Senica – Žilina 0:1 (kon.) | Trnava – Dunajská Streda 3:1 (kon.) | Sereď – Slovan Bratislava 0:1 (kon.)
Podbrezová – Ružomberok 0:1 (kon.) | Zlaté Moravce – Trenčín 3:1 (kon.) | Michalovce – Nitra 0:0 (kon.)
koniec
FK Železiarne Podbrezová
0:1 (0:0)
MFK Ružomberok
Sobota 23.02.2019, 14:00 • Zelpo Arena, Podbrezová • Niké liga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.
     
    FK Železiarne Podbrezová

    Mužstvo z Horehronia výrazne omladilo káder, počas zimnej prestávke prišlo mnoho mladíkov, ktorí sa však v jarnej premiére ukázali fantasticky. Podbrezová priniesla z Nitry výhru 3:1, ku ktorej dvomi "kanadskými bodmi" za gól a asistenciu prispeli Jozef Špyrka a Lukáš Urbanič, talentovaný krídelník naposledy hrajúci za Poprad, trafil sa taktiež obranca Matej Oravec. Nový tréner Vladimír Veselý musel byť nanajvýš spokojný. "Železiari" sa chcú odlepiť do desiateho miesta, kde majú len 20 bodov. Výrazne sa o to postaralo až jedenásť prehier v jesennej časti. Viackrát prehrali len posledné Zlaté Moravce. Teoretická šanca na postup do elitnej šestky ešte žije, pretože šiesta Sereď má 25 bodov, no bude to veľmi náročné. V tejto sezóne dal za Podbrezovú najviac gólov Dávid Leško, sedem.

    MFK Ružomberok

    Ružomberok v aktuálnom ročníku bojuje o popredné miesta tabuľky. Slovan síce nedoženie, ale prezentuje sa dobrými výsledkami, keďže doposiaľ prehral len štyrikrát a získal 31 bodov, čo je na štvrtom mieste o štyri viac, ako majú piate Michalovce a o štyri menej nej tretia Žilina. DAC Dunajská Streda má bodov 38 a je druhá. Podobne ako Podbrezová, tak aj MFK začal jar víťazstvom. Na domácom trávniku porazil posledné Zlaté Moravce jednoznačne 4:0. Trafili sa Kostadinov, Tandir, Mustedanagić a Tandir. Najlepším strelcom v aktuálnom ročníku je Ismar Tandir, ktorý strelil už deväť gólov.
     
    Úvodné zostavy:

    FK Železiarne Podbrezová: Vantruba – Obročník, Oravec, Kiwior, Mojžiš – Viazanko (C), Paraj – Urbanič, Špyrka, Breznaník – Olatunji.
    Náhradníci: Ludha – Podstavek, Pavúk, Galčík, Voško, Bartoš, Halgoš.

    MFK Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo, Kružliak (C), Twardzik – Qose, Kochan – Gál-Andrezly, Mustedanagić, Kostadinov – Tandir.
    Náhradníci: Krajčirík – Kmeť, Takáč, Jedinák, Gerec, Brenkus, Bobček.

    Rozhodca: Ochotnický – Žákech, Galo – Chmura.
     
    Domáci fanklub si pripravil transparent na podporu novým tváram v mužstve z Podbrezovej, na ktorom sa píše: "M. Poliaček, tréneri, mladé pušky, vitajte v našom klube!" Fanúšikovia ho vytiahli pri príchode hráčov na hraciu plochu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Podbrezová mala výkop tohto stretnutia. Oba celky nastupujú v tradičných dresoch. Domáci v bielo-bordových, hostia v oranžových.
     
    2
    Podbrezová získala v úvode rohový kop, Jozef Špyrka ním ale spoluhráčov nájsť nedokázal. Následne pálil Viazanko vedľa.
     
    3
    Ružomberok získal priamy kop na krídle, no center z toho nebol. Bývalý hráč Podbrezovej Matej Kochan prihral len smerom dozadu.
     
    4
    Miroslav Viazanko faulovaný na útočnej polovici. Nákop do šestnástky síce prečítala defenzíva MFK, lenže Michal Breznaník napriahol z voleja a krásnu strelu musel vyrážať Macík.
     
