Bayern – Hertha 1:0 (kon.) | Freiburg – Augsburg 5:1 (kon.) | Mainz – Schalke 3:0 (kon.)
Mönchengladbach – Wolfsburg 0:3 (kon.) | Düsseldorf – Norimberk 2:1 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
0:3 (0:1)
VfL Wolfsburg
cz Sobota 23.02.2019, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 23. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:0. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:11. (17:26:38)
     
    Čtyři nastavené minuty uplynuly a zápas končí! Wolfsburg odváží z trávníku Mönchengladbachu všechny tři body po vynikajícím výkonu.

    Dlouho určoval tempo domácí tým. Florian Neuhaus měl na kopačce hned dva jasné góly, ale nejprve trefil břevno a poté zachránil situaci z pohledu Wolfsburgu na brankové lajně Brooks. Po promarněných šancích přišel trest. Domácí obrana se nedomluvila na odkopnutý vysokého balonu, ten se odrazil k Brekalovi, který ještě vyzval do kombinace Roussillona. V pokutovém území poté šťastně umístil míč k tyči Yannick Gerhardt.

    Po změně stran se po většinu času hrálo na branku Koena Casteelse. Zeleno-bílí se ale dokázali soustředěně bránit a když už mohli domácí skórovat, tak přišel parádní zákrok belgického gólmana. Téměř celý druhý poločas útočil Mönchengladbach, ale paradoxně padaly góly na druhé straně. Nejprve potrestal zaváhání hostující obrany po dlouhém výkopu střídající Admir Mehmedi. V samém závěru ještě přidal Mehmedi třetí zásah po další nepozornosti obrany Borussie.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Ani v nastaveném čase se domácím nedaří překonat hostující obranu. Naopak Wolfsburg udržuje hru ve středu pole. O třech bodech je dávno rozhodnuto!
     
    90+2
    Mönchengladbach měl k dispozici rohový kop. Míč mířil do nebezpečného prostoru kolem penaltového bodu, ale při snaze hlavičkovat fauloval Matthias Ginter.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase čtyři minuty.
     
    90
    Wolfsburg dohrává utkání na útočné polovině. Ještě jeden rohový kop přiletěl před Sommera, ale Williamova hlavička zamířila pouze směrem do hřiště.
     
    89
    Lars Stindl zajel ve středu pole do unikajícího Arnolda a ještě před koncem zápasu si vykoledoval žlutou kartu.
     
    88
    Ani od rohového praporku se domácím nezadařilo. Mönchengladbach se ještě pokusil o narážečku do vápna, ale jako první se balonu ujal Robin Knoche.
     
    87
    Wolfsburg pokračuje v útočné aktivitě. V šestnáctce se ale stačil vymotat s balonem u kopačky kolem několika soupeřů Oscar Wendt.
     
    86
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Wout Weghorst, přichází Felix Klaus.
    85. Admir MEHMEDI - 0:3
     
    85
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Neskutečná produktivita! Nenápadné rozehrání do pokutového území nedokázal zpracovat Ginter ani následně Elvedi, kterého navíc přeskočil ADMIR MEHMEDI. Střídající útočník Wolfsburgu zakončil do středu branky, ale Sommer si ani tentokrát na balon nesáhl.
     
    84
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Florian Neuhaus, přichází Josip Drmić.
     
    84
    Wolfsburg se po dlouhé době vydal s balonem na útočnou polovinu. Arnold si podržel míč kolem Kramera a ten musel sáhnout k faulu. Navíc Maximilian Arnold bude muset být ošetřen.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce zápasu. Mehmedi se vrátil do obrany a pomohl svým spoluhráčům k zisku balonu na Neuhausovi.
     
    82
    Stindl až příliš dlouho čekal se zakončením po prudké přihrávce do vápna, Casteels se dokázal vrátit do středu branku a lehkou ránu snadno sebral do náruče.
     
    81
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Renato Steffen, přichází Elvis Rexhbecaj.
     
    80
    Čas na srovnání domácím rychle utíká, navíc hosté se s přehledem brání daleko od vlastní branky. Knoche s Brooksem mnoho střel dokáží sami zblokovat.
     
