Brighton – Derby 2:1 (kon.) | Wimbledon – Millwall 0:1 (kon.) | Newport County AFC – Manchester City 1:4 (kon.)
koniec
Newport County AFC
1:4 (0:0)
Manchester City
cz Sobota 16.02.2019, 18:30 • Rodney Parade (Newport) • FA Cup • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 22 % : 78 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 4:2. (20:30:20)
     
    Čtyři nastavené minuty jsou minulostí a osmifinále FA Cupu končí. Favorizovaný Manchester City přehrál Newport ze čtvrté nejvyšší anglické soutěže 4:1.

    Svěřenci Pepa Guardioly toho v prvním poločase příliš nepředvedli. V úvodních minutách byli dokonce blíže vstřelení úvodní branky domácí fotbalisté. Po dlouhém autu propadl míč ke vzdálenější tyči, odkud hlavičkoval Tyreeq Bakinson, brankář Ederson ale předvedl parádní zákrok. Až se závěrem první půle se tlak City začal stupňovat, Leroy Sané napálil míč ve vápně do ruky bránícího hráče, ale rozhodčí penaltu nezapískal.

    Po změně stran přece jen tým z Premier League přidal. Místy až drtivou převahou držet domácí v šachu před vlastní brankou. Úvodní branka přišla až po padesáti minutách, kdy se prosadil prudkou ránou Leroy Sané. Následně se prosadil po individuální akci střelou k přední tyči Philip Foden. Domácím se podařilo dvě minuty před koncem snížit, když nedorozumění mezi Otamendim a Stonesem potrestal parádním lobem přes Edersona Padraig Amond. O několik sekund později se ale radovali znovu hosté, když napálil Philip Foden míč do rohu branky. Konečné skóre udal ve čtvrté minutě nastavení dělovkou z úhlu Rijád Mahriz.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Rijád MAHRIZ - 1:4
     
    90+4
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Čtvrtá branka City na závěr zápasu. Po rozehraném rohu na krátko přihrával Laporte RIJÁDU MAHRIZOVI na levou stranu pokutového území. Alžírský útočník se s balonem příliš nemazal a napálil ho kolem Daye do sítě.
     
    90+3
    K rozehrávce volného přímého kopu se postavil Leroy Sané. Míč tečoval Poole ve zdi rukou, ale ani nyní hlavní rozhodčí penaltu nepíská. City pokračuje jen rohovým kopem.
     
    90+2
    Před pokutovým územím Newportu se provinil proti pravidlům Demetriou, který stáhl k zemi Jesuse a hosté budou mít šanci ještě navýšit své vedení.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
    90. Philip FODEN - 1:3
     
    90
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Manchester opět odskakuje do dvoubrankového vedení. Po ztrátě Dolana u středového kruhu získal míč Leroy Sané. Ve spolupráci svou střelců City přiťukl PHILIPU FODENOVI, který si to namířil do vápna a skvěle zavěsil do levého horního rohu.
    89. Padraig AMOND - 1:2
     
    89
    Tým Newport County AFC právě vstřelil branku! Čestný úspěch pro Newport! Po dlouhém nakopnuté balonu se nedomluvil, kdo bude hrát Otamendi se Stonesem. Skvěle se dostal ke střele PADRAIG AMONG, který přehodil vyběhnutého Edersona.
     
    88
    Po několika soubojích ve středu pole se míč odrazil k Amondovi, který ještě posílal nebezpečný centr do šestnáctky, kde se musel položit do obranné hlavičky Stones.
     
    87
    Střídání v týmu Newport County AFC: ze hřiště odchází Bennett, přichází Franks.
     
    86
    Foden našel obloučkem do pokutového území Saného. Ten si poradil v tvrdém souboji s Demetriouem, následně mohl přehodit Daye, ale domácí brankář předvedl povedený zákrok.
     
    85
    Také domácí si rádi zahrají v kombinaci. Bennettova přihrávka však nebyla z nejpřesnějších a tak se dostávají k balonu opět hráči anglického mistra.
     
    84
    Sané přehrál situaci v pokutovém území. Třiadvacetiletý Němec už mohl zakončovat, ale ještě chtěl vylepšit pozici spoluhráči přihrávkou pod sebe. K Jesusovi míč už ale neprošel.
     
    83
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází D. Silva, přichází Gündogan.
     
    82
    Brazilský brankář ve službách City si dovolil přihrávku mezi dvěma napadajícímu hráči. Nakonec se ale míč odrazil od Danila jen za postranní lajnu.

    Vít Schück

    Góly: 89. Amond – 52. Sané, 76. Foden, 90. Foden, 90+4. Mahriz


    Držení míče: 22 % : 78 %.
    Střely na branku: 3:10. Střely mimo: 3:7. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 4:2.
    Newport County AFC: Day – Poole, Demetriou, O'Brien – Willmott, Bennett (87. Franks), Labadie (69. Dolan), Bakinson (63. Sheehan), Butler – Matt, Amond
    Náhradníci: Townsend – Pipe, Franks, Dolan, Marsh-Brown, Sheehan, McKirdy

    Manchester City: Ederson – Danilo, Stones, Otamendi, Zinčenko – Foden, Fernandinho (80. Laporte), D. Silva (83. Gündogan) – Mahriz, Jesus, Sané
    Náhradníci: Murić – Walker, Sterling, Gündogan, Laporte, De Bruyne, B. Silva

    Rozhodca: Marriner – Long, Massey