    5
    René Paraj pasom doprava Urbaniča nenašiel, tento mladík však následne centroval a Michal Breznaník mal ďalšiu šancu. Jeho pokus spovedľa vápna po chybe Čurmu vyrazil na roh Macík.
     
    6
    Michal Obročník sa dostal prudkej strele pod brvno po odrazenej lopte, ďalšia krásna strela mohla priniesť gól, Matúš Macík vyrazil na roh. Po centri hlavičkoval do bočnej siete Matej Oravec.
     
    7
    Mojžiš faulovaný v strede ihriska. Matej Oravec nakopol dopredu, tam zasiahol obranca Ružomberka Kružliak.
     
    8
    Martin Vantruba pod tlakom rozohrával do stredu poľa, kde proti dvojici obrancov prišiel o loptu kapitán domácich Miroslav Viazanko.
     
    9
    Martin Vantruba tentoraz rozohrával veľmi nepresne na ľavú stranu, Ružomberok sa usadil pred vápnom domácich.
     
    10
    Hostia rozohrali veľmi peknú akciu na pravej strane. Po prudkej prihrávke prišiel pas do malého vápna, v poslednej chvíli odkopol jeden z obrancov Podbrezovej.
     
    11
    Martin Vantruba nemal problém so strelou spred šestnástky, Zinedin Mustedanagić našiel iba slovenského gólmana domácich.
     
    12
    Victor Olatunji ostáva na trávniku, hráči Ružomberka odkopli loptu za čiaru. Nigérijčan však bude v poriadku, takže domáci ju športovo vrátili.
     
    13
    MFK Ružomberok sa po tom nedobrom začiatku z jeho pohľadu snaží hrať ofenzívnejšie, momentálne kombinuje na útočnej polovici ihriska.
     
    14
    Lukáš Urbanič si zbehol sprava na hrot útoku, dlhá lopta si šikovného krídelníka nenašla, nakoľko dobre zasiahla obrana Ružomberka.
     
    15
    Hostia loptu na dvakrát dostali do šestnástky súpera, spred malého vápna okamžite odkopol Matej Oravec.
     
    16
    Victor Olatunji sa pri šestnástke vo vzduchu nepresadil, skvele zasiahol Kružliak. Hostia vzápätí získali aut a išli dopredu. Po dlhom pase zasiahol len Obročník.
     
    17
    Michal Breznaník nemal nárok na nepresnú prihrávku dopredu, k lopte sa dostal iba brankár Matúš Macík. Napriek zisku lopty poslal aut ku gólmanovi súpera Alexander Mojžiš.
     
    18
    Podbrezová získava priamy kop spred šestnástky súpera. Môže to byť aj na strelu, takže uvidíme, ako to domáci vyriešia.
     
    19
    Jozef Špyrka to skúsil z nejakých 20 až 25 metrov priamo. Lopta mu vôbec nesadla a poslal ju poridne vysoko nad bránu Macíka.
     
    20
    Žltú kartu dostáva Zinedin Mustedanagić (MFK Ružomberok).
     
    21
    Victor Olatunji terčom ďalšieho faulu hostí, René Paraj bude môcť centrovať, no nakoniec rozohral iba na krátko.
     
    22
    Martin Vantruba znova s nepresným pasom, avšak tentoraz po teči jedného z hostí nasleduje aut pre Podbrezovú.
     
    23
    Podbrezová prišla v strede poľa o loptu po nepresnej prihrávke, hráči hostí ju poslali iba dozadu, kde bol brankár Matúš Macík.
     
    24
    Ružomberok naťahuje rozohrávku, čo chcel využiť Victor Olatunji. Jeho napádanie neviedlo k zisku lopty. Hostia poslali dopredu dlhý pas.
     
    25
    Podbrezová sa na chvíľu dostala k lopte, avšak Victor Olatunji nevyhral súboj. Kristi Qose to skúsil takmer z polovice, loptu poslal nad bránu domácich.
     