    78
    Nátlak Mönchengladbachu ještě pokračoval od rohového praporku, ale k zakončení již nedošlo. Následně ale fauloval při vyvážení balonu William.
    77. Obrovskou šanci Borussie zlikvidoval Casteels
     
    77
    Obrovská šance na snížení skóre! Kramer prošel s lehkostí do vápna, poté předložil míč do stoprocentní šance Stindlovi, který byl ale fantasticky vychytán Casteelsem.
     
    76
    Po několika odrazech ve střední části trávníku se dostal k balonu Kramer. Střední záložník si ale nepotykal s Pléou a nadějná přihrávka skončila za koncovou lajnou.
     
    75
    Nyní je navíc přichycen v ofsajdovém postavení Alassane Pléa, který před malým okamžikem přišel na trávník. Hosté samozřejmě nepospíchají s rozehrávkou.
     
    74
    Tentokrát už to vypadalo z pohledu domácího týmu o něco nadějnější, ale Lars Stindl solidní pozici v šestnáctce proměnil jen v ránu do obránce před sebou.
     
    73
    Od rohového praporku centroval do vápna Wolfsburgu Thorgan Hazard. Před Casteelsem se ale nikdo z domácích k hlavičce nepropracoval.
     
    71
    Mönchengladbach se přece jen snaží ještě se zápasem něco provést. Hostující obrana je ale pevně na své pozici a nepouští soupeře do zakončení.
    69. Admir MEHMEDI - 0:2
     
    69
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Wolfsburg naprosto z ničeho dává druhý dnešní gól! Hosté se museli téměř celou druhou polovinu bránit, ale z jediné šance přidávají druhá zásah. Po dlouhém výkopu Koena Casteelse opět zaváhala obrana Borussie, k balonu se dostal těsně před Sommerem ADMIR MEHMEDI a střelou po trávníku překonal gólmana.
     
    68
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Patrick Herrmann, přichází Alassane Pléa.
    67. Neodpískaná ruka v pokutovém území
     
    67
    Weghorst zahrál v pokutovém území rukou a hlavní rozhodčí si nechal poradit od kolegů u videa. Nakonec se ale pokutový kop rozehrávat nebude.
     
    66
    Na trávníku se začíná pořádně přiostřovat. Hlavní rozhodčí navíc ještě tvrdý souboj Kramera s Arnoldem pustil a do útoku mohli jít domácí fotbalisté.
     
    65
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Josip Brekalo, přichází Admir Mehmedi.
     
    64
    Steffenova pobídka do pokutového území mohla najít Brekala, ale před chorvatským útočníkem se zjevil u balonu jako první Matthias Ginter.
     
    63
    Potrestán žlutou kartou je také Florien Neuhaus, který u středového kruhu sestřelil tvrdým skluzem právě Brekala.
     
    62
    Střídající Hofmann si narazil u pravého kraje s Johnsonem, následně se zapojil také Hazard, který po odraženém centru získal alespoň rohový kop.
     
    61
    Brooks se nyní nedomluvil s Knochem a bez žádného tlaku odvrátil míč jen za koncovou lajnu. Domácí ale z následného rohového kopu nevytěžili ani zakončení.
     
    60
    Prvním potrestaným hráčem zápasu je Josip Brekalo. Po ztrátě balonu chtěl hostující útočník zastavit akci soupeře a tak sáhl k taktickému faulu na polovině.
     
    60
    Borussia i po hodině hry prohrává s Wolfsburgem o jednu branku. V posledních minutách se ale hraje převážně na hostující polovině trávníku.
     
    59
    Tlak domácího týmu se i nadále zvyšuje. Hazard pronikl do vápna, poté ještě přihrával pod sebe, ale proti Neuhausovi vystartoval skvěle Brooks.
     
    58
    Neuhaus chtěl získat pro domácí alespoň rohový kop, ale hlavní rozhodčí nechal rozehrávat brankáře Casteelse. Wolfsburg však okamžitě napadáním získal míč.
     
    57
    Na autové vhazování si naběhl až ke koncové čáře Stindl. Mönchengladbach dokázal držet soupeře v šachu, ale ani po centr do šestnáctky se neprosadil ke střele.
     
    56
    Po několika hlavičkových soubojích ve středu hřiště se zmocnil balonu hostující Guilavogui. Wolfsburg však rychle ztratil míč a musel se opět vrátit do obrany.
     
