Cagliari – Parma 2:1 (kon.) | Bergamo – AC Miláno 1:3 (kon.)
koniec
Cagliari Calcio
2:1 (0:1)
FC Parma
cz Sobota 16.02.2019, 18:00Talianska Seria A • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 21:11. (19:50:24)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Cagliari poměrem 2:1. Také druhý poločas nabídl celkem vyrovnanou podívanou, která dlouhou dobu nenabídla nic nebezpečného. Postupem času se Cagliari dostalo do slušného náporu, který přinesl zaslouženou vyrovnávací branku, o kterou se postaral Pavoletti. Následně se ale hra dostala do hodně nezáživné pasáže, která nabízela celou řadu nedovolených zákroků. Cagliari se přeci jenom poprvé v utkání dostalo do vedení, na což soupeř nedokázal reagovat.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Do konce zápasu nezbývá už moc času, Cagliari se navíc nachází s míčem v bezpečné vzdálenosti od své svatyně.
     
    90+2
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Luca Cigarini, přichází Filip Bradarić.
     
    90+1
    Iacoponi posílal do pokutového území dalekonosný aut, který se ale snesl pouze na hlavu protihráče, jenž navíc vybojoval útočný faul.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90
    Tak pozor! Nejprve Pedro vyfasoval žlutou kartu, následně za protesty obdržel také druhou. Parma tak bude dohrávat v početní výhodě.
     
    90
    Žlutou kartu dostává João Pedro (Cagliari Calcio).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Parma se konečně dostává k tlaku, ještě můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    88
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Antonio Barillà, přichází Fabio Ceravolo.
     
    88
    Cragno si připsal celkem důležitý zákrok, hlavičkový pokus bezpečně ukryl do svých rukavic. Domácí brankář si dává s rozehrávkou od své branky načas.
     
    87
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Jonathan Biabiany, přichází Luca Siligardi.
    85. Leonardo PAVOLETTI - 2:1
     
    85
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    Je tu vedoucí branka domácího celku! I tentokráte se před brankáře Sepeho snesl centrovaný balón, na který si i v tomto případě naskočil LEONARDO PAVOLLETI, který se dostal nejvýše do vzduchu, načež důraznou hlavičkou nedal Sepemu sebemenší šanci.
     
    85
    Prudkou přihrávkou se prezentoval hostující Barilla, který ale našel pouze kopačku protihráče, jenž z jedničky odkopl míč daleko ven z hrací plochy.
     
    84
    Aby toho nebylo málo, tak hlavní sudí opět přerušil hru. U středového kruhu totiž zůstal na zemi ležet Ioniota, kterého v souboji o míč tvrdě přišlápl Kucka.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. V tuto chvíli nesledujeme zrovna atraktivní podívanou, Kucka se chopí dalšího rohového kopu.
     
    82
    Kucka se i tentokráte postaral o provedení rohového kopu. V tomto případě se jednalo o rozehrávku nakrátko, po které Gervinho prodlužoval k protihráči.
     
    81
    Do hlavičky se pokoušel prodrat obránce Alves, který nakonec na padající míč nedokázal doskočit. Parma si ale vyzkouší další rohový kop, tentokráte z pravé strany.
     
    80
    Nyní se na zemi ocitl obránce Ceppitelli, což uviděl také pozorný rozhodčí. Hra je opět kouskována, tentokráte si standardku vyzkouší domácí mužstvo.
     
    79
    Cragno si rovněž vyzkoušel rozehrávku od své branky, kterou posílal na levou stranu, kde číhal Pisacane. Jeho roztažení hry nabídlo zablokovaný centr.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Leonardo Pavoletti (Cagliari Calcio).
     
    77
    Cagliari se rozhodlo uklidnit hru, navíc drobné zdravotní problémy měl jeden ze záložníků. I tentokráte to nevypadá, že by se mělo střídat.
     
    76
    Pavolettimu uskočil míč daleko od kopačky, čehož využil napadající Rigoni, který se před balón natlačil tělem, následně také konstruktivně rozehrál.
     
