Burnley – Tottenham 2:1 (kon.) | Bournemouth – Wolverhampton 1:1 (kon.) | Newcastle – Huddersfield Town 2:0 (kon.)
Leicester – Crystal Palace 1:4 (kon.)
koniec
Burnley FC
2:1 (0:0)
Tottenham Hotspur
Sobota 23.02.2019, 13:30 • Turf Moor • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Burnley FC a Tottenham Hotspur. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 13:30.

    Dnes je na programe 27. kola anglickej Premier League a proti sebe sa stretávajú tímy z opačných častí tabuľky. Turf Moor bude hostiť stretnutie Burnley a Tottenhamu.

    Burnley FC:
    Domáci futbalisti majú momentálne na svojom konte 27 bodov a tak sa nachádzajú na 15. mieste. Od pásma zostupu však Burnley delia len tri body a tak domácich čaká ešte tvrdý boj o záchranu. Posledná forma Burnley je veľmi impozantná, už 7 zápasov v rade v lige domáci neprehrali a naposledy zvíťazili na pôde Brightonu 3:1.

    Tottenham Hotspur:
    Hostia majú naopak iné starosti. Momentálne majú na svojom konte 60 bodov a tak sa nachádzajú na treťom mieste. Od prvej a druhej pozície delia Tottenham päť bodov a tak ich potrebujú teraz takisto zbierať čo najviac. Aj posledná forma hostí je impozantná, Tottenham vyhral štyri zápasy v rade a naposledy si poradil doma s Leicesterom 3:1.

    Favoritom zápasu je teda hosťujúci celok. Domáci bojujú o záchranu, hostia naopak o titul. Body tak potrebujú oba tímy a práve preto by to mohlo byť veľmi zaujímavé stretnutie.
     
    Prajem príjemné futbalové popoludnie! Dnes sa fanúšikovia anglickej Premier League môžu tešiť na 27. kolo tejto súťaže a konkrétne na štyri stretnutia. My v tomto prenose zavítame na Turf Moor, kde budeme svedkami súboja domáceho Burnley a hosťujúceho Tottenhamu. Domáci bojujú o záchranu, hostia sú ešte stále v hre o titul. Oba celky tak potrebujú bodovať a môžme sa teda tešiť na zaujímavé stretnutie.

    Zatiaľ si v predzápasovom preview môžte naštudovať všetko potrebné, tesne pred výkopom sa znova prihlásime.
     
    Úvodné zostavy:

    Burnley FC: Heaton (C) – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Hendrick, A. Westwood, Cork, McNeil – Barnes, Wood

    Náhradníci: Hart – Brady, Crouch, B. Gibson, Gudmundsson, Lowton, Vydra

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Foyth, Alderweireld, Vertonghen – Aurier, Moussa Sissoko, Eriksen, Winks, Rose – Kane, Son Hung-min

    Náhradníci: Gazzaniga – Davies, Lamela, F. Llorente, Lucas Moura, Walker-Peters, Wanyama

    Rozhodca: Dean – Hussin, Robathan
     
    Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne. Prajem vám teda všetkým príjemný športový zážitok!
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim futbalistom. Burnley sa zatiaľ nikam neponáhľa a kombinuje na svojej polovici ihriska.
     
    2
    Sledovali sme postupný prechod do útoku v podaní Burnley a po zrazenom centri získavajú domáci futbalisti ešte rohový kop, ktorý bude prvým v tomto zápase.
     
    3
    Center od rohovej zástavky nebol nijak nebezpečný, po zlej rozohrávke opustila lopta hraciu plochu a Lloris bude rozohrávať od svojej brány.
     
    4
    Pri lopte je momentálne Tottenham, ktorý je favoritom tohto stretnutia a už sa presúva na útočnú polovicu. Dnes však bude určite narážať na veľmi pevnú defenzívu súpera, ktorý bojuje o zotrvanie v súťaži.
     
    5
    Bol tu dlhý nákop až do pokutového územia Tottenhamu. Domáci zakončovateľ Wood sa následne snažil ohroziť bránu súpera, ale pri lopte bol ako prvý brankár Lloris.
     
    6
    Opäť tak sledujeme prechod do útoku v podaní hosťujúceho celku. Tottenham takisto potrebuje zbierať body, pretože má stále reálnu šancu na zisk majstrovského titulu.
     
    7
    Burnley zatiaľ hrozí z rýchlych protiútokov. Po jednom z nich sme sledovali zakončenie niekoho z domácich, ale lopta opäť končí len u kapitána hostí Llorisa.
     