    55
    Wolfsburg se musí bránit. Herrmannův centr dokázal pokrýt vlastním tělem Knoche, následně si pomohl u rohového praporku útočným faulem Hazard.
     
    54
    Brekalo čekal na přihrávku u postranní lajny. Míč k chorvatskému útočníkovi přes Williama neprošel. Wolfsburg se drží s míčem v klidné části trávníku.
     
    53
    Do Hazarda vlétl ve středu trávníku Arnold. Mönchengladbach následně centroval do vápna z místa přestupku, ale hlavičkový souboj vyhrál nad Stindlem Knoche.
     
    52
    Od Neuhause putoval balon přes celou šířku trávníku na Hazarda, domácí se sice usadili na útočné polovině, ale až před Casteelse se nemohou prodrat.
     
    50
    Ani jeden z týmů se v úvodu druhého poločasu příliš nežene do útoku. Herrmann si sice poradil na pravé straně s prvním obránce, ale poté si dal míč až příliš daleko od nohy.
     
    49
    Hostující obrana hrála na riziko před vlastním vápnem. Arnold si troufl na kličku před šestnáctkou, ale vyšla a poté už musel být faulován Kramerem.
     
    48
    Williamův centr byl sice sražen na rohový kop, ale také se dopustil faulu útočící Steffen a k balonu se tak dostali znovu domácí fotbalisté.
     
    47
    Druhý poločas rozehráli ze středového kruhu hostující fotbalisté. Balon se dlouho pohyboval na hostujících kopačkách, ale Williamův centr byl sražen.
     
    46
    Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Denis Zakaria, přichází Jonas Hofmann.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:33.
     
    Dvě nastavené minuty jsou minulostí a první poločas končí. Do šaten odcházejí o něco spokojeněji hosté, kteří vedou na trávníku Mönchengladbachu o jednu branku.

    Dlouho určoval tempo domácí tým. Florian Neuhaus měl na kopačce hned dva jasné góly, ale nejprve trefil břevno a poté zachránil situaci z pohledu Wolfsburgu na brankové lajně Brooks. Po promarněných šancích přišel trest. Domácí obrana se nedomluvila na odkopnutý vysokého balonu, ten se odrazil k Brekalovi, který ještě vyzval do kombinace Roussillona. V pokutovém území poté šťastně umístil míč k tyči Yannick Gerhardt.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Hazard se pokoušel projít do vápna z levé strany, ale už na hranici šestnáctky se mu postavil do cesty Robin Knoche a s velkým přehledem získal míč.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    Stindl se dopustil útočného faulu na rozehrávajícího Brookse. Wolfsburg rychle rozehrál, ale přes zhuštěný střed trávníku se až do pokutového území neprokousal.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu Denis Zakaria. Mönchengladbach se přece jen ještě posunul s míčem na útočnou polovinu, ale spolupráce Hazarda se Stindlem nebyla přesná.
     
    43
    Wolfsburg pokračuje v kombinaci ve středu pole a vůbec nepůjčuje domácímu týmu balon. Gerhardt si posouvá míč po několika metrech s Arnoldem.
     
    42
    Mönchengladbach je zaskočen inkasovanou brankou a hrát tak mohou stále hosté. Od Arnolda putoval balon podél postranní lajny na Brekala.
    40. Yannick GERHARDT - 0:1
     
    40
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Wolfsburg se dostává ještě před přestávkou do vedení! Domácí obránci se nedomluvili při hlavičce, po balonu šli hned dva a toho Wolfsburg využil. Brekalo poslal míč na levou stranu Roussillonovi, který přihrával do pokutového území a pořádně šťastnou ránou překonal Sommera YANNICK GERHARDT.
     
    39
    Nyní už se píská. Brekalo zatáhl za dres Hazarda a to neuniklo hlavnímu rozhodčímu. Mönchengladbach s rozehrávkou nespěchá, nakonec se k balonu vydal až Sommer.
     
    38
    Hlavní rozhodčí pustil tvrdý zákrok na Zakariu, následně se drali do protiútoku hosté, ale Brekalovu přízemní přihrávku dokázal s lehkostí odpálit do bezpečí Ginter.
     
