Poprad – Miškovec 2:1 (kon.) | Nitra – Žilina 3:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:0 (kon.)
B. Bystrica – Detva 7:3 (kon.) | Trenčín – Zvolen 3:2 (4:3 po s.n.) | Budapešť – Košice 3:1 (kon.)
koniec
HC´ 05 Banská Bystrica
7:3 (3:2, 2:0, 2:1)
HK Detva
Nedeľa 17.02.2019, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 52. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas priniesol veľké množstvo gólov a napokon sa ukázala aj kvalita. Banská Bystrica bola jednoznačne lepšia, pretože si vedela sily rozložiť do všetkých troch tretín. Detva po prvej tretine herne odišla a nedokázala sa chytiť späť. Rozdiel mohol byť aj výraznejší, ale proti bol Zalivin. Ten inkasoval 7 gólov, ale myslím si, že so svojim výkonom môže byť nadmieru spokojný. Ďakujem vám za pozornosť. Dovidenia. (19:29:59)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:24
    Posledný útok domáceho tímu zavaril Detve, ktorá prepadla v strednom pásme. Koper si potiahol puk po pravej strane a okamžite zakončil. Jeho strela však smerovala presne do pripraveného Zalivina.
     
    58:47
    Na druhej strane si musel Lisutin pripísať zákrok z kategórie jednoduchých. Strelu vyslal Král, ale puku chýbala sila aj presnosť. Vhadzovať sa bude v obrannom pásme domáceho tímu.
     
    57:12
    Banská Bystrica sa snaží o ďalší gól. V útočnom pásme však bola len z dvomi hráčmi, ktorí nedokázali nič vymyslieť. Detva sa zadarmo dostala k puku.
     
    56:42
    Detve presilovka nevyšla. Nedokázala sa poriadne ani udržať v útočnom pásme. Domáci celok je aktuálne pri puku v strednom pásme a hráči striedajú.
     
    55:45
    Detve nevyšiel útok a domáci celok sa jednoducho oslobodil. Po nepresnej prihrávke musia hostia začínať od vlastnej brány. Zalivin zastavil puk za bránou.
     
    54:37
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Marek Bartánus – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    54:25
    Banská Bystrica útočila po ľavej strane, ale väčšina hráčov išla striedať. Domáci hráč podržal puk v útočnom pásme a skúsene si počkal na nábeh spoluhráčov.
    53:18 Tomáš TÖRÖK - 7:3
     
    53:18
    Detva dala gól!
    Detva dokázala skorigovať stav stretnutia. Obrancovia Banskej Bystrice zaspali a zabudli, že majú pred bránou hráča. Ďaloga si všimol pred bránou voľného TOMÁŠA TÖRÖKA. Ten sa nezľakol príležitosti a zakončil pekne ku vzdialenejšej tyči. Asistencie: Martin Ďaloga, Peter Valent.
     
    52:37
    Detva sa dostala do útočného pásma zásluhou nahodeného puku. Ten sa útočnikom podarilo získať a hostia aktuálne vymýšľajú najlepšiu variantu útoku.
     
    51:35
    Detva si takýto výprask určite nezaslúžila, pretože v prvej tretine pôsobila lepším dojmom a jej výkon bol na úrovni. V druhej tretine už to bolo horšie, no a všetko graduje v tretej tretine.
    50:32 Jordon SOUTHORN - 7:2
     
    50:32
    Banská Bystrica dala gól!
    Ďalší gól prišiel po parádnej akcií troch útočiacich hráčov. Na konci celej akcie bol JORDON SOUTHORN. Ten dostal prihrávku na pravé krídlo a strelou z prvej trafil presne do voľného priestoru. Asistencie: Tomáš Zigo, Dávid Šoltés.
     
    49:48
    Detve sa už nič viac nepodarilo vymyslieť vo svojej presilovej hre. Banská Bystrica bola v oslabení výborná a dokázala sa oslobodzovať viacerými vyhodeniami.
     
    48:19
    Detva uzavrela svojho súpera v jeho obrannom pásme a vymýšľala ideálnu možnosť na zakončenie. Tá napokon prišla, ale strela bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    47:41
    Vylúčenie v tíme HC 05 iClinic Banská Bystrica (Brock Higgs – 2 min., napadnutie zozadu).
     
    46:30
    Detva bola dlhšiu dobu vo svojom obrannom pásme a smerom vpred nedokázala nič vymyslieť. Hráči sa rozhodli, že idú striedať. Prišlo tak len k odovzdaniu puku.

    Patrik Žažo


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 6. Higgs (Faille), 20. Šoltés, 20. Asselin (Faille), 29. Bartánus (Southorn, Sloboda), 40. Gabor (Češík), 42. Surový (Zigo), 51. Southorn (Zigo, Šoltés) – 9. Betker (Puliš), 14. Sládok (Hodgson), 54. Török (Ďaloga, Valent)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lisutin (Williams) – Mihalik, Marshall, Southorn, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Nemčík, Glenn – Selleck, Faille, Asselin – Šťastný, Higgs, Bartánus – Zigo, Surový, Šoltés – Koper, Češík, Gabor.
    HK Detva: Zalivin (Petrík) – Chovan, Kuklev, Sládok, Gachulinec, Fekiač, Betker, Golian, Jendroľ – Ščurko, Murček, Puliš – Hodgson, Mclean, Žilka – Král, Chovan, Gašpar – Török, Valent, Ďaloga.

    Rozhodca: Mullner, Juhász – Šefčík, Soltész – Konc