Kombinácia mužov, 1. kolo, zjazd, Åre sk Víťaz: Dominik Paris (Taliansko) (kon.) | Kombinácia mužov, 2. kolo, slalom, Åre sk Víťaz: Alexis Pinturault (Francúzsko) (kon.)
koniec udalosti
Kombinácia mužov, 2. kolo, slalom, Åre

Víťaz: Alexis Pinturault (Francúzsko)

(2. Stefan Hadalin (SLO), 3. Marco Schwarz (AUT))

Pondelok 11.02.2019, 16:00 • Åre (Švédsko) • MS v alpskom lyžovaní
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 15:30.
     
    Prajem príjemné športové popoludnie fanúšikom športu a zároveň vás vítam pri sledovaní tohto prenosu z MS v alpskom lyžovaní.

    Dnes je na programe mužská kombinácia. Prvé kolo bolo pôvodne naplánované na 11:00, ale kvôli silnému vetru bolo posunuté na 12:00. Počas neho došlo ku dlhšiemu prerušenie, kvôli zranenie čilského reprezentanta. Začiatok druhého kola je naplánovaný na 15:30, ale môže sa štart ešte posúvať.

    Slovenský reprezentanti Matej Prieložný a Martin Benedik skončili za prvou tridsiatkou, Matej sa umiestnil na 47. mieste a Martin na 41. mieste. Na 27. mieste sa umiestnil český reprezentant Jan Zabystřan a pôjde tak v druhom kole na trať ako tretí v poradí.

    Tesne pred začiatkom druhého kola sa teda znova prihlásime.
     
    Štartovná listina druhého kola – slalom:
    1. Stefan Hadalin (SLO)
    2. Linus Strasser (GER)
    3. Jan Zabystřan (CZE)
    4. Ivan Kuzněcov (RUS)
    5. Boštjan Kline (SLO)
    6. Jeffrey Read (CAN)
    7. Alexis Pinturault (FRA)
    8. Victor Muffat-Jeandet (FRA)
    9. Marco Schwarz (AUT)
    10. Felix Monsen (SWE)
    11. Luca Aerni (SUI)
    12. Rasmus Windingstad (NOR)
    13. Bryce Bennett (USA)
    14. Klemen Kosi (SLO)
    15. Riccardo Tonetti (ITA)
    16. Romed Baumann (AUT)
    17. Andreas Romar (FIN)
    18. Niels Hintermann (SUI)
    19. Daniel Danklmaier (AUT)
    20. Alexander Köll (SWE)
    21. Maxence Muzaton (FRA)
    22. Adrian Smiseth Sejersted (NOR)
    23. Mauro Caviezel (SUI)
    24. Carlo Janka (SUI)
    25. Mattia Casse (ITA)
    26. Vincent Kriechmayr (AUT)
    27. Christof Innerhofer (ITA)
    28. Aleksander Aamodt Kilde (NOR)
    29. Ryan Cochran-Siegle (USA)
    30. Dominik Paris (ITA)
    ========================
    31. Sandro Simonet (SUI)
    32. Dominik Schwaiger (GER)
    33. Olle Sundin (SWE)
    34. Miha Hrobat (SLO)
    35. Brodie Seger (CAN)
    36. Thomas Mermillod Blondin (FRA)
    37. Christoffer Faarup (DEN)
    38. Sebastian Foss Solevaag (NOR)
    39. Pavel Trikhichev (RUS)
    40. Marko Vukicevic (SRB)
    41. Martin Bendík (SVK)
    42. Ted Ligety (USA)
    43. Natko Zrncic-Dim (CRO)
    44. Ondrej Berndt (CZE)
    45. Zack Monsén (SWE)
    46. Simon Breitfuss (BOL)
    47. Matej Prieložný (SVK)
    48. Yuri Danilochkin (BLR)
    49. Filip Zubcic (CRO)
    50. Ivan Kovbasnyuk (UKR)
    51. Sven Von Appen (CHI)
    52. Albin Tahiri (KOS)
    53. Elvis Opmanis (LAT)
     
    Tak opäť tu máme menšie komplikácie, štart druhého kola sa presúva na 16:00!
     
    Znova vás teda vítam pri sledovaní dnešnej kombinácie mužov a prajem príjemný už skoro podvečer. Začiatok druhého kola bol znova posunutý, ale o malú chvíľu by už mala prebehnúť druhá dnešná disciplína kombinácie, ktorú tvorí slalom. Víťazom prvého kola sa stal taliansky reprezentant Dominik Paris a tak sme zvedaví, ako sa mu bude dariť v slalomovej disciplíne.