    37
    Tlak Mönchengladbachu pokračuje od rohového praporku. Hazardův centr však skončil jen na hlavě bránícího Johna Brookse. Borussia se velmi rychle dostala zpět k míči.
     
    36
    Gerhardt si pomohl lehkou hlavičkou, následně ale hosté přišli o balon a vše musel řešit obranným odkopem na rohový kop William.
     
    35
    Arnold zcela zbytečně dohrál na útočné polovině Kramera. Hlavní rozhodčí ani nyní nepotrestal hráče Wolfsburgu žlutou kartou.
     
    34
    Wolfsburg pokračuje v držení míče na útočné polovině. Josip Brekalo byl pod tlakem Johnsona, ale dokázal o něj otřít míč, který poté zamířil do zámezí.
     
    33
    Arnold je zpět na nohou a zápas může pokračuje. Právě Arnold mohl rozehrávat na levém kraji, ale raději zvolil přihrávku jen k brankáři Casteelsovi.
     
    32
    Maximilian Arnold se skácel na trávník bez cizího zavinění. Čtyřiadvacetiletý záložník Wolfsburgu musí být ošetřován na hrací ploše.
     
    30
    Ani úvodní půlhodina branku nepřinesla. V posledních chvílích byl ale první zásah na spadnutí. Mönchengladbach měl šance, ale Wolfsburg pokračuje s čistým kontem.
    29. Velkou šanci domácího celku dokázal zastavit na brankové čáře hlavičkou Brooks
     
    29
    Vyložené šance přibývají! Knoche ztratil míč při rozehrávce v pokutovém území, Stindl byl už příliš blízko s balonem u brankáře a tak přihrával Neuhasovi. Ten už měl před sebou prázdnou branku, ale skvěle se vrátil na brankovou lajnu Brooks.
    28. Florian Neuhas namířil svou ránu do břevna
     
    28
    Zakaria posunul míč podél postranní lajny na Hazarda. Belgičan ještě zpětnou nahrávkou našel Neuhause, který napálil umístěnou ránou jen břevno.
     
    27
    Kramer nedokázal zastavit Brekala, ale zaskočit dokázal v obraně Nico Elvedi. Hosté ještě zůstali v blízkosti vápna, ale William se neprosadil kolem Wendta.
     
    25
    Ani Wolfsburg se v posledních minutách netlačí do útoku. Od Arnolda mířil míč k Brekalovi, který byl ale zády k brance a už nedokázal přehrát přesilu ve vápně.
    24. Neuhausova nebezpečná rána ze střední vzdálenosti
     
    24
    Mönchengladbach uklidňuje hru kombinací u středové čáry. Neuhaus už nechtěl pokračovat v rozehrávce, napálil míč směrem na branku, ale Casteels zasahovat nemusel. Rána prosvištěla nad břevnem.
     
    23
    S Wendtem si poradil u postranní lajny William. Wolfsburg dokázal navíc získat balon, když dokázal odzbrojil Thorgana Hazarda Knoche.
     
    22
    S přibývajícím časem se tempo zápasu o něco zvyšuje. Wolfsburg se udržel na delší dobu na útočné polovině, ale až do vápna Yanna Sommera nepronikl.
     
    21
    Hostům se podařilo získat balon u středového kruhu. Po faulu na Arnolda ještě hlavní rozhodčí ponechal Wolfsburgu výhodu, ale v pokutovém území Brekalo neuspěl.
     
    20
    Ani dvacet minut prvního poločasu branku nepřineslo. Kramer podrazil na třiceti metrech od branky Brekala a hosté měli k dispozici nebezpečnou standardku. Nepřesný centr si ale sebral za vzduchu Sommer.
     
    19
    Přes Hazarda to zkoušeli domácí i nyní. Stindl si narazil právě s Hazardem, který ale stál jen ofsajdu a Mönchengladbach musí mít opět odevzdat.
     
    18
    Stále se pokračuje v poklidném tempu. Fabian Johnson skvěle zpracoval prudkou přihrávku, poté chtěl rozběhnout na druhé straně Hazarda, ale belgický útočník byl pokrytý.
     
    17
    Weghorst se tlačil k hlavičce, ale tělem pohlídal útočníka Wolfsburgu Nico Elvedi. Následný vysoký balon po odrazu od trávníku sebral do rukavic Yann Sommer.
     