    26
    Ofenzívny faul Podbrezovej daruje loptu hosťom, nákop dopredu skončil na kopačkách domácich futbalistov.
     
    27
    Brankár Matúš Macík odkopával vysoko z brány, loptu dokázal poslať na tribúnu. Podbrezová ešte chcela rýchlo zakončiť, no Victor Olatunji to nedokázal.
     
    28
    MFK Ružomberok získava priamy kop v pozícii, odkiaľ sa dá poslať dobrý center do šestnástky Podbrezovej. Vypýtal si ho Tihomir Kostadinov.
     
    29
    Ružomberok však z priameho kopu nevyťažil nič, pretože vo vzduchu bol faulovaný Matej Oravec, ktorý musí byť aj ošetrovaný.
     
    30
    Matej Oravec je ošetrovaný za bránkovou čiarou, pričom si drží čelo. Podľa všetkého to bude nejaká väčšia rana, ktorá musí byť ošetrená lepšie.
     
    31
    Jozef Špyrka centroval sprava, jeho pokus nenašiel žiadneho spoluhráča. Tento pas spadol až na druhú stranu ihriska za šestnástku Ružomberka.
     
    32
    MFK Ružomberok získal loptu na svojej polovici ihriska, ale nedostal sa cez poliacu čiaru. Michal Breznaník v akcii o loptu prišiel, odkopol si ju ďaleko od nohy.
     
    33
    Michal Breznaník na ľavej strane dokázal vytvoriť center, nepresná lopta sa dostala nad bránu a rozohrávať môže brankár Matúš Macík.
     
    34
    Ružomberský gólman si dáva na čas, nakoniec poslal dlhý pas a hostia mohli prejsť po ľavej strane. Tam skvele zasiahol Lukáš Urbanič.
     
    35
    Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Na gól stále čakáme. Dočkáme sa ho ešte ho ešte do prestávky?
     
    36
    Ismar Tandir sa mohol dostať do veľkej šance, pretože si loptu vo vápne posunul okolo dvoch obrancov do otvoreného priestoru, nakoniec sa píska ofsajd.
     
    37
    Martin Vantruba musel vybehnúť pred svoju šestnástku, aby rozohral loptu po pase za obranu Podbrezovej. Mladý brankár to zvládol.
     
    38
    Podbrezová získala na krídle priamy kop. Jozef Špyrka rozohral po zemi k šestnástke, Michal Breznaník centrom spoluhráčov nenašiel.
     
    39
    Ružomberok sa chcel pokúsiť o rýchly protiútok, ten sa dostal iba k poliacej čiare, kde veľmi dobre zakročili vracajúci sa hráči domáceho celku.
     
    39
    Žltú kartu dostáva Michal Obročník (FK Železiarne Podbrezová).
     
    40
    Zaujímavý pokus hostí nevyšiel, pretože center do šestnástky nedokázal zakončiť číhajúci útočník Ismar Tandir.
     
    41
    Lukáš Urbanič vybojoval na krídle priamy kop. Victor Olatunji hlavičkou nenasmeroval loptu na bránu, lenže po ďalšom pase už poslal pokus Matej Oravec presne k žrdi, Matúš Macík skvele zasiahol.
     
    42
    Podbrezová je v prvom polčase lepšia a vyhráva hlavne na šance, ktorých už mala dosť veľa. Matúš Macík však drží Ružomberok nad vodou.
     
    43
    Peter Gál-Andrezly faulovaný na krídle vedľa šestnástky Podbrezovej, centrovať pred bránu bude Matej Kochan.
     
    44
    Kochan poslal veľmi pekný center, ktorý sa dotkol dvoch hráčov Ružomberka a lopta skončila v sieti, lenže gól pre ofsajd neplatí. Ak posledný guľatý nezmysel zasiahol Tihomir Kostadinov.
     
    45
    Do streleckej listiny sa mohol zapísať aj Victor Olatunji, ktorý loptu po zmútku v šestnástke dotlačil loptu za čiaru, avšak bol v ofsajde. Ešte predtým vytiahol úžasný zákrok Matúš Macík, ktorého zblízka nechal vyniknúť Jakub Piotr Kiwior.
     
