeja Moziakina, Magnitogorsk zdvihol nad hlavu Gagarinov pohár po sérii 4:3 na zápasy. V deviatej CSKA vyhral základnú časť a do play-off postupoval z prvého miesta. V prvom kole si do odniesol Jokerit, ktorý nezvíťazil ani v jednom meraní síl. Nasledovalo konferenčné semifinále a vojaci v ňom podľahli hráčom Lokomotivu Jaroslavľ v sérii 2:4 na zápasy a obsadili tak konečné pekné 5. miesto. V uplynulej sezóne sa CSKA prebojoval až do finále. V prvom kole zvíťazil jasne 4:0 na zápasy nad miestnym rivalom Spartakom. V druhom kole vojaci vystavili stopku pre Jokerit po sérii 4:2 na zápasy. Vo finále konferencie CSKA zvíťazil nad SKA Petrohrad a séria napokon skončila v pomere 4:2. Vo finále Gagarinovho pohára sa CSKA stretol s AK Bars Kazaň a vojaci dokázali zvíťaziť len v jednom zápase a tak zo zisku trofeje sa tešil súper z Kazane. CSKA zaknihoval striebornú pozíciu v hodnotení klubov.

    V súčasnosti červeno-modrý dres klubu obliekajú hráči z Ruskej federácie, káder dopĺňajú traja hráči z Kanady, dvaja zo Švédska a v jednom hráčovi má zastúpenie Dánsko. CSKA hráva svoje domáce zápasy v aréne s názvom CSKA Arena, ktorá pojme 12.100 divákov. Hlavným trénerom mužstva je domáci lodivod Igor Valerievič Nikitin.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub CSKA Moskva a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava:

    Štěpánek (Vojvoda) – Sersen (C), Jánošík, Klok, Grman, Bačik, Švarný, Boldižár – Jeglič, Sukeľ, Liška – Červený (A), Taffe (A), Chipchura – Bailey, Buc, Sloboda – Baranov

    CSKA Moskva:

    Johansson (Tretiak) – Blažijevskij, Nesterov (A), Robinson, Pašnin, Marčenko, Naumenkov, Romanov – Grigorenko, Vey, Kaprizov – Kalinin, Andronov (C), Scott (A) – Telegin, Šalunov, Slepyšev – Tolčinskij, Karnauchov, Mamin

    Rozhodca:

    Kuľov, Vasiliev – Ivanov, Lazarev.
     
    Príjemný podvečer vám želám z Arény Ondreja Nepelu z Bratislavy. Na ľadovej ploche prebieha rozkorčuľovanie oboch tímov, domáci v belasom, hostia v bielo-červenej kombinácii farieb. V bránke Slovana sa predstaví Čech Jakub Štepánek, v bránke vojakov Švéd Lars Johansson.
     
    Oba tímy už máme na hracej ploche, vypočujeme si hymny oboch krajín a všetko bude prichystané k úvodnému buly duelu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:30
    Obojstranne opatrný začiatok a oba tímy boli už na výlete v tom ktorom pásme, jediný nahodený puk medzi tri žrde Štěpánek cez lapačku rozohral na hokejky svojim spoluhráčom.
     
    02:30
    Slovan akciu po pravej strane pokazil a vyrobil zakázané uvoľnenie, vhadzujeme pred Štěpánkom.
     
    02:36
    Mamin vystrelil švihom od mantinelu z ľavej strany od kruhu, Štěpánek puk bezpečne schoval vo svojej lapačke.
     
    03:37
    Červený a či Taffe preveril pozornosť Johanssona strelou z medzikružia, gólman hostí puk schoval v rozkľaku cez betóny vo svojej rukavici.
     
    04:00
    Bailey sa ukázal strelou z pravého kruhu, Johansson mal dobrý výhľad a aj tento puk domácich zlikvidoval.
     
    04:45
    Slepyšev a jeho strela z uhla z ľavého kruhu, Štěpánek puk poslal pred seba, vojaci naďalej pri puku.
     
    05:02
    Štěpánek na dvakrát zlikvidoval dobiedzanie súpera a puk belasí dostali pod svoju kontrolu, Slovan pôjde do akcie.
     
    06:14
    Andronov od modrej nahodil puk na bránku domácich, Štěpánek aj tento puk schoval vo svojej rukavici a rozohrávať nemohol, uvidíme vhadzovanie po pravici Štěpánka.
     
    06:47
    Kalinin poslal na mantinel Buca a inkasuje dvojku za vrazenie, presilovka pre belasých.
     
    07:18
    Vojaci poslali pozdrav k Štěpánkovi a Slovan stráca sekundy zo svojej presilovky.
     
