Arsenal – Borisov 3:0 (kon.) | Villarreal – Lisabon 1:1 (kon.) | Zenit – Fenerbahce 3:1 (kon.)
Valencia – Celtic 1:0 (kon.) | Frankfurt – Doneck 4:1 (kon.) | Neapol – Zürich 2:0 (kon.)
Salzburg – Brugge 4:0 (kon.) | D. Záhreb – Plzeň 3:0 (kon.) | Benfica – Galatasaray 0:0 (kon.)
D.Kyjev – Olympiakos 1:0 (kon.) | Real Betis – Rennes 1:3 (kon.) | Chelsea – Malmö 3:0 (kon.)
Leverkusen – FK Krasnodar 1:1 (kon.) | Genk – Slavia 1:4 (kon.) | Inter – Rapid Viedeň 4:0 (kon.)
koniec
Arsenal FC
3:0 (2:0)
BATE Borisov
Štvrtok 21.02.2019, 18:55 • Emirates Stadium, Londýn • Európska liga • 1/16 finále
Predzápasové kurzy
     
    Londýnsky Arsenal pred siedmimi dňami nečakane prehral na pôde bieloruského BATE Borisov, no dnes svoje zaváhanie odčinil. Na domácom trávnik triumfoval rozdielom triedy a postúpil do osemfinálovej fázy. Na Emirates Stadium skórovali výlučne obrancovia – Shkodran Mustafi, Sokratis Papastathopoulos a vlastný gól si strelil Zakhar Volkov. Ja vám ďakujem za pozornosť a pozývam vás sledovať aj ďalšie dnešné duely Európskej ligy UEFA. (20:50:53)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    V úvodnej nadstavenej minúte sa lopta pohybovala medzi oboma šestnástky. Od takej sedemdesiatej minúty sa zápas už len dohráva a je jasné, že ako sa dnešné stretnutie skončí.
     
    90
    Tak predsa len sa dostávajú k lopte aj hostia, ale už aj oni vedia, že dnes postupový výsledok neuhrajú. Hlavný rozhodca pridáva ešte dve minúty, po ktorých bude postup londýnskeho Arsenalu spečatený.
     
    89
    Predposledná minúta riadneho hracieho času bude o chvíľu minulosťou. Arsenal pokračuje vo svojom futbalovom bagu a vyzerá to tak, že hráčom v žltých dresoch ani len loptu nepožičia.
     
    87
    Granit Xhaka hľadal diagonálnym pasom Denisa Suáreza. Švajčiarova prihrávka ale bola príliš dlhá, a tak bude nasledovať odkop brankára Denisa Sčerbickeho. Ten dnes zatiaľ inkasoval trikrát.
     
    86
    Niektorí fanúšikovia odchádzajú zo štadióna, hoci ich klub vyhráva jasným rozdielom a predvádza veľmi kvalitný výkon. Takisto musíme povedať, že rozhodne nie je vypredané, ako tomu býva v Premier League.
     
    85
    Ofsajd na strane londýnskeho klubu. Tentokrát si nedal pozor na svoje postavenie Pierre-Emerick Aubameyang. Gabončan zrejme dnes neskóruje, no nebude chýbať v ďalšom priebehu Európskej ligy.
     
    84
    Ďalšia hraničná situácia. Jeden z hosťujúcich hráčov zahral rukou vo vlastnej šestnástke, ale mal ju pri tele, takže nebolo potrebné ukázať na biely bod. Domáci fanúšikovia mali logicky odlišný názor.
     
    83
    Pierre-Emerick Aubameyang spadol na trávnik po kontakte s Aleksandrom Filipovičom. Domáci fanúšikovia si samozrejme pýtali nedovolený zákrok, ale tentokrát španielsky arbiter nepíska.
     
    82
    V Londýne nič nové. Kanonieri naďalej úspešne kombinujú na svojej útočnej polovici a vyzerá to tak, že dnešný duel dohrajú s trojgólovým víťazstvom. Pripomenieme, že v predošlom pohárovom ročníku zdolali BATE Borisov až 5:0.
     
    81
    Ofsajd na strane bieloruského tímu. BATE Borisov si v druhom polčase vypracovalo jedinú šancu, ale po chybe Nacha Monreala nedokázal prekonať Petra Čecha útočník Maxim Skavyš.
     
    80
    Máme za sebou 80 minút stretnutia. Arsenal drží loptu na polovici súpera a siahodlhou rozohrávkou získava cenný čas. Naopak, BATE Borisov zrejme absolvuje posledných desať minút v tejto pohárovej sezóne.
     
    78
    Slobodan Simovič pálil nepresne, a tak je tu čas na posledné striedanie zápasu. Henrich Mchitarjan má pre dnešok odpracované a na jeho miesto prichádza kmeňový hráč Barcelony Denis Suárez.
     
    77
    Unai Emery chystá takisto svoje posledné striedanie. Okrem toho nám televízna grafika ukázala, že v počte streleckých pokusov zatiaľ domáci futbalisti jednoznačne dominujú pomerom 22:3.
     
    76
    Gabončan strieľal z osi ihriska. Dokázal obstreliť početný múr, ale loptu nasmeroval len do stredu bránky, kde bol pripravený gólman Denis Sčerbicki. Ten tak môže rozohrať útočnú akciu hostí.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom duelu bude mať Arsenal výhodu priameho kopu z pomerne dobrej pozície. Faulovaným hráčom bol Nacho Monreal a loptu si už pripravuje Pierre-Emerick Aubameyang.
     
    73
    Obavám sa, že v záverečných dvadsiatich minútach to bude taká trošku futbalová nuda. Arsenal sa po treťom strelenom góle upokojil a napriek nečakanej prehre spred siedmich dní smeruje za postupom.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 4. Volkov (vla.), 39. Mustafi, 60. Papastathopoulos


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 8:1. Střely mimo: 13:2. Rohy: 11:0. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 8:12.
    Arsenal FC: Čech – Lichtsteiner, Mustafi, Koscielny (C) (56. Papastathopoulos), Monreal – Guendouzi (64. Torreira), Xhaka – Mchitarjan (78. Denis Suárez), Özil, Iwobi – Aubameyang.
    Náhradníci: Leno – Papastathopoulos, Ramsey, Torreira, Denis Suárez, Nketiah, Kolašinac.

    BATE Borisov: Sčerbicki – Rios, Volkov, Filipenko, Filipović – Simović, Drahun (64. Berezkin) – Milić, Baga (58. Hleb), Stasevič (C) – Skavyš (72. Dubajic).
    Náhradníci: Čičkan – Jablonskij, Berezkin, Dubajic, Hleb, Moukam, Němirko.

    Rozhodca: Alberto Undiano Mallenco – Raúl Cabanero, Iñigo Prieto López De Cerain (všetci Španielsko)
    14.02.2019
    Borisov - Arsenal 1:0

    Góly: 45. Drahun

    Karty:   71. Dubajic (BAT) – 8. Xhaka (ARS)   85. A. Lacazette (ARS)

    Držení míče: 29 % : 71 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:12. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 11:7.