Marseille – Amiens 2:0 (kon.) | Angers – Nice 3:0 (kon.) | Monaco – Nantes 1:0 (kon.)
koniec
Angers SCO
3:0 (1:0)
OGC Nice
cz Sobota 16.02.2019, 20:00 • Stade Raymond Kopa, Angers • Ligue 1 Uber Eats • 25. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Angers SCO a OGC Nice.
     
    Angers SCO

    Fotbalisté Angers se v této sezóny prezentují celkem kolísavými výkony, které stačí na průběžnou dvanáctou pozici. Angers má na svém kontě přesně třicet bodů, od sestupového pásma ho dělí jedenáct bodů. Domácí celek dnešního utkání se nachází ve velmi dobré formě, neprohrál totiž ani jeden z posledních tří ligových zápasů. V minulém kole dokázal celkem překvapivě uspět na hřišti desátého Štrasburku, kde vyhrál výsledkem 2:1. Angers se ale řadí mezi šestici nejhorších celků na domácím stadionu, dohromady zde odehrálo dvanáct zápasů, přičemž vyhrálo pouze ve čtyřech případech.
     
    OGC Nice

    Na opačné straně stojí ambiciózní Nice, které si v letošním ročníku vede o něco lépe. Nice v tuto chvíli okupuje sedmou pozici, přičemž mu na pohárové pozice schází pouze tři body. Hostující tým dnešního zápasu dal zapomenout na nepovedený zápas na hřišti Lille, kde prohrál výsledkem 0:4. V minulém kole totiž zvládl těžký souboj se třetím Lyonem, přičemž tento duel rozhodla jediná branka. Nice si na venkovních stadionech vede celkem dobře, v tabulce venkovních celků mu momentálně patří šestá pozice, přičemž získal sedmnáct bodů. Nicméně už více než pět zápasů nedokázal zvítězit.
     
    Úvodní sestavy:

    Angers SCO: Butelle – I. Traoré, Thomas, Pavlović – Bamba, N'Doye, Santamaría, Fulgini, Manceau – Bahoken, Kanga.
    Náhradníci: Boucher – El Mellali, López, Mangani, Pellenard, Reine-Adélaïde, Tait.

    OGC Nice: Benítez – Burner, Jallet, Dante, M. Sarr – Cyprien, Tameze, Walter – Sylvestre, Ganago, Srarfí.
    Náhradníci: Clementia – Hérelle, Diaby, Lees-Melou, Makengo, Pelmard, Coly.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Boudikian.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou v prvním poločase hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v samotném úvodu utkání se o střelecký pokus přihlásil domácí Bahoken, který si navedl míč na pravou nohu, avšak poté trefil Danteho.
     
    4
    Angers se tak v úvodu dostalo k prvnímu rohovému kopu, který ale nepřinesl nic nebezpečného. Na druhou stranu se tak žene hostující Srarfi.
     
    5
    Snad poprvé se s míčem seznámil hostující brankář Benítez, který se rozhodl rozehrát po zemi na volného Sarra, jenž v tuto chvíli vyváží balón.
     
    6
    Naopak se Angers dostalo k dalšímu rohu, který ani v tomto případě nepřinesl žádné zakončení, nýbrž pouze odvrácení padajícího míče v podání Danteho.
     
    7
    Také Butelle si poprvé v zápase vyzkoušel práci s míčem. Domácí brankář si počkal na podporu spoluhráčů, načež přihrál naběhnuvšímu Santamaríovi.
     
    8
    Nice se rozhodlo uklidnit hru, na což soupeř reaguje neustálým napadáním rozehrávky, což se zatím celkem vyplácí. Hosté se stále nachází na vlastní půlce.
     
    9
    Nakonec si ale vybojovali autové vhazování z levé strany, které se dvakrát nepovedlo. Následně se za domácí ujal autu obránce Traoré, jenž si vybral Bambu.
     
