Kolín nad Rýnom – Sandhausen 3:1 (kon.) | Bochum – Kiel 1:3 (kon.) | Darmstadt – Dynamo Drážďany 2:0 (kon.)
St. Pauli – Ingolstadt 1:0 (kon.)
koniec
SV Darmstadt 98
2:0 (1:0)
SG Dynamo Drážďany
cz Sobota 23.02.2019, 13:00 • Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor • 2. nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto zápasu všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek soboty. (14:59:57)
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:8. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 8:3. Fauly: 18:13.
     
    Hosté byli ve druhé půli aktivnější a měli více šancí, doplatili ale na svou tragickou koncovku. Gól nevstřelili už počtvrté za sebou a i když si vypracovali velké množství příležitostí, tak bez vstřeleného gólu dnes neměli naději na úspěšný výsledek. Definitivní rozhodnutí přinesl gól Dursun z 85. minuty. Od tohoto gólu se už zápas v podstatě jen dohrával. Darmstadt se ziskem tří bodů bodově dotáhl na svého dnešního soupeře a v tabulce ho přeskočil. Dynamo kleslo po pátém zápasu bez výhry na 13. místo.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Nikolaou fauloval v hlavičkovém souboji Palssona a to je asi definitivní konec nadějí Drážďan na body. Domácí totiž s rozehrávkou nikam nespěchají.
     
    90+1
    Hosté pořád útočí, jejich nákopy už jsou ale zjevně spíše ze zoufalství než z nějaké cílené snahy najít spoluhráče vpředu.
     
    90
    Bude se hrát ještě tři minuty.
     
    90
    Heller zachytil rozehrávku domácích, centrem zprava ale nenašel nikoho v modrém. Míč rychle vyhodil dopředu gólman hostů Schubert.
     
    89
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Serdar Dursun, přichází Johannes Wurtz.
     
    88
    Centr Atika ale zachytili domácí, kteří okamžite poslali nákop na střelce druhého gólu Dursuna. Tentokrát byl ale rychlejší obránce Drážďan Gonther, který si pomohl malou domů.
     
    87
    Hosté se ještě pořád snaží s výsledkem něco udělat. Drží míč na útočné polovině a hledají prostor na průnik.
    85. Serdar DURSUN - 2:0
     
    85
    Darmstadt právě vstřelil branku!

    Krásný rychlý protiútok domácích končí druhým gólem! Heller byl na pravé straně rychlejší než Burnic a přesným centrem našel hlavu nabíhajícího SERDARA DURSUNA, který už neměl problém zblízka překonat Schuberta.
     
    83
    Atik si obhodil Frankeho, pak si ale předkopl míč hrozně daleko a brankář Fernandes byl u něj jako první.
    82. Pěkný zákrok domácí gólmana
     
    82
    Hosté rozehráli přímý kop signálem po zemi na pravou stranu odkud skvěle nacentroval Benatelli. Na přední tyči si na tento balon vyskočil Nikolaou, kterého hlavičku pod břevno vyrazil asi zákrokem zápasu brankář Damstadtu Heuer Fernandes.
     
    80
    Heller poslal z pravého křídla další výborný centr před bránu hostů. Dursunovi se ho povedlo sklepnout za sebe, Palsson už ale nestihl doběhout k míči před brankářem Schubertem.
     
    79
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Linus Wahlqvist, přichází Patrick Möschl.
     
    79
    Domácí získali rohový kop, po kterém hlavičkoval zblízka Dursun, míč se mu ale nepovedlo zasáhnout úplně čistě, a tak hlavička skončila v rukavicích brankáře Schuberta.
     
    78
    Centr Wahlqvista letěl přímo na brankáře Fernandese, který si s ním poradil a bez potíží ho chytil.
     
    77
    Benatelliho podrazil na útočné polovině Stark, hosté tak získávají přímý kop.
     
    76
    Když už ale Darmstadt zaútočí, tak je to vždy nebezpečná situace. Hellerův centr z pravé strany letěl v ideální výšce, naštěstí pro hosty ale v jejich šestnáctce nebyl nikdo v modrém, kdo by tento centr mohl zasáhnout.
     
    74
    Už ale pokračuje obléhání pokutového území Darmstadtu. Domácí tým se ve druhé půli objevuje na útočné polovině velmi sporadicky.
     
