Rheindorf Altach – Admira Wacker Mödling 0:1 (kon.) | Salzburg – Wolfsberger 3:0 (kon.) | St. Pölten – Rapid Viedeň 0:4 (kon.)
koniec
FC Salzburg
3:0 (2:0)
RZ Pellets Wolfsberger AC
cz Sobota 02.03.2019, 17:00 • Red Bull Arena, Salzburg • Rakúska Bundesliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    FC RED BULL SALZBURG
    Salzburk jednoznačně vévodí Rakouské Tipico Bundeslize. Druhý LASK Linz na něj ztrácí už 11 bodů. Za 19 zápasů již Salzburg vstřelil krásných 46 gólů, což je průměr 2,4 gólů na zápas. Obdržel pouze 18, takže ani ne 1 gól na zápas. Přesto ale naposled prohrál 2:0 S Rapidem.

    Forma: P – V – R – V – V

    Poslední zápasy:
    Rapid Vídeň – Salzburg 0:2
    Salzburg – St. Polten 5:1
    Admira – Salzburg 2:2
     
    RZ PELLETS WOLFSBERGER AC
    Wolfsberger je zatím 4. v lize s bodovým ziskem 28 bodů. Jeho čtvrté místo zatím zaručuje postup do play-off. Tým dokázal vstřelit 29 gólů, ale obdržel už zase 25. Nelichotivá forma a bodový zisk 4 body z 5 zápasů ale rozhodně není lichotivý.

    Forma: R – R – R – P – R

    Wolfsberger – Altach 0:0
    Innsbruck – Wolfsberger 0:0
    Wolfsberger – LASK Linz 1:1
     
    Mužstva nyní prošly tunelem a nastupují na trávník. Zápas začíná za malou chvilku.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Salzburg začíná aktivněji a už se jeho hráči snaží vymyslet něco ve vápně svého dnešního soupeře.
     
    3
    Wolf si naběhl a pokusil se o střelu. Ta však byla zablokována a Wolf tak získal pro svůj tým zatím alespoň rohový kop.
     
    4
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Autorem branky je MOANES DABOUR. Ten se nacházel přímo před brankářem a po pozmním centru míč přes něj doklepl do branky.
    4. Moanes DABOUR - 1:0
     
    5
    Máme zde také první faul zápasu. Ten byl spáchán proti hráči domácího týmu a ten může pokračovat v další útočné kombinaci.
     
    6
    Nyní se zkouší dopředu prodrat také hosté, avšak zatím marně. Jejich práci vždy překazil jeden z hráčů v červenobílém.
     
    7
    Od branky rozehrál Kofler. Míč se však odrazil od hlavy jeho spoluhráče až k nohám brankáře Stankovice na druhé straně hřiště.
     
    8
    Domácí zatím nedokážou držet míč na kopačkách a pořád jej odevzdávají svému protihráči. Ten si zatím moc nedokáže vypracovat větší šanci.
     
    10
    Salzburg si nyní už necelé dvě minuty přihrává a kombinuje před vápnem svého protihráče. Do nějaké vyložené šance se ale ještě nedostal, vlastně ani k žádné střele.
     
    11
    Hosté nedokázali už asi 4 minuty ani přešlápnout půlící čáru a nevypadá, že by se k tomu nějak měli. Uvidíme, za jak dlouho dokážou vymyslet něco kloudného.
     
    12
    Nyní už se to podařilo a Wolfsberger se řítil do šance, ale nakonec z ní sešlo, protože jeden z hráčů si míč moc předkopl a odkopl mu ho brankář Stankovic.
     
    13
    Nyní musel Stankovic hodně vyběhnout před vápno, jelikož pro centrovaný míč si už sprintoval Liendl. Neuspěl však a Stankovic si vše pohlídal.
     
    14
    Autové vhazování letělo až do vápna, kde si ho našel hráč a už už chtěl vypálit, jenže jeho tým fauloval a on musel míč odevzdat protihráčům.
     
    15
    Na druhé straně autové vhazování hosté pokazili a vhazoval nyní domácí tým. Ten však míč následně odevzdal zpět hostům.
     
    16
    Salzburg dobře vybojoval míč a Wolf si vyběhl po boční straně, přenechal míč Dabourovi a ten si naběhl až do vápna, kde vystřelil a míč se od gólmana otřel. Nešel však do branky, nýbrž vedle ní.
     
