Tottenham – Arsenal 1:1 (kon.) | Bournemouth – Manchester City 0:1 (kon.) | Brighton – Huddersfield Town 1:0 (kon.)
Burnley – Crystal Palace 1:3 (kon.) | Manchester United – Southampton 3:2 (kon.) | Wolverhampton – Cardiff 2:0 (kon.)
West Ham – Newcastle 2:0 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
1:1 (0:1)
Arsenal FC
Sobota 02.03.2019, 13:30 • Wembley Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa zo severolondýnskeho derby všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (15:33:02)
     
    Držanie lopty: 60 % : 40 %.
    Strely na bránu: 3:4.
    Strely mimo: 6:2.
    Rohy: 3:4.
    Ofsajdy: 5:1.
    Fauly: 15:14.
     
    Severolondýnske derby prinieslo fantastický futbal, víťaza ale nemá. Tottenham i Arsenal mali šance na to, aby strhli víťazstvo na svoju stranu, druhý gól ale nedokázal streliť nikto. Tottenham vyrovnal penaltou Kanea, sám exekútor ale stál tesne pred penaltovým zákrokom v ofsajde, a tak táto penalta nemala byť nariadená. I Arsenal mal v úplnom závere penaltu, ktorá bola tiež veľmi diskutabilná, Aubameyanga ale vychytal Lloris. Dramatický nadstavený čas ešte priniesol brutálny zákrok Torreiru a červenú kartu, hneď po ňom sa však zápas skončil. Tottenham nedokázal zvíťaziť tretíkrát za sebou a jeho náskok pred trojicou prenasledovateľov (Arsenal, Manchester United, Chelsea) sa s najväčšou pravdepodobnosťou po tomto kole opäť zníži. Arsenal zostáva na štvrtom mieste, Manchester United sa ale po prípadnej dnešnej výhre môže dostať pred neho.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
    90+5. Lucas Torreira (ARS)
     
    90+5
    Lucas Torreira (Arsenal FC) zasiahol sklzom po odohraní lopty stojnú nohu Rosea a hlavný rozhodca mu bez váhania ukazuje úplne zaslúženú červenú kartu.
     
    90+4
    I hostia získali v nadstavenom čase priamy kop. Nerozohrali ho však nákopom, ale len po zemi do strany. Neprišiel tak ani center, ani strelecké zakončenie.
     
    90+3
    Zápas graduje fantastickým spôsobom a oba tímy chcú strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Aubameyang hľadal centrom z pravej strany Özila, loptu ale zastavil Vertonghen.
     
    90+2
    Tottenham získal priamy kop, ktorý rozohral centrom na zadnú tyč Lamela. Tam si nabiehali Sánchez i Vertonghen, ani jeden z nich ale loptu nedokázal zasiahnuť a center skončil tesne mimo Lenovu bránu.
     
    90+1
    Aubameyang kopol penaltu skutočne tragicky. Lloris slabú strelu po zemi na pravú stranu dokázal vyraziť a následná tečovaná dorážka Aubameyanga skončila nad jeho bránou.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    90
    Opakovaný záber ukázal, že Sánchez pravdepodobne zahral v penaltovej situácii čisto. Táto penalta je tak tiež veľmi diskutabilná.
    89. Penaltový zákrok na Aubameyanga
     
    89
    Mchitarjan získal loptu v strede poľa a kolmou prihrávkou vysunul Aubameyanga. Ten spadol v súboji so Sánchezom v pokutovom území. Hlavný rozhodca ukazuje na penaltový bod!
     
    88
    Obrana Arsenalu odvrátila dva centre z ľavej strany za sebou, lopta sa ale zakaždým vrátila k domácim.
     
    87
    Kane trafil v hlavičkovom súboji Papastathopoulosa. Ten sa za veľkého piskotu domácich fanúšikov len veľmi ťažko dvíha zo zeme, v zápase ale bude pokračovať.
     