    73
    Kempe se uvolnil na levé straně a poslal hezký střílený centr do brankoviště Drážďan. Ten na poslední chvíli před nabíhajícím Dursunem odkopl do bezpečí kapitán hostů Gonther.
     
    72
    Držení míče: 45 % : 55 %
     
    71
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Marvin Mehlem, přichází Sören Bertram.
     
    71
    Röser zasáhl loktem v hlavičkovém souboji Palssona. Domácí po velmi dlouhé době získávají míč pod svou kontrolu.
     
    70
    Rozhodčí teď domlouvá domácímu trenérovi, kterému se nelíbil verdikt po jednom z tvrdých zákroků ve středu hřiště.
    69. Fernandes a jeho dobrý zákrok proti střele soupeře
     
    69
    Další střelecký pokus hostů už byl lepší. Benatelli vystřelil přes obránce z hranice pokutového území a brankář Fernandes musel jeho přesnou střelu vyrazit na rohový kop.
     
    68
    Hosté zvyšují svou aktivitu a tlačí domácí tým k jeho bráně. Wahlqvistův centr proletel až na zadní tyč, kde stál Nikolaou, ten ale nedokázal míč v těžké pozici usměrnit mezi tři tyče.
     
    67
    Skvěle hrající Atik udržel míč proti třem hráčům Darmstadtu, před pokutovým územím ale vrazil do Witteka a o míč přišel.
     
    65
    Ve druhé půli se hraje mnohem otevřenější fotbal, než v první. Na další kolmici si nabíhal Atik, kterého ale čistě od míče odstavil Holland.
     
    64
    Dursun dostal krásnou přihrávku za obranu Drážďan, Gonther ho ale vytlačil do strany a nakonec i připravil o míč.
     
    62
    Žlutou kartu za držení Aosmana dostává Immanuel Höhn (SV Darmstadt 98).
     
    61
    Atik se krásne prokličkoval pravou stranou do šestnáctky a křížnou přihrávkou našel nabíhajícího Wahlqvista, který ale z první minul domácí bránu. To byla další velká příležitost hostů!
     
    60
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Niklas Kreuzer, přichází Osman Atilgan.
     
    59
    Přímý kop letěl na volného Dursuna, ten ale stál v době jeho rozehrávky v ofsajdu.
     
    58
    Žlutou kartu za podražení Hellera dostává Niklas Kreuzer (SG Dynamo Drážďany). Počet žlutých karet hostů se povážlivě zvyšuje...
     
    56
    Žlutou kartu dostává Marvin Mehlem (SV Darmstadt 98).
    56. Atik trefil jen tyčku
     
    56
    Gonther našel skvělým pasem za obranu střídajícího Atika, který si míč zpracoval a i když byl tísněn dvojicí obránců, tak zblízka trefil levou tyč brány Darmstadtu.
     
    55
    Hezká akce domácích! Moritz vystřelil po zemi ze střední vzdálenosti a a Dursun posunul patou tento pokus do pravé strany. Tam byl úplně volný Heller, který vystřelil po zemi ke vzdálenější tyči, skvěle ale zasáhl Schubert, který tuto střelu vyrazil.
     
    54
    A další faul, tentokrát ve středu hřiště. Provinil se Dursun.
     
    53
    Höhn skvělým a hlavně čistým skluzem odkopl míč pronikajícímu Kreuzerovi. Hostující obránce se dožaduje faulu, rozhodčí byl ale blízko a všechno viděl.
     
    51
    Žlutou kartu za protesty dostává střídající Baris Atik (SG Dynamo Drážďany). Tomu se nelíbilo, že rozhodčí neodpískal defenzivní zákrok Witteka na něj jako faul a dal to rozhodčímu až příliš najevo.
     
    51
    Ten chtěl okamžitě založit rychlý protiútok Drážďan, nepřesnosti ve středu pole ale tento útok zbrzdili a hosté tak musí útočit postupnou kombinací.
     
    50
    Standardka se domácím nepovedla. Snadný a pomalý centr skončil přímo v rukavicích brankáře hostů Schuberta.
     
    49
    Hosté vytlačili domácí na jejich polovinu, o míč je ale nepřipravili. Naopak, při průniku Mehlema se provinil faulem Müller.
     
