Hoffenheim – Hannover 3:0 (kon.) | Schalke – Freiburg 0:0 (kon.) | Stuttgart – Lipsko 1:3 (kon.)
Wolfsburg – Mainz 3:0 (kon.) | Hertha – Brémy 1:1 (kon.)
koniec
Hertha BSC
1:1 (1:0)
Werder Brémy
Sobota 16.02.2019, 18:30 • Olympiastadion, Berlin • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Hertha BSC – Werder Brémy, ktorý sa odohrá v rámci 22. kola nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 18:30.
     
    Hertha BSC

    Berlínčania v tejto sezóne bojujú o pohárové priečky a z ôsmeho miesta strácajú na 6. Leverkusen len dva body. Na pohárovú miestenku tak potrebujú každý bod a dnešný zápas nie je výnimkou. Hertha má ale pomerne nevyrovnanú formu, kedy strieda lepšie momenty s horšími. V posledných zápasoch Hertha napríklad prehrala na pôde trápiaceho sa Stuttgartu 1:2, v poslednom kole ale vyhrala v Mönchengladbachu 3:0. I podľa domácej bilancie patrí Hertha medzi priemer Bundesligy, keď v 10 domácich zápasoch získala 16 bodov.

    Posledných 5 zápasov:
    Leverkusen – Hertha 3:1
    Norimberg – Hertha 1:3
    Hertha – Schalke 2:2
    Hertha – Wolfsburg 0:1
    Mönchegladbach – Hertha 0:3
     
    Werder Brémy

    Hostia sú na tom vo vyrovnanom strede tabuľky veľmi podobne ako domáci. Z desiateho miesta strácajú na pohárovú 6. priečku len tri body a na svojho dnešného súpera len jeden bod, takže v prípade výhry ho predbehnú. Narozdiel od Herthy Brémy začali sezónu pomerne zle, v posledných týždňoch sa ale zdvihli a posúvajú sa tabuľkou nahor. Na jar Brémy ešte neprehrali a v poslednom zápase deklasovali Augsburg 4:0. Vonku ale Brémy nepatria medzi najlepšie tímy, keď sú v tejto bilancii desiatym najlepším tímom Bundesligy.

    Posledných 5 zápasov:
    RB Lipsko – Brémy 3:2
    Hannover – Brémy 0:1
    Brémy – Frankfurt 2:2
    Norimberg – Brémy 1:1
    Brémy – Augsburg 4:0
     
    V posledných sezónach sú vo vzájomných zápasoch jasne úspešnejšie Brémy, ktoré určite nepatria medzi najobľúbenejších súperov Herthy. Brémy prehrali s Herthou naposledy ešte v decembri 2013, od tej doby vyhral Werder 5 zápasov a 5 remizoval. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhrali Brémy doma 3:1.
     
    Úvodné zostavy:

    Hertha BSC: Jarstein – Lazaro, Stark, Rekik, Torunarigha – Grujić, Lustenberger – Kalou (C), Duda, Mittelstädt – Selke.
    Náhradníci: Kraft – Darida, Ibišević, Klünter, Köpke, Plattenhardt, Skjelbred.

    Werder Brémy: Pavlenka – Langkamp, Bargfrede, N. Moisander – Gebre Selassie, M. Eggestein, Klaassen, Augustinsson – J. Eggestein, M. Kruse (C), Rašica.
    Náhradníci: Kapino – Friedl, Möhwald, C. Pizarro, Şahin, Sargent, Veljković.

    Rozhodca: Storks – Siewer, Schüller.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o chvíľu začne. Domáca Hertha bude hrať v tradičných modrobielych dresoch, hostia v zelených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop zápasu mali domáci, ktorí okamžite nakopli loptu dopredu. Po niekoľkých súbojoch na útočnej polovici ju ale i hneď stratili.
     
    2
    Prvá kombinácia Werderu skončila nepresnou prihrávkou v strede poľa, ktorú zachytil Lustenberger. Domáci ale i tentokrát odovzdali loptu veľmi rýchlo hosťom.
     