    45+1
    Podbrezová získala priamy kop pred šestnástkou súpera. Toto je veľmi dobrá pozícia na priamu strelu, takže uvidíme, ako to dopadne.
     
    45+2
    Nakoniec to po zemi skúsil Michal Breznaník, jeho pokus do stredu brány na dvakrát skrotil brankár Matúš Macík, čiže gól do šatne z toho nebude.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci tím bol v prvom polčase jasne lepší a mal veľa šancí, no gól nepadol zo žiadnej. Teda regulárny gól, pretože dva neuznané sme videli na oboch stranách, na každej po jednom. Stav však ostáva 0:0. Druhé dejstvo sa začne zhruba o 15:05.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Matej Oravec, prichádza Marek Kristián Bartoš.
     
    47
    Ružomberok začína druhý polčas aktívnejšie, avšak center zľava, ktorý poslal Peter Gál-Andrezly chytil brankár Martin Vantruba.
     
    48
    Matúš Macík rozohral veľmi zle, avšak Miroslav Viazanko si neporadil so spracovaním a po odrazenej lopte ani Jozef Špyrka.
     
    49
    Nepresný nákop na hrot ofenzívy Ružomberka skončil za čiarou, rozohrávať od vlastnej brány mohol Martin Vantruba.
     
    50
    Hostia však získali priamy kop pri svojej striedačke, kde bol faulovaný Peter Gál-Andrezly. Do šestnástky centroval Matej Kochan, Martin Vantruba boxoval cez dvoch hráčov a po následnom pase späť sa lopta dostala do siete, lenže prišiel tam podľa všetkého útočný faul. Victor Olatunji ostal otrasený na zemi, avšak bude v poriadku.
     
    51
    Tihomir Kostadinov sa dostal na pravej strane k centru, ten si našiel v malom vápne brankár Podbrezovej Martin Vantruba, ktorý nemal so zákrokom žiadny problém.
     
    52
    Michal Obročník si na krídle posunul loptu okolo súpera, avšak ušla mu za čiaru. Filip Twardzik teraz svojho protivníka ubránil veľmi dobre.
     
    53
    Kristi Qose sa nedostal k prihrávke na hranicu šestnástky domáceho tímu, dobre pred ním zasiahol stopér Marek Kristián Bartoš.
     
    54
    Tihomir Kostadinov spadol na osi ihriska, nejakých 15 metrov pred šestnástkou súpera. Michal Breznaník "zariadil" priamy kop pre Ružomberok.
     
    55
    Kristi Qose bol tým hráčom, ktorý strieľal, alebo aspoň chcel páliť priamo na bránu. Pokus albánskeho futbalistu mieril mimo troch žrdí.
     
    55
    Žltú kartu dostáva Dominik Kružliak (MFK Ružomberok).
     
    56
    Victor Olatunji si vypýtal faul od Kružliaka a získal priamy kop pri šestnástke hostí. Jozef Špyrka kopol veľmi nízky center, ktorý odvrátil hneď prvý hráč.
     
    57
    Marek Kristián Bartoš poslal pas na pravú stranu, kde bol prvý Filip Twardzik. Lukáš Urbanič na dlhý pas nemal žiadny nárok. Podbrezová ale ostáva v ofenzíve.
     
    58
    Kristi Qose zastavil Breznaníka na hranici faulu pred vlastnou šestnástkou, avšak nedovolený zákrok sa nepíska. Pokus založiť akciu pasom doprava hráčovi hostí nevyšiel.
     
    59
    Ružomberok sa dostal do mierne otvorenej obrany súpera, lenže Peter Gál-Andrezly poslal loptu doprava a Tihomir Kostadinov našiel brankára Vantrubu.
     
    60
    Peter Gál-Andrezly teraz poslal loptu do šestnástky, kde bol Zinedin Mustedanagić, ktorý centroval pred bránu. Ismar Tandir sa nedostal k centru, zasiahol Jakub Piotr Kiwior.
     