    48
    Darmstadt vstoupil do druhé půle hodně aktivně a usadil se na útočné polovině. Zatím ale jeho kombinace probíhá jen na levé straně.
     
    47
    Dursun zachytil rozehrávku hostů, pak se ale míč odrazil daleko před něj a utekl mu za brankovou čáru.
     
    46
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Max Kulke, přichází Baris Atik.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:02.
     
    Vyrovnaný první poločas nenabídl žádný strhující fotbal. Viděli jsme především tvrdý boj o kontrolu nad středem pole. Oba týmy si vytvořili nadějné příležitosti, ani jednu ale nedokázali proměnit. Klíčovým okamžikem první půle tak byla ruka Benatelliho, po které následovala penalta Darmstadtu a tu Kempe s přehledem proměnil. Uvidíme tedy, jak zareagují hosté na tento vývoj.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Rychlý protiútok domácích zakončil střelou z hranice pokutového území domácí kapitán Holland, namířil ale po zemi mimo Schubertovu bránu.
     
    45
    Bude se hrát ještě dvě minuty.
    43. Tobias KEMPE - 1:0
     
    43
    Darmstadt právě vstřelil branku!

    TOBIAS KEMPE kopl penaltu po zemi naprosto přesně k levé tyči. Brankář Schubert neměl proti této excelentně kopnuté penaltě žádnou šanci zasáhnout. 1:0 pro Darmstadt!
     
    42
    Žlutou kartu dostává Rico Benatelli (SG Dynamo Drážďany).
    42. Ruka Benatelliho
     
    42
    Benatelli ve zdi zablokoval střelu rukou a protože stál ve vlastním pokutovém území, tak Darmstadt získává pokutový kop!
     
    41
    Na hřišti se začíná jiskřit. Žlutou kartu za podražení Hellera dostal Dzenis Burnic (SG Dynamo Drážďany), který si ještě něco detailně vysvětloval se dvěma hráči Darmstadtu. Rozhodčí je musí všechny od sebe oddělit.
     
    40
    Kempe si naběhl na pas ze středu hřiště, čárový rozhodčí mu ale odmával ofsajd. Opakovaný záběr odhalil, že tento verdikt byl nesprávný.
     
    38
    Heller obešel na pravé straně Gonthera a řítil se sám do šestnáctky hostů, v dobré pozici ale nedokázal přesně nacentrovat. Hosté nepovedenou přihrávku odkopli do bezpečí.
    37. Šance hostů
     
    37
    Velká příležitost hostů! Burnic si skvěle naběhl na levém křídle na přihrávku a poslal přízemný centr do šestnástky, kam si na zadné tyči naběhl Wahlqvist. Střelu Švéda tečoval na poslední chvíli těsně mimo vlastní bránu Holland.
     
    36
    Heller se konečně dostal k míči na pravé straně a už téměř z brankové čáry nacentroval na Dursuna. Ten však hlavičkoval ze záklonu a nedokázal tak namířit na bránu hostů.
     
    34
    Zápas zatím nenabízí strhující fotbalové představení. Oba týmy se zaměřili především na střed hřiště, kde probíhá velký boj o nadvládu nad ním.
     
    33
    Heller si nabíhal za krásnym pasem na pravé křídlo, opět mu ale chybělo pár kroků, aby míč zpracoval na hrací ploše.
     
    32
    Benatelli podržel míč proti dvěma domácím hráčům, Burnic ale jeho přihrávku nevyužil, když nacentroval jen do prvního bránícího hráče Darmstadtu.
     
    31
    Schubert skvěle vyběhl z brány proti přetaženému centru z levé strany a chytil ho. Hosté pak se svou rozehrávkou nikam nespěchají a v poklidu si přihrávají na vlastní polovině hřiště.
     
    30
    Žlutou kartu dostává Aias Aosman (SG Dynamo Drážďany).
     
    29
    Zápas je zatím poměrně tvrdý a plný faulů. Po jednom z nich se ocitl na zemi Heller, kterého potáhl k zemi Aosman.
     