    86
    Iwobi sa pretlačil cez dvoch protihráčov a potom chcel vysunúť za obranu Özila. Ten ale dobre vedel, že vybieha z ofsajdu a nechal tak loptu letieť ďalej.
     
    85
    Ďalší faul domácich, Lamela podrazil Monreala. Hra Tottenhamu sa v druhom polčase výrazne zagresívnila.
     
    84
    Žltú kartu za úder lakťom do hlavy Koscielného v hlavičkovom súboji dostáva Fernando Llorente (Tottenham Hotspur).
     
    83
    Hostia vysokým presingom držali rozohrávajúcich domácich obrancov na ich polovici. Tí sa pokúsili dostať na útočnú polovicu, po faule Llorenteho ale o loptu prichádzajú.
     
    82
    Po vyrovnávajúcom góle tempo hry ešte vygradovala. Hrá sa teraz doslova zo strany na stranu a útoky oboch tímov sa veľmi rýchlo striedajú.
     
    81
    Llorente sklepol hlavou nákop na pravé krídlo k Trippierovi, Angličan však stál v ofsajde. Lenova rozohrávka po ofsajde následne doletela priamo do rúk jeho protivníka na druhej strane Llorisa.
     
    81
    Držanie lopty v druhom polčase: 53 % : 47 %
     
    80
    Rose podržal loptu v strede poľa, veľmi tvrdo ho ale zasiahol do nohy Xhaka. Tottenham bude mať loptu.
     
    79
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Son Hung-min, prichádza Fernando Llorente.
     
    77
    Arsenal získal rohový kop, center z neho ale nepriniesol žiadne nebezpečenstvo. Hostia ale zostali na útočnej polovici.
     
    76
    Son Hung-min si nabiehal na nákop Trippiera, vybiehal ale z ofsajdového postavenia. Tentokrát sa jednalo o správny verdikt.
    74. Harry Kane (TOT) - 1:1
     
    74
    Tottenham dal gól!
    HARRY KANE penaltu chladnokrvne premenil. Penaltu poslal po zemi k pravej tyči. Brankár Leno, ktorý skočil doľava, tak nemal žiadnu šancu.
     
    74
    Žltú kartu za protesty dostáva Granit Xhaka (Arsenal FC).
     
    74
    Opakovaný záber ukázal, že Kane stál v momente prihrávky Eriksena v ofsajde. Mal byť teda odpískaný ofsajd a nie penalta!
    74. Penaltový zákrok na Kanea
     
    74
    Kane si na zadnej tyči nabiehal na center Eriksena, pri tom ho ale do chrbta trafil Mustafi. Penalta pre Tottenham!
     
    74
    Papastathopoulos fauloval vo vzdušnom súboji Lamelu, domáci tak získavajú ďalší priamy kop.
     
    73
    Ramsey dnes predviedol skutočne výborný výkon a s veľkým náskokom nabehal suverénne najviac zo všetkých hráčov Arsenalu.
     
    72
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Aaron Ramsey, prichádza Mesut Özil.
     
    71
    Rose prešiel v strede poľa cez troch protihráčov, prihrávkou na Lamelu ale vystavil svojho spoluhráča do ťažkej pozície, v ktorej nemal šancu loptu udržať.
     
    70
    Leno sa po krátkom ošetrení zapojil do hry a rozohral faul na seba nákopom na útočnú polovicu, kde sa ale previnil útočným faulom Lacazette.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Danny Rose (Tottenham Hotspur). Za zákrok proti Lenovi je táto karta úplne zaslúžená.
     
    69
    Lamelov center z pravej strany podbehol Mchitarjan a k lopte sa dostal za ním stojaci Rose. Tomu lopta odskočila a dostala sa k Berndovi Lenovi. Rose ale pokračoval v boji a trafil brankára hostí kopačkou priamo do hrude.
     
    68
    Son Hung-min takmer obral o loptu brankára hostí Lena, nemecký gólman si ale poradil a na poslednú chvíľu odkopol pod tlakom loptu aspoň na polovicu Tottenhamu.
     
