Eupen – Waregem 2:3 (kon.) | Cercle Brugge – Oostende 2:2 (kon.) | Waasland-Beveren – Kortrijk 2:6 (kon.)
Mouscron – Lokeren 1:0 (kon.)
koniec
Cercle Brugge KSV
2:2 (0:0)
KV Oostende
cz Sobota 23.02.2019, 20:00 • Jan Breydel Stadion, Bruggy • Belgická Jupiler Pro League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
    90. Šance De Beldera na rozhodnutí
     
    90
    Obrovská šance domácích na výhru! Centrovaný míč dostal ideálně na nohu Dylan De Belder, který z dobré pozice ze středu vápna posílá svojí střelu vedle. A William Dutoit už jasně dořvává za tohle okénko v obraně své spoluhráče.
    88. Kylian HAZARD - 2:2
     
    88
    Cercle Brugge právě vstřelilo branku!
    Domácí mančaft okupoval pokutové území soupeře. Guevin Tormin napodruhé dokázal odcentrovat přes Amina Nouriho, míč se po chumlu na penaltovém putníku dostal přímo ke KYLIANU HAZARDOVI, který hezkou střelou k pravé tyči z pohledu gólmana vyrovnává. Hosté tak přichází v závěru o vedení a domácí záložník dává druhou branku. Asistence: Guevin Tormin.
     
    83
    I když, možná tam drobná oděrka a zranění bude, jelikož Johanna Omolo jde z placu výměnou za Dylana De Beldera. Jasné posílení ofenzívy.
    82. Červená karta pro Wouta Faese
     
    82
    Tohle nevypadalo vůbec hezky. Na půlce hřiště totiž Wout Faes trefil přímo Johanna Omola, a to na stojnou nohu. Jasný zákrok na červenou a domácí hráč může být rád, že vyvázl bez zranění.
     
    81
    Oostende právě vstřelilo branku!
    INDY BOONEN kopl penaltu po levé straně Paula Nardiho, který jí stačil vyrazit. ale Boonen měl toliko štěstí, že se k němu gólmanem vyražený míč znovu odrazil a v pádu jej poslal k levé tyči ještě před tím, než k němu přiběhli obránci.
     
    81
    Paul Nardi vystihl směr Boonenovy střely a penaltu vyráží!
     
    79
    Po faulu Delacourta na Guriho byl nařízen pokutový kop pro hosty! Benjamin Delacourt chtěl odkopnout odražený míč, jenže ho netrefil a zajel přímo na holeň Sindrita Guriho, který je ošetřován.
     
    77
    A hosté se rázem mohli dostat do vedení, když Lombaerts výborně poslal míč do vápna na De Suttera, který z penaltového puntíku hlavičkoval přesně do připraveného Nardiho. Velká šance hostí!
    75. Sindrit GURI - 1:1
     
    75
    Oostende právě vstřelilo branku!
    Na Jan Breydel Stadium máme vyrovnáno. Dlouhý aut poslal do vápna Nouri. Míč si našel Milović, ale vůbec mu nesedl na nohu. Naopak zkušený Nik Lombaerts posunul pumlíč na SINDRITA GURIHO a ten si vyrovnávací hlavičkou ke vzdálenější tyčce výrazně říká o místo v základní sestavě. Asistence: Nicolas Lombaerts
     
    74
    Kapitán domácích Jérémy Taravel byl na hranici vápna poslán na zem soupeřem, ale těžko říct, zda se jednalo o nějaký dovolený či nedovolený zákrok. Každopádně pásku dává z ruky a jde střídat. Místo něj jde na plac Issa Marega na podporu defenzívy.
     
    72
    A hned byl Traoré u střeleckého pokusu. Navedl si míč podél vápna na střed a zkusil trefit vzdálenější šibenici, ale nezatočil míč tak, jak by sám chtěl.
     
    71
    Irvin Cardona, který odehrál slušný zápas a mohl se zapsat do střelecké listiny, odchází z placu a nahrazuje ho Adama Traoré.
     
    68
    Poslední střídání na straně hostí. Robbie D'Haese, dnes celkem průměrný, jde z placu a místo něj nastoupí na zhruba pětadvacet minut Sindrit Guri.
    64. Kylian HAZARD - 1:0
     
    64
    Cercle Brugge právě vstřelilo branku!
    Hosté sice signalizují ofsajd, ale to jim není vůbec nic platné! Po zbytečné ztrátě míče hostí u levé strany poslal Cardona míč na Bruna, který z první krásně do trojúhelníku vyslal Tormina. Záložník Cercle Bruggy potáhl míč a poté poslal krásný přízemní centr mimo dosah obrany, který usměrnil do sítě KYLIAN HAZARD! Asistence: Guevin Tormin.
    62. Střela Boonena na Nardiho
     
    62
    A další dobrý zákrok, nyní na druhé straně. Indy Boonen se nerozpakoval a z pětadvaceti metrů ukázal parádní halfvolej, který Nardi tak tak vytěsnil nad sebe a poté stáhl do rukavic.
    61. Cardona krásně prověřil Dutoita
     
    61
    Hezký zákrok Williama Dutoita. Irvin Cardona vystřelil z pětadvaceti metrů a gólman Oostende výborně na malém vápně tygřím skokem vytěsnil míč.
     
