Kombinácia mužov, 1. kolo, zjazd, Åre sk Víťaz: Dominik Paris (Taliansko) (kon.) | Kombinácia mužov, 2. kolo, slalom, Åre sk Víťaz: Alexis Pinturault (Francúzsko) (kon.)
koniec udalosti
Kombinácia mužov, 1. kolo, zjazd, Åre

Víťaz: Dominik Paris (Taliansko)

Pondelok 11.02.2019, 12:00 • Åre (Švédsko) • MS v alpskom lyžovaní
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 11:00.
     
    Prajem príjemné dopoludnie! Dnes pokračujú MS v alpskom lyžovaní ďalším programom, na rade je kombinácia mužov, ktorá tvorí zjazd a slalom. Prvé kolo sa uskutoční o 11:00 a bude to zjazd, druhé je naplánované na 14:30 a bude to teda slalom.

    K hlavným favoritom na prvenstvo patria Alexis Pinturault z Francúzska, ktorý patrí k univerzálnym lyžiarom. Nesmieme však zabúdať ani na jeho krajana Victora Muffata-Jeandeta, alebo Rakúšana Marca Schwarza, ktorý je aktuálnym lídrom mužskej kombinácie. Určite sa teda môžme tešiť na zaujímavý pretek, predsa len sa idú MS.

    Slovensko má však takisto dôvod, aby sledovalo minimálne prvé kolo. Kombinácie mužov vo švédskom Åre sa zúčastnia aj dvaja naši reprezentanti a to Matej Prieložný a Martin Bendik. Držme im teda palce, aby sa im darilo čo najlepšie.
     
    Štartovná listina:
    1. Thomas Mermillod Blondin (FRA)
    2. Carlo Janka (SUI)
    3. Romed Baumann (AUT)
    4. Klemen Kosi (SLO)
    5. Marco Schwarz (AUT)
    6. Stefan Hadalin (SLO)
    7. Alexis Pinturault (FRA)
    8. Bryce Bennett (USA)
    9. Victor Muffat-Jeandet (FRA)
    10. Vincent Kriechmayr (AUT)
    11. Pavel Trichičev (RUS)
    12. Dominik Paris (ITA)
    13. Mauro Caviezel (SUI)
    14. Niels Hintermann (SUI)
    15. Ted Ligety (USA)
    16. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
    17. Christof Innerhofer (ITA)
    18. Filip Zubčić (CRO)
    19. Riccardo Tonetti (ITA)
    20. Luca Aerni (SUI)
    21. Andreas Romar (FIN)
    22. Ryan Cochran-Siegle (USA)
    23. Ondřej Berndt (CZE)
    24. Boštjan Kline (SLO)
    25. Sebastian Foss-Solevåg (NOR)
    26. Jan Zabystřan (CZE)
    27. Maxence Muzaton (FRA)
    28. Sandro Simonet (SUI)
    29. Felix Monsen (SWE)
    30. Mattia Casse (ITA)
    31. Miha Hrobat (SLO)
    32. Rasmus Windingstad (NOR)
    33. Linus Strasser (GER)
    34. Daniel Danklmaier (AUT)
    35. Alexander Köll (SWE)
    36. Ivan Kuzněcov (RUS)
    37. Marko Vukićević (SRB)
    38. Natko Zrnčić-Dim (CRO)
    39. Jack Gower (GBR)
    40. Jeffrey Read (CAN)
    41. Dominik Schwaiger (GER)
    42. Brodie Seger (CAN)
    43. Henrik von Appen (CHI)
    44. Adrian Smiseth Sejersted (NOR)
    45. Matej Prieložný (SVK)
    46. Sven von Appen (CHI)
    47. Zack Monsen (SWE)
    48. Olle Sundin (SWE)
    49. Christoffer Faarup (DEN)
    50. Ivan Kovbasňuk (UKR)
    51. Simon Breitfuss Kammerlander (BOL)
    52. Tomáš Klinský (CZE)
    53. Jurij Daniločkin (BLR)
    54. Elvis Opmanis (LAT)
    55. Albin Tahiri (KOS)
    56. Martin Bendik (SVK)
     
    Ešte raz želám príjemné dopoludnie pri sledovaní prenosu z MS v alpskom lyžovaní. Dnes je na programe kombinácia mužov, ktorá sa teda skladá zo zjazdu a slaslomu. Ako prvá sa pôjde kráľovská lyžiarska disciplína, potom v druhom kole sa pôjde slalom.

