Burnley – Tottenham 2:1 (kon.) | Bournemouth – Wolverhampton 1:1 (kon.) | Newcastle – Huddersfield Town 2:0 (kon.)
Leicester – Crystal Palace 1:4 (kon.)
koniec
Burnley FC
2:1 (0:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 23.02.2019, 13:30 • Turf Moor • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme už na Turf Moor presné zásahy videli. Prekvapivo išli do vedenia domáci futbalisti, keď skóre stretnutia otvoril v 56. minúte Wood. Hostia však pokračovali vo svojej aktivite a v 66. minúte sa podarilo Tottenhamu vyrovnať, o čo sa postaral Kane. Aj naďalej sme sledovali nápor hostí, ale viacej gólov už tento celok nepridal. To, že sa hrá na presné zásahy a nie na držanie lopty a podobne nám napokon ukázal záver tohto stretnutia, keď tri body pre domácich zariadil v 84. minúte svojim gólom Barnes a tak Burnley prekvapivo zdoláva na svojom ihrisku Tottenham. Hostia si tak skomplikovali boj o titul, domáci si naopak veľmi pomohli v boji o záchranu.

    S týmto konštatovaním sa už nateraz lúčim, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Anglická Premier League však má dnes ešte svoje pokračovanie a tak aj naďalej sledujte naše prenosy! Lúči sa s vami Miroslav Revaj. (15:26:19)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Síce sledujeme veľké obliehanie domáceho pokutového územia, ale hosťom sa nedarí v presnom zakončení. Burnley odoláva tomuto veľkému tlaku a zrejme si tak tri body doma udrží.
     
    90+2
    Burnley však drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa čo najdlhšie kombinovať na súperovej polovici. Zrejme sa už nič podstatného nestane.
     
    90+1
    Čo iné už teda Tottenhamu ostáva, ako útočiť vo väčšom počte a začať aj riskovať otvorené zadné vrátka. Uvidíme, či ešte príde nejaká zaujímavá situácia v nadstavenom čase, ktorý už plynie.
     
    90
    Napokon sa nadstavujú ešte štyri minúty!
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa čoskoro naplní. Určite sa ešte bude niečo nadstavovať, ale domácich už delí naozaj málo od určite senzačného výsledku.
     
    88
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Son Hung-min, prichádza Lucas Moura.
     
    87
    Tottenham už vrhá všetky svoje sily do útoku. Veľa času na vyrovnanie už hostia k dispozícii nemajú, podarí sa im vyťažiť z tohto stretnutia aspoň jeden bod?
     
    86
    Žltú kartu dostáva Érik Lamela (Tottenham Hotspur).
     
    85
    Črtá sa nám zaujímavé rozuzlenie tohto stretnutia. Tottenham ako favorit stretnutia je na pokraji porážky. Tri body do tabuľky pre Burnley by znamenalo posun vyššie a aspoň trocha by si domáci mohli poplávať v pokojných vodách.
    84. Ashley Barnes (BLY) - 2:1
     
    84
    Burnley FC dáva gól!
    Turf Moor opäť jasá, pretože domáci sa vracajú späť do vedenia o jeden gól! Rýchle nohy teraz pri tejto akcii predviedol nový muž na ihrisku Gudmundsson, ktorý odviedol skvelú robotu a presnou prihrávkou našiel pred bránou súpera ASHLEYHO BARNESA, ktorý prekonáva Llorisa – 2:1!
     
    83
    Na druhej strane musíme povedať, že domáci sa na toto stretnutie pripravili veľmi dobre a vidno, že sa proste chcú v najvyššej súťaži udržať. Uvidíme, čo nám ponúkne záver stretnutia.
     
    82
    Sledovali sme rohový kop domáceho celku, o ktorý sa postaral Alderweireld. Hostia sa ubránili úspešne, ale nepodarilo sa im vyviesť loptu do bezpečia.
     
    81
    Dostávame sa do záverečnej fázy tohto stretnutia. Stav je aj naďalej nerozhodný 1:1, čo je určite prekvapením. Tottneham bojujúci o titul si určite nemôže dovoliť takéto zakopnutie na pôde slabšieho súpera.
     
    80
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Jeffrey Hendrick, prichádza Robbie Brady.
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Dwight McNeil, prichádza Johann Gudmundsson.
     
    79
    Centrovanú loptu pred bránu domáceho tímu vyslal Rose, ale brankár Heaton bol pozorný a preberá si ju do svojich rukavíc. S rozohrávkou sa nikam neponáhľa, loptu chce podržať čo najdlhšie.
     
    78
    Hostia sa potom pokúsili odpovedať rovnakou mincou, ale k zakončeniu na bránu súpera to neviedlo. Na Burnley vidno, že sa nikam neponáhľa a domáci by brali aj takýto výsledok.

    Miroslav Revaj

    Góly: 56. Wood, 84. Barnes – 66. Kane

    Karty:   72. Bardsley (BLY) – 65. F. Llorente (TOT), 69. Foyth (TOT), 86. Lamela (TOT)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 9:12.
    Burnley FC: Heaton (C) – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Hendrick (80. Brady), A. Westwood, Cork, McNeil (80. Gudmundsson) – Barnes, Wood.
    Náhradníci: Hart – Brady, Crouch, B. Gibson, Gudmundsson, Lowton, Vydra.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Foyth (76. Lamela), Alderweireld, Vertonghen – Aurier, Moussa Sissoko, Eriksen, Winks (62. F. Llorente), Rose – Kane, Son Hung-min (88. Lucas Moura).
    Náhradníci: Gazzaniga – Davies, Lamela, F. Llorente, Lucas Moura, Walker-Peters, Wanyama.

    Rozhodca: Dean – Hussin, Robathan