    08:28
    Slovan zamkol vojakov v pásme a kombinoval s pukom na hokejkách, napokon akciu zakončil strelou od modrej z pravej strany Jánošík, puk defenzíva hostí poslala na ochrannú sieť.
     
    08:47
    Hostia v plnom počte, Slovan účet večera otvoriť nedokázal.
     
    09:03
    Belasí sa previnili proti pravidlám ofsajdom, čiarový im akciu musel zastaviť.
     
    11:39
    Slovan hrá s favoritom vyrovnanú partiu, CSKA teraz pokazil svoju akciu zakázaným uvoľnením, hra sa sťahuje pred Johanssona.
     
    13:47
    Bailey pokazil prihrávku, do akcie sa dostal Šalunov, ktorý vystrelil pohotovo z vnútornej strany pravého kruhu, puk po ľade Štěpánek cez betón poslal na druhú stranu klziska.
     
    14:43
    Štěpánek zlikvidoval puk hostí z pravej strany, predtým sme videli pekný strelecký pokus domácich na druhej strane klziska, rovnako na pravej strane, Johansson puk cez lapačku rozohral na hokejky svojim spolubojovníkom.
     
    15:31
    Prihrávka rukou v strednom pásme a aj vhadzovať budeme v strednom pásme pri obrannej modrej vojakov.
     
    16:39
    Liška po pravej strane puk priviezol k bránkovisku, no napokon sme videli zakončenie v podaní Sukeľa, ktorého puk bol poslaný na ochrannú sieť.
     
    17:03
    Zakázané uvoľnenie hostí, hra sa opäť sťahuje do pásma CSKA.
     
    18:23
    Zakázané uvoľnenie aj na strane domácich, teraz budeme vhadzovať po ľavej ruke Štěpánka.
     
    19:10
    Sekerka a dvojka pre Mamina, v závere tretiny si belasí zahrajú presilovú hru.
     
    19:39
    Druhý puk počas presilovky pri Štěpánkovi, CSKA bráni na výbornú už modrú čiaru.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine sme videli vyrovnaný hokej a Slovan neraz zožal potlesk tribún. Kto čakal raketový nástup do zápasu v podaní hostí, mýlil sa. Slovan hral dvakrát presilovú hru, v tej druhej bude pokračovať aj na začiatku druhej tretiny, pomer striel medzi žrde v tej prvej 6:7.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 19:21.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:14
    Slovan pokračuje v hre presilovkou, vojaci však puk poslali von z pásma cez všetky čiary.
     
    21:10
    Hostia v plnom počte, Slovan ani vo svojej delenej presilovke uspieť nedokázal.
     
    21:32
    Chipchura vystrelil spoza kruhov a spoza obrancu, Johansson puk cez hruď vyrazil pred seba, belasí zvádzajú boj o puk v pásme vojakov.
     
    23:34
    Pašnin poslal puk na tribúny a za zdržovanie hry trest dve minúty, tretia presilovka pre belasých v dnešnom predstavení.
     
    23:47
    Puk za bránkou Štěpánka, takto to k úspechu veru nepovedie.
     
    24:51
    Klok a jeho pekný príklep spoza ľavého kruhu, Johansson roztiahol betóny a tým ľavým poslal puk na druhú stranu klziska, jeho spoluhráči vzápätí von z pásma.
     
    25:34
    Hostia v plnom počte, najlepšia defenzíva KHL aj teraz odolala.
     
    27:27
    Jánošík si vypýtal puk do voľného priestoru na ľavej strane, dostal diagonálnu prihrávku od kruhu, potiahol puk vpred a zakončil z vnútornej strany kruhu, Johansson puk oblúčikom poslal za svoju bránku.
     
    28:16
    Naumenkov to skúsil od modrej švihom, Štěpánek puk schoval vo svojej lapačke a zmenu skóre nepripustil.
     
    28:53
    Nepresnou prihrávkou po modrej do stredného pásma sa hostia sami pripravili o útočné pásmo.
     
    29:10
    Slovan to pokazil na modrej, čiarový fúkol do píšťalky a vhadzujeme v strednom pásme.
     
    29:56
    Grigorenko so svojim príklepom z ľavého kruhu neuspel a so zvesenou hlavou putoval na striedačku, Štěpánek a jeho rukavica boli proti.
     
    30:15
    Opäť prerušenie hry, po zakázanom uvoľnení domácich vhadzujeme po ľavej ruke Štěpánka.
     
    30:20
    Opäť smutný Grigorenko po streleckom pokuse, teraz z pravej strany od kruhu, puk končí v moci Štěpánka.
     
