Amsterdam – Breda 5:0 (kon.) | Excelsior – Emmen 2:1 (kon.) | Groningen – Feyenoord 1:0 (kon.)
Graafschap – Utrecht 0:1 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
5:0 (1:0)
NAC Breda
cz Nedeľa 17.02.2019, 12:15 • Johan Cruijff Arena, Amsterdam • Holandská Eredivisie • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (14:33:38)
     
    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 10:3. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:15.
     
    Je dobojováno! Ajax na svém hřišti potvrdil roli velkého favorita a napravil týden starou ztrátu s Heraclesem. Hlavně v první půli to ale neměl jednoduché, kromě Tadićem proměněné penalty neměl moc velkých šancí a naopak to byla Breda, která měla dvě možnosti na otevření skóre. Druhá půle už byla jednoznačná, Ajax během osmnácti minut nasázel čtyři góly a díky výhře 5:0 ztrácí z druhého místa Eredivisie na vedoucí PSV čtyři body. Hosté naopak nepřekvapili a zůstávají na úplném chvostu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    A ještě jednou Ekkelenkamp, kterému parádně prostrčil míč skvěle hrající Zijach. Van Leer ale předvedl svůj nejlepší zákrok, když pravou nohou balón vyrazil!
     
    90+2
    Ekkelenkamp sklepával neposedný míč před malé vápno, kde ale neměl žádného spoluhráče, který by z jeho pasu mohl udělat gólovou asistenci.
     
    90+1
    Lundqvist zakončil solidní hostující útok jen střelou do dobře postaveného Onany. Dolberg spěchal do protiútoku a Koch za taktickou záchranou brzdu viděl žlutou kartu.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány tři minuty.
     
    90
    Jenom to zahučelo! Zijach ze svého pohledu kroutil přímák z dvaadvaceti metrů do pravého horního rohu, ale o kousek minul.
     
    89
    Decimetr po decimetru se Ajax posouval zahuštěným polem, až získal výhodu nebezpečného přímého kopu. Na zemi skončil Hakím Zijach.
     
    88
    Střídání v týmu NAC Breda: ze hřiště odchází Mikhail Rosheuvel, přichází Giovanni Korte.
     
    87
    Veltman si všiml trestuhodně nepokrytého de Jonga, který měl kolem sebe minimálně sedm metrů volného prostoru. Dobré příležitosti ale nevyužil a zprava vypálil hodně nepřesně.
     
    86
    Centr van Anholta byl přetažený. Lundqvist doběhl míč až v křídelním prostoru, kde si ho fotbalisté Ajaxu rychle a snadno přivlastnili.
     
    85
    Pele van Anholt se postaral o zablokovanou střelu, která hostům přinesla výhodu rohového kopu. U centru zleva však byl jako první Frenkie de Jong.
     
    84
    Blind si na ose hřiště hezky zasekl míč na levačku. Střela z nějakých sedmadvaceti metrů byla zablokovaná na Ekkelnkampa a ten ze slušné pozice přestřelil.
     
    83
    Uzdravený Veltman se v hlavičkovém souboji neprosadil. Zijach pak chtěl v plném běhu převzít narážečku, ale jeho spoluhráč mu míč nevrátil přesně na nohu.
     
    82
    Nákop de Ligta trochu zahnal Zijacha do křídelního prostoru, kde chtěl zakombinovat s de Jongem a vybojoval pro Ajax aspoň roh.
     
    81
    Van Antholt zkazil nadějně rozjetou akci hodně nepřesnou finální přihrávkou na jediného kolegu, který s ním vyrazil do protiútoku.

    Michal Břuchanský

    Góly: 38. Tadić (pen.), 53. Dolberg, 59. Kastaneer (vla.), 67. Tadić, 71. Zijach

    Karty:   65. Zijach (AJA) – 35. Nijholt (BRD), 38. Dervite (BRD), 90+1. Koch (BRD)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 11:2. Střely mimo: 10:3. Rohy: 13:2. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 9:15.
    Ajax Amsterdam: Onana – Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico (73. Ekkelenkamp) – van de Beek, Schöne (46. Dolberg), F. de Jong – Zijach, Tadić (73. Veltman), Neres.
    Náhradníci: Lamprou – de Wit, Dolberg, Ekkelenkamp, Huntelaar, Kristensen, Labyad, Sinkgraven, Veltman.

    NAC Breda: van Leer – Koch, Dervite (76. Klomp), Palmer-Brown – van Anholt, El Allouchi, Nijholt, Gersbach – M. Rosheuvel (88. Korte), Kastaneer (79. Mühren), Lundqvist.
    Náhradníci: Niemczycki, Zwarthoed – Kaikai, Kali, Klomp, Korte, Leigh, Mets, Mühren, van Hooijdonk.

    Rozhodca: Mulder – Balder, Brondijk