    Zo slovenský a českých lyžiarov sa najlepšie darilo Janovi Zabystřanovi z Česka, ktorý skončil v prvom kole na 27. mieste a tak sa v druhom kole dostane na trať ako tretí v poradí.

    Čoskoro sa teda druhé kolo vo švédskom Åre začne, prajem vám teda príjemný športový zážitok!
     
    Štart
    Druhé kolo kombinácie mužov vo švédskom Åre sa práve začalo, k videniu bude slalomová disciplína!
     
    30
    Druhé kolo nám odštartoval slovinský reprezentant Stefan Hadalin. Pri prvej váženejšej prekážke spravil menšiu chybu, do cieľa dorazil s časom 1:47.95.
     
    29
    Linus Strasser z Nemecka sa dostal ako druhý na trať. Škoda pokazeného záveru dosť náročnej trate, jeho čas je v cieli horší ako ten slovinský: 1:48.51.
     
    28
    Česko teraz pozorne sledovalo jazdu Jana Zabystřana! Prvy medzičas nebol najhorší, ale postupne sa strata začala stupňovať a zaraďuje sa na predbežné tretie miesto.
     
    27
    Ivan Kuzněcov z Ruska neohrozil predbežnú líderskú pozíciu Hadalina. Nezosadil z tretieho miesta ani českého reprezentanta, takže sa dostáva na štvrté miesto.
     
    26
    Boštjan Kline nenadviazal na dobrý výkon svojho reprezentačného kolegu, ako prvý dnes nedokončil slalomovú časť kombinačného preteku.
     
    25
    Kanadský reprezentant Jeffrey Read mal prvý medzi čas lepší, ale postupne sa začala strata len navršovať a radí sa na predbežné piate miesto.
     
    24
    Alexis Pinturault patrí medzi najväčších kandidátov na zisk zlatej medaile podľa mnohých odborníkov! Zjazd mu však až tak nevyšiel, ale teraz predviedol bezchybný slalom a s náskokom 24 stotín ide na predbežnú líderskú pozíciu!
     
    23
    Jeho reprezentačný kolega a bronzový medailista z OH Victor Muffat-Jeandet sa ihneď v úvode dopustil veľkej chyby a predbežne je na štvrtom mieste, dnes je teda bez medaile.
     
    22
    Marco Schwarz z Rakúska bol ďalším z veľkých favoritov a od úvodu sa pustil do agresívnej jazdy. Napokon sa s menšou stratou dostáva na tretie miesto.
     
    21
    Veľké ovácie z hľadiska teraz smerovali k domácemu reprezentantovi Felixovi Monsenovi. Napokon sa dostáva na predbežné šieste miesto.
     
    20
    Z tejto pozície ho však zosadzuje švajčiarsky reprezentant Luca Aerni. Jemu nevyšiel záver trate, navyše začína husto snežiť a tak sa podmienky zhoršujú.
     
    19
    Rasmus Windingstad z Nórska išiel parádne v úvode trate, ale prišla chyba v záverečných troch bránkach a tak sa radí na ôsme miesto. Nebyť tých chýb, mohlo z toho byť aj lepšie umiestnenie.
     
    18
    Dlho sa však Nór na tomto mieste neohrial, zosadil ho z neho Bryce Bennett, reprezentant USA.
     
    17
    Na trať sa dostal ďalší reprezentant Slovinska. Klemen Kosi mal slalom rozbehnutý celkom slušne, ale napokon sa dostáva až na 11. miesto a tak český reprezentant Jan Zabystřan ostáva stále na 10. mieste.
     
    16
    Taliansko má dnes naozaj veľmi dobré vyhliadky z konečným umiestnením. Vylepšiť sa ho ešte snažil Riccardo Tonetti, napokon sa dostáva na štvrté miesto.
     
    15
    Po krátkej prestávke sa začína rozbiehať druhá polovica tohto preteku. Na trať vyrazil Romed Baumann z Rakúska. Na druhom medzičase stratil svoj náskok a už to išlo len dole. Predbežne sa radí na 10. miesto.
     
    14
    Andreas Romar z Fínska bol na dvoch medzičasoch s náskokom, ale prichádzali už len straty a predbežne sa dostáva na 13. miesto.
     