    67
    Strely: 9:7
     
    66
    I domáci ale dokážu zahroziť. Po peknom prechode cez stred poľa sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti Lamela, prízemný pokus ale končí tesne mimo bránu Arsenalu.
     
    65
    Mchitarjanova strela bola zablokovaná, lopta sa ale opäť vrátila k hráčom Arsenalu. Hostia sú v posledných minútach výrazne aktívnejší.
     
    64
    V druhom polčase výrazne pribudli fauly a hra sa kúskuje omnoho častejšie. Hrá sa stále v extrémne vysokom tempe, plynulosť hry ale týmito zásahmi dosť utrpela.
     
    63
    Žltú kartu dostáva Érik Lamela (Tottenham Hotspur), ktorý veľmi tvrdo podrazil sklzom zozadu Xhaku. Lamela ale neskúša protestovať, vie, že to nemá zmysel.
     
    62
    Xhaka nacentroval na zadnú tyč na Papastathopoulosa, ktorý však vracal loptu pred bránu už spoza bránkovej čiary.
     
    61
    Aubameyang sa pustil do individuálneho prieniku, jeho strelu ale zablokoval Sánchez. K lopte sa následne na pravom krídle dostal Mchitarjan, ktorého dosť nešetrne podrazil Rose. Priamy kop pre Arsenal.
     
    60
    Striedajúci Lamela sa okamžite zapojil do hry, keď si dobre nabehol na pas Eriksena. Po súboji s Mustafim spadol, hlavný rozhodca ale k nevôli domácich fanúšikov i hráčov faul neodpískal.
     
    59
    Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Victor Wanyama, prichádza Érik Lamela.
     
    59
    Trippier potiahol loptu k šestnástke Arsenalu po pravom krídle, tam ale celú akciu pokazil. Kľučka na Monreala mu nevyšla a nevydarenou prihrávkou ešte navyše prihral hosťom.
     
    58
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za faul na prenikajúceho Kanea Henrich Mchitarjan (Arsenal FC).
     
    57
    Arsenal teraz oblieha pokutové územie domácich a hostia si posúvajú loptu zo strany na stranu. Voľný priestor na prienik k bráne ale zatiaľ nenašli.
     
    56
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Pierre-Emerick Aubameyang.
    54. Toby Alderweireld (TOT)
     
    54
    Obrovská šanca prišla i na druhej strane! Trippierov center z priameho kopu predĺžil nechtiac hlavou za seba Mustafi a Alderweireld, ku ktorému sa lopta dostala, namieril z voleja len do bočnej siete.
     
    53
    Obrovská šance hostí! Monreal si skvele nabehol na prihrávku na ľavej strane a prihrávkou do stredu šestnástky našiel úplne voľného Lacazetteho, útočník Arsenalu ale z prvej namieril mimo Llorisovu bránu.
     
    52
    Kane sa zaskvel i v obrane, keď odhlavičkoval center z priameho kopu Arsenalu. Po krátkej kombinácii hostí potom zachytil prihrávku v strede poľa a získal loptu pre Tottenham.
     
    51
    Domáci sa v druhom polčase snažia o výrazne rýchlejšie útoky. Eriksen okamžite po zisku lopty hľadal svojim pasom Rosea, Leno ale dobre prečítal hru a bol pri lopte ako prvý.
     
    50
    Kane udržal loptu proti niekoľkým protihráčom a prihrávkou na pravú stranu našiel na pravom krídle voľného Trippiera. Tomu sa ale center vôbec nevydaril a prudký nákop skončil až v aute na opačnej strane.
     
    49
    Ramsey sa na ľavom krídle znovu dostal do súboja so Sissokom, ani tentokrát sa ale ďalej nedostal. Sissoko potom založil útok Tottenhamu.
     
    48
    Ramsey, ktorý si nabiehal za nákopom Mustafiho, stiahol k zemi Sissoka. Domáci rozohrali po tomto faule, Lacazette ich ale svojim aktívnym pohybom núti prihrávať si pred vlastnou šestnástkou.
     
