Frankfurt – Mönchengladbach 1:1 (kon.) | Leverkusen – Düsseldorf 2:0 (kon.)
koniec
Bayer Leverkusen
2:0 (1:0)
Fortuna Düsseldorf
Nedeľa 17.02.2019, 18:00 • BayArena, Leverkusen • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (19:56:26)
     
    Držanie lopty: 79 % : 21 %.
    Strely na bránu: 7:0. Strely mimo: 2:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 6:11.
     
    Rozhodcovia nepridali k druhému polčasu ani minútu, a tak trápenie Düsseldorfu nebude pokračovať ešte niekoľko ďalších minút. Domáci dnes predviedli fantastický výkon a hostí až na šancu v úplnom úvode zápasu nepustili absolútne do ničoho. Loptu mali výrazne častejšie na svojich kopačkách a drvivú väčšinu zápasu odohrali na útočnej polovici. Hostia dnes nepredviedli smerom dopredu absolútne nič, mali obrovské problémy so samotnou rozohrávkou, za celý zápas nevystrelili na bránu Leverkusenu a veľa potenciálnych protiútokov si pokazili sami neuveriteľným množstvom nepresností. Leverkusen tak úplne zaslúžene získava všetky tri body a posúva sa už na piate miesto tabuľky, odkiaľ stráca na štvrté Lipsko 5 bodov. Düsseldorf je na priebežnom 12. mieste s desaťbodovým náskokom na barážovú 16. priečku.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    90
    Domáci si poradili i s rozohrávkou pri vysokom presingu hostí a znovu útočia.
     
    89
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Kevin Volland, prichádza Paulinho.
     
    88
    Domáci hrajú vo veľkej pohode a zápas s prehľadom kontrolujú. Tah hruďou sklepol center z ľavej strany brankárovi Hradeckému.
     
    87
    Alario po niekoľkých rýchlych prihrávkach domácich hráčov vystrelil spoza šestnástky, namieril však tesne mimo Drobného bránu.
     
    86
    Po nepresnom pase Baumgartlingera ale z tohto protiútoku nič nebude. Nákop striedajúceho hráča skončil za bránkovou čiarou.
     
    85
    Hostia získali rohový kop, ktorý ale Lukebakio rozohral katastrofálne a ktorý založil rýchly protiútok domácich.
     
    84
    Pri pokuse zasiahnuť center z priameho kopu sa zrazili brankár Fortuny Drobný a nabiehajúci Dragović. Našťastie sú obaja v poriadku. Lopta sa dokotúľala za bránkovú čiaru, hra tak bude pokračovať odkopom od Drobného brány.
     
    83
    Weiser sa prekľučkoval na ľavom krídle cez dvoch protihráčov, Gießelmann ho ale pred šestnástkou hostí podrazil a domáci tak získavajú priamy kop.
     
    82
    Žltú kartu za podrazenie Alaria sklzom zozadu dostáva André Hoffmann (Fortuna Düsseldorf). Obranca hostí ani neskúša protestovať, prísnejší rozhodca by mu totiž bez váhania ukázal červenú kartu.
     
    81
    Volland stratil loptu pred pokutovým územím Fortuny, hostia ale neboli schopní predviesť pri prechodu do útoku ani tri prihrávky za sebou a o loptu opäť prišli.
     
    80
    Striedajúci Baumgartlinger, ktorý hrá s ochrannou maskou, sa hneď zapojil do hry, svojou prihrávkou ale nenašiel nabiehajúceho Baileyho.
     
    80
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Julian Brandt, prichádza Julian Baumgartlinger.
     
    78
    Karaman získal loptu v strede poľa a snažil sa nájsť v útoku Ramana, s tým sa ale poctivo vrátil do obrany Bailey a získal loptu pre domácich. Hosťom dnes nevychádza vôbec nič...
     
    77
    Držanie lopty: 79 % : 21 %

    Čísla, ktoré v tejto štatistike dnes dosahuje Leverkusen, sú až neuveriteľné.
     
    76
    Obliehanie šestnástky Düsseldorfu naďalej prebieha. Rohový kop domácich obrana hostí odhlavičkovala, loptu ale, ako doteraz v tomto zápase, znovu získali domáci.

    Michal Sadlek

    Góly: 18. Havertz, 66. Bailey

    Karty:   21. Dragović (LEV) – 47. Fink (DSF), 60. Lukebakio (DSF), 82. Hoffmann (DSF)


    Držení míče: 79 % : 21 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 6:11.
    Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Tah, Dragović, Wendell – Havertz, Aránguiz, Brandt (80. Baumgartlinger) – Bellarabi (15. Alario), Volland (C) (89. Paulinho), Bailey.
    Náhradníci: R. Özcan – Thelin, Baumgartlinger, Paulinho, Jedvaj, Alario, Kohr.

    Fortuna Düsseldorf: Drobný – Hoffmann, Kamiński, Suttner (64. Raman) – Zimmer (27. Barkok), Zimmermann, Morales, Fink (C) (75. Kownacki), Gießelmann – Lukebakio, Karaman.
    Náhradníci: Theissen – Hennings, Kownacki, Ducksch, Raman, Bormuth, Barkok.

    Rozhodca: Schmidt – Günsch, Sinn