    28
    Kreuzerovi se přímý kop vůbec nepovedl. Jeho střela skončila vysoko nad brankou Fernandese.
     
    27
    Na opačné straně byl faulován před pokutovým územím Darmstadtu Röser, hosté tak budou mít k dispozici přímý kop.
     
    26
    Heller si nabíhal na pas Dursuna za obranu, dobře ale vyběhl brankář hostů Schubert, který byl u míče jako první.
     
    24
    Domácí po gólu pokračují v tlaku a obléhají šestnástku Drážďan.
    22. Domácí vstřelili branku, ale z ofsajdové pozice
     
    22
    Kempe dobře nacentroval z přímého kopu do šestnáctky Drážďan a úplné volný Franke hlavou poslal míč zblízka do sítě. Gól ale kvůli ofsajdu Frankeho neplatí!
     
    21
    Mehlem si hezky naběhl na přihrávku Dursuma, Nikolaou ho ale fauloval. Domácí získávají přímý kop z dobré střelecké pozice.
     
    20
    Mehlem při souboji s Kreuzerem spadl dost nekoordinovaně na zem a zůstal ležet. Po chvíli se ale naštěstí postavil na nohy a bude pokračovat v zápase.
     
    19
    Ani nákop hostů do útoku nebyl povedený. Kulke ho nedokázal zpracovat a míč doskákal za brankovou čáru.
     
    18
    Domácí kapitán Holland hledal hezkým pasem za obranu hostů nabíhajícího Hellera, ten ale stál v ofsajdu.
     
    17
    Hosté jsou v této části zápasu lepší a nadále kombinují na útočné polovině.
     
    15
    Kreuzerovu střelu z přímého kopu zblokovala domácí zeď na rohový kop. Ten dobře rozehrál Burnic, jeho centr na přední tyč se několikrát nebezpečně odrazil od nohou hráčů v šestnáctve, nakonec ale skončil mimo domácí bránu.
     
    14
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98: ze hřiště odchází Christoph Moritz, přichází Yannick Stark.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Mathias Wittek (SV Darmstadt 98).
     
    13
    Kreuzerův centr z přímého kopu bez potíží odvrátila domácí obrana, následně ale přišel další faul Witteka na Kreuzera před pokutovým územím Darmstadtu.
     
    12
    Moritz se při faulu zranil. Vypadá to na problém s ramenem, na které dopadl. Lékaři domácícho týmu už signalizují na lavičku, že bude nutné střídání.
     
    11
    Röser se tlačil z levého křídla přes Moritze, ten ho ale faulem strhl na zem. Hosté získávají přímý kop z pravé strany.
     
    10
    Kempe nacentroval skvěle do brankoviště, kde si nejvýše vyskočil Moritz. Jeho hlavičku vyrazil do bezpečí pravou nohou brankář Drážďan Schubert.
     
    9
    Darmstadt je od úvodu aktivnější, lepší střeleckou příležitost ale zatím měli jen hosté. Hollandův centr byl sražen na další rohový kop pro Darmstadt.
     
    8
    Centr z rohu bez problémů odhlavičkoval jeden z obránců Darmstadtu a následný centr Dursuna z pravé strany byl sražen do autu.
     
    7
    Brankáři hostů Schubertovi se vůbec nepovedl odkop po malé domů od Gonthera a poslal míč v snadné pozici přímo na tribunu. Následně odvrátil kapitán hostů centr z pravé strany na první rohový kop domácích.
     
    6
    Dursun si nabíhal na nákop Hellera, opět mu ale byl odmáván ofsajd.
     
    5
    Centr Kreuzera odvrátila obrana Darmstadtu ke Kulkemu, ktorý vystřelil z hranice šestnástky. Střelou po zemi těsně minul pravou tyč domácí brány.
     
    4
    Schubert dobře vyběhl proti nákopu na Dursuna a odkopl míč do bezpečí. Následně byl domácímu útočníkovi odpískán ofsajd.
     
    3
    Centr Hellera z levé strany odvrátila obrana Drážďan, hosté ale po nepřesné přihrávce Benatelliho na Kulkeho získali loptu zpět. Opět tak můžou rozvinout svou kombinaci.
     
    2
    První postupná kombinace domácích na útočné polovině se nepovedla a rychle se museli vrátit. Podařilo se jim to, Kulkeho centr z levé strany zablokoval Franke.
     