    8
    Tottenham zatiaľ trpezlivo čaká a snaží sa o postupný prechod na útočnú polovicu. Stále sme len v úvode stretnutia a tak sa netreba nikam ponáhľať, ešte sme zaujímavú príležitosť nevideli.
     
    9
    Hostia sa postupne dostali pred pokutové územie súpera a sledovali sme následne zakončenie z kopačky Roseho. Jeho pokus bol však nepresný a bránu Heatona nijak neohrozil.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka tohto stretnutia tak pomaličky naznačuje, akým smerom by sa toto stretnutie malo uberať. Tottenham ako favorit zápasu bude hrať aktívnejšie a viacej sa tlačiť pred pokutové územie súpera, Burnley bude naopak čakať na svoje príležitosti z rýchlych brejkov.
     
    11
    Stále čakáme na prvú zaujímavejšiu situáciu pred jednou či druhou bránou. Určite by to prinieslo potrebné oživenie a dodalo aktérom viacej síl na útočenie.
     
    12
    Ako bolo spomenuté, práve na rýchly protiútoky budú čakať domáci futbalisti. Po jednom z nich sa o dlhý pas do pokutového územia súpera snažil Barnes, ale obrana Tottenhamu jeho úmysel včas prečítala.
     
    13
    Burnley teraz zaútočilo po pravej strane a dokázalo preniknúť až do pokutového územia. Tam sa dostal k zakončeniu Westwood, ale nebolo nijak nebezpečné a Lloris si pripisuje ďalší z ľahkých zákrokov.
     
    14
    Futbalisti v bielych dresoch, teda Tottenhamu, momentálne kombinujú na útočnej polovici. Domáci sa tak teraz musia brániť, ale ešte svojho dnešného súpera k ničomu vážnemu nepustili.
     
    15
    Domáci zahnali súpera na jeho vlastnú polovicu a ďalší prechod do útoku musia hostia začínať od svojho brankára. Už by to chcelo poriadnu akciu, z ktorej by sa mohli potešiť aj diváci.
     
    16
    A tá konečne prichádza! Sledovali sme rýchly útok hosťujúceho celku, následne spoza pokutového územia zakončoval Kane, jeho pokus len tesne míňa priestor domácej brány!
    16. Harry Kane (TOT)
     
    17
    Tottenham sa znova usadil na útočnej polovici a skúša pritlačiť na svojho súpera. Favoritovi zápasu by pomohlo, aby sa čo najskôr dostal do vedenia a dostal sa tak do lepšej psychickej výhody.
     
    18
    Na obraze hry sa nám v podstate nič nemení, hostia kombinujú na útočnej polovici a držia domácich pod tlakom. Tottenham však aj naďalej čaká na ďalšiu príležitosť, z ktorej by mohol ohroziť bránu súpera.
     
    19
    Burnley po zisku lopty dokáže vytlačiť súpera preč zo svojho územia, ale nedokáže založiť útočnú akciu. Zrejme dnes budeme svedkami hlavne dobíjania domácej defenzívy.
     
    20
    Predsa len sa však teraz domácim futbalistom podarilo zaútočiť. Westwood centroval do pokutového územia Tottenhamu, ale lopta končí len pri pozorných obrancoch súpera.
     
    21
    Táto útočná akcia hosťujúceho celku úspešná nebude, Rose sa dopustil útočného faulu. Domáci sa tak následne snažia upokojiť hru a podržať si loptu na svojich kopačkách čo najdlhšie.
     
    22
    Hra sa však postupne prelieva z jednej strany na druhú, oba tímy sa snažia o zakončenia na bránu súpera. Zatiaľ sme však videli len jednu zaujímavejšiu príležitosť, v ktorej bol hosťujúci Kane.
     
    23
    Zároveň sme sa už presunuli do druhej polovice prvého polčasu. Stav zápasu je aj naďalej bezgólový, o väčšej aktivite môžme hovoriť na strane Tottenhamu.
     
    24
    Domáci futbalisti sa neboja púšťať do vysokého napádania súperovej rozohrávky a tak im znepríjemňovať zakladanie útočných akcií. Tottenham tak dnes zrejme bude musieť vynaložiť veľkú trpezlivosť.
     
    25
    Po dlhšej dobe prišiel aj ojedinelý útok zo strany domáceho tímu. Wood ho však nedokázal dotiahnuť do úspešného konca a tak sa Lloris pripravuje k rozohrávke od svojej brány.
     