    10
    Jalletova vzdušná nabídka měla ideální výšku, naskakující Ganago ale vyskočil moc brzo, což přineslo pouze prodloužení míče mimo dosah kolegů.
     
    11
    Dalekonosný odkop předvedl domácí obránce Traoré, který se na druhé straně hrací plochy pokoušel najít Kangu, jenž ale hlavičkový souboj prohrál.
     
    12
    Následně bylo pískáno ve prospěch Nice, jeden z domácích si totiž pomáhal rukama. Po chvilkovém přerušení se hosté rozhodli rozehrát po zemi.
     
    13
    V tuto chvíli se nehraje, neboť se na zelený pažit vydal lékařský personál Angers, který si vzal do péče Kangu. Uvidíme, zda se bude muset střídat.
     
    14
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Wilfried Kanga, přichází Flavien Tait.
     
    15
    Tak nakonec se skutečně muselo střídat, což domácího lodivoda určitě moc nepotěšilo. Na hrací plochu zamířil Tait, který bude muset nahradit forvarda Kangu.
     
    16
    Následně si napadající Walter pomohl agresivním zákrokem, kterým poslal na zelený pažit Bambu. Angers okamžitě rozehrálo, jednalo se o přenesení hry.
     
    17
    Posléze si naváděl míč na pravou nohu záložník N'Doye, který se po chvilkovém váhání rozhodl odcentrovat do vápna, kde ale číhal pozorný Sarr.
     
    18
    Jallet se ujal autové vhazování od levé postranní čáry, přičemž zkoušel spolupracovat se Srarfim, který ale v osobním souboji proti Traorému neuspěl.
     
    19
    Avšak to nemuselo tolik vadit, Jallet se totiž dostal k dalšímu aut, po kterém se jeden z jeho spoluhráčů pokoušel vybojovat rohový kop, což ale nevyšlo.
     
    20
    Butelle se rozhodl uklidnit hru, následně se postaral o rozehrávku od své svatyně, která zamířila na kopačku Traoré, jenž v tuto chvíli vyváží hrací předmět.
     
    21
    Následně se Manceau dostal k pohotovému zakončení, se kterým Benítez neměl moc starostí. I tak sympatický moment, první ostrá střela tohoto zápasu.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla žádnou přesnou trefu. Sledujeme vyrovnanou podívanou, nyní jsou u míče hosté.
     
    23
    Srarfi se přes levé křídlo pokoušel dostat do šestnáctky, avšak míč mu uskočil daleko od kopačky, čehož využil domácí obránce Traoré, jenž odklidil balón.
     
    24
    Nice si vyzkoušelo standardku z levé strany. K ní se postavil zložník Cyprien, který kroutil míč do pokutového území, kde ale zakročil pohotový Fulgini.
     
    29
    Sledovali jsme protiútok v podání Angers, který ale nebyl vyřešen zrovna ideálním způsobem. Domácí ale zůstávají u míče, se kterým obléhají šestnáctku.
     
    30
    Následně se k pohotovému zakončení dostal N'Doye, kterému rána celkem sedla. Míč se ale stáčel směrem od branky, brankář Benítez nakonec nezasahoval.
    30. N'Doye mířil vedle branky.
     
    31
    Na opačné straně se Pavlovićovi podařilo vystoupit z obrany, čímž vylekal protihráče. Nakonec to z velké vzdálenosti zkoušel Tameze, jenž mířil vedle.
     
    32
    Butelle se nakonec míče vůbec nedotkl, což přineslo rozehrávku od branky. U půlící čáry vyhrál souboj N'Doye, načež zakončující Bahoken mířil nad branku.
     
    33
    Opakovaný záběr nakonec prokázal teč obětavého Sarra, na řadu tak přišel rohový kop domácích. Ten se stáčel na hlavu Danteho, jenž v poklidu odvracel.
     
    34
    Krátce poté si nenápadným přistrčením pomohl Pavlović, který u středového kruhu zatáhl za dres Sylvestreho. Hlavní sudí byl i tentokráte pozorný.
     