    Prvé kolo odštartuje Thomas Mermillod Blondin z Francúzska, ktorý pôjde na trať ako prvý. Prvé kolo potom uzatvára slovenský reprezentant Martin Bendik Jeho reprezentačný kolega Matej Prieložný má štartovné číslo 45.

    O malú chvíľu sa tak pretek začne, prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Začiatok prvého kola sa posúva! Pretrvávajú problémy s vetrom a tak sa organizátori rozhodli o hodinu štart prvého kola posunúť. Znova sa tak prihlásime pred plánovaným štartom.
     
    Znova teda prajeme pekný deň fanúšikom alpského lyžovania! Už nič nebráni tomu, aby sa prvé kolo kombinácie mužov vo švédskom Åre mohlo začať. Prvé kolo tvorí zjazd a zúčastní sa ho 56 pretekárov. Pre Slovensko sú dôležité štartovné čísla 45 a posledné 56, ktoré majú Matej Prieložný a Martin Benedik.

    O malú chvíľu sa tak pretek začne, prajem vám príjemný športový zážitok.
     
    Štart
    Prvé kolo kombinácie mužov vo švédskom Åre sa práve začalo, ako prvý sa ide zjazd!
     
    1
    Thomas Mermillod Blondin z Francúzska odštartoval dnešný program, keď sa na trať dostal ako prvý. Pri prvom skoku prišlo zaváhanie, napokon v cieli končí sa časom 1:09.39, čo určite nie je zrovna najlepší čas.
     
    2
    Ako druhý v poradí sa dostal na trať švajčiarsky reprezentant Carlo Janka. Švajčiar išiel od úvodu veľmi dobre a na každom medzičase bol lepší. Pred Francúzom má náskok vyše jeden a pol sekundy – 1:07,87
     
    3
    Prvým rakúskym zástupcom, ktorý sa dostal na trať je Romed Baumann. Na druhom medzičase začal už strácať a táto strata narastala. Pred cieľom takmer padol, napokon je jeho výsledný čas činí stratu troch desatín.
     
    4
    Klemen Kosi je reprezentantom Slovinska a dostáva sa na trať ako štvrtý v poradí. Napokon to je tretí najlepší čas, keď slovinskému reprezentantovi nevyšiel záver trate.
     
    5
    Marco Schwarz patrí medzi hlavných favoritov na zisk zlatej medaile. Úvodný skok mu dal poriadne zabrať, ale následne začal svoju stratu na medzičasoch znižovať. V cieli končí so štvrtým najlepším časom, uvidíme, ako mu pôjde slalom.
     
    6
    Slovinsko už vyslalo na trať aj svojho druhého zástupcu. Stefan Hadalin ustál viacej ťažkých situácii v zatáčkach a v cieli je to piaty najlepší čas. Jeho silnejšou stránkou je však slalom.
     
    7
    Alexis Pinturault je podľa mnohých odborníkov hlavným favoritom na zlato! Ale už v úvode trate prišla chyba a postupne strata na Janka narastala. V cieli je to napokon až piate miesto, ale s tým sa dá v slalome ešte niečo robiť.
     
    8
    Prvým zástupcom USA je na trati Bryce Bennett. Nešiel zrovna najhoršie, predbežne sa zaraďuje na štvrté miesto. Uvidíme, ako mu pôjde slalomová disciplína, ktorá nie je jeho najsilnejšou stránkou.
     
    9
    Tretím Francúzom na trati je dnes Victor Muffat-Jeandet, ktoré takisto patrí medzi favoritov na medailu. Bronzový medailista z OH išiel veľmi dobre, ale v závere prišla veľká chyba a napokon sa zaraďuje na šieste miesto.
     
    10
    Vincent Kriechmayr z Rakúska uzatvoril prvú desiatku lyžiarov. Predviedol parádnu jazdu, keď prekonáva čas doposiaľ prvého Janku a tak sa zaraďuje na predbežné prvé miesto!
     