    26
    Postupne máme možnosť sledovať aj ostrejšie osobné súboje. Hlavný rozhodca tohto stretnutia Dean však zatiaľ nemusel siahnuť k žiadnemu kartovému trestu.
     
    27
    Tottenham teraz ťažko hľadá cestu, ktorá by viedla k ohrozeniu brány súpera. Domáci bránia výborne svoje územie a tak stále držia pre nich prijateľný bezgólový stav.
     
    28
    Do konca samotného stretnutia je však ešte veľmi dlho, stačí jedna vydarená akcia a všetko sa to môže zmeniť. Diváci na Turf Moor by však už takisto chceli po dlhšej dobe vidieť nejakú peknú akciu.
     
    29
    K videniu sú aj obetavé zákroky domácej defenzívy, ktorá teraz vystupuje veľmi vysoko. Tottenham sa tak snaží narušiť hlboký blok súpera.
     
    30
    Aj po 30 minútach hry tak môžme konštatovať, že stále čakáme na úvodný presný zásah tohto stretnutia. Tottenham hrá aktívnejšie, ako sa na favorita zápasu patrí, ale prekonať súperovu defenzívu sa mu nedarí.
     
    31
    Individuálnu akciu nám teraz predviedol hosťujúci Rose. Podarilo sa mu preniknúť až do pokutového územia, ale tam už loptu stráca a zakončeniu na bránu súpera z toho nebolo.
     
    32
    O malú chvíľu však už brankár Heaton musel oprášiť svoje rukavice. Spoza pokutového územia sa k strele odhodlal Eriksen, ale mieril len do miest, kde stál pripravený kapitán domáceho tímu.
     
    33
    Hostia to skúšajú v poslednej dobe individuálne. Son sa po jednom z takýchto prienikov ocitol s loptou až v pokutovom území, ale z uhla už zakončil len veľmi nepresne.
     
    34
    Máme tu prvá zaujímavejšiu situáciu pre domáci celok! Barnes si prebral výbornú prihrávku a tak bez prípravy zakončil, jeho pokus len tesne míňa horné partie brány!
    34. Ashley Barnes (BLY)
     
    35
    Práve na takéto situácie si hostia musia dávať pozor. Tottenham diktuje tempo hry, hrá aktívnejšie, ale domáci môžu raz zahroziť a na svete môže byť gólová pohroma.
     
    36
    Pomaly sa presúvame do záverečnej časti prvého polčasu. Aj naďalej je to bez gólového zápasu na jednej či druhej strane. Nervóznejší je zrejme favorit zápasu, ale stále je tu dostatok priestoru a času, aby tento stav zmenil.
     
    37
    K lopte sa dostal domáci Hendrick, ktorý okamžite centroval do pokutového územia súpera, ale obrana Tottenhamu odvracia tento pokus do bezpečia.
     
    38
    Ako by sa nám karta teraz trocha obrátila. Pri lopte je častejšie domáci celok, ktorý sa nikam neponáhľa a skúša sa postupne presúvať na polovici súpera. Favorit stretnutia sa tak teraz musí mať na pozore.
     
    39
    Sissoko vymyslel útočnú akciu pre svoj tím, keď sa mu potom podarilo odcentrovať loptu do pokutového územia domácich, ale hlavička Kaneho bola už nepresná.
     
    40
    Približne päť minút ostáva do konca prvého polčasu. Zatiaľ to teda vyzerá, že sa prvé dejstvo zaobíde bez gólov, ale nechajme sa prekvapiť.
     
    41
    Teraz sledujeme len nepresné pokusy na oboch stranách. Gólu do šatne sa zrejme nedočkáme, ani divákov na štadióne moc dianie na hracej ploche nezaujíma.
     
    42
    Ostáva teda veriť, že druhý polčas bude živší. Hlavne Tottenham, ako veľký favorit tohto stretnutia sa určite s takýmto výsledkom neuspokojí.
     
    43
    Čakáme, či v samom závere prídu ešte nejaké zaujímavé situácie. Pri lopte je hosťujúci celok, ktorý však útok zakladá až zo svojej polovice ihriska.
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, či sa ešte bude aj niečo nadstavovať, ale veľa dôvodov k tomu hlavný rozhodca Dean nemá.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Napokon sme sa v prvom polčase presného zásahu nedočkali. Väčšia aktivita bola na strane hosťujúceho celku, ale okrem zakončenia, o ktoré sa postaral Kane výraznejšiu šancu Tottenham nemal. Burnley sa spoliehalo hlavne na rýchle protiútoky a po jednom z nich sa k nebezpečnému zakončeniu dostal Barnes, ale ani on prvý presný zásah tohto stretnutie nevsietil.