    35
    Srarfi si seběhl k postranní lajně, kde měl sice dost času na centr, ten ale i přesto stočil daleko za branku. Nepovedený centr, Butelle bude opět rozehrávat.
     
    36
    Nice se kombinační hrou dostalo až na druhou stranu, kde se zjevilo proti přehuštěnému prostoru. Domácí nakonec zakročili na jedničku, následně se jim nepovedl odkop.
     
    37
    Bahoken vzorně napadal rozehrávku soupeře, čímž donutil Sarra ke zpětné přihrávce až na brankáře Beníteze, který okamžitě z jedničky roztáhl hru vpravo.
     
    38
    Veledůležitý zákrok předvedl zkušený Jallet, který v roli posledního hráče zamezil průnikové přihrávce na volného Bahokena. Rohový kop pro Angers.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Poprvé se zapotil také domácí brankář Butelle, který si ale poradil s táhlou ránou v podání Sylvestreho. Následovat bude vůbec první roh pro hostující hráče.
     
    41
    Balón se snášel k penaltovému puntíku, odkud ho za sebe prodlužoval pozorný Fulgini. Za pokutovým územím se ale volného míče zmocnil Tameze.
     
    42
    Za dalekonosným pasem se řítil Srarfi, který se k němu nakonec nedokázal dostat včas. Před malým momentem se Butelle ujal rozehrávky od své branky.
     
    43
    Je tu pokutový kop pro domácí!
     
    43
    Žlutou kartu dostává Christophe Jallet (OGC Nice).
    43. Penaltový zákrok.
     
    44
    Angers právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do vedení! K rozehrávce pokutového kopu se postavil STÉPHANE BAHOKEN, který se po krátkém rozběhu rozhodl zacílit k levé tyči, zatímco se brankář Benítez vydal k opačné konstrukci.
    44. Stéphane BAHOKEN - 1:0
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    45+2
    Hodně sympaticky se do šestnáctky dokázal prodrat Manceau, který si nakonec přehodil míč na pravou nohu, kterou vyprodukoval střelu doprostřed.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nenabídl zrovna záživnou podívanou. Viděli jsme jedinou branku, o kterou se postaral domácí celek, jenž skóroval těsně před koncem prvního poločasu. Směrem dopředu bylo o něco nebezpečnější Angers, které málokrát prověřilo brankáře Beníteze. Nice se rovněž celkem dlouho hledalo, Butelle byl přinucen pouze k jednomu ostřejšímu zákroku. Nice tak bude muset dotahovat jednobrankové manko.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    47
    Angers právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! Po pravém křídle si to namířil Bamba, který zpětnou přihrávkou našel zcela osamoceného ANGELA FULGINIHO, jehož nekompromisní rána pravačkou směřovala přesně pod břevno.
    47. Angelo FULGINI - 2:0
     
    48
    V tuto chvíli to budou mít hosté hodně složité, prohrávají totiž už o dvě branky. Do konce zápasu zbývá dostatek času, skóre se klidně může otočit.
     
    49
    Následně do pokutového území Nice přiletěla další vzdušná nabídka, která směřovala přímo do náruče brankáře Beníteze, jenž vyhodil balón do strany.
     
    50
    Na druhé straně si Burner poradil s těžkou přihrávkou, načež do kombinace zapojil také kolegu Waltera, kterému se podařilo vybojovat autové vhazování.
     
    51
    Přenesení hry směřovalo i tentokráte na Burnera, který se u postranní čáry ocitl na zemi. Jako poslední se dotkl míče Thomas, další aut pro hosty.
     
    52
    Záhy to s obrovské vzdálenosti zkoušel zkušený zadák Dante, jehož propagační rána vystoupala vysoko nad branku, Butelle tak nezasahoval.
     
    53
    Nyní na poslední chvíli zasahoval obránce Sarr, který za sebe nepustil další centr od Bamby. V opačném případě by se do šance dostával střídající Tait.
     