    11
    Pavel Trichičev z Ruska tak zahájil druhú desiatku pretekárov. Nevyšiel mu ideálne záver trate, kde začala narastať jeho strata na prvého Kriechmayra.
     
    12
    A opäť tu máme zmenu na predbežnej líderskej pozícii! Dominik Paris z Talianska došiel do cieľa s náskokom vyše pol sekundy a toto sú skvelé vyhliadky na medailu.
     
    13
    Druhý zástupca Švajčiarska Mauro Caviezel už je takisto v cieli. Škoda troška horšieho úvodu, napokon sa zaraďuje na predbežné štvrté miesto.
     
    14
    Hneď za ním vyštartoval Niels Hintermann, ktorý je takisto reprezentantom tejto krajiny. Nebola to zrovna najhoršia jazda, napokon sa dostáva na piate miesto. Švajčiarsko zatiaľ zažíva vydarené prvé kolo.
     
    15
    Ted Ligety je dnes druhým zástupcom USA. Hneď v úvode trate sa dostal do veľkých problémov a už to aj vyzeralo, že to nedokončí. Dokázal sa však z toho vyhrabať, ale v cieli je z toho až posledné, teda 15. miesto.
     
    16
    Prvým reprezentantom Nórska je dnes na tejto trati Aleksander Aamodt Kilde. Ten išiel veľmi vydarené prvé kolo a napokon sa zaraďuje na druhé miesto, môže to byť teda najväčšia nórska nádej, ak mu dobre pôjde slalom.
     
    17
    Christof Innerhofer je dnes druhým reprezentantom Talianska. Aj jemu prvé kolo vyšlo nad očakávanie, dostáva sa na predbežné tretie miesto a má tak určite najlepšie vyhliadky do druhého kola.
     
    18
    Filip Zubčić z Chorvátska je hlavne dobrý slalomár. V strede trate prišla veľká chyba a je z toho napokon až štrnáste miesto. Predsa len, Filip Zubčić mal určite vyššie ambície.
     
    19
    Početné Taliansko vyslalo na trať svojho ďalšieho zástupcu. Riccardo Tonetti neohrozil svojho reprezentačného kolegu na prvom mieste, ale predbežné deviate miesto je určite veľmi dobré.
     
    20
    Luca Aerni zo Švajčiarska sa snažil nadviazať na výkon svojich reprezentačných kolegov v tomto prvom kole. Napokon je z toho predbežné dvanáste miesto, čo nie je najhoršie.
     
    21
    Andreas Romar z Fínska odštartoval tretiu desiatku pretekárov. Pre neho by bola určite úspechom prvá desiatka, zatiaľ je z toho ôsme miesto vďaka vydarenému záveru.
     
    22
    Ryan Cochran-Siegle je reprezentantom USA, ktorý vie v zjazde prekvapiť. Na druhom medzičase bol rýchlejší ako Paris, ale potom prišli problémy a je z toho napokon predbežné druhé miesto. Veru veľká škoda tohto zaváhania, mohol Parisa výrazne ohroziť.
     
    23
    Prvým českým reprezentantom na trati je dnes Ondřej Berndt. Na mezdičasoch začala jeho strata narastať a napokon je z toho zatiaľ predposledné 22 miesto!
     
    24
    Boštjan Kline je dnes tretím zástupcom Slovinska. Takisto aj u neho začala strata postupne narastať, v cieli je z toho predbežné 18. miesto.
     
    25
    Sebastian Foss-Solevåg z Nórska je dnes druhým zástupcom tejto krajiny. Nevyšiel mu vak záver trate a končí na predbežnom 21. mieste, na výkon svojho reprezentačného kolegu Kildeho tak nenadviazal.
     
    26
    Jan Zabystřan je druhým českým zástupcom v prvom kole! Nešiel zrovna najhoršie, tie straty na medzičasoch neboli veľké a napokon je z toho 19. miesto, s ktorým je český reprezentant určite spokojný.
     
    27
    Maxence Muzaton rozširuje enklávu francúzskych reprezentantov v prvom kole. Zatiaľ je z toho predbežné ôsme miesto, ale slalom nie je jeho silnou disciplínou.
     