    3
    Duda pekne obišiel dvoch protihráčov a pokúsil sa založiť rýchly protiútok domácich, o loptu ho ale v strede poľa pripravil Rašica. Hostia majú prvýkrát v zápase loptu dlhšie pod kontrolou.
     
    4
    Po nepresnom pase na Kruseho sa však lopta dostala k domácemu brankárovi Jarsteinovi. Ten nikým neatakovaný poslal odkop od brány do autu.
     
    5
    Začiatok zápasu nie je zatiaľ nijak strhujúci. Oba tímy hrajú predovšetkým zo zabezpečenej obrany a nechcú dať protivníkovi možnosť na rýchly protiútok.
     
    6
    Mittelstädt zaviezol loptu z vlastnej polovice až pred šestnástku Brém, tam ho však obral čisto o loptu Bargfrede.
     
    7
    Na opačnej strane si dobre nabehol na kolmú prihrávku zo stredu ihriska Rašica, Lazaro mu ale loptu v pokutovom území Herthy odkopol. Následne však nenasledoval rohový kop Werderu, ale odkop od brány Herthy. Zlý verdikt rozhodcov.
     
    8
    Duda vyboojoval v strede poľa loptu pre Mittelstädta, jeho center ale bol veľmi nepresný a Jiří Pavlenka v bráne Werderu ho bez problémov chytil.
     
    9
    Pavlenka stále drží loptu na svojich kopačkách, pretože ho nikto nenapáda a všetci hráči Brém sú obsadení. Jeho nákop však hostia dlho neudržali a lopta sa vrátila k domácim.
     
    10
    Hertha rozvíja svoju postupnú útočnú kombináciu, zatiaľ sa ale pohybuje okolo stredovej čiary. Hostia sú zoradení v obranných blokoch na vlastnej polovici.
     
    11
    Po zrážke s Gebre Selassiem zostáva ležať na útočnej polovici Torunarigha, po krátkom ošetrení ale bude pokračovať v hre.
     
    12
    Tak nakoniec Torunarigha ošetrenie nepotreboval a pokračuje hneď v hre. Medzitým poslal Kalou krásny pas medzi obrancov Brém na nabiehajúceho Selkeho, ktorému ale vôbec nevyšiel prvý dotyk a loptu si predkopol priďaleko.
     
    13
    Brémy kombinovali na ľavom krídle a Stark zastavil center Rašicu rukou, rozhodcovia ale odpískali jeho ofsajd.
     
    14
    Ďalší faul v strede poľa. Johannesa Eggesteina fauloval Mittelstädt. Hostia dostávajú loptu znovu do svojho vlastníctva.
     
    15
    A nikam sa s ňou neponáhľajú. Prihrávajú si na vlastnej polovici a nevypadá to, že by chceli útočiť.
     
    16
    To sa ale po bleskovom prechode do útoku zmenilo. Klaassen si nabehol na skvelú prihrávku zo stredu poľa, pred šestnástkou Herthy ho ale skosil Stark. Rozhodca ukazuje, že obranca domácich trafil loptu, spomalený záber však odhalil, že Stark trafil nohu Klaassena. Za tento zákrok mala prísť jednoznačne karta.
     
    18
    Kalou sa dostal k lopte na pravom krídle, neporozumel si ale so Selkem a o loptu prišiel. Následne fauloval Grujić Klaassena, takže hostia majú čas a pokoj na rozohrávku.
     
    19
    Domáci majú loptu pod kontrolou, stále ale neprišlo strelecké zakončenie. Hostia ich prakticky vôbec nenapádajú.
     
    20
    Dvadsať minút za nami a zatiaľ sme nevideli nebezpečnú situáciu pred nejakou bránou.
     
    21
    To sa ale teraz mení. Selke si skvele nabehol na skvelú prihrávku Kaloua z prvej a bombou z hranice šestnástky trafil ľavú tyč Pavlenkovej brány.
    21. Davie Selke (HER)
     
    22
    Duda obral o loptu Maximiliana Eggesteina a prihral ju dozadu brankárovi Jarsteinovi, ktorý bude zakladať ďalšiu akciu Herthy.
     