    60
    Ružomberok dal gól!
    Autové vhadzovanie zľava sa dostalo do šestnástky, kde loptu predĺžil k hranice šestnástky Ismar Tandir a ZINEDIN MUSTEDANAGIČ trafil presne k žrdi.
     
    61
    Ružomberok v druhom polčase zvýšil ofenzívnu aktivitu a dokázal sa zapísať do streleckej listiny. Podbrezová sa musí vrátiť k svojej hre z úvodného dejstva, kedy nepremenila veľké šance.
     
    62
    Filip Twardzik v snahe preniknúť po ľavej strane, tam bol český internacionál faulovaný. Ružomberok rozohral na krátko a začína kombinovať.
     
    63
    Zinedin Mustedanagić padá pred šestnástkou súpera, kde bol v súboji s ním Miroslav Viazanko. Kapitán Podbrezovej ale hral najskôr loptu, no aj tak sa píska jeho faul.
     
    64
    Matej Kochan poslal loptu do skrumáže tiel, na roh odvrátil René Paraj. Ďalšiu štandardku rozohral tiež bývalý hráč Podbrezovej, opäť to bude roh. Kochan si všetko zopakoval, avšak po rozohrávke na krátko sa lopta do vápna domácich nedostala.
     
    65
    Do vápna domácich prileteli dve lopty, obe boli odvrátené, až strieľal iba do Vantrubu z hranice vápna Filip Twardzik.
     
    65
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza Lukáš Urbanič, prichádza Filip Halgoš.
     
    66
    Na ihrisku ostáva Matej Kochan, ktorý signalizuje problémy s nohou a potrebuje ošetrenie priamo na hracej ploche. Mal by však byť v poriadku.
     
    67
    Podbrezová mohla zahroziť, avšak center na zadnú žrď prečítali obrancovia Ružomberku. Domáci sa nedostali do zakončenia ani po rohovom kope.
     
    68
    Peter Gál-Andrezly centroval na zadnú žrď, kde nebol vôbec nik. Lopta teda skončila za bránkovou čiarou. Rozohrávať môže Martin Vantruba.
     
    69
    Matej Kochan znova na trávniku, tentoraz už pokračovať nebude môcť, a tak musí Ružomberok nútene striedať svojho tvorcu hry.
     
    69
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Matej Kochan, prichádza Dalibor Takáč.
     
    70
    Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Podbrezová v prvom polčase nevyužila svoje veľké šance, v druhom dejstve sa však hľadá a navyše prehráva.
     
    71
    MFK Ružomberok získava ďalší priamy kop pri svojej striedačke, tentoraz pred bránu centroval Zinedin Mustedanagić. Jeho lopta sa ale neujala.
     
    72
    Podbrezová sa pokúsila o rýchly protiútok, center doľava skončil mimo hracej plochy a vhadzovať bude môcť obranca Matej Čurma.
     
    73
    Žltú kartu dostáva Kristi Qose (MFK Ružomberok).
     
    74
    Victor Olatunji sa síce dostal k zakončeniu po centri z priameho kopu, ale nedôrazný pokus do stredu brány bez väčších problémov zastavil Matúš Macík.
     
    75
    Michal Breznaník faulovaný po rýchlom výkope Martina Vantrubu. Podbrezová prešla pred šestnástku a práve Michal Breznaník bol na konci peknej akcie. Jeho krížna strela letela tesne vedľa.
     
    76
    Peter Gál-Andrezly síce hlavičkoval po centri sprava, avšak loptu, ktorú poslal Matej Čurma poslal iba za seba, pretože mu chýbali nejaké centimetre.
     
    77
    Žltú kartu dostáva Michal Breznaník (FK Železiarne Podbrezová).
     
    78
    Zinedin Mustedanagić centroval sprava iba k hráčom súpera, následná strela z diaľky bola tečovaná a Ružomberok získal rohový kop.
     
    79
    Victor Olatunji sa najlepšie zorientoval vo svoje šestnástke, loptu dostal preč. Následný pas späť však prináša ďalší roh, vybojoval ho Zinedin Mustedanagić.
     