    13
    Početné zastúpenie dnes malo aj Švajčiarsko. Niels Hintermann je jedným zo zástupcom z tejto krajiny, ktorý zatiaľ čaká na výraznejší úspech vo svojej kariére. Zašiel doteraz najhorší čas druhého kola.
     
    12
    Daniel Danklmaier z Rakúska je špecialistom na rýchlostné disciplíny. Začiatok preteku zahájil veľmi dobre, ale záver pokazil a dostáva sa na predbežné 10. miesto.
     
    11
    Domáci priaznivci mali opäť dôvod na veľký aplauz. Alexander Köll bol druhým zástupcom domácej krajiny v druhom kole, v cieli je z toho predbežné 15. miesto.
     
    10
    Tretím zástupcom Francúzska v druhom kole je Maxence Muzaton. Slalomová časť mu nevyšla ideálne a je až na predbežnom 18. mieste.
     
    9
    Ďalším nórskym zástupcom bol Adrian Smiseth Sejersted a líderskú pozíciu Pinturaulta nijak vážne neohrozil a dostáva sa na predbežné 14. miesto.
     
    Aktuálne poradie druhého kola:
    1 Alexis Pinturault 1' 47.71
    2 Štefan Hadalin +00.24
    3 Marco Schwarz +00.46
    4 Riccardo Tonetti +00.67
    5 Linus Straßer +00.80
    6 Victor Muffat-Jeandet +00.81
    7 Luca Aerni +01.02
    8 Felix Monsén +01.63
    9 Bryce Bennett +01.88
    10 Daniel Danklmaier +01.89
    11 Rasmus Windingstad +01.97
    12 Romed Baumann +01.99
    13 Jan Zabystran +02.00
    14 Andreas Romar +02.20
    15 Niels Hintermann +02.30
    16 Klemen Kosi +02.39
    17 Ivan Kuznetsov +02.97
    18 Jeffrey Read +03.05
    19 Boštjan Kline DNF
     
    8
    Ďalší Švajčiar sa dostáva na trať, je ním Mauro Caviezel, ktorý je expertom na rýchlostné disciplíny. Od úvodu išiel veľmi dobre, ale strata napokon predsa len prišla a v cieli je z toho predbežné ôsme miesto. Dlho to však vyzeralo na medailový útok!
     
    7
    Jeho reprezentačný kolega Carlo Janka predviedol vynikajúci zjazd a teraz sa predviedol aj v slalomovej disciplíne. Tá mu však už tak dobre nevyšla a dostáva sa na predbežné 16. miesto.
     
    6
    Taliansky reprezentant Mattia Casse si držal menší náskok, v cieli však končí na 22. mieste, keď mu nevyšiel záver trate.
     
    5
    Na trať sa dostal najlepší rakúsky reprezentant po prvom kole Vincent Kriechmayr. Dnes si však medailu nevybojuje, v cieli končí na predbežnom 16. mieste.
     
    4
    Christof Innerhofer z Talianska druhé kolo nedokončil! Začiatok trate mal však výborný, ale asi až moc to silil a napokon v druhom sektore vynecháva bránku.
     
    3
    Aleksander Aamodt Kilde z Nórska išiel do druhého kola s náskokom jednej sekundy. Ale už na druhom medzičase začal strácať a bude dnes bez medaile, v cieli si vybojoval až 20. miesto.
     
    2
    Americký reprezentant Ryan Cochran-Siegle bol veľkým prekvapením prvého kola! Jeho silnejšou stránkou je však zjazd a slalom mu nevyšiel ideálne, v cieli končí na 17. mieste!
     
    1
    Na trať sa pripravuje líder prvého kola Dominik Paris!
     
    1
    Taliansky reprezentant však na pódium víťazov nevystúpi! Postupne strácal na všetkých medzičasoch a napokon je z toho až deviate miesto!
     
    Prvých tridsať pretekárov po prvom kole už absolvovalo slalomovú disciplínu, zlatú medailu berie Alexis Pinturault z Francúzska!
     
    Zvyšných 23 pretekárov teraz bude bojovať o konečné umiestnenie. Držme teda ešte palce dvom slovenským reprezentantom Matejovi Prieložnému a Martinovi Benedikovi.
     
    Po reklamnej prestávke prichádzajú na rad pretekári, ktorí sa v prvom kole umiestnili za prvou tridsiatkou.
     