    Uvidíme, čo nám teda ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 14:32.
     
    Oba tímy sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril teraz hosťujúcemu celku. Ani jeden z trénerov nespravil zmenu v základnej zostave.
     
    47
    Ako som už spomínal počas prvého polčasu, favoritom stretnutia je Tottenham, ktorý stále bojuje o titul a tak si dnes potrebuje z Turf Moor odniesť všetky tri body.
     
    48
    Sledovali sme úvodný rohový kop hostí v druhom polčase. Tottenham siahol ku krátkej rozohrávke, po ktorej Son prihral loptu na Roseho, ale jeho zakončenie obrana súpera zblokovala do bezpečia.
     
    49
    Hostia ešte chvíľu kombinovali na útočnej polovici, ale pri lopte je už domáce Burnley. Futbalisti domáceho celku bojujú o zotrvanie v súťaži a aj zisk body s tímov zo špice tabuľke je určite úspechom.
     
    50
    Tak toto bolo futbalová paráda, ale gól sme napokon nevideli ani z tejto akcie! K lopte sa po rýchlom prechode do útoku dostal Kane, ktorý to vyskúšal z väčšej vzdialenosti a mieril to parádne do horného rohu brány, ale Heaton vyťahuje výborný zákrok a loptu vyráža na rohový kop!
    50. Harry Kane (TOT)
     
    51
    Tottenham ešte zahrával spomínaný rohový kop, ale aj ten dokázali domáci ubrániť. Hostia však ešte kombinujú na útočnej polovici, ale márne hľadajú recept na prekonanie súperovej defenzívy.
     
    52
    Favorit stretnutia teraz jednoznačne diktuje tempo na ihrisku, drží súpera pod veľkým tlakom a snaží sa konečne skórovať. Domáca defenzíva však aj naďalej úspešne odoláva.
     
    53
    Sledovali sme priamy kop hosťujúceho celku. Centrovaná lopta smerovala až pred bránu domácich, kde sa do hlavičky oprel Foyth, ale mieril len veľmi vysoko nad bránu Heatona.
     
    54
    Burnley tak teraz môže aspoň na chvíľu upokojiť hru. Už aj domáci fanúšikovia dávajú najavo, že sa im takýto obraz hry nepáči a chcú vidieť ofenzívne akcie svojho tímu.
     
    55
    Teraz prišiel veľmi nebezpečný center až do pokutového územia Tottenhamu. Lopta následne nepríjemné odskakovala od jedného domáceho futbalistu k druhému, ale ani jeden z nich nedokázal presne zakončiť.
     
    56
    Burnley FC dáva gól!
    Ale pozor! Prichádza prvý presný zásah tohto stretnutia a prekvapivo sa ujíma vedenia domáci celok! Burnley po prechádzajúcej akcii ešte zahrávalo rohový kop, na centrovanú loptu si pred bránou súpera najvyššie vyskočil CHRIS WOOD a presnou hlavičkou otvára skóre tohto stretnutia 1:0!
    56. Chris Wood (BLY) - 1:0
     
    57
    To je teda ťažká rana pre favorita stretnutia, ktorý tak bude musieť otáčať skóre, ak chce dnes brať z Turf Moor tri body. Burnley je teraz naopak na koni a strelený gól dodal domácim veľkú psychickú podporu.
     
    58
    Tottenham však na nič nečaká a okamžite sa snaží o rýchlu odpoveď. Znova to má ale ťažké sa presadiť cez defenzívu súpera, ešte tak zrejme budeme svedkami zaujímavého zvyšku tohto stretnutia.
     
    59
    V štatistike držania lopty teraz jasne dominujú hostia, podobne to vyzerá aj na ihrisku. Hrá sa však na góly a ten zatiaľ jediný dali pred malou chvíľou domáci futbalisti.
     
    60
    Po hodine hry tak už môžme konštatovať, že stav zápasu je 1:0 a to je určite prekvapivý výsledok. Burnley bojujúce o zotrvanie v súťaži vyhráva nad Tottenhamom, ktorý naopak bojuje o titul.
     
    61
    Do konca stretnutia je však ešte času dosť, stále to je na dva góly pre Totenham, ktoré by znamenali obrat skóre. Či k nemu dôjde, teraz povedať nedokážeme.
     
    62
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Harry Winks, prichádza Fernando Llorente.
     