    16
    Už už to vypadalo na první solidní šanci. Denis Zakaria si naběhl na přihrávku za obranu, ale nepohlídal si své postavení v ofsajdu. Následný pokus po odpískání už byl zcela zbytečný.
     
    15
    Domácí se nebáli napadajících hráčů a i ve vlastním vápně hráli konstruktivně. Za levé koleno se následně ale drží Oscar Wendt, po chvíli ale pokračuje autem.
     
    14
    Mönchengladbach pokračuje v útočné snaze. Hazard tentokrát posílal zpětnou přihrávku po trávníku na hranici vápna. Stindl ještě přistrčil míč proti noze Herrmannovi, který však pálil jen do obránce před sebou.
     
    13
    Mizernou přihrávku vyprodukoval také Neuhaus. Wolfsburg získal zcela zadarmo vhazování u středové čáry, hostům se ale nepodařilo situaci využít a míč už je opět u Casteelse.
     
    12
    Arnold spolupracoval ve středu pole s Gerhardtem. Následně přišla průniková přihrávka mezi obránci na Brekala, ale chorvatský mladík v útoku Wolfsburgu na balon nedosáhl.
     
    11
    Naopak Matthias Ginter příliš nečekal a pořádně táhlou střelou protáhl Casteelse. Gólman Wolfsburgu vyrazil míč na rohový kop, který už neznamenal větší nebezpečí.
     
    10
    Úvodní desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Zakaria čekal na přetažený centr, ten také přišel, ale dvaadvacetiletý Švýcar se ke střele neodhodlal.
     
    9
    Nepřesnost přidal také Gerhardt, který nenašel na několik metrů přesnou přihrávkou Williama. Borussia rychle vhodila míč do hry, ale to už se obrana hostů vrátila.
     
    8
    Pohledná kombinace Wolfsburgu před vápnem soupeře střelou neskončila. Brekalovi odskočil míč v nejméně vhodnou dobu dál od kopačky a toho využil k obraně Wendt.
     
    7
    Domácí tým se musel stáhnout až ke vlastnímu vápnu. K rozehrávce se dostal i Yann Sommer, ale od švýcarského gólmana odlétl míč jen k Arnoldovi.
     
    6
    Zakaria dokázal skvěle zpracovat dlouho Hazardovu přihrávku přes celou šířku trávníku. Od postranní čáry se ale až do pokutového území přes Roussillona nedostal.
     
    5
    Od Casteelse putoval balon jen do kombinace k obráncům Wolfsburgu. Brooks si několikrát narazil s Knochem, následně byl v pohybu Steffen, ale tomu utekl míč za postranní čáru.
     
    4
    Nakonec to nebylo tak vážné, jak se na první pohled zdálo. Hazard je zpět ve hře. Mönchengladbach rozehrával z místa přestupku, ale střela po odraženému balonu Stindlovi příliš nesedla.
     
    3
    Thorgan Hazard byl faulován u postranní lajny. S Belgičanem to nevypadá nejlépe, William ale za tvrdý zákrok nedostává od hlavního rozhodčího ani žlutou kartu.
     
    2
    Pořádně aktivní presink vytáhli také domácí. Hazard společně s Herrmannem výrazně zbrzdili rozehrávku soupeřů, navíc po chybě Williama získali míč pro sebe.
     
    1
    Úvodní rozehrávku obstarali domácí fotbalisté. Až k Sommerovi se stáhl balon před napadající vlnou Wolfsburgu. Gerhardtovi se nakonec porařilo vybojovat balon.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní rozhodčí již přivádí obě úvodní jedenáctky na hrací plochu. Zápas třiadvacátého kola nejvyšší německé soutěže Bundesligy může za několik málo okamžiků odstartovat.
     
    Úvodní sestavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Johnson, Ginter, Elvedi, Wendt – Zakaria, Kramer, Neuhaus – Herrmann, Stindl, T. Hazard.
    Náhradníci: Sippel – Lang, Strobl, Pléa, Drmić, J. Hofmann, Jantschke.

    VfL Wolfsburg: Casteels – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Gerhardt, Guilavogui, Arnold – Steffen, Weghorst, Brekalo.
    Náhradníci: Pervan – Verhaegh, Malli, Klaus, Mehmedi, Uduokhai, Rexhbecaj.