    47
    Tottenham pokračuje zhruba tam, kde skončil v prvom polčase. Domáci kombinujú na útočnej polovici, blízko k pokutovému územiu domácich sa ale zatiaľ nedostali.
     
    46
    Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Matteo Guendouzi, prichádza Lucas Torreira.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 14:32.
     
    Prvý polčas sa hral vo fantastickom tempe a potvrdil očakávania od tohto zápasu. Jeho prvá polovica sa okrem gólu Ramseyho odohrávala len medzi šestnástkami, postupne ale začal Tottenham svoj tlak zvyšovať. Kaneov gól neplatil kvôli ofsajdu a s blížiacim sa koncom polčasu prišli i ďalšie nebezpečné príležitosti. Tú najväčšiu zahodili na konci prvého polčasu Eriksen a Sissoko, ktorých skvelými zákrokmi vychytal brankár Arsenalu. Uvidíme, ako na tento vývoj zareagujú v druhom polčase domáci.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Arsenal už sa zjavne snaží len o udržanie tesného polčasového náskoku. Eriksenovu strelu spoza šestnástky zablokovala červenobiela stena a Son Hung-min namieril vysoko nad Lenovu bránu.
     
    45
    Bude sa hrať ešte jednu minútu.
    44. Bernd Leno (ARS)
     
    44
    Kane našiel nádherným pasom Eriksena, ktorý zblízka trafil Lena. Nemecký brankár následne fantastickým reflexívnym zákrokom vyrazil i okamžitú dorážku Sissoka, ktorú videl až na poslednú chvíľu. Arsenal môže svojmu brankárovi bozkávať ruky!
     
    44
    Strely: 3:3
    Strely na bránu: 0:2
     
    43
    Útoky Tottenhamu sú lepšie, ako na začiatku zápasu, stále im ale niečo chýba – o niečo presnejšia prihrávka, lepšia kľučka, či presnejšia strela.
    42. Alex Iwobi (ARS)
     
    42
    Na opačnej strane si naviedol loptu zľava na stred Iwobi a zakrútil loptu okolo Eriksena pod brvno. Lloris však predviedol svoje brankárske kvality a nebezpečnú strelu vyrazil.
     
    41
    Kane si spracoval Llorisov nákop a dostal sa do šestnástky, hneď ale pri ňom boli traja hráči v červenom, ktorí loptu odkopli.
     
    40
    Arsenal rozohráva od vlastných obrancov, domáci sú ale v presingu výrazne agresívnejší a pred Kaneom musel Mustafi loptu odkopnúť až k Llorisovi.
     
    39
    Vertonghen zachytil rozohrávku Guendouziho a okamžite zo strednej vzdialenosti vystrelil. Lenovi ale stačilo túto strelu len sledovať, pretože letela výrazne mimo jeho bránu.
     
    38
    Center z rohu bol malinou pre Llorisa, ktorý loptu okamžite vyhodil dopredu. Center Sissoka na Son Hung-mina ale neprešiel cez Mchitarjana, ktorý sa skvele vrátil a loptu odvrátil do bezpečia.
     
    37
    Mustafi hlavou predlžoval center na Koscielného, pred ním ale odhlavičkoval loptu na rohový kop Sánchez.
     
    37
    Priamy kop bude mať aj Arsenal. Wanyama totiž stiahol k zemi Lacazetteho.
     
    36
    Trippierov center letel na zadnú tyč, kam si nabehol Vertonghen, v obkľúčení medzi obrancami Arsenalu ale poslal loptu mimo bránu hostí.
     
    35
    Leno trochu provokuje domácich fanúšikov svojim dlhým dlhotrvajúcim odkopom od brány. Hosťom to však nepomohlo, opäť loptu stratil a Trippiera na pravej strane fauloval Ramsey. Priamy kop pre Tottenham.
     
    34
    Trippierov center znovu odvrátila obrana hostí. Následný nákop na Sáncheza, ktorý sa teraz vysunul až na hrot útoku, skončil za bránkovou čiarou.
     