    61
    Po dobrém začátku se Indy Boonen začíná propadat do průměru. Nyní si navíc vysloužil žlutou kartu, když na středu hřiště takticky fauloval Irvina Cardonu.
    55. Přímý volný kop Taravela
     
    55
    K rozehrání přímého volného kopu zhruba třicet metrů od branky se postavil Jérémy Taravel a jeho zdí zblokovaná střela dopadla těsně vedle pravé tyčky Dutoita.
     
    54
    Žarko Tomaševič si vysloužil zcela zaslouženou žlutou kartu. Kylian Hazard si to namířil snad přes čtyři hráče a právě Tomašević byl tím, kdo ho poslal na zem. Jasný kartonek.
    53. Tom De Sutter se přes Dutoita neprosadil
     
    53
    Hosté mohli jít do vedení. Amin Nouri doběhl zdánlivě ztracený míč a poslal centr do vápna, kde Tom De Sutter neusměrnil míč za záda gólmana Nardiho, který naopak po míči sáhl rukou.
     
    46
    Hned dvě střídání přichystal zkušený kouč Gert Verheyen svému týmu. Bojan Nastić jde do hry místo Fashiona Sakaly, který neproměnil velkou šanci, a Indy Boonen naskočí místo Sandera Coopmana.
    45. Hezká akce domácích. Střelu Cardony chytá Dutoit
     
    45
    Výborný zákrok Williama Dutoita. Kylian Hazard dával míč z pravé strany do vápna, kde si na Gianni Bruna zřejmě křikl Irvin Cardona, že bude míč mít. Také že měl a dobře vystřelil, jenže přes gólmana Oostende se neprosadil.
    41. Omolo míří po rohu vedle
     
    41
    Asi jedna z největších šancí domácích. Mercier poslal výborný centr z rohu přímo na hlavičku Johanna Omola, který z malého vápna míří nad branku!
     
    36
    Po rohovém kopu se k hlavičce dostal Lloyd Palun, ale byl hodně v záklonu a mířil nad. Ale jak hosté mohli domácího záložníka nechat takhle propadnout, to mi hlava nebere.
    34. Sakala nemířil přesně
     
    34
    D'Haese předvedl na pravé straně výtečné zrychlení a jen co se přiblížil k vápnu, ihned poslal míč do ohně. Ten se přes obranný zákrok domácích odrazil na Fashiona Sakalu, jenže forvard Oostende naložil se situací špatně. Byl na penaltovém puntíku zcela volný a mířil do levé šibenice, kterou ale o dva metry netrefil. I když bych spíše řekl, že nemířil, a poslal míč vší silou na branku.
    27. Nouri trefil vlastní tyč
     
    27
    Kylian Hazard si položil na zem Wouta Faese a namířil si to do vápna. Zkoušel přihrávku po zemi na spoluhráče, kterou nezachytil Nkaka, ale naopak Amin Nouri. Ten se ve skluzu snažil odehrát míč tak, že trefil levou tyčku, od které šel balon do zámezí.
    22. Gianni Bruno lapen v ofsajdu
     
    22
    O maličký kousíček, ukazuje Gianni Bruno, že byl nachytán v ofsajdu. Nákopem přeloboval gólmana, ale branka samozřejmě nemůže být uznána. A bylo to ne o malý kousek, ale zhruba o dva metry...
     
    16
    Špatná rozehrávka Omola. Míč rychle vybojoval Goran Milović a zatáhl ho do vápna, nicméně poté chorvatský záložník minul vzdálenější tyčku.
     
    5
    Nyní ale zahrozili i hosté. Také poprvé a také hodně výrazně. Tom De Sutter prošel do vápna a zkoušel křižnou střelu na vzdálenější tyčku. Gólman Nardi jeho pokus vyrazil. K dorážce už se dral Robbie D'Haese, ale tísněn obráncem nenasměřoval míč tam, kam by si přál.
     
    2
    Tohle nebyl vůbec špatný míč, který dostal Gianni Bruno. Domácí útočník ho zpracoval a následně zkusil obhodit gólmana Dutoita, ale mířil těsně vedle levé tyče!

    Tomáš Lysý

    Góly: 64. Hazard, 88. Hazard – 75. Guri, 81. Boonen (Nardi P.)

    Karty:   54. Tomašević (OOS), 61. Boonen (OOS)   82. Faes (OOS)

    Nepremenená penalta: 81. Boonen (OOS), brankár Nardi zneškodnil


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 6:7.
    Cercle Brugge KSV: Nardi – Delacourt, Taravel (74. Marega), Omolo (83. De Belder) – Tormin, Lusamba, Hazard, Mercier, Palun – Cardona (71. A. Traoré), Bruno.
    Náhradníci: Van Damme – Bongiovanni, Vitinho, A. Traoré, Gakpé, Marega, De Belder.

    KV Oostende: Dutoit – Milović, Coopman (46. Boonen), Tomašević, Nouri – Nkaka, Lombaerts, Faes – F. Sakala (46. Nastić), D'Haese (68. Guri), De Sutter.
    Náhradníci: Ondoa – Vanlerberghe, Nastić, Bataille, Boonen, De Bock, Guri.

    Rozhodca: Alen Wesley