    28
    Sandro Simonet zo Švajčiarska začal trať celkom dobre, aby sa vyrovnal svojim reprezentačným kolegom. Ale postupne strata narastala a v cieli je z toho až 22. miesto.
     
    29
    Felix Monsen je prvým zástupcom domácej krajiny. Medzi hlavných favoritov určite nepatrí, ale prekvapiť môže. Veľmi dobrá jazda mu vyniesla predbežné 16. miesto.
     
    30
    Mattia Casse z Talianska uzatvoril tretiu desiatku pretekárov. Predviedol veľmi dobrú jazdu, straty na medzičasoch boli len minimálne a napokon je z toho šieste miesto.
     
    31
    Miha Hrobat zo Slovinska teda načal štvrtú desiatku lyžiarov, ktorí pôjdu prvé kolo. Hrobat sa dostal po páde do veľkých problémov a v cieli je z toho napokon 25. miesto. Vrch trate zvládol dobre, ale po tom zaváhaní z toho lepšie umiestnenie byť nemôže.
     
    32
    Rasmus Windingstad z Nórska po prestávke vyrazil na trať. Predviedol veľmi slušnú jazdu a napokon je z toho 16. miesto.
     
    33
    Po ňom sa na trať dostal Linus Strasser, ktorý sa predbežne radí na 24. miesto.
     
    34
    To Daniel Danklmaier z Rakúska môže byť veľmi spokojný! Dostáva sa do prvej desiatky so stratou 81 stotín, čo je možno troška menším prekvapením.
     
    35
    Dlho sa však rakúsky reprezentant na desiatom mieste neohrial. Alexander Köll zo Švédska sa dostáva pred neho, domáci fanúšikovia tak mali dôvod na radosť.
     
    36
    Ivan Kuzněcov z Ruska je druhým zástupcom tejto krajiny. Absolvoval jazdu, ktorá mu prináša predbežné 25. miesto.
     
    37
    Srbský reprezentant Marko Vukićević sa snažil atakovať prvú dvadsiatku lyžiarov. Napokon končí tesne za ňou a to na 22. mieste.
     
    38
    Natko Zrnčić-Dim z Chorvátska patrí medzi výborných slalomárov. Zjazd mu teda teraz moc nevyšiel, končí na predbežnom 36. mieste.
     
    39
    Jack Gower z Veľkej Británie dnes ako prvý do cieľa nedošiel!
     
    40
    Jeffrey Read z Kanady uzatvoril štvrtú desiatku pretekárov. Predbežne sa dostáva na 24. miesto.
     
    41
    Dominik Schwaiger z Nemecka nešiel bezchybnú jazdu, v cieli končí na 31. miesto.
     
    42
    Kanadský reprezentant Brodie Seger naberal len straty na jednotlivých medzičasoch. V cieli končí napokon na 33. mieste.
     
    43
    Tak to je veľmi nepríjemné! Henrik von Appen z Čile nešťastne padol a momentálne je dianie na trati prerušené, prebieha ošetrenie tohto reprezentanta.
     
    Dlhšiu dobu bol teraz závod prerušený, ale už sa v ňom môže pokračovať. Na trať sa dostáva Adrian Smiseth Sejersted.
     
    44
    Nórskemu reprezentanti zrejme dlhšia prestávka nijak neohrozila, v cieli sa zaraďuje na predbežné veľmi slušné 9. miesto.
     
    45
    A už pozor! Na trať sa dostáva slovenský reprezentant Matej Prieložný. Držme mu teda všetci palce!
     
    45
    Napokon je z toho však až 42. miesto! Zjazd mu moc nesedí, výrazne strácal na každom medzičase.
     
    46
    Sven von Appen je bratom Henrika, ktorý nedávno utrpel nepríjemný pád. Zjazd teraz nevyšiel ani jemu, do cieľa síce došiel, ale končí na 44. mieste.
     
    47
    Reprezentant domácej krajiny Zach Monsen ide pred nášho Mateja Prieložného na 42. miesto.
     
    48
    Ihneď po ňom na trať vyrazil ďalší Švéd Olle Sundin. Dostáva sa tesne za tridsiatku pretekárov, patrí mu predbežné 33. miesto.
     