    54
    Angers si vyzkoušelo hned dva rohové kopy v krátkém časovém sledu. Ten druhý směřoval na přední tyč, kde ho zpět za brankovou čáru poslal Walter.
     
    55
    Burner se pokoušel odcentrovat kolem Manceaua, jenž mu do dráhy letu míče vložil kopačku, od které se hrací předmět odrazil za postranní lajnu.
     
    56
    Zpětná přihrávka směřovala na kopačku brankáře Butelleho, který okamžitě odkopl ke středovému kruhu, kde si ve vzduchu pomohl faulem Bahoken.
     
    57
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Eddy Sylvestre, přichází Jean-Victor Makengo.
     
    58
    Ganagovi se podařilo uvolnit k centru, který i přesto zablokoval jeden z protihráčů. Míč byl sražen za brankovou čáru, následovat bude roh pro Nice.
     
    59
    Ten nám ale nepřinesl nic nebezpečného, naopak i tentokráte v poklidu zasahoval Santamaría. Hosté jsou ale v posledních minutách aktivnější.
     
    60
    Až do pokutového území se dostal hostující Makengo, který špičkou kopačky dokázal procedit balón na Ganaga, kterého ale vychytal Butelle.
     
    61
    Následovalo dalekonosné přenesení hry na pravou stranu, kde ale v souboji o míč neuspěl Bamba. Nice se tak celkem v poklidu dostalo na druhou stranu.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Nice se snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat. Domácí obrana ale působí zodpovědným dojmem.
     
    63
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Christophe Jallet, přichází Pierre Lees-Melou.
     
    64
    Před malým momentem se obrannou povinností prezentoval domácí zadák Pavlović, jenž za sebe nepustil aktivního Srarfiho. Nice ale zůstává u balónu.
     
    65
    Thomasovi se podařilo zalepit celkem těžkou přihrávku, po které zbytečně nic nevymýšlel, naopak zvolil nahrávku na jistotu na vedle stojícího Bambu.
     
    66
    Postupná kombinace v podání Nice přinesla vyvezení míče na druhou stranu. Následně hosté začali kombinovat těsně před pokutovým územím.
     
    67
    Na druhé straně se zrodil rychlý protiútok, který po pravém křídle táhl Bahoken, kterého včas zakřižoval důrazný Dante, jenž navíc vybojoval aut.
     
    68
    Domácí se chopili rozehrávky další standardky, která přinesla tečovaný míč, jenž skončil v náruči Beníteze. Nice se tak i tentokráte dokázalo ubránit.
     
    69
    Cyprien se postavil k rozehrávce přímého kopu, který posílal přímo na branku. Střela směřovala přesně na brankáře Butelleho, jenž balón vyboxoval.
     
    72
    Žlutou kartu dostává Patrick Burner (OGC Nice).
     
    73
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Stéphane Bahoken, přichází Jeff Reine-Adélaïde.
     
    74
    Poslední minuty nenabízejí nic moc záživného. Angers se podařilo vybojovat volný kop na vlastní polovině, Pavlović se postaral o přízemní rozehrávku.
     
    75
    Následně podél autové čáry neuspěl rychlonohý Bamba, kterého včas zastavil Sarr. Na opačné straně to individuálním způsobem nevyšlo Ganagovi.
     
    76
    Na zemi zůstal ležet jeden z hostujících hráčů, se kterým to nevypadá moc dobře. Lékařský personál je na hřišti, nakonec se zřejmě bude muset střídat.
     
    76
    Střídání v týmu OGC Nice: ze hřiště odchází Igniatius Ganago, přichází Mohamed Lamine Diaby.
     
    77
    Střídající Diaby okamžitě po svém příchodu na hrací plochu sklepl míč pod sebe, kde se nacházel Tameze, který pro jistotu předal vedle stojícímu kolegovi.
     