    18
    Wolfsberger si vytvořil šance na průnik až k vápnu, ale tam jej obrali protihráči. Ti nyní s míčem kombinují a přihrávají si u vlastního vápna.
     
    20
    Nyní kopaný přímý kop Wolfsbergeru moc nevyšel, a proto míč do držení získávají opět domácí hráči. Ti ho ale vzápětí opět ztrácí po sražení na rohový kop.
     
    21
    Rohový kop nebyl zahrán dobře a Salzburg tohle nebezpečí zažehnal. Navíc byl ve vápně faulován domácí hráč a celá akce se zrušila.
     
    23
    Rozehrávka gólmana přiletěla až na Schlagera za půlkou, ten ale míč nezpracoval ideálně a poslal ho za čáru. Oba týmy takhle zbytečně přišly už o mnoho balónů.
     
    24
    Rohový kop číslo 3 ve prospěch hostů byl zahrán zatím nejhůř, protože centr proletěl celé vápno a míč se dotkl země až skoro na druhé straně hřiště. Míč tedy Wolfsberger opět ztrácí.
     
    25
    Na polo, možná víc než poloprázdném stadionu nejdou fanoušci vůbec slyšet. Domácím fotbalistům by to určitě pomohlo, jelikož se zatím herně celkem trápí.
     
    26
    Schlager přihrál Prevljakovi, který se dokázal přes dotírajícího obránce dostat až ke střele, která ale nakonec gólem neskončila. Byla to však první větší šance domácích po deseti, možná 15 minutách.
     
    28
    Novak na druhé straně centroval. Míč se od dvou obráncl odrazil na střelu Friesenbichlerovi, ale ten nedokázal gólově zakončit.
     
    29
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Autorem branky je HANNES WOLF. Ten si ve sprintu dokázal poradit se všemi obránci a nakonec pohodově zakončil. Gólman nedokázal vůbec zareagovat.
    29. Hannes WOLF - 2:0
     
    30
    Nyní akci hostů zastavil útočný faul a Salzburg může udeřit z další akce, kterou nyní zakládá. Zatím se ale ke střele nemá.
     
    31
    Ritzmaier chytře vybojoval míč, přihrál zpět a následně se jeho spoluhráč vydal do sprintu. Pak ale přišel další útočný faul hostů.
     
    32
    Tak tohle snad ani nešlo neproměnit!! Friesenbichler vybojoval míč a sprintoval s ním do vápna, až před gólmana, vedle kterého posunul míč přímo na kopačku dobíhajícímu Koitovi. Ten měl před sebou celou branku volnou, ale přestřelil.
    32. Promarněná šance
     
    33
    Nyní Salzburg zakládá další rychlou akci. V hlavní roli je Prevljak, který si dokázal obejít protihráče a sprintoval po křídle. Akce ale končí na rohovém kopu.
     
    34
    Dobrý centr nyní musel lapit gólman Stankovic, který pro něj skočil hotovou šipku. Dopadl sice hrůzostrašně, ale nic se mu naštěstí nestalo.
     
    36
    Hosté nyní založili rychlou akci, která byla na chvíli zastavena faulem, ale poté pokračovala. Zastavit jí musel až Stankovic.
     
    37
    A nyní další možnost na skórování! Obrovská šance nyní na straně Salzburgu zůstává taky neproměněna. Dabour poslal technický lob přes gólmana, ale míč trefil tyč. Odrazil se sice a projel malým vápnem, ale uklidilo ho obránci, alespoň na roh.
    37. Další neproměněná tutovka
     
    38
    Po rychlém brejku rohový kop na druhé straně. Ten byl ale zahrán velice špatně a Stankovic si pro míč pohodlně skočil. Nyní ho má v náruči.
     
    40
    Pár výměn míče proběhlo v okolí půlící čáry a středového kruhu. Oba týmy ho párkrát ztratily a párkrát vyhrály.
     
    41
    Autové vhazování, kdy míč do hry posílali domácí, bylo opravdu špatné. Poté ale hosté jen vykopli a míče se opět zmocnili domácí hráči.
     
    42
    Hra nyní probíhá v mnohem nudnějším a pomalejším tempu. Ani jeden z týmů si netvoří vyložené šance spíš jen kombinuje.
     
