Bristol – Wolverhampton 0:1 (kon.) | Doncaster – Crystal Palace 0:2 (kon.) | Swansea – Brentford 4:1 (kon.)
koniec
Doncaster Rovers FC
0:2 (0:2)
Crystal Palace FC
cz Nedeľa 17.02.2019, 17:00 • Keepmoat Stadium, Doncaste • FA Cup • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Z tohoto utkání je to vše, děkujeme za pozornost. (18:57:45)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 11:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:7.
     
    Je dobojováno! Crystal Palace potvrdilo roli favorita a na hřišti třetiligového Doncasteru nedopustilo žádné překvapení. Mnohé napověděla už první hostující střela, kterou s přispěním teče dostal za záda slovenského brankáře Marka Marošiho Jeffrey Schlupp. Mnohem lepší efektivitu svěřenci zkušeného kouče Roye Hodgsona potvrdili těsně před pauzou, kdy se hlavou prosadil Max Meyer. Od té chvíle už nebylo moc co řešit, Rovers se po změně stran nějakou dobu snažili snížit, vyloženou gólovku si přes velký počet rohů nevytvořili a jejich pouť FA Cupem tak končí v osmifinále.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Kieran Sadlier (DNC)
     
    90+2
    Největším problém Rovers dnes byla rozhodně střelba. Domácí se dostali k solidnímu počtu střel. Spousta z nich ale letěla mimo a když už někdo trefil zařízení, tak míč letěl přesně doprostřed branky, což nyní ukázal i Kieran Sadlier.
     
    90+1
    Van Aanholt si narazil s Bentekem, což dobře přečetl Marko Maroši a před nizozemským obráncem balón lapil.
     
    90
    Nad rámec dohrávajícího se zápasu jsou přidány další tři minutky.
     
    89
    Střídání v týmu Doncaster Rovers FC: ze hřiště odchází Alfie May, přichází Rieves Boocock.
     
    88
    Několik tisícovek fanoušků Crystal Palace od první minuty neúnavně fandí a nyní už slaví postup mezi nejlepších osm týmů FA Cupu. Domácí naopak pomalu odchází.
     
    86
    Alfie May neměl šanci dostihnout nesmírně rychlý míč. Z odkopu od branky se snažil udělat aspoň hostující vhazování z nevýhodné pozice, ale úspěšný nebyl.
     
    85
    Martin Kelly raději pustil míč na rohový kop. Ten byl rozehrán pouze do rukavic Hennesseyho a k tomu všemu byl pískán útočný faul.
     
    84
    McArthurův faul dal domácím standardní situaci. Dlouhý centr však proletěl pokutovým územím, aniž by na něj kdokoliv dosáhl. Nejblíže tomu byl na zadní tyči Sadlier.
     
    83
    Matty Blair centroval z pravého kraje hřiště. Ve vápně mezitím fauloval Alfie May Joela Warda a Wayne Hennessey může vykopávat.
     
    82
    Domácí tlak je už delší dobu minulostí. Vypadá to, že se zápas v poklidu dohraje a nic se nebude měnit na postupu Crystal Palace.
     
    81
    Mike Dean sáhl pro první žlutou kartu až v jednaosmdesáté minutě. Ben Whiteman raději fauloval unikajícího Kouyatého ještě u půlící čáry.
     
    80
    Střídání v týmu Crystal Palace FC: ze hřiště odchází Andros Townsend, přichází James McArthur.
     
    78
    Hrotový útočník John Marquis je celý zápas hodně odříznutý od svých spoluhráčů. Nyní si chtěl spravit chuť střelou zpoza šestnáctky, kterou tlačil ze svého pohledu k pravé tyči, ale Hennessey neměl žádnou těžkou práci se zákrokem.
     
    76
    Už několikrát v řadě Doncaster rychle přišel o míč a vůbec se nestihl usadit na polovině soupeře, o jehož postupu už je asi jasno.

    Michal Břuchanský

    Góly: 8. Schlupp, 45+2. Mayer

    Karty:   81. Whiteman (DNC)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 7:4. Rohy: 11:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:7.
    Doncaster Rovers FC: Maroši – Blair, Downing, Anderson, Andrew – Whiteman, Kane, Crawford (64. Rowe) – May (89. Boocock), Marquis (C), Coppinger (64. Sadlier).
    Náhradníci: Jones – Wright, Butler, Rowe, Sadlier, Boocock, Lewis.

    Crystal Palace FC: Hennessey – Ward, Kelly, Dann, van Aanholt – Milivojević (C), Meyer, Schlupp – Townsend (80. McArthur), Ayew (60. Kouyaté), Batshuayi (75. Benteke).
    Náhradníci: Guaita – Woods, Tomkins, RIedewald, McArthur, Kouyaté, Benteke.

    Rozhodca: Dean – Hussin, Lennard