    63
    Nastala nám prvá výmena na ihrisku. Hostia potrebujú posilniť ofenzívu a tak sa do hry dostáva Llorente. Uvidíme, či práve on dokáže prelomiť defenzívu súpera.
     
    64
    K videniu bol rohový kop v podaní hosťujúceho celku, ale Eriksenov center od rohovej zástavky neponúkol nič zaujímavého. Burnley vyváža loptu do bezpečia, ďaleko od svojej brány.
     
    65
    Žltú kartu dostáva Fernando Llorente (Tottenham Hotspur).
     
    66
    Tottenham dal gól!
    Je vyrovnané! Drvivá prevaha hostí je odmenená gólom a začíname tak v tomto stretnutí odznova! Fantastický nábeh do pokutového územia súpera teraz predviedol HARRY KANE, ktorý si prebral úspešnú prihrávku a sám pred brankárom Heatonom nezaváhal – 1:1!
    66. Harry Kane (TOT) - 1:1
     
    67
    Určite sme tak teraz zvedaví, akým smerom sa bude ďalej toto stretnutie vyvíjať. Hostia konečne prelomili defenzívu súpera a určite sú hladní po troch bodoch.
     
    68
    Burnley bolo po strelenom góle na koni, ale teraz bude zrejme čeliť ďalšiemu tlaku zo strany súpera. Žeby sme sa predsa len dočkali otočky skóre v podaní Tottenhamu?
     
    69
    Času je stále dostatok a tak je možné všetko. Netreba však zabúdať ani na domáci celok, ktorý vie pohroziť z rýchlych protiútokov. Tottenham sa už o tom dnes raz dostatočne presvedčil.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Juan Foyth (Tottenham Hotspur).
     
    70
    Domáci mali teraz k dispozícii priamy kop, ktorého rozohrávky sa ujal Westwood. Bolo to z celkom zaujímavej pozície, ale domáci futbalista ho nezahral najlepšie.
     
    71
    Práve ako som spomínal, aj domáci vedia nečakane pohroziť. Bolo tomu tak aj teraz, keď sa po presnej kombinácii dostal k lopte Hendrick, ktorého zakončenie len tesne míňa priestor súperovej brány.
     
    72
    Žltú kartu dostáva Phil Bardsley (Burnley FC).
     
    73
    Nový muž na ihrisku Llorente sa konečne zapojil aj do nejakej útočnej akcie. V pokutovom území súpera dokázal loptu spracovať hlavou a pripraviť tak pozíciu pre Sona, ktorý však Heatona ohroziť nedokázal.
     
    74
    Sledovali sme ďalší rohový kop hosťujúceho celku, ktorý bol rozohraný nakrátko. K videniu však následne nič zaujímavého nebolo a tak je pri lopte už domáce Burnley.
     
    75
    Rohový kop sa konal aj na druhej strane. Lopta potom doputovala do rukavíc brankára Llorisa, takže ani v tomto prípade sme nič zaujímavého nevideli.
     
    76
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Juan Foyth, prichádza Érik Lamela.
     
    77
    Lloris teraz zachránil svoj tím od ďalšej pohromy! Centrovanú loptu do pokutového územia hostí obrana Tottenhamu nedokázala upratať do bezpečia, takže sa do zakončenia dostal McNeil. Jeho prízemný pokus však kapitán hostí výborným zákrokom vyráža do bezpečia!
    77. Dwight McNeil (BLY)
     
    78
    Hostia sa potom pokúsili odpovedať rovnakou mincou, ale k zakončeniu na bránu súpera to neviedlo. Na Burnley vidno, že sa nikam neponáhľa a domáci by brali aj takýto výsledok.
     
    79
    Centrovanú loptu pred bránu domáceho tímu vyslal Rose, ale brankár Heaton bol pozorný a preberá si ju do svojich rukavíc. S rozohrávkou sa nikam neponáhľa, loptu chce podržať čo najdlhšie.
     
    80
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Jeffrey Hendrick, prichádza Robbie Brady.
    Striedanie v tíme Burnley FC: z ihriska odchádza Dwight McNeil, prichádza Johann Gudmundsson.
     
    81
    Dostávame sa do záverečnej fázy tohto stretnutia. Stav je aj naďalej nerozhodný 1:1, čo je určite prekvapením. Tottneham bojujúci o titul si určite nemôže dovoliť takéto zakopnutie na pôde slabšieho súpera.
     
    82
    Sledovali sme rohový kop domáceho celku, o ktorý sa postaral Alderweireld. Hostia sa ubránili úspešne, ale nepodarilo sa im vyviesť loptu do bezpečia.
     