    31
    Sandro Simonet na rozbitej trati už veľa šancí nemal, Švajčiar je dvadsiaty šiesty.
     
    32
    V slalome už bol bez šance aj Nemec Dominik Schwaiger, ktorý je priebežne posledný.
     
    33
    Švéd Olle Sundin uchmatol predchádzajúcemu lyžiarovi tridsiatu priečku.
     
    34
    Na predposlednú pozíciu putuje slovinský reprezentant Miha Hrobat.
     
    35
    Zatiaľ najväčšiu stratu v celkovom čase má Kanaďan Brodie Seger – štyri sekundy a sedem desatín.
     
    36
    Thomas Mermillod Blondin sa dostáva len na štvrté miesto od konca, Francúz je tridsiaty prvý.
     
    37
    Christoffer Faarup (DEN) do druhého kola neodštartoval.
     
    38
    Ďalší slalomový špecialista, bol ním Sebastian Foss-Solevåg. Pre Nóra je to tridsiata tretia priečka.
     
    39
    Rus Pavel Trikhichev sa zaraďuje na tridsiate miesto.
     
    40
    Marko Vukićević (SRB) svoju jazdu nedokončil.
     
    41
    Veľká smola, Martin Bendík taktiež svoju jazdu nepriviedol až do cieľa.
     
    42
    Americké veľké meno v štartovej listine, Ted Ligety však do druhého kola neodštartoval.
     
    43
    Natko Zrnčić-Dim z Chorvátska sa radí na záver výsledkovej listiny s mankom 5,47 sekundy.
     
    44
    Ondřej Berndt z Českej republiky v tejto chvíli len na 36. mieste s odstupom 4,38 sekundy.
     
    45
    Švéd Zach Monsen nemal ideálny slalom, stačí to na 38. pozíciu.
     
    46
    Simon Breitfuss Kammerlander z Bolívie jednoznačne najhorší, reprezentant z juhoamerickej krajiny posledný s vyše 7-sekundovou stratou.
     
    47
    Matej Prieložný napodobnil Martina Bendíka a taktiež končí v druhom kole predčasne. Nuž, skorý koniec aj v prípade druhého Slováka.
     
    48
    Bielorus Jurij Daniločkin zhoršuje čas na poslednej priečke a smeruje na ňu s mankom 8,49 stotín sekundy.
     
    49
    Lepší výkon predviedol Chorvát Filip Zubčić, ktorý sa radí na štyridsiate miesto.
     
    50
    Ivan Kovbasňuk z Ukrajiny už také schopnosti nemal a niekde po prvom sektore končí svoju púť v alpskej kombinácii.
     
    51
    Rovnaký osud v podobe nedokončenia postihol i Svena von Appena reprezentujúceho Čile.
     
    52
    Do tretice slalom nedokončil ani Kosovčan Albin Tahiri.
     
    53
    Posledným lyžiarom na trati bol Lotyš Elvis Opmanis. Je z toho posledná 43. pozícia so stratou 9,52 stotín sekundy.
     
    Koniec
    Alpská kombinácia mužov sa v tejto chvíli skončila.
     
    Poradie v cieli:

    1. Alexis Pinturault (FRA) 1:47,71

    2. Stefan Hadalin (SLO) +0,24
    3. Marco Schwarz (AUT) +0,46

    4. Riccardo Tonetti (ITA) +0,67
    5. Linus Strasser (GER) +0,80
    6. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +0,81
    7. Mauro Caviezel (SUI) +0,86
    8. Luca Aerni (SUI) +1,02
    9. Dominik Paris (ITA) +1,51
    10. Felix Monsen (SWE) +1,63

    Slováci Martin Bendík a Matej Prieložný druhé kolo alpskej kombinácie nedokončili.
     
    Alpská kombinácia mužov je minulosťou, najšťastnejším je po nej Alexis Pinturault z Francúzska, ktorý si berie zlatý kov. Na stupni víťazov ho doplnili Stefan Hadalin zo Slovinska a Rakúšan Marco Schwarz.

    Výsledkovo sa nedarilo slovenským reprezentantom. Ani Martin Bendík, ani Matej Prieložný sa v druhom kole neumiestnili, nakoľko počas neho v úvodných desiatkach metrov minuli bránky a svoju jazdu nedokončili.
     
    My vám v tejto chvíli ďakujeme za pozornosť a prajeme vám ešte pekný zvyšok dňa. Druhým kolom alpskej kombinácie mužov Vás sprevádzali Miroslav Revaj a Viktor Kalinács.

    Do čítania, priatelia! (17:19:08)

    Miroslav Revaj

    Viktor Kalinács