    78
    Butelle se ujal rozehrávky od své branky, kterou poslal na levou stranu, kde v souboji uspěl Manceau. Angers se ale záhy nechalo připravit o hrací předmět.
     
    79
    Následoval další výkop od domácí branky, který pro změnu dosedl na hlavu pozorného Danteho, jenž ihned posílal míč zpět na útočnou polovinu.
     
    80
    Burner to zkoušel centrem z velké vzdálenosti, který navíc tečoval jeden z protihráčů. V pokutovém území pro změnu zasahoval domácí obránce Thomas.
     
    81
    Nice si sice vytváří nápor, avšak ten stále nevede k ničemu nebezpečnému. Angers výborně střeží vlastní šestnáctkou, kam soupeř hodně těžko proniká.
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, hostujícímu celku se krátí čas. Angers je ale v posledních minutách hodně zatažené.
     
    83
    Po delší době přišel nedovolený zákrok, na zeleném pažitu se totiž ocitl domácí Santamaría. Angers tak bude moci obstarat standardku ze třiceti metrů.
     
    84
    Centr směřoval přesně do malého vápna, kde ale zasahoval jeden z protihráčů. Nice se tak dokázalo ubránit, navíc okamžitě vydává na druhou stranu.
     
    84
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Angelo Fulgini, přichází Cristian López.
     
    85
    Zatím to nevypadá, že by se mělo konat srovnání stavu. Angers si totiž počíná hodně zodpovědně, svého soupeře nepouští do ničeho vážnějšího.
     
    88
    Záhy se do pokutového území pokoušel dostat Cyprien, který si tak dlouho naváděl míč na pravou nohu, až nakonec centr poslal přímo do náruče brankáře.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Nice stále prohrává o dvě branky. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Manceau se hezkým způsobem dostal kolem protihráče, avšak ten druhý ho fauloval. Ještě jedna standardní situace pro domácí mužstvo.
     
    90+2
    O rozehrávku se postaral Tait, jehož kroucená nabídka směřovala do přehuštěného prostoru, ve kterém kraloval hostující zadák Dante.
     
    90+2
    Angers právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom ještě jedna branka pro domácí! Jeden z hostů se hloupým způsobem nechal obrat o balón, což přineslo centrovanou nabídku na CRISTIANA LÓPEZE, jehož hlavička se otřela o horní konstrukci, aby poté dopadla za brankovou čáru.
    90+2. Cristian LÓPEZ - 3:0
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Angers, které svého soupeře porazilo poměrem 3:0. Domácím velmi dobře vyšla koncovka prvního poločasu, ve které se dočkali první branky. Ta druhá padla v úvodu druhého dějství, čímž si Angers vytvořilo nadějnou pozici pro vítězství. Nice se sice postupem času dostávalo do slibného náporu, avšak pozorná obrana soupeře nepustila protihráče do ničeho složitějšího. Angers navíc v nastaveném čase navýšilo vedení na konečných 3:0.
     
    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:8. (21:51:37)

    David Suchý

    Góly: 44. Bahoken (pen.), 47. Fulgini (Bamba), 90+2. López (I. Traoré)

    Karty:   43. Jallet (NIC), 72. Burner (NIC)


    Držení míče: 27 % : 73 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 6:7. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:8.
    Angers SCO: Butelle – I. Traoré (C), Thomas, Pavlović – Bamba, N'Doye, Santamaría, Fulgini (84. López), Manceau – Bahoken (73. Reine-Adélaïde), Kanga (14. Tait).
    Náhradníci: Boucher – El Mellali, López, Mangani, Pellenard, Reine-Adélaïde, Tait.

    OGC Nice: Benítez – Burner, Jallet (63. Lees-Melou), Dante (C), M. Sarr – Cyprien, Tameze, Walter – Sylvestre (57. Makengo), Ganago (76. Diaby), Srarfí.
    Náhradníci: Clementia – Hérelle, Diaby, Lees-Melou, Makengo, Pelmard, Coly.

    Rozhodca: Schneider – Zitouni, Boudikian