Caen – Paríž 1:2 (kon.) | Angers – Monaco 2:2 (kon.) | Remeš – Amiens 2:2 (kon.)
koniec
Angers SCO
2:2 (2:0)
AS Monaco
cz Sobota 02.03.2019, 20:00 • Stade Raymond Kopa, Angers • Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Vítám všechny fotbalové nadšence u sedmadvacátého kola francouzské Ligue1, v níž se proti sobě postaví Angers SCO a AS Monaco FC.
     
    AS Monaco FC

    Po hrozném podzimu se Monaco zvedá a už dávno opustilo poslední příčku Ligue 1. Hostující celek získal pětadvacet bodů, což znamená, že francouzský gigant pá na sestupové příčky náskok pěti bodů. V posledních čtyřech zápase AS nepoznalo hořkost porážky a třikrát odešlo s vítězstvím v zádech. Hned sedm hráčů má zdravotní potíže a Jemerson inkasoval v posledním střetnutí červenou kartu. Nejlepším střelcem týmu je Falcao, který dostal míč do branky devětkrát.

    Monaco – Lyon 2:0
    Monaco – Nantes 1:0
    Montpellier – Monaco 2:2
     
    Angers SCO

    Zatímco Monaco bojuje o přežití ve francouzské nejvyšší soutěži, tak Angers se nachází v klidných vodách. Domácí celek totiž získal třiatřicet bodů a patří mu dvanáctá příčka. V posledních pěti duelech SCO získalo deset bodů, za tři výhry a jednu remízu. Ovšem v posledním utkání nestačilo Angers na poslední Guingamp. Nejlepším střelcem týmu je Kamerunec Stephane Bahoken, jenž dal osm gólů.

    Guingamp – Angers 1:0
    Angers – Nice 3:0
    Štrasburk – Angers 1:2
     
    Úvodní sestavy:

    Angers SCO: Butelle – Bamba, Pavlović, I. Traoré, Manceau – Mangani – Fulgini, N'Doye, Santamaría, Tait – Bahoken.
    Náhradníci: Boucher – Thomas, Aït-Nouri, López, El Mellali, Reine-Adélaïde, Diaw.

    AS Monaco FC: Subašić – Sidibé, Glik, Badiashile, Ballo-Touré – Fàbregas, Adrien Silva – G. Martins, Golovin, Rony Lopes – Falcao.
    Náhradníci: Benaglio – Carlos, Moussa Sylla, Naldo, Chadli, Aholou, Henrichs.

    Rozhodčí: Gautier – Annonier, Pages.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Angers SCO pro dnešní utkání zvolilo bílou sadu dresů, naopak AS Monaco FCobléklo světle modrou barvu. Vraťme se na zelený pažit, kde domácí budou rozehrávat rohový kop.
     
    2
    Centr od praporku letěl na první tyč, kde se nacházel Cheikh N'Doye, jehož hlavička byla nepřesná. Uvidíme tak jen odkop od hostující brány.
     
    3
    Monaco je u balonu a kombinuje na vlastní polovině, hosté pomalu přechází na útočnou polovinu po pravé straně. Ovšem akce po nepřesné přihrávce na malou chvíli skončila.
     
    4
    Domácí Angers po zisku míče nikam nespěchá a sledujeme další kombinaci na vlastní polovině. Hosté totiž vytáhli napadání rozehrávky hodně vysoko.
     
    5
    Monaco se opět v kombinaci na polovině soupeře, ale jeho snažení po levé straně bylo marné. Přišla tak přihrávka zpátky, kde se do nesnází dostal Danijel Subašić.
     
    6
    Hráči v bílých dresech jsou opět u balonu a snaží se projít po levé straně. Jenže k centru je soupeř nepustil, zatím sledujeme hodně taktickou bitvu.
     
    7
    Rony Lopes se rozeběhl na levé straně a přihrávkou hledal spoluhráče na středu hrací plochy. Ovšem jeho snažení rychle skončilo, jelikož míč nezpracoval.
     
    8
    Cesc Fàbregas pěknou přihrávkou našel na pravé straně šestnáctky rozběhnutého Radamela Falcaa, jehož střela byla sražená.
     
    9
    Flavien Tait se rozeběhl po levé straně a už se chystal k centru, jenže Kamil Glik zapracoval na jedničku a míč ve skluzu odkopl do bezpečných míst.
     
    10
    Už běží desátá minuta a my zatím neviděli nic, co by fanoušky zvedlo ze sedadel. Hostující celek opět přešel přes půlící čáru a dál pokračuje v kombinaci.
     
    11
    Fodé Ballo-Touré se kličkou zbavil soupeře, ovšem jeho přízemní přihrávka mířila k brankáři. Nyní se hodně zlobí Radamel Falcao, jenž spoluhráči ukazuje, kam balon chtěl.
     
    12
    Z levé strany na prostředek hrací plochy celkem snadno prošel Flavien Tait, který zpoza vápna vystřelil. Jeho technický pokus se do prostoru tří tyčí ale nevešel.
     
    13
    Monaco je sice často u balonu, ale jeho akce končí ještě před šestnáctkou soupeře. Hostující hráči zatím hodně hledají Cesca Fàbregase, jenž by měl být mozkem tohoto celku.
     
    14
    Angers se vydalo opět do rychlého protiútoku, tentokrát z pravé strany, ovšem pro centr si vyběhl pozorný Danijel Subašić. Monaco už další akci rozehrálo, ale po chvilce se musí znovu soustředit na bránění.
     
    15
    Radamel Falcao roztáhl hru do strany, kde se nacházel Gelson Martins. Jeho centr mířil na první tyč, kde se nacházel pouze bránící hráč.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Abdoulaye Bamba (Angers SCO), který u postranní čáry dohrál zezadu Ronyho Lopese. Domácí hráč je tak prvním potrestaným v dnešním střetnutí.
     
    17
    Standardní akci rozehrál pochopitelně Cesc Fàbregas, který pasem do vápna našel místo spoluhráče jen soupeře. Angers se ubránilo pouze za cenu odkopu.
     
    18
    Na hranici šestnáctky viděl Radamel Falