Spal – Fiorentina 1:4 (kon.) | Empoli – Sassuolo 3:0 (kon.) | CFC Janov – Lazio 2:1 (kon.)
Udinese – Chievo 1:0 (kon.) | Inter – Sampdoria 2:1 (kon.) | Neapol – Turín 0:0 (kon.)
koniec
Inter Miláno
2:1 (0:0)
Sampdoria Janov
cz Nedeľa 17.02.2019, 18:00 • Stadio Giuseppe Meazza, Milán • Talianska Seria A • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:11. (20:01:08)
     
    Hned pět nastavených minut je minulostí a zápas čtyřiadvacátého kola končí. Inter si na domácím trávníku poradil se Sampdorií 2:1!

    Úvodní minuty zápasu patřily milánskému celku. Perišić s Brozovićem zatlačili Sampdorii, ale Emil Anudero nemusel předvést žádný těžký zákrok. Pět minut před pauzou málem překvapit hostujícího brankáře povedenou střelou Perišić, ale míč zůstal před brankovou lajnou. V nastaveném čase sice domácí dopravili míč do sítě, ale poté po odpískané ofsajdu a tak skončila první půle bez branek.

    Po změně stran se pokračovalo v nastaveném trendu. Inter byl o něco aktivnější, ale dlouho se nemohl prosadit. Až dvacet minut před koncem využil prudký pas Perišiće Danilo D'Ambrosio, který v rychlosti nalétl do vápna a zakončil do sítě. Vedení ale Interu nevydrželo ani dvě minuty. Střídající Manolo Gabbiadini byl na hřišti jen několik sekund a hned dokázal vyškrábat míč z klubka hráčů a zakončit za Handanoviće. Zběsilou desetiminutovku ještě natáhl Radja Nainggolan, který prodloužený rohový kop poslal přesně k přední tyči a rozhodl dnešní duel.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Hosté se přece jen ještě dostali do vápna Interu. Gabbiadini dokázal obejít bránícího Škriniara, následně ještě přihrával Defrelovi, který ale byl až za De Vrijem.
     
    90+3
    Sampdoria už nemá síly na útok. Praetova přihrávka podél postranní lajny měla najít střídajícího Salu, který však neměl potřebnou rychlost a na Dalberta nestačil.
     
    90+2
    Defrel naháněl nakopnutý balon, tělem mu ale cestu dokázal zblokovat De Vrij. Až za koncovou lajnou se oba hráči povalili na zem, ale po chvíli se zvedají a může se pokračovat.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase pět minut.
     
    90
    Střídání v týmu Inter Milán: ze hřiště odchází Radja Nainggolan, přichází Matías Vecino.
     
    89
    Sampdorie se přece jen usazuje na útočné polovině. Praet si vyměnil míč se Salou, následně si křikl o přihrávku na levém kraji také Murru. Prudký pas do vápna odvrátil jen na rohový kop Škriniar.
     
    88
    Perišić sice vyvinul tlak na rozehrávajícího Murrua. Krajní obránce Sampdorie si ale pomohl tvrdým nákopem a právě trefil dotírajícího Chorvata do hrudníku.
     
    87
    Zpoza vápna se rozhodl pálit Grégorie Defrel. Do cesty se mu ale postavil Stefan De Vrij a míč dokázal snadno zblokovat. Inter následně vyvezl hru až do středu trávníku.
     
    86
    Od Handanoviće putoval míč přes Dalberta až k Martínezovi. Proti střelci se vydal Audero, který dokázal být u balonu jako první a poté byl faulován.
     
    85
    Nainggolan spěchal za nakopnutým balonem, střelec zatím rozdílové branky zařídil pro Inter alespoň rohový kop. Ten však končí pouze odpískaným ofsajdem.
     
    84
    Hosté se sice snaží od odpověď, ale zapomínají také bránit. Martínez se hnal do otevřené obrany, ale před přihrávkou k Candrevovi mu balon utekl od kopačky.
     
    83
    Posledních zhruba deset minut i s nastavením do konce druhého poločasu. Inter kontroluje jednobrankové vedení a míří k vítězství.
     
    82
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Bartosz Bereszyński, přichází Jacopo Sala.
     
    81
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Albin Ekdal, přichází Ronaldo Vieira.
     
    80
    Inter pokračuje v tlaku i po druhém gólu. Perišić si narazil s Brozovićem, následně se ale domácí přece jen lehce zatahují s balonem do středu trávníku.

    Vít Schück

    Góly: 74. D'Ambrosio (Perišić), 78. Nainggolan – 76. Gabbiadini

    Karty:   18. D'Ambrosio (INM), 25. Perišić (INM), 34. Škriniar (INM) – 29. Linetty (SMD)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:4. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:11.
    Inter Miláno: Handanovič (C) – D'Ambrosio, de Vrij, Škriniar, Dalbert – Gagliardini (60. Mário), Brozović – Politano (70. Candreva), Nainggolan (90. Vecino), Perišić – Lautaro Martínez.
    Náhradníci: Berni, D. Padelli – Asamoah, Ranocchia, Valero, Soares, Miranda, Mário, Candreva, Vecino.

    Sampdoria Janov: Audero – Bereszyński (82. Sala), Tonelli, J. Andersen, Murru – Praet, Ekdal (81. Vieira), Linetty – Saponara (75. Gabbiadini) – Defrel, Quagliarella (C).
    Náhradníci: Belec, Rafael Cabral – J. Tavares, Gabbiadini, Sala, Sau, Vieira, Colley, A. Ferrari, Bahlouli.

    Rozhodca: Doveri – Carbone, Giovane