    43
    Stankovic poslal míč do hry, ale ten letěl až na druhou stranu k Koflerovi. Ten ho poslal do hry nakrátko, ale další hráč mu ho poslal zpět a tak musel vykopnout.
     
    44
    No že bychom viděli dnes nějaký extra atraktivní fotbal se říci nedá. Spíše oba týmy vyčkávají, až ten druhý udělá chybu.
     
    45
    Velké zmatky proběhly ve vápně hostů, kde si míč nakonec našel Kofler a zalehl ho. Vypadalo to, jakoby jeden z domácích hráčů při pádu zahrál rukou, ale rozhodčí penaltu neodpískal.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Salzburg začal aktivněji a už poměrně dost brzo oslavil svůj gól, který tým dostal do vedení. Po trošku pasivnější části po chybě domácích lídr tabulky mohl slavit znovu. Hosté měli poté obrovskou, ale opravdu obrovskou šanci na snížení, ale neproměnili ji. Chvíli poté zase promarnili velkou šanci domácí, když trefili tyč a míč potácející se v malém vápnu nedokázali dorazit. Co si budeme povídat, nějaký atraktivní fotbal to dnes zrovna nebyl. Uvidíme, jak se hra bude vyvíjet v druhém poločase.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Onguene byl několik sekund držen protihráčem až se naštval a pořádně ho za to "seřval". Rozhodčí držení odpískal a Salzburg jde do šance.
     
    48
    Nyní ale fauloval Ulmer a přímý kop si zahraje hostující tým. Je to ale až skoro u poloviny a proto čekáme rozehrání nakrátko.
     
    49
    Wolfsberger hodně zdržoval rozehrání a hráči domácího týmu už byli pořádně rozpáleni. Arbitr ale zdržování hry neodpískal.
     
    50
    Zmatky ve vápně domácích nakonec nevyústily ve střelu někoho v černém dresu, ale pouze v obrání o míč Vallcim.
     
    51
    Na opačné straně rozehrával Salzburg rohový kop. Ten moc nevyšel, ale následná střela tedy málem ano. Brankář Kofler ale vytěsnil míč aspoň na roh.
     
    53
    Nyní byl faulován jeden z domácích hráčů a ti si kopli přímý kop. Ten zahráli dobře, ale domácí obránci míč dokázali ukrást a vykopnout.
     
    54
    Ve vápně hostů byl faulován jejich hráč a Salzburg se tak o šanci na další gól připravil.
     
    56
    Wernitznig si jde sednout namísto Spranglera, který putuje na hřiště.
     
    58
    Samassekou se snažil zahrát míč ale byl dost brutálně naražen od Spranglera a vidí žlutou kartu.
     
    60
    Rohový kop vyzněl lépe pro bránící se Wolfsberger, ale ten následně míč zahrál opět do zámezí. Salzburg vhazuje aut.
     
    61
    Hra nyní vypadá celkem nudně. Oba týmy ztrácejí míč a nedostávají se do šancí. Abych řekl pravdu, není teď moc, co komentovat.
     
    62
    Salzburg zakládal další útok, který ale skončil jen střelou, která neměla dobrý směr a skončila až nad brankou.
     
    63
    Ze hřiště nyní odchází v prvním poločase velmi aktivní, teď už nikoliv Prevljak. Nahrazuje ho Minamino.
     
    64
    Rohový kop pro domácí. Ten si vzal na starost Ulmer. A zahrál ho velmi dobře, přímo na hlavičku svého spoluhráče. Jenže Salzburg útočně fauloval.
     
    65
    Další faul ze strany domácích. Ti se teď takhle nehezky rozjeli. Tohle ale bolí i domácího hráče.
     
    67
    Koita, který byl vidět v zápase hlavně u spálené obrovské šance v 1. poločase je nyní střídán Schmidem.
     
    68
    Pozemní centr Wolfa, který směřoval na volného hráče do prostředku vápna srazil Sollbauer na rohový kop.
     
    69
    Salzburg právě vstřelil branku!
    Autorem branky je MOANES DABOUR. Po chybě jednoho z hráčů v černém dokázal domácí hráč krásně odcentrovat a Dabour pohotovou hlavičkou zvýšil skóre na 3:0.
    69. Moanes DABOUR - 3:0
     
    71
    Todorovic byl faulován a v tuto chvíli se z hřiště nezvedá. Uvidíme, jestli bude nutné nějaké ošetření v zámezí.
     
    72
    Brankář Kofler nyní vyběhl aspoň 10 metrů od vápna, aby odehrál míč, pro který si sprintoval jeden z domácích hráčů a šel by do samostatného úniku.
     