    31:05
    Robinson zakončil z otočky na pravej strane pred bránkoviskom, Štěpánek puk poslal za bránku, Robinson následne našiel voľného za kruhmi Grigorenka, ktorý pálil príklepom z prvej, Štěpánek v rozkľaku puk poslal späť do hry a podržal tím domácich, nuž a Michail po tretíkrát utrel nos.
     
    32:42
    Strelu Slobodu vyrazil Johansson na kruh, kde sa k efektnej dorážke nedostal Buc, tribúny si len tak povzdychli.
     
    33:58
    Dva strelecké pokusy v podaní Sersena, ten prvý Johansson cez betón poslal na pravú stranu k mantinelu, ten druhý puk vyrazil pred seba a ozvala sa píšťalka hlavného skôr, ako mal brankár puk pod kontrolou, nuž, Slovan mohol v dorážke zakončiť do odkrytej časti bránky.
     
    33:58
    Kalinin dostal dve minúty za seknutie, opäť presilovka pre belasých.
     
    34:39
    Puk za bránkou Štěpánka, Slovan držal súpera v pásme, efektný palebný priestor si však vypracovať nedokázal.
     
    35:14
    Vojaci sa snažili o akciu a potiahnuť puk do pásma belasých, vyrobili však ofsajd.
     
    35:58
    Hostia v plnom počte, aj toto svoje oslabenie vojaci dokázali prežiť bez ujmy a vcelku hravo.
     
    36:43
    Slovan Bratislava dal gól!
    Diagonálna prihrávka z pravého kruhu na ten ľavý, kde na vnútornej strane kruhu pohotovo zakončil z prvej JEGOR BARANOV. Asistencie: Kyle Chipchura a Ivan Švarný.
    36:43 Jegor Baranov - 1:0
     
    37:28
    Zakázané uvoľnenie hostí, predtým potiahol puk vpred Slepyšev, defenzíva domácich však ohroziť Štěpánka vo svojej bránke nedovolila.
     
    37:51
    CSKA Moskva dala gól!
    Kaprizov spoza bránky poslal puk na vnútornú stranu pravého kruhu, kde zakončil z prvej SERGEJ ANDRONOV a puk skončil v sieti domácich. Asistencie: Kirill Kaprizov a Greg Scott.
    37:51 Sergej Andronov - 1:1
     
    39:02
    Z pravého kruhu zakončil peknou strelou Grman, Johansson v pokľaku puk zneškodnil vo svojom výstroji.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli opäť pekný hokej a belasí stále držia s favoritom zápasu krok. Slovan nedokázal uspieť v presilovke, no po peknej akcii predsa len sme zaknihovali gól do siete súpera, v tejto sezóne vôbec prvý a jeho autorom bol mladík Baranov. Hostia zakrátko vyrovnali po peknej akcii, keď si defenzíva belasých zobrala sekundy voľna a táto strata koncentrácie ich stála vedenie. Pred záverečným dejstvom je tak všetko otvorené. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine 11:12.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:11.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    41:19
    CSKA Moskva dala gól!
    KIRILL KAPRIZOV z ostrého uhla z ľavej strany z kruhu z otočky vystrelil a puk upratal pod brvno domácej bránky. Asistencie: Michail Grigorenko a Linden Vey.
    41:19 Kirill Kaprizov - 1:2
     
    42:05
    Puk mimo hracej plochy, vhadzovať budeme po pravej ruke Štěpánka.
     
    42:40
    Po strele Sersena puk cez ochranné sklo skončil na sieti, vhadzovať budeme v strednom pásme.
     
    42:57
    Štěpánek s reklamným pukom hostí problémy nemal, schoval ho do lapačky, a vhadzovať budeme po jeho pravici.
     
    43:24
    Opäť v akcii Štěpánek. Jakub teraz v pokľaku likviduje puk hostí z pravej strany, no hravo, nemal s tým väčšie problémy.
     
    43:32
    Dnes maximálne spravodlivá štvorica v pruhovaných dresoch, ktorú Bratislava za celú KHL ešte nevidela. Úmyselný ofsajd, vhadzovať sa bude pred Johanssonom.
     
    44:14
    Ďalší nahodený puk v podaní hostí Štěpánek kryje vo svojej lapačke, od modrej to vykonal Kaprizov.
     
    44:42
    CSKA Moskva dala gól!
    Grigorenko vystrelil spoza pravého kruhu, KIRILL KAPRIZOV sa motal pred bránkou a puk zasiahol tak krásne, že ho zatočil za chrbát Štěpánka. Asistencie: Michail Grigorenko a Mat Robinson.
    44:42 Kirill Kaprizov - 1:3
     
    46:44
    Zakázané uvoľnenie belasých, opäť sa ten kolotoč presťahuje pred Štěpánka.
     