    75
    Mezitím si Parma vybojovala rohový kop z levé strany. Rozehrávku si vzal na starost Kucka, který svůj centr poslal přímo na hlavu urostlého Pisacaneho.
     
    74
    Nyní se více než minutu nehrálo, v bolestech totiž skončil na zemi Gobbi, který má problémy s pravou horní končetinou. Na nic vážného to ale nevypadá.
     
    69
    Cagliari má po vyrovnávací brance výrazně navrch, nyní těžkou situaci musel řešit Gobbi, který po kontaktu s protihráčem upadl na zem, což sudí zbaštil.
     
    68
    O nekompromisní odkop se postaral obránce Ceppitelli, kterému se na druhé straně sice podařilo najít Rigoniho, ten se ale nacházel v těsném ofsajdu.
     
    67
    Velká šance domácích! Na lukrativní centr si totiž dokázal naskočit domácí Pedro, jehož hlavička z malého vápna skončila kousek vedle branky.
    66. Leonardo PAVOLETTI - 1:1
     
    66
    Cagliari právě vstřelilo branku!
    A ta končí vyrovnávací brankou! Na vzdušnou nabídku si naskočil obránce Ceppitelli, který chytře prodloužil míč na LEONARDA PAVOLETTIHO, kterému stačilo nastavit placírku. Sepe byl téměř bez šance, začínáme tak opět od začátku.
     
    66
    Navíc přišel nedovolený zákrok ze strany Parmy, hlavní sudí odhalil faul v podání Alvese. Cagliari má k dispozici standardku, avšak z velké vzdálenosti.
     
    65
    Velká šance na vyrovnán! Na lukrativní centr si totiž dokázal naskočit domácí Pedro, jehož hlavička z malého vápna skončila kousek vedle branky.
     
    64
    Střídání v týmu Parma Calcio 1913: ze hřiště odchází Leo Štulac, přichází Luca Rigoni.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Parma stále vede o jednu branku. Ve druhém poločase sledujeme celkem nezáživnou podívanou.
     
    62
    Z velké vzdálenosti to zkoušel středopolař Štulac, jehož rána vystoupala vysoko nad branku. Cragno nemusel zasahovat, míč vyletěl nad horní konstrukci.
     
    61
    Posléze byla hra přenesena na pravou stranu, kam se vydával rychlonohý Biabiany, před kterým důrazným způsobem odklidil míč do zámezí Ionita.
     
    60
    Po delší době si pohrál s míčem hostující brankář Sepe, který na jistotu rozehrál na pravou stranu hrací plochy, kde se do obležení dostal Iacoponi.
     
    59
    U postranní čáry dokázal zakročit Pisacane, který nekompromisním způsobem poslal míč na druhou stranu, kde se ho ale ujal obránce Bastoni.
     
    58
    Logicky jsme tak sledovali další standardku, kterou si vzal na starost Kucka. Na jeho nabídku si naskakoval Barilla, jenž ale prodlužoval míč mimo dosah kolegů.
     
    57
    Na druhé straně se také Parmě podařilo vybojovat aut, po kterém přišel nedovolený zákrok ze strany domácích. Na zemi se totiž ocitl záložník Štulac.
     
    56
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Alessandro Deiola, přichází Kiril Despodov.
     
    55
    O autové vhazování se postaral obránce Padoin, který ho zkoušel poslat až k hranici malého vápna, kde se ale nejvýše do vzduchu dostal obránce Bastoni.
     
    54
    Následná standardka v podání Kucky nebyla ničím nebezpečná, na hranici pokutového území totiž zasáhl Pisacane. Cagliari se snaží vyvézt balón.
     
    53
    Hostujícímu celku se opět podařilo usadit na druhé straně, avšak aktivní napadání soupeře ho vytlačilo zpět. V tuto chvíli ale pracuje s míčem Štulac.
     
    52
    Přichází další žlutá karta, tentokráte jí vyfasoval domácí Deiola, jenž taktickým způsobem zatáhl protihráče za dres.
     