    74
    Salzburgu nyní nevyšla přihrávka do běhu a připravili se o slibně vypadající akci. Hosté se už tolik nesnaží.
     
    75
    Další velká šance nyní nastala v šestnástce domácích. Jeden z hráčů nacentroval míč na svého osamostatněného spoluhráče, ale ten ho v letu netrefil.
     
    76
    Oba týmy nyní trápí zkažené přihrávky a ztráty míče. Salzburg se už nikam nežene a naopak Wolfsberger už se nesnaží dohnat třígólové manko.
     
    77
    Nyní jsme byli svědky bolestivého faulu na domácího hráče, který se skácel k zemi. Nebyl to ale kartový zákrok.
     
    78
    Další rohový kop byl rozehrán nakrátko a poté přišla střela, která ale svůj cíl nenašla a přeletěla branku.
     
    79
    Přečíslení domácích vyústilo až ve tvrdou střelu, se kterou si ale Kofler neudělal žádné zbytečné potíže a míč chytil nekompromisně do náručí.
     
    81
    Wolfsberger už úplně přestal útočit a nechává Salzburgčany projít svojí obranou jako nůž máslem.
     
    82
    Todorović dnes dohrál a na posledních pár minutek nabídl místo na hřišti Farkasovi.
     
    83
    Byli jsme svědky faulu, po kterém rozhodčí ponechal hostům výhodu, ale ti možnost na útok nevyužili.
     
    84
    Třetí střídání využil Wolfsberger a Nutz si zahraje místo Liendla.
     
    85
    Mwepu přenechává místo Szoboszlaiovi a Salzburg už tak nemá další možnost střídání.
     
    87
    Domácí fotbalisté zkouší vytvořit možnost ještě na jeden gól a nadělit soupeři pořádný debakl. Už ale moc neběhají a tak to půjde asi jen hodně těžko.
     
    88
    Zápas se už spíše dohrává a oba celky přenechávají míče druhé straně. Jsme tak svědky už docela dost nudného fotbalu.
     
    89
    O něco se ještě pokusil hostující Wolfsberger, ale přišel o míč a poslal do šance své soupeře.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty nad základní hrací dobu.
     
    90+1
    Domácí fotbalisty v samostatném úniku zastavil ofsajd. Sice si vytvořili další šanci, ale z té vůbec netrefili branku.
     
    90+2
    Domácí fotbalisté si už jen přihrávají ve vlastní obraně a čekají na závěrečný hvizd. Hosté se je ani nesnaží napadat.
     
    90+3
    Tak se rýsuje ještě jedna šance, která ale pravděpodobně skončí závěrečným hvizdem rozhodčího.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    V druhém poločase jsme viděli ještě 1 gól, který na svoje konto přidal Salzburg. Ten měl sice hodně šancí, ale většinu nedokázal zužitkovat. Domácí vyslali celkem 22 střel, hosté jen 6 a to tak nějak potvrzuje výkon v dnešním zápase.
     
    Já se s vámi loučím a přeji hezký zbytek večera. Jiří Polášek. (18:54:08)

    Jiří Polášek

    Góly: 4. Dabour, 29. H. Wolf, 69. Dabour

    Karty:   58. Sprangler (WAC)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 10:1. Střely mimo: 10:5. Rohy: 11:6. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 14:13.
    FC Salzburg: Stankovic – Todorović (82. Farkas), Vallci, Onguéné, Ulmer – Mwepu (85. Szoboszlai), Samassékou, Schlager – H. Wolf – Prevljak (63. Minamino), Dabour.
    Náhradníci: Walke – Daka, Farkas, Häland, Minamino, Szoboszlai.

    RZ Pellets Wolfsberger AC: Kofler – Novak, Sollbauer, Gollner, Schmitz – Wernitznig (56. Sprangler), Leitgeb, Ritzmaier – Koita (67. Schmid) – Liendl (84. Nutz), Friesenbichler.
    Náhradníci: Soldo – Gschweidl, Kigbu, Nutz, Schmid, Schöfl, Sprangler.