    23
    Lazaro sa dobre uvoľnil na pravej strane, v ťažkej pozícii pri rohovej zástavke sa už však k centru nedostal a loptu stratil.
     
    24
    Teraz kombinuje na útočnej polovici Werder, jeho kombinácia vypadá ale ako kombinácia Herthy, čiže bez nápadu a streleckého zakončenia.
     
    25
    Hertha dala gól!

    Domáci otvárajú po krásnom rýchlom protiútoku skóre! Kalou si nabehol na skvelú kolmicu a na hranici šestnástky posunul loptu doprava nabiehajúcemu DAVIEMU SELKEMU, ktorý zakončil do protipohybu brankára Pavlenku. Vracajúci sa Langkamp loptu na bránkovej čiare už len tečoval do vlastnej brány.
    25. Davie Selke (HER) - 1:0
     
    27
    Prvú žltú kartu zápasu za tvrdé podrazenie Kruseho zozadu dostáva Karim Rekik (Hertha BSC).
     
    28
    Duda fauloval Moisandera v súboji o loptu, hostia tak môžu rozohrať po faule.
     
    29
    Werder kombinuje na útočnej polovici, domáci ale dnes zatiaľ bránia skvele a hostí nepustili absolútne k ničomu.
     
    31
    Selke prenikol na pravej strane k šestnástke a svojim zablokovaným centrom získal rohový kop pre Herthu.
     
    32
    Dudov center odhlavičkoval obranca Werderu a následne bol slovenskému reprezentantovi odpískaný ofsajd.
     
    33
    Hertha ale rýchlo získala loptu späť a po ďalšej peknej kombinácii získal Lazaro ďalší rohový kop pre domácich.
     
    34
    Ani tento rohový kop sa však Dudovi nevydaril a center preletel ponad celé pokutové územie. Mittelstädtov pokus z druhej strany nemal šancu na úspech.
     
    35
    Hertha má v posledných minútach iniciatívu. Mittelstädt sa snažil o prienik po ľavej strane a po narážačke so Selkem poslal nebezpečný center na Lazara. Ten v dobrej pozícii loptu minul.
     
    36
    Následne zastavil taktickým faulom rýchly protiútok Bargfredeho Grujić. Hostia môžu rozvinúť svoju kombináciu na útočnej polovici.
     
    37
    Po faule na polovici Werderu získali domáci priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    38
    Duda vystrelil z priameho kopu nádherne a trafil brvno Pavlenkovej brány!
    38. Ondrej Duda (HER)
     
    39
    Na zemi za autovou čiarou zostáva ležať Mittelstädt. Spomalený záber odhalil, že ho trafil svojim odkopom do tváre Gebre Selassie.
     
    40
    Selke získal loptu pre Dudu, ktorý si elegantne obhodil obrancu Werderu a následne vracal loptu Selkemu. Dudova prihrávka bola ale pre domáceho útočníka pridlhá a skončila u brankára hostí Pavlenku.
     
    41
    Loptu má vo svojej moci Werder, za celý prvý polčas ale nepredviedol smerom dopredu nič.
     
    42
    A platí to i teraz, keďže Kruse fauloval v strede poľa Torunarighu. Domáci sa s rozohrávkou vôbec neponáhľajú.
     
    43
    Stark odkopol na rohový kop center Werderu z pravej strany. Na trávniku medzitým zostal ležať Torunarigha, ktorý musí byť ošetrený.
     