    51
    Parma se snažila roztáhnout hru na levou stranu, kde ale Gervinhovi nevyšel první kontakt s míčem, který se pouze svezl za postranní lajnu.
     
    50
    Krátce poté si na hrací ploše ustlal právě Inglese, kterého hodně nevybíravě sestřelil jeden z protihráčů. Parma bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    49
    Po něm to centrem do šestnáctky zkoušel Gervinho, kterému se sice podařilo najít volného Ingleseho, avšak druhý jmenovaný se nacházel v ofsajdu.
     
    48
    Hned v samotném úvodu druhého poločasu se podél autové čáry prodíral vpřed hostující Iacoponi, kterému se podařilo vybojovat autové vhazování.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Žlutou kartu dostává Alessandro Bastoni (Parma Calcio 1913).
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku, o kterou se postaral hostující celek. Cagliari ale bylo v úvodu tohoto zápasu aktivnější, avšak své náznaky šancí se mu nepodařilo využít. Postupem času se hra hodně vyrovnala, několik slušných akcí zaznamenala také Parma, která se dočkala kýženého vedení, o které se postaral slovenský záložník Kucka. Doufejme, že druhý poločas bude o něco atraktivnější.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    O autové vhazování se postaral obránce Padoin, který posílal míč do pokutového území, kde se ale podařilo včas zakročit hostujícímu Bastonimu.
     
    45
    První poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    44
    Zatím nenápadný Gervinho se po delší době dostal k balónu, který posílal ke středu hrací plochy, kde se Barillovi nepodařilo projít přes blok protihráčů.
     
    43
    Nyní bylo pískáno ve prospěch domácích, nedovoleným zákrokem si totiž pomohl forvard Inglese. Cagliari se ale dlouho s míčem neohřálo, nyní s ním hraje soupeř.
    40. Juraj KUCKA - 0:1
     
    40
    Parma právě vstřelila branku!
    Hosté se ale přeci jenom dostávají do vedení! Z levé strany přiletěl do pokutového území centrovaný balón, na který si naskočil slovenský záložník JURAJ KUCKA, jehož pohotová hlavička směřovala od horní konstrukce přesně za záda natahujícího se Cragna.
     
    40
    Parma se v tuto chvíli usadila na druhé straně hrací plochy, kde zatím nedochází k ničemu nebezpečnému. Naopak domácí pokrývají prostor u své šestnáctky.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Snad první zákrok pro domácího brankáře Cragna, který reagoval na hlavičkový pokus v podání Ingleseho, jenž hlavička ze záklonu nebyla přesná.
     
    37
    Ani v tomto případě se nejednalo o nic nebezpečného, naopak na opačném pólu se ke střeleckému pokusu dostal Deiola, jenž trefil protihráče do kopačky.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Luca Cigarini (Cagliari Calcio).
     
    35
    Nakonec jsme sledovali dalekonosnou nabídku až do opačné šestnáctky, kde se podařilo zakročit Bastonimu. V tuto chvíli to směrem dopředu zkouší Parma.
     
    34
    Krátce poté si ve vzduchu pomáhal rukama hostující Štulac, což uviděl také hlavní rozhodčí. Budeme sledovat volný kop, kterého se ujme domácí Barella.
     
    33
    Střídání v týmu Cagliari Calcio: ze hřiště odchází Luca Pellegrini, přichází Babis Lykogiannis.
     
    32
    Tak nakonec se bude střídat, za postranní čárou se totiž připravuje jeden z náhradníků. Pellegrini tedy nebude moci pokračovat v tomto utkání.
     
    31
    Tak nakonec se jednalo o obránce Pellegriniho, který nakonec po svých odkulhal ven z hrací plochy. Cagliari tak bude chvíli hrát v početní nevýhodě.
     
    30
    Nehraje se už něco málo přes minutu, zatím to stále nevypadá nejlépe. Na hrací ploše je stále lékařský personál, hlavní sudí tuto prodlevu započítá do nastavení.
     