    33
    Domáci zvyšujú svoj tlak a obraz hry začína pripomínať obliehanie pokutového územia Arsenalu. Son Hung-min posielal pred Lena strieľaný center, ktorý poslal na rohový kop Papastathopoulos.
     
    32
    Hostia hneď po odkope Lena od brány loptu stratili a znovu musia čeliť útoku Tottenhamu.
     
    31
    Sissokov center z pravej strany preletel až na opačnú stranu, kde sa lopta dostala k Eriksenovi. Dán si loptu jemne posunul a cez Mustafiho vystrelil po zemi tesne mimo brány Arsenalu.
     
    30
    Proti Llorisovi vybehli hneď dvaja napádajúci hráči Arsenalu, brankárovi a kapitánovi domácich sa ale podarilo rozohrať. Domáci postupne získavajú prevahu a i teraz sú znovu usadení pri pokutovom území hostí.
     
    29
    Štandardka sa však domácim vôbec nevydarila a hostia po zisku lopty vyrazili do rýchleho protiútoku. Mchitarjan hľadal svojim pasom Lacazetteho, ten sa ale cez Vertonghena k lopte nedostal.
     
    28
    A Koscielny bol hlavnou postavou i ďalšej situácie v šestnástke Arsenalu, keď odhlavičkoval na rohový kop center Sissoka.
     
    27
    Son Hung-min predviedol na pravom krídle nádherný prienik. Obišiel hneď štyroch protihráčov a už sa chystal vystreliť, v tej chvíli mu ale loptu odkopol Koscielny.
     
    26
    Domáci sa opäť nikam neponáhľajú. Hostia sú zoradení v obranných šíkoch na vlastnej polovici a hneď po prechode stredovej čiary sa vyrútia na domácich.
     
    25
    Mustafimu odskočila pri spracovaní lopta a tá sa dostala k Sissokovi. Nemeckému obrancovi tak neostalo nič iné, len ho faulovať.
    24. Neuznaný Kaneov gól
     
    24
    Eriksen nacentroval nádherne na nabiehajúceho Kanea, ktorý hlavou z ideálnej pozície vymietol šibenicu Lenovej brány. Krásny gól ale neplatí, pretože Kane stál v momente centru Eriskena v ofsajde.
     
    23
    Wanyama získal loptu v strede poľa proti dvojici hráčov Arsenalu a posunul ju Eriksenovi, ktorého zadržal faulom Xhaka. Tottenham získava priamy kop z pravej strany útočnej polovice.
     
    21
    A ďalší nákop Vertonghena skončil priamo u brankára Arsenalu Lena. Žiadne útočné orgie nevidíme, hostia sú ale predsa len nebezpečnejší. Domáci, naopak, sú v útoku zatiaľ úplne neškodní a obrana Arsenalu nemá s domácimi žiadne problémy.
     
    20
    Trippier hľadal nákopom za obranu Wanyamu, tento pas sa ale stal ľahkou korisťou pre obrancu „kanonierov“ Monreala.
     
    19
    Strely: 0:2
    Strely na bránu: 0:1
     
    18
    Tottenham je trochu v šoku a Arsenal bez problémov drží loptu na útočnej polovici. Strelecké zakončenie ale zatiaľ neprišlo.
    16. Aaron Ramsey (ARS) - 0:1
     
    16
    Arsenal FC dal gól!
    Hostia otvárajú skóre po krásnej rýchlej akcii! Monrealov nákop posunul cez Sáncheza Lacazette a AARON RAMSEY, ktorý vybiehal ešte z vlastnej polovice, sa dostal do samostatného úniku. V pokutovom území obišiel brankára Llorisa a napriek približujúcemu sa Sánchezovi poslal loptu bez problémov do prázdnej domácej brány.
     
    15
    Arsenal nenapáda tak vysoko, ako Tottenham, domáci preto majú priestor a čas na rozohrávku. Nákop na Son Hung-mina odhlavičkoval Koscielny priamo k nabiehajúcemu Kaneovi, tomu ale lopta odskočila do strany a domáci tak prišli o nádejnú možnosť.
     