    44
    Vypadá to, že domáci obranca zle došliapol, pretože ho nikto z protivníkov nefauloval.
     
    45
    Werder si po rohovom kope vytvoril menší tlak a Jarstein musel dvakrát vyboxovať centre hostí. Celá akcia končí nepresným pasom Rašicu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    45+1
    Rašica obišiel Lazara na ľavej strane, center ale odhlavičkoval do autu Grujić. Domáci majú zápas plne pod kontrolou a zjavne už majú za cieľ udržať vedenie 1:0 do prestávky.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hertha predviedla v prvom polčase výborný výkon a zaslúžene vedie 1:0. Futbal, ktorý by dvíhal divákov zo sedadiel, sme ale nevideli. Domáci skvele bránia a hostí nepustili vôbec k ničomu. Sami sú omnoho priamočiarejší a mohli viesť i väčším náskokom, Selke totiž okrem gólu trafil tyč brány Werderu a na bránkovej konštrukcii skončil i priamy kop Dudu. Ak chce Werder dnes zabodovať, tak bude musieť poriadne pridať, s takýmto výkonom totiž absolútne nemá šancu.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:36.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    47
    Werder sa hneď od začiatku druhého polčasu usadil na útočnej polovici. Maximilian Eggestein si dobre nabehol na Gebre Selassieho autové vhadzovanie a z uhla vyskúšal pozornosť domáceho brankára, Jarstein bol ale pripravený.
     
    48
    Werder získal loptu veľmi rýchlo späť a znovu kombinuje. Hostia vstúpili do druhého polčasu veľmi aktívne.
     
    49
    Rašicov center z pravej strany bol zablokovaný na rohový kop.
     
    50
    Augustinsson kopol dobrý center do šestnástky, domáci ho ale odhlavičkovali. Následný Augustinssonov center bol zrazený na ďalší rohový kop.
     
    51
    Po rohu sa dostal k hlavičke Rašica, namieril ale mimo Jarsteinovou bránu.
     
    52
    Johannes Eggestien uvoľnil Kruseho, ktorý obišiel Lazara a vystrelil zo strednej vzdialenosti. Jeho strela ale letela vysoko nad bránu domácich.
     
    54
    Hertha je až teraz prvýkrát na útočnej polovici v druhom polčase. Kalou hľadal kolmicou Selkeho, prihrávku ale zastavil Bargfrede.
     
    55
    Domáci ale zostali pri lopte. Duda sa snažil vysunúť na ľavej strane Mittelstädta, ten ale jeho prihrávku nestihol. Medzitým na trávniku znovu leží Torunarigha, ktorý už signalizuje na striedačku, že musí striedať.
     
    56
    Hra pokračovala pred šestnástkou Herthy. Nechýbalo veľa, aby sa dostal do zakončenia Rašica, jeho strela ale bola zablokovaná.
     
    57
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Jordan Torunarigha, prichádza Per Ciljan Skjelbred.
     
    58
    Domáci získali loptu a vyrazili do rýchleho protiútoku, ten však zastavil taktickým faulom na Selkeho v strede poľa Moisander.
     
    59
    Lazaro hľadal nákopom Kaloua, ktorý sa uvoľnil v šestnástke Werderu, v dobe Lazarovej prihrávky ale bol v ofsajde.
     
    60
    Duda pekne obišiel protihráča a následne vletel s loptou do otvorenej obrany Herthy. Loptu mu tesne pred zakončením odkopol na rohový kop Bargfrede.
     
    61
    Rohový kop domácich sa však stal ľahkou korisťou pre brankára Pavlenku. Ten rýchlo rozohral vyhodením k stredovej čiare.
     
    61
    Žltú kartu za podrazenie Selkeho v strede poľa dostáva Sebastian Langkamp (Werder Brémy).
     
    61
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Johannes Eggestein, prichádza Claudio Pizarro.
     
    63
    Hostia obliehajú šestnástku domácich, z útočnej akcie ale vyťažili len zakončenie Bargfredeho zo strednej vzdialenosti. Strela letela výrazne mimo.
     
    64
    Po krátkej kombinácii zľava centroval Augustinsson, lopta ale preletela celým pokutovým územím až do autu na opačnej strane.
     