    29
    Na hrací ploše se ocitl domácí záložník Barella, se kterým to nevypadá moc dobře. Na trávník přispěchal také lékařský personál, který si vzal hráče do péče.
     
    24
    Sledovali jsme standardní situaci v podání domácího Cigariniho, který to zkoušel technickým zakončením, které ale skončilo na dobře postavené zdi.
     
    23
    V tuto chvíli nesledujeme zrovna záživnou podívanou, hra se hodně často kouskuje. Nyní si domácí vybojovali další volný kop, o který se postaral Cigarini.
     
    22
    Do kombinace se zapojil také domácí brankář Cragno, který si počkal na podporu spoluhráčů, načež ve středu hrací plochy oslovil volného Ionitu.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, jenž nám nepřinesla žádnou přesnou trefu. Cagliari sice mělo výraznou převahu, avšak nyní se hra vyrovnala.
     
    20
    Hlavní sudí odhalil další nedovolený zákrok, tentokrát se provinil domácí Pavoletti, který zezadu zatáhl za dres Kucku. Parma raději rozehrála narychlo.
     
    19
    Po sledu nepřesností se k dalekonosnému pasu dostal Gobbi, který u hranice šestnáctky zkoušel najít Biabianyho, avšak před ním zasahoval Pisacane.
     
    18
    Iacoponi se ještě snažil udržet míč na hrací ploše, což se mu nakonec podařilo. Následný odkop na druhou stranu sebral zcela osamocený Barilla.
     
    17
    Za polovinou hrací plochy se ocitl na zemi Biabiany, jenž se po právu dožadoval odpískání faulu, což hlavní sudí vyslyšel. Standardka pro hosty.
     
    16
    Obrannou povinnost si splnil hostující Štulac, kterému se podařilo ubránit pokus o zakončení, následně si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Cigarini.
     
    15
    Cagliari je i nadále hodně aktivní, tentokráte se podél autové čáry prodíral vpřed Padoin, který ale narazil do Gobbiho. Výsledkem je zisk dalšího autu.
     
    14
    Následně to individuálním způsobem zkoušel Pellegrini, který se snažil projít přes dvojici protihráčů, což se mu sice nepodařilo, avšak poté Sepe musel zasahovat.
     
    13
    Před malým momentem se k zakončení dostal Pavoletti, kterému se ale nepodařilo vypálit dle představ. Míč skončil vysoko nad, Pepe tak nezasahoval.
     
    12
    Rozehrávky volného kopu se ujal brankář Sepe, který posílal míč na druhou stranu, kde ale Biabiany neuspěl ve vzduchu. Posléze bylo pískáno ve prospěch domácích.
     
    11
    Do nepříjemné pozice se dostal hostující zadák Iacoponi, jenž ale dokázal vybojovat standardní situaci. Napadající Pedro se totiž prezentoval faulem.
     
    10
    Na vzdušnou nabídku si dokázal naskočit útočník Pavoletti, který z těžké pozice zamířil pouze na horní síť. Sepe nemusel zasahovat, naopak bude vykopávat.
     
    9
    Pellegrinimu se podařilo zalepit vzdušnou nabídku, načež se jeho kolega Pedro dostal k dalšímu centru, který srazil protihráč. Úvodní roh pro Cagliari.
     
    8
    Čistým způsobem si poradil domácí Pisacane, který obral Ingleseho o hrací předmět. Následně se snad poprvé v utkání dostal k práci s balónem Cragno.
     
    7
    Cagliari se opět dostalo na útočnou polovinu, kde rozjelo kombinaci. Poté se Barella rozhodl přenést hru na pravou stranu, kde nyní pracuje s míčem Padoin.
     
    6
    O autové vhazování z levé strany se postaral domácí Pellegrini, který poslal k míč k penaltovému puntíku, kde se ale podařilo zasáhnout hostujícímu Bastonimu.
     
    5
    Následně ještě balón propadl na volného Pavolettiho, který si hrudí zpracoval neposedný míč, avšak poté se mu podařilo zakončit vysoko nad branku.
     