    14
    Kane zachytil rozohrávku Arsenalu a okamžite sa vydal smerom k Lenovi. Pred pokutovým územím ho veľmi tvrdo trafil do nohy Xhaka, hlavný rozhodca ale faul neodpískal. Zvláštny verdikt, pretože Xhaka zasiahol Kanea úplne zjavne zozadu do stehna.
     
    13
    Hneď pri prechode na útočnú polovicu však prišla opäť nepresná prihrávka domácich, ktorú zachytil Iwobi a znovu potiahol rýchly útok Arsenalu. Ani ten ale nemal dlhé trvanie.
     
    12
    „Kohúti“ sa snažia trochu upokojiť hru, a tak si loptu posúvajú obrancovia Tottenhamu spolu s brankárom Llorisom. Arsenal ich tentokrát nenapáda.
     
    11
    Arsenal ale rýchlo získal guľatý nezmysel späť. Mchitarjan obišiel Sáncheza, v dobrej pozícii spoza šestnástky však nevystrelil, ale úplne zbytočne prihrával. Lopta pre Tottenham.
     
    10
    Guendouzi v strede poľa obišiel troch protihráčov a namieril si to na pravé krídlo, tam ho ale o loptu obral Vertonghen a Guendouzi ho potom v súboji o loptu fauloval.
     
    9
    Leno dostal loptu po malej domov, pred jeho šestnástkou ale boli hneď traja hráči Tottenhamu, a tak mu nezostalo nič iné, len odkopnúť loptu do autu.
     
    8
    Zápas sa hrá od začiatku vo vysokom tempe a je predovšetkým bojom o stred poľa. Ani jeden z tímov zatiaľ nezískal prevahu a lopta pomerne rýchlo mení majiteľa.
     
    7
    Alderweireld rozohral priamo na Ramseyho, potom ale svoju chybu napravil a založil útok Tottenhamu. Na jeho konci hľadal Kane kolmicou za obranu Son Hung-mina, Monreal bol ale rýchlejší a prihrávku zastavil.
     
    6
    Sissoko sklzom vypichol loptu Monrealovi na ľavom krídle, potom ju ale okamžite prihral nepresnou prihrávkou dnešnému kapitánovi Arsenalu Koscielnému. Jeho pas na Lacazetteho následne letel do ofsajdu.
     
    5
    Lacazette následne vyrazil dopredu, lakťom ho ale trafil do tváre Wanyama. Francúzsky útočník potrebuje krátke ošetrenie, bude ale v poriadku a bude pokračovať v zápase.
     
    4
    Tottenham sa usadil na útočnej polovici. Sissokov center z pravej strany prekvapivo prešiel až na Son Hung-mina, ten si ale ešte chcel loptu posunúť a pri kľučke ju stratil.
     
    3
    Eriksen pri pokuse o prienik o loptu prišiel a Iwobi ju zaviezol na útočnú polovicu Arsenalu. Iwobiho prihrávka bola tečovaná Sissokom priamo na Lacazetteho, ten ale v pomerne dobrej pozícii netrafil loptu dobre a tá tak skončila mimo domácu bránu.
     
    2
    Tottenham sa s prvou rozohrávkou nijak neponáhľa. Loptu si posúvajú obrancovia pred vlastnou šestnástkou a do kombinácie zapojili i brankára Llorisa.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí posunuli loptu dozadu na svojich obrancov. Proti nim okamžite vybehli napádajúci domáci, ktorí donútili Mustafiho k odkopu na útočnú polovicu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Tottenham bude hrať v tradičných bielych dresoch, hostia v červených.
     
    Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen – Trippier, Wanyama, Eriksen, Moussa Sissoko, Rose – Kane, Son Hung-min.
    Náhradníci: Gazzaniga – Aurier, Davies, Lamela, Lucas Moura, Skipp, F. Llorente.