    65
    Hostia majú tlak, sú aktívnejší, k ničomu sa ale cez dobre fungujúcu obranu domácich nedokážu dostať.
     
    66
    Duda odstrčil od lopty Maximiliana Eggesteina, hostia tak budú zahrávať priamy kop.
     
    67
    Center odvrátila domáca obrana k Pizarrovi, ktorého spätný nákop do šestnástky chytil pripravený domáci brankár Jarstein.
     
    68
    Obliehanie šestnástky Herthy ale pokračuje. Augustinssonovi sa center opäť nevydaril a opäť len preletel na druhú stranu, kde však loptu udržal na kopačkách hostí Gebre Selassie.
     
    69
    Na opačnej strane hneď po zisku lopty vysunul Mittelstädt na pravej strane Kaloua, ktorého ale o loptu pripravil Langkamp. Lopta sa však vrátila k domácim, konkrétne Grujićovi, ktorý vystrelil zo strednej vzdialenosti, avšak nad bránu domácich.
     
    71
    Už je ale všetko pri najtradičnejšom obraze hry v druhom polčase. Hostia držia loptu na útočnej polovici a snažia sa prekombinovať do šestnástky domácich.
     
    72
    Žltú kartu za faul proti prenikajúcemu Dudovi dostáva Philipp Bargfrede (Werder Brémy).
     
    73
    Klaassen hľadal kolmicou Pizarra, tomu ale loptu zobral Lustenberger a jeho malú domov následne odkopol brankár domácich Jarstein.
     
    74
    Augustinssonov center letel na hlavu Pizarra, útočník hostí ale namieril mimo domácu bránu. Následne sa na opačnej strane previnil ofsajdom Kalou.
     
    74
    Lazaro získal loptu na pravej strane a založil rýchly protiútok. Na pravom krídle uvoľnil Selke, ktorý však namiesto strely prihrával pred bránu a loptu tak stratil.
     
    75
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Philipp Bargfrede, prichádza Kevin Möhwald.
     
    75
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Milot Rašica, prichádza Josh Sargent.
     
    77
    Žltú kartu za držanie Augustinssona dostáva Valentino Lazaro (Hertha BSC). Hostia budú kopať priamy kop.
     
    78
    Augustinsson nacentroval do šestnástky, kde predĺžil hráč Werderu loptu na zadnú tyč na Sargenta. Striedajúci hráč sa však už dostal do ťažkej pozície a nedokázal namieriť na domácu bránu.
     
    79
    Ďalší faul domácich, tentokrát Grujić podrazil Kruseho. Nasledovať bude ďalší priamy kop hostí.
     
    81
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Salomon Kalou, prichádza Lukas Klünter.
     
    81
    Ani táto štandardka sa hosťom nevydarila a následný center z ľavej strany odkopol domáci brankár Jarstein. Domáci sa síce bránia, hostia sú ale dnes úplne bezzubí.
     
    82
    Pizarro prestrčil loptu na nabiehajúceho Kruseho, ktorému čistým spôsobom zastavil loptu Rekik. Kruse následne cez neho prepadol a k lopte rýchlo skočil brankár Jarstein, ktorý ju chytil.
     
    84
    Striedajúci Klünter si nabiehal na kolmú prihrávku Grujića, loptu ale nedokázal dobehnúť na hracej ploche.
     
    85
    Ďalší faul domácich v strede poľa zastavil rýchly protiútok hostí. Faulov a tvrdých súbojov je dnes skutočne veľa...
     
    86
    Tlak domácich postupne vrcholí, stále ale neprichádza nebezpečná situácia pred bránou domácich. Pizarrovu kolmicu zastavil Lustenberger.
     
    87
    Domáci trochu natiahli čas spätnými prihrávkami a malou domov Jarsteinovi. Nórsky brankár odkopol loptu na polovicu hostí.
     