    46:47
    Blažijevskij od modrej z ľavej strany, Štěpánek puk poslal pred seba a belasí pôjdu do akcie.
     
    47:28
    Slovan pokazil prechod do útočného pásma a opäť zakázané uvoľnenie.
     
    48:06
    Švarný a jeho pekná strela od modrej z ľavej strany, Johansson natiahol svoju ľavú ruku a puk schoval do lapačky.
     
    49:05
    Vey z ľavého kruhu netrafil priestor domácej klietky, potom strela Kaprizova cez hokejku domáceho hráča končí na ochrannej sieti.
     
    50:04
    Sersen za seknutie dve minúty, presilovka pre CSKA.
     
    50:06
    CSKA Moska dala gól!
    Puk z buly smeroval pred Štěpánka, ktorý vyrobil chybu, puk vyrazil vľavo a tam nakorčuľoval a pohotovo zakončil KIRILL KAPRIZOV. CSKA využilo presilovku za dve sekundy. Asistencia: Linden Vey.
    50:06 Kirill Kaprizov - 1:4
     
    51:32
    Karnauchov zakončil z medzikružia po ľade, Štěpánek puk poslal vpravo k mantinelu, kde oň zvádzajú boje oba tábory.
     
    52:48
    Po dlhom signalizovanom vylúčení a power play hostí arbitri posielajú za nedovolené bránenie na trestnú Grmana.
     
    53:01
    Liška vystrelil z ľavej strany od kruhu a Slovan aj počas oslabenia vyrobil útočnú akciu. Johansson puk schoval vo svojom výstroji.
     
    53:37
    Domácim sa podarilo poslať puk aspoň do stredného pásma a získať tak nejaké tie sekundy zo svojho oslabenia.
     
    54:19
    Grigorenko a jeho efektné zakončenie príklepom z pravého kruhu, Štěpánek v pokľaku pri ľavej žrdi puk zneškodnil a opäť tak podržal tím pri Dunaji.
     
    54:48
    Domáci v plnom počte, Slovan toto svoje oslabenie ubránil bez ujmy.
     
    56:31
    Ak som dobre videl číslo hráča na chrbte, tak to bol Nesterov, ktorý sa prezentoval krásnym príklepom od modrej, Štěpánek vytiahol ďalší pekný zákrok a puk zlikvidoval.
     
    56:43
    Štěpánek v ľahu na ľade na bruchu likviduje ďalší puk z hokejky hostí, Jakub sa teraz veru na svojom pracovisku nenudí.
     
    58:15
    Andronov vystrelil z ľavého kruhu, aj tento puk Štěpánek zneškodnil, teraz však cez svoju hokejku poslal puk späť do hry.
     
    58:45
    Spontánny potlesk v Aréne Ondreja Nepelu pre hráčov oboch družín.
     
    59:08
    Kaprizov a jeho efektná strela z pravého kruhu, opäť bol v akcii Štěpánek, ktorý zabránil prieniku puku do svojej bránky.
     
    59:53
    Šalunov z medzikružia netrafil priestor domácej bránky, Slovan pôjde do akcie v závere tretiny.
     
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované, vojaci nič neponechali na náhodu a predviedli v záverečnej tretine prítomným divákom, prečo sú lídrom celej KHL. Tromi gólmi rozhodli o svojom víťazstve a pekný hetrik zaznamenal Kaprizov. Umenie vojakov, ktoré predviedli, sme videli aj pri presilovke, ktorú využili po dvoch sekundách hry. Publikum ich právom do šatne vyprevadilo potleskom. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: Kirill Kaprizov a Jegor Baranov. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 3:16, celkom 20:35. Dobrú noc z Bratislavy priaznivcom belasých želá Vladimír Korduliak. (20:52:56)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 37. Baranov (Chipchura, Švarný) – 38. Andronov (Kaprizov, Scott), 42. Kaprizov (Grigorenko, Vey), 45. Kaprizov (Grigorenko, M. Robinson), 51. Kaprizov (Vey)


    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (Vojvoda) – Sersen (C), Jánošík, Klok, Grman, Bačík, Švarný, Boldižár – Jeglič, Sukeľ, Liška – Červený (A), Taffe (A), Chipchura – Bailey, Buc, Sloboda – Baranov
    CSKA Moskva: Johansson (Tretiak) – Blažijevskij, Nesterov (A), Robinson, Pašnin, Marčenko, Naumenkov, Romanov – Grigorenko, Vey, Kaprizov – Kalinin, Andronov (C), Scott (A) – Telegin, Šalunov, Slepyšev – Tolčinskij, Karnauchov, Mamin

    Rozhodca: Kuľov, Vasiliev – Ivanov, Lazarev

    Diváci: 6.788