    1
    Výkop zápasu měli hosté, kteří se pokusili o první nákop na útočníky. Ti ale vzdušné souboje nevyhráli a k míči se tak dostávají domácí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše a zápas se o chvíli začne. Domáci Darmstadt bude hrát v modrých dresech, hosté ve žlutých.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Darmstadt 98: Heuer Fernandes – Höhn, Franke, Wittek, Holland (C) – Palsson, Moritz – Heller, Mehlem, Kempe – Dursun
    Náhradníci: Stritzel – Hertner, Jones, Wurtz, Bertram, Stark, Rieder

    SG Dynamo Drážďany: Schubert – Wahlqvist, Gonther (C), J. Müller – Kreuzer, Benatelli, Nikolaou, Burnic – Kulke, Röser, Aosman
    Náhradníci: Boss – Dumić, Atilgan, Möschl, Atik, Ehlers, Berko

    Rozhodčí: Alt – Schultes, Bergmann.
     
    Oba týmy doteď odehráli tři vzájemné zápasy, přičemž bilance je vyrovnaná. Jednou vyhrál Darmstadt, jednou Dynamo a jednou se zápas skončil nerozhodně. První vzájemný zápas v letošní sezoně vyhrálo doma Dynamo Drážďany 4:1.
     
    SG Dynamo Drážďany

    Hosté na tom nejsou ve srovnání s domácími o moc lépe. Drážďany jsou na 12. místě, tři body nad svým dnešním soupeřem a sedm bodů od barážového 16. místa. I jejich forma je velmi zlá – v posledních čtyřech zápasech získali jen jeden bod, z posledních osmi zápasů vyhráli jediný a ve třech posledních utkáních dokonce nevstřelili gól. Drážďany celou sezonu bojují s koncovkou, protože jen čtyři týmy vstřelili méně gólů. Venku se však Dynamu docela daří, hosté tak určitě věří v přerušení černých sérii.

    Posledních 5 zápasů:
    Duisburg – Drážďany 1:3
    Drážďany – Bielefeld 3:4
    Heidenheim – Drážďany 1:0
    Hamburg – Drážďany 1:0
    Drážďany – Regensburg 0:0
     
    SV Darmstadt 98

    Darmstadt bojuje o záchranu ve druhé Bundeslize. Před tímto zápasem je na 14. místě ligové tabulky a na 16. Ingolstadt má náskok 4 body. Forma domácích není vůbec dobrá – v posledních třech zápasech uhráli jen jeden bod a z posledních 10 utkání vyhráli jediné. Hlavným problémem Darmstadtu je především obrana, protože jen poslední Duisburg inkasoval o jeden gól více než on. Těmito špatnými výsledky se domácí výrazně přiblížili sestupové zóně, pokud tedy nechtějí, aby jejich starosti byli ještě větší, tak musí konečně začít sbírat body. Pomoci by jim v tom mělo domácí prostředí, ve kterém Darmstadt získal 17 ze svých 23 bodů.

    Posledních 5 zápasů:
    Paderborn – Darmstadt 6:2
    Darmstadt – St. Pauli 2:1
    Duisburg – Darmstadt 3:2
    Darmstadt – Heidenheim 1:2
    Sandhausen – Darmstadt 1:1
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu druhé německé Bundesligy, ve kterém se utkají SV Darmstadt 98 a SG Dynamo Drážďany. Utkání začíná v 13:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 43. Kempe (pen.), 85. Dursun

    Karty:   13. Wittek (DAM), 56. Mehlem (DAM), 62. Höhn (DAM) – 30. Aosman (DRE), 41. Burnic (DRE), 42. Benatelli (DRE), 51. Atik (DRE), 58. Kreuzer (DRE)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 5:1. Střely mimo: 5:8. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 8:3. Fauly: 18:13.
    SV Darmstadt 98: Heuer Fernandes – Höhn, Franke, Wittek, Holland (C) – Palsson, Moritz (14. Stark) – Heller, Mehlem (71. Bertram), Kempe – Dursun (89. Wurtz)
    Náhradníci: Stritzel – Hertner, Jones, Wurtz, Bertram, Stark, Rieder

    SG Dynamo Drážďany: Schubert – Wahlqvist (79. Möschl), Gonther (C), J. Müller – Kreuzer (60. Atilgan), Benatelli, Nikolaou, Burnic – Kulke (46. Atik), Röser, Aosman
    Náhradníci: Boss – Dumić, Atilgan, Möschl, Atik, Ehlers, Berko

    Rozhodca: Alt – Schultes, Bergmann