    4
    Na pravé straně měl dostatek prostoru na centr domácí zadák Padoin, který sice odcentroval do pokutového území, tam se ale jako první dostal k míči Alves.
     
    3
    Na zemi se ocitl hostující Inglese, avšak o nedovolený zákrok se nejednalo. Na druhé straně skončil na trávníku Pavoletti, avšak ani nyní není pískáno.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Cagliari Calcio: Cragno – Padoin, Ceppitelli, Pisacane, Luca Pellegrini – Deiola, Cigarini, Barella – Pavoletti, Ionita – Pedro.
    Náhradníci: Rafael, Aresti – Bradarić, Ch. Oliva, Lykogiannis, Leverbe, Despodov, Srna, Doratiotto, F. Verde, Romagna.

    Parma Calcio 1913: Sepe – Iacoponi, Alves, Bastoni, Gobbi – Kucka, Štulac, Barillà – Biabiany, Inglese, Gervinho.
    Náhradníci: Frattali, Bagheria – Ceravolo, Diakhatè, Siligardi, Gazzola, Sprocati, L. Rigoni, Dezi, Machín.

    Rozhodčí: Manganiello – Rocca, Longo.
     
    Parma Calcio 1913

    Na druhé straně stojí sympaticky hrající Parma, která by se v tomto ročníku chtěla vyvarovat záchranářským starostem. Parma se v tuto chvíli nachází na dvanácté pozici, od jejího dnešního soupeře jí děli osm bodů. Nováček soutěže se rovněž nepotýká s úctyhodnou formou, poslední tři zápasy přinesly zisk jediného bodu, což nabídl souboj s vedoucím celkem tabulky Juventusem. Poslední tříbodové vítězství přišlo v polovině ledna, tehdy Parma uspěla na hřišti Udinese, kde zvítězila výsledkem 2:1. Parmě se na venkovních stadionech celkem daří, z odehraných jedenácti zápasů hned pětkrát dokázala zvítězit.
     
    Cagliari Calcio

    Fotbalisté Cagliari letos předvádějí hodně kolísavé výkony, což se pochopitelně podepsalo na postavení v tabulce. Cagliari momentálně patří až patnáctá pozice, náskok na sestupové pásmo činí pouze tři body. Domácí celek dnešního utkání půjde do tohoto zápasu s hodně špatnou formou, nevyhrál totiž ani jeden z posledních pěti zápasů. V minulém kole celkem očekávaně podlehl AC Milán poměrem 0:3, navíc se mu už tři zápasy nepodařilo vsítit branku. Cagliari je osmým nejhorším celkem na domácí půdě, naposledy zde zvítězilo těsně před koncem uplynulého kalendářního roku.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Cagliari Calcio a Parma Calcio 1913.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Góly: 66. Pavoletti (Ceppitelli), 85. Pavoletti – 40. Kucka (Gobbi)

    Karty:   36. Cigarini (CAG), 52. Deiola (CAG), 78. Pavoletti (CAG), 90. Pedro (CAG) – 46. Bastoni (PRM)   90. Pedro (CAG)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 9:3. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 21:11.
    Cagliari Calcio: Cragno – Padoin, Ceppitelli, Pisacane, Luca Pellegrini (33. Lykogiannis) – Deiola (56. Despodov), Cigarini (90+2. Bradarić), Barella – Pavoletti, Ionita – Pedro.
    Náhradníci: Rafael, Aresti – Bradarić, Ch. Oliva, Lykogiannis, Leverbe, Despodov, Srna, Doratiotto, F. Verde, Romagna.

    FC Parma: Sepe – Iacoponi, Alves, Bastoni, Gobbi – Kucka, Štulac (64. L. Rigoni), Barillà (88. Ceravolo) – Biabiany (87. Siligardi), Inglese, Gervinho.
    Náhradníci: Frattali, Bagheria – Ceravolo, Diakhatè, Siligardi, Gazzola, Sprocati, L. Rigoni, Dezi, Machín.

    Rozhodca: Manganiello – Rocca, Longo