    83
    Na druhej strane musíme povedať, že domáci sa na toto stretnutie pripravili veľmi dobre a vidno, že sa proste chcú v najvyššej súťaži udržať. Uvidíme, čo nám ponúkne záver stretnutia.
     
    84
    Burnley FC dáva gól!
    Turf Moor opäť jasá, pretože domáci sa vracajú späť do vedenia o jeden gól! Rýchle nohy teraz pri tejto akcii predviedol nový muž na ihrisku Gudmundsson, ktorý odviedol skvelú robotu a presnou prihrávkou našiel pred bránou súpera ASHLEYHO BARNESA, ktorý prekonáva Llorisa – 2:1!
    84. Ashley Barnes (BLY) - 2:1
     
    85
    Črtá sa nám zaujímavé rozuzlenie tohto stretnutia. Tottenham ako favorit stretnutia je na pokraji porážky. Tri body do tabuľky pre Burnley by znamenalo posun vyššie a aspoň trocha by si domáci mohli poplávať v pokojných vodách.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Érik Lamela (Tottenham Hotspur).
     
    87
    Tottenham už vrhá všetky svoje sily do útoku. Veľa času na vyrovnanie už hostia k dispozícii nemajú, podarí sa im vyťažiť z tohto stretnutia aspoň jeden bod?
     
    88
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Son Hung-min, prichádza Lucas Moura.
     
    89
    Riadny hrací čas druhého polčasu sa čoskoro naplní. Určite sa ešte bude niečo nadstavovať, ale domácich už delí naozaj málo od určite senzačného výsledku.
     
    90
    Napokon sa nadstavujú ešte štyri minúty!
     
    90+1
    Čo iné už teda Tottenhamu ostáva, ako útočiť vo väčšom počte a začať aj riskovať otvorené zadné vrátka. Uvidíme, či ešte príde nejaká zaujímavá situácia v nadstavenom čase, ktorý už plynie.
     
    90+2
    Burnley však drží loptu na svojich kopačkách a snaží sa čo najdlhšie kombinovať na súperovej polovici. Zrejme sa už nič podstatného nestane.
     
    90+3
    Síce sledujeme veľké obliehanie domáceho pokutového územia, ale hosťom sa nedarí v presnom zakončení. Burnley odoláva tomuto veľkému tlaku a zrejme si tak tri body doma udrží.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    V druhom polčase sme už na Turf Moor presné zásahy videli. Prekvapivo išli do vedenia domáci futbalisti, keď skóre stretnutia otvoril v 56. minúte Wood. Hostia však pokračovali vo svojej aktivite a v 66. minúte sa podarilo Tottenhamu vyrovnať, o čo sa postaral Kane. Aj naďalej sme sledovali nápor hostí, ale viacej gólov už tento celok nepridal. To, že sa hrá na presné zásahy a nie na držanie lopty a podobne nám napokon ukázal záver tohto stretnutia, keď tri body pre domácich zariadil v 84. minúte svojim gólom Barnes a tak Burnley prekvapivo zdoláva na svojom ihrisku Tottenham. Hostia si tak skomplikovali boj o titul, domáci si naopak veľmi pomohli v boji o záchranu.

    S týmto konštatovaním sa už nateraz lúčim, ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa. Anglická Premier League však má dnes ešte svoje pokračovanie a tak aj naďalej sledujte naše prenosy! Lúči sa s vami Miroslav Revaj. (15:26:19)

    Miroslav Revaj

    Góly: 56. Wood, 84. Barnes – 66. Kane

    Karty:   72. Bardsley (BLY) – 65. F. Llorente (TOT), 69. Foyth (TOT), 86. Lamela (TOT)


    Držení míče: 30 % : 70 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 3:5. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 9:12.
    Burnley FC: Heaton (C) – Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Hendrick (80. Brady), A. Westwood, Cork, McNeil (80. Gudmundsson) – Barnes, Wood.
    Náhradníci: Hart – Brady, Crouch, B. Gibson, Gudmundsson, Lowton, Vydra.

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Foyth (76. Lamela), Alderweireld, Vertonghen – Aurier, Moussa Sissoko, Eriksen, Winks (62. F. Llorente), Rose – Kane, Son Hung-min (88. Lucas Moura).
    Náhradníci: Gazzaniga – Davies, Lamela, F. Llorente, Lucas Moura, Walker-Peters, Wanyama.

    Rozhodca: Dean – Hussin, Robathan