    88
    Dnes už x-tý center Augustinssona skončil v rukaviciach brankára Jarsteina. Augustinssonovi sa dnes nevydaril snáď ani jeden center...
     
    89
    Pizarro podržal loptu pred pokutovým územím Herthy a prihrávkou do strany na Sargenta sa snažil založiť útočnú akciu. Napokon hostia získavajú priamy kop, pretože Duda zahral pred vlastnou šestnástkou rukou.
     
    90
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Ondrej Duda, prichádza Vladimír Darida.
     
    90
    Center z priameho kopu bol veľmi zlý a bez problémov ho odvrátila obrana domácich.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90+1
    Skjelbred sa snažil prehodiť loptu na striedajúceho Daridu, do dráhy letu guľatého nezmyslu ale vyletela ruka Klaassena, čo si rozhodca okamžite všimol.
     
    90+2
    Domáci svojim držaním lopty naťahujú čas. Grujić s loptou kľučkoval popri autovej čiare a napokon bol faulovaný frustrovaným Klaassenom.
     
    90+3
    A hneď po tom vznikla medzi striedačkami veľká potyčka, pretože Lazaro nechce dať loptu Klaassenovi. Do potyčky sa zapojili i striedajúci hráči.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Vedad Ibišević (Hertha BSC), ktorý pritom do zápasu vôbec nezasiahol. Podaril sa mu teda skutočne husársky kúsok – vykartovať sa na ďalší zápas v zápase, v ktorom neodohral ani minútu.
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Davy Klaassen (Werder Brémy).
     
    90+4
    V úplnom závere nadstaveného času fauloval Lustenberger v polkruhu pred šestnástkou Sargenta. Werder bude mať priamy kop zo skvelej streleckej pozície.
     
    90+6
    Werder Brémy dali gól!

    Werder v úplnom závere vyrovnáva! CLAUDIO PIZARRO vystrelil tvrdo cez nohy hráčov v múre a od niekoľkých hráčov Herthy sa lopta odrazila mimo dosah brankára Jarsteina.
    90+6. Claudio Pizarro (BRM) - 1:1
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    Hertha bola napokon potrestaná za svoj profesorský výkon. Napriek tomu, že mala takmer celý zápas pod kontrolou a mohla viesť výraznejším rozdielom, tak dovolila hosťom stupňovať ich tlak a z posledného priameho kopu vyrovnal Pizarro. Werder si za svoju neutíchajúcu snahu vyrovnať bod zaslúži, aj keď predviedol hlavne smerom dopredu veľmi matný výkon. Hertha dnes určite stratila dva body.a v priebežnej tabuľke klesla na 9. miesto. Werder je na desiatom mieste.
     
    Držanie lopty: 42 % : 58 %.
    Strely na bránu: 2:2. Strely mimo: 5:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:11.
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:35:05)

    Michal Sadlek

    Góly: 25. Selke – 90+6. C. Pizarro

    Karty:   27. Rekik (HER), 77. Lazaro (HER), 90+3. Ibišević (HER) – 61. Langkamp (BRM), 72. Bargfrede (BRM), 90+3. Klaassen (BRM)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:11.
    Hertha BSC: Jarstein – Lazaro, Stark, Rekik, Torunarigha (57. Skjelbred) – Grujić, Lustenberger – Kalou (C) (81. Klünter), Duda (90. Darida), Mittelstädt – Selke.
    Náhradníci: Kraft – Darida, Ibišević, Klünter, Köpke, Plattenhardt, Skjelbred.

    Werder Brémy: Pavlenka – Langkamp, Bargfrede (75. Möhwald), N. Moisander – Gebre Selassie, M. Eggestein, Klaassen, Augustinsson – J. Eggestein (61. C. Pizarro), M. Kruse (C), Rašica (75. Sargent).
    Náhradníci: Kapino – Friedl, Möhwald, C. Pizarro, Şahin, Sargent, Veljković.

    Rozhodca: Storks – Siewer, Schüller