    49
    Christoffer Faarup z Dánska postupne naberal na strate a napokon končí na predbežnom poslednom 49. mieste.
     
    50
    Ivan Kovbasňuk z Ukrajiny sa do prvej tridsiatky takisto nedostal, je z toho len 47. miesto.
     
    51
    Reprezentant Bolívie Simon Breitfuss Kammerlander predviedol slušný záver trate a dostáva sa v cieli na 45. miesto.
     
    52
    Tomáš Klinský z Česka prvé kolo nedokončil! Takisto utrpel nepríjemný pád, ale vyzerá byť v poriadku a z trate sa dostáva sám.
     
    53
    Jurij Daniločkin z Bieloruska prvé kolo dokončil, dostáva sa na predbežné 47 miesto.
     
    54
    Elvis Opmanis z Lotyšska nemá za sebou vydarenú jazdu, je z toho až 51. miesto.
     
    55
    Albin Tahiri z Kosova bol predposledným pretekárom prvého kola. Zaraduje sa na predbežné 51. miesto a tak z neho zosadil Opmanisa.
     
    56
    Prvé kolo dnešných pretekov uzatvoril slovenský reprezentant Martin Benedik! Dostáva sa na 41. miesto.
     
    Koniec
    Prvé kolo kombinácie mužov vo švédskom Åre sa práve skončilo, úspešne prebehol zjazd!
     
    Dnešný program MS v alpskom lyžovaní tvorí kombinácia mužov. Prvé kolo sa muselo kvôli silnému vetru preložiť o hodinu neskôr a následne aj počas preteku muselo nastať kvôli zraneniu čilského reprezentanta na dlhšiu dobu prerušené. Druhé kolo je naplánované predbežne na 15:30.

    Slovenský reprezentanti Matej Prieložný a Martin Benedik skončili na 47. mieste, respektíve 41. mieste. Čo sa týka Prieložného, tak ten sa oproti štartovému číslo 45 zhoršil o dve miesta, naopak Martin Benedik, ktorý sa dostal na trať až ako posledný sa vyšvihol na 41. miesto.

    Ako už bolo teda spomenuté, druhé kolo, ktoré bude pozostávať zo slalomu by sa malo začať o 15:30 a aj z neho vám ponúkame náš prenos.
     
    Priebežné poradie kombinácie po zjazde:
    1. Dominik Paris (ITA) 1:02,27
    2. Ryan Cochran-Siegle (USA) +0,03 s
    3. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,38
    4. Christof Innerhofer (ITA) +0,44
    4. Vincent Kriechmayr (AUT) +0,44
    6. Mattia Casse (ITA) +0,52
    7. Carlo Janka (SUI) +0,60
    8. Mauro Caviezel (SUI) +0,63
    9. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +0,67
    10. Maxence Muzaton (FRA) +0,72
    11. Alexander Köll (SWE) +0,74
    12. Daniel Danklmaier (AUT) +0,81
    13. Niels Hintermann (SUI) +0,89
    14. Andreas Romar (FIN) +0,90
    14. Romed Baumann (AUT) +0,90
    16. Riccardo Tonetti (ITA) +1,02
    17. Klemen Kosi (SLO) +1,03
    18. Bryce Bennett (USA) +1,04
    19. Rasmus Windingstad (NOR) +1,15
    20. Luca Aerni (SUI) +1,23
    21. Felix Monsen (SWE) +1,25
    21. Marco Schwarz (AUT) +1,25
    23. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +1,49
    24. Alexis Pinturault (FRA) +1,52
    25. Jeffrey Read (CAN) +1,53
    26. Boštjan Kline (SLO) +1,59
    27. Ivan Kuzněcov (RUS) +1,63
    28. Jan Zabystřan (CZE) +1,68
    29. Linus Strasser (GER) +1,72
    30. Stefan Hadalin (SLO) +1,88
    ...
    41. Martin Bendik (SVK) +2,54
    44. Ondřej Berndt (CZE) +2,74
    47. Matej Prieložný (SVK) +2,54
    Tomáš Klinský (CZE) DNF (14:09:38)