    Rozhodčí: Kampka – Kempkes, Achmüller.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    29.09. 2018 Wolfsburg – Mönchengladbach 2:2
    20.04. 2018 Mönchengladbach – Wolfsburg 3:0
    03.12. 2017 Wolfsburg – Mönchengladbach 3:0
    13.05. 2017 Wolfsburg – Mönchengladbach 1:1
    20.12. 2016 Mönchengladbach – Wolfsburg 1:2
     
    VfL Wolfsburg

    Wolfsburg musel o zachování bundesligové příslušnosti bojovat po mizerné sezoně až v baráži. V minulém ročníku nejvyšší německé soutěže Wolfsburg bral tři body jen v šesti případech a ani vítězství v posledním kole 4:1 nad Kolínem už nic nezměnilo na faktu, že musel do dvojzápasu o všechno. Proti Kielu se ale podařilo v obou zápasech vyhrát a i nadále tak pokračuje mezi elitou.

    V přípravě před novým ročníkem si Wolfsburg poradil s Ajaxem nebo Neapolí, cennou remízu 1:1 poté uhrál s anglickým Norwichem a jen těsně podlehl 1:2 silnému Lyonu.

    V prvních dvou kolech Bundesligy se Wolfsburg vytáhl na favorizované celky. Nejprve na domácí půdě přehrál díky brance Ginczeka z čtvrté nastavené minuty 2:1 Schalke. Poté senzačně porazil 3:1 také Leverkusen. Po dvaadvaceti kolech patří Vlkům vynikající šesté místo s minimálním odstupem na příčky před sebou. Fantastický byl z pohledu Wolfsburgu především prosinec, ve kterém vytěžil třináct z možných patnácti bodů a výrazně se posunul tabulkou vzhůru. Před týdnem si Wolfsburg smlsl 3:0 na Mohuči, když se o zásahy podělili Arnold, Weghorst a Knoche.
     
    Borussia Mönchengladbach

    Fotbalisté Mönchengladbachu září! V předešlém ročníku Bundesligy skončil tým ze západu Německa "až" na deváté pozici. Letos ale Borussia bojuje s nejlepšími! Po dvaadvaceti odehraných kolech patři Mönchengladbachu fantastické třetí místo s pouhou osmibodovou ztrátou na vedoucí Dortmund. A mohlo být ještě lépe, v posledních dvou kolech ale Mönchengladbach narazil, když nejprve padl 0:3 s berlínskou Herthou, před týdnem vydřel pouze bod ve Frankfurtu, když na konečných 1:1 srovnával až deset minut před koncem Zakaria.

    Mönchengladbach zdobí především vynikající obrana, která v průměru inkasuje pouze jednu branku v zápase, což je druhý nejlepší výsledek za Lipskem v celé soutěži. Ofenzivu poté vede předsezónní posila z Nice Alassane Pléa, který už má na svém kontě deset zásahů, ihned za ním je s devíti góly Thorgan Hazard. Dlouholetou jedničkou mezi tyčemi je poté Švýcar Yann Sommer.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší německá soutěž Bundesliga pokračuje třiadvacátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Mönchengladbachu, který přivítá ped domácím publikem Wolfsburg.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vít Schück

    Góly: 40. Gerhardt (Roussillon), 69. Mehmedi, 85. Mehmedi (Brooks)

    Karty:   63. Neuhaus (MNC), 89. Stindl (MNC) – 60. Brekalo (WOF)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 5:0. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 14:11.
    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Johnson, Ginter, Elvedi, Wendt – Zakaria (46. J. Hofmann), Kramer, Neuhaus (84. Drmić) – Herrmann (68. Pléa), Stindl, T. Hazard.
    Náhradníci: Sippel – Lang, Strobl, Pléa, Drmić, J. Hofmann, Jantschke.

    VfL Wolfsburg: Casteels – William, Knoche, Brooks, Roussillon – Gerhardt, Guilavogui, Arnold – Steffen (81. Rexhbecaj), Weghorst (86. Klaus), Brekalo (65. Mehmedi).
    Náhradníci: Pervan – Verhaegh, Malli, Klaus, Mehmedi, Uduokhai, Rexhbecaj.

    Rozhodca: Kampka – Kempkes, Achmüller