    80
    Filip Twardzik sa snažil presadiť sa na ľavej strane, kde situáciu zvládol Jozef Špyrka a dokonca získal faul. Rozohrávať bude Martin Vantruba.
     
    81
    Podbrezovej sa už kráti čas a nevie sa dostať do šestnástky hostí, kde by dokázala niečo vymyslieť. Uvidíme, či sa to v závere nejako zmení.
     
    82
    Michal Breznaník centrom do šestnástky spoluhráčov nenašiel, vzápätí nepresne prihrával aj mladý Filip Halgoš. Podbrezová ostáva pri vápne hostí.
     
    83
    Hostia prešli do protiútoku. Center sprava chcel zakončiť nožničkami Kristi Qose, lopta ho minula. Následne práve tento Albánec získava priamy kop vedľa šestnástky Podbrezovej.
     
    84
    Zinedin Mustedanagić poslal z priameho kopu veľmi pekný pas na prednú žrď, Ismar Tandir v ideálnej pozícii len tesne minul priestor troch žrdí.
     
    85
    Filip Halgoš centrom na zadnú žrď získal rohový kop. Jozef Špyrka poslal pas na prvú žrď, tam zasiahol Tihomir Kostadinov a dostal loptu odkopom do bezpečia.
     
    86
    Michal Breznaník dostal loptu na pravú stranu, poslal center do malého vápna, avšak Ján Maslo situáciu postrážil. Nakoniec Miroslav Viazanko získal priamy kop spred šestnástky.
     
    87
    Filip Halgoš to skúsil z priameho kopu strelou medzi tri žrde, avšak nedal jej žiadnu razanciu ani smer, takže Matúš Macík bez problémov zasiahol.
     
    88
    Striedanie v tíme FK Železiarne Podbrezová: z ihriska odchádza René Paraj, prichádza Daniel Pavúk.
     
    89
    Michal Breznaník strelou spred šestnástky trafil prvého hráča súpera. Následne sa Victor Olatunji nepresadil po pase zo stredu poľa, Matúš Macík bez problémov zasiahol.
     
    90
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Zinedin Mustedanagić, prichádza Štefan Gerec.
     
    90+1
    Domáci získala rohový kop, po ktorom prišiel protiútok Ružomberka. Tihomir Kostadinov sa od polovice rútil sám na brankára, trafil tesne vedľa brány.
     
    90+2
    Victor Olatunji od postrannej čiary neposlal center na spoluhráčov, ale jeho pokus sa zniesol pod brvno, kde vynikajúce zasiahol Matúš Macík. Toto mohol byť ukážkový zásah.
     
    90+3
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Tihomir Kostadinov, prichádza Matúš Kmeť.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Matúš Macík (MFK Ružomberok).
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Podbrezová v prvom polčase napriek hernej prevahe a šanciam skóre neotvorila, a tak domáci pykali, pretože Ružomberok sa v druhom dejstve zlepšil a strelil jediný gól, o ktorý sa postaral Zinedin Mustedanagić. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný víkend. (15:57:20)

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Železiarne Podbrezová. Viac informácií tu.

    Góly: 60. Mustedanagić

    Karty:   39. Obročník (POD), 77. Breznaník (POD) – 20. Mustedanagić (RUZ), 55. Kružliak (RUZ), 73. Qose (RUZ), 90+4. Macík (RUZ)


    FK Železiarne Podbrezová: Vantruba – Obročník, Oravec (46. Bartoš), Kiwior, Mojžiš – Viazanko (C), Paraj (88. Pavúk) – Urbanič (65. Halgoš), Špyrka, Breznaník – Olatunji.
    Náhradníci: Ludha – Podstavek, Pavúk, Galčík, Voško, Bartoš, Halgoš.

    MFK Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo, Kružliak (C), Twardzik – Qose, Kochan (69. Takáč) – Gál-Andrezly, Mustedanagić (90. Gerec), Kostadinov (90+3. Kmeť) – Tandir.
    Náhradníci: Krajčirík – Kmeť, Takáč, Jedinák, Gerec, Brenkus, Bobček.

    Rozhodca: Ochotnický – Žákech, Galo – Chmura