    Arsenal FC: Leno – Mustafi, Papastathopoulos, Koscielny (C), Monreal – Xhaka, Guendouzi – Mchitarjan, Ramsey, Iwobi – A. Lacazette.
    Náhradníci: Čech – Kolašinac, Özil, Torreira, Maitland-Niles, Denis Suárez, Aubameyang.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn.
     
    Vzájomné zápasy

    História vzájomných zápasov Tottenhamu a Arsenalu je skutočne bohatá. Keď sa však pozrieme na posledných 10 sezón, tak z 20 vzájomných ligových zápasov vyhral Tottenham 7, Arsenal 6 a 7 zápasov sa skončilo remízou. Posledné štyri vzájomné zápasy v Premier League sa vždy skončili víťazstvom domáceho tímu, podobne ako prvý vzájomný zápas v tejto sezóne, ktorý vyhral na Emirates Stadium Arsenal 4:2.
     
    Arsenal FC

    Arsenal je v tabuľke na štvrtom mieste, štyri body za svojim úhlavným rivalom, na ktorého sa vďaka jeho posledným prehrám výrazne dotiahol. Na chrbát však Arsenalu v boji o miesto v Lige majstrov dýchajú Manchester United a Chelsea. Z posledných šiestich zápasov vyhral Arsenal päť, takže hostia sú vo výbornej forme. Darí sa im predovšetkým strelecky, pretože sú tímom s tretím najvyšším počtom gólov (60 strelených gólov). Vonku však patria medzi priemer, pretože sú až ôsmym najlepším tímom na cudzích ihriskách a v 13 zápasoch získali len 18 bodov.

    Posledných 5 zápasov:
    Arsenal – Cardiff 2:1
    Manchester City – Arsenal 3:1
    Huddersfield – Arsenal 1:2
    Arsenal – Southampton 2:0
    Arsenal – Bournemouth 5:1
     
    Tottenham Hotspur

    Tottenham v priebehu minulého týždňa asi prišiel o reálnu šancu na titul. Po dvoch prehrách za sebou stráca z tretieho miesta na druhý Manchester City už 8 bodov a na prvý Liverpool 9 bodov. Pokiaľ si chce Tottenham udržať aspoň teoretickú šancu na titul, tak musí dnes bezpodmienečne zvíťaziť. Silnou stránkou je obrana, ktorá je treťou najlepšou v Premier League (29 inkasovaných gólov). Doma, ak sa to o Wembley dá povedať, je však Tottenham až piatym najlepším tímom ligy. Súčasne však dokázal na Wembley vyhrať posledné tri zápasy.

    Posledných 5 zápasov:
    Tottenham – Watford 2:1
    Tottenham – Newcastle 1:0
    Tottenham – Leicester 3:1
    Burnley – Tottenham 2:1
    Chelsea – Tottenham 2:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo severolondýnskeho derby medzi Tottenhamom Hotspur a Arsenalom FC. Stretnutie sa začne o 13:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 74. Kane (pen.) – 16. Ramsey

    Karty:   63. Lamela (TOT), 69. Rose (TOT), 84. F. Llorente (TOT) – 58. Mchitarjan (ARS), 74. Xhaka (ARS)   90+5. Torreira (ARS)

    Nepremenená penalta: 90+1. Aubameyang (ARS), brankár Lloris zneškodnil


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 6:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 15:14.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen – Trippier, Wanyama (59. Lamela), Eriksen, Moussa Sissoko, Rose – Kane, Son Hung-min (79. F. Llorente).
    Náhradníci: Gazzaniga – Aurier, Davies, Lamela, Lucas Moura, Skipp, F. Llorente.

    Arsenal FC: Leno – Mustafi, Papastathopoulos, Koscielny (C), Monreal – Xhaka, Guendouzi (46. Torreira) – Mchitarjan, Ramsey (72. Özil), Iwobi – A. Lacazette (56. Aubameyang).
    Náhradníci: Čech – Kolašinac, Özil, Torreira, Maitland-Niles, Denis Suárez, Aubameyang.

    Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn

    Diváci: 81 332