    Miroslav Revaj

    Priebežné poradie kombinácie po zjazde:
    1. Dominik Paris (ITA) 1:02,27
    2. Ryan Cochran-Siegle (USA) +0,03 s
    3. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) +0,38
    4. Christof Innerhofer (ITA) +0,44
    4. Vincent Kriechmayr (AUT) +0,44
    6. Mattia Casse (ITA) +0,52
    7. Carlo Janka (SUI) +0,60
    8. Mauro Caviezel (SUI) +0,63
    9. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) +0,67
    10. Maxence Muzaton (FRA) +0,72
    11. Alexander Köll (SWE) +0,74
    12. Daniel Danklmaier (AUT) +0,81
    13. Niels Hintermann (SUI) +0,89
    14. Andreas Romar (FIN) +0,90
    14. Romed Baumann (AUT) +0,90
    16. Riccardo Tonetti (ITA) +1,02
    17. Klemen Kosi (SLO) +1,03
    18. Bryce Bennett (USA) +1,04
    19. Rasmus Windingstad (NOR) +1,15
    20. Luca Aerni (SUI) +1,23
    21. Felix Monsen (SWE) +1,25
    21. Marco Schwarz (AUT) +1,25
    23. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +1,49
    24. Alexis Pinturault (FRA) +1,52
    25. Jeffrey Read (CAN) +1,53
    26. Boštjan Kline (SLO) +1,59
    27. Ivan Kuzněcov (RUS) +1,63
    28. Jan Zabystřan (CZE) +1,68
    29. Linus Strasser (GER) +1,72
    30. Stefan Hadalin (SLO) +1,88
    ...
    41. Martin Bendik (SVK) +2,54
    44. Ondřej Berndt (CZE) +2,74
    47. Matej Prieložný (SVK) +2,54
    Tomáš Klinský (CZE) DNF
    Štartovná listina:
    1. Thomas Mermillod Blondin (FRA)
    2. Carlo Janka (SUI)
    3. Romed Baumann (AUT)
    4. Klemen Kosi (SLO)
    5. Marco Schwarz (AUT)
    6. Stefan Hadalin (SLO)
    7. Alexis Pinturault (FRA)
    8. Bryce Bennett (USA)
    9. Victor Muffat-Jeandet (FRA)
    10. Vincent Kriechmayr (AUT)
    11. Pavel Trichičev (RUS)
    12. Dominik Paris (ITA)
    13. Mauro Caviezel (SUI)
    14. Niels Hintermann (SUI)
    15. Ted Ligety (USA)
    16. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
    17. Christof Innerhofer (ITA)
    18. Filip Zubčić (CRO)
    19. Riccardo Tonetti (ITA)
    20. Luca Aerni (SUI)
    21. Andreas Romar (FIN)
    22. Ryan Cochran-Siegle (USA)
    23. Ondřej Berndt (CZE)
    24. Boštjan Kline (SLO)
    25. Sebastian Foss-Solevåg (NOR)
    26. Jan Zabystřan (CZE)
    27. Maxence Muzaton (FRA)
    28. Sandro Simonet (SUI)
    29. Felix Monsen (SWE)
    30. Mattia Casse (ITA)
    31. Miha Hrobat (SLO)
    32. Rasmus Windingstad (NOR)
    33. Linus Strasser (GER)
    34. Daniel Danklmaier (AUT)
    35. Alexander Köll (SWE)
    36. Ivan Kuzněcov (RUS)
    37. Marko Vukićević (SRB)
    38. Natko Zrnčić-Dim (CRO)
    39. Jack Gower (GBR)
    40. Jeffrey Read (CAN)
    41. Dominik Schwaiger (GER)
    42. Brodie Seger (CAN)
    43. Henrik von Appen (CHI)
    44. Adrian Smiseth Sejersted (NOR)
    45. Matej Prieložný (SVK)
    46. Sven von Appen (CHI)
    47. Zack Monsen (SWE)
    48. Olle Sundin (SWE)
    49. Christoffer Faarup (DEN)
    50. Ivan Kovbasňuk (UKR)
    51. Simon Breitfuss Kammerlander (BOL)
    52. Tomáš Klinský (CZE)
    53. Jurij Daniločkin (BLR)
    54. Elvis Opmanis (LAT)
    55. Albin Tahiri (KOS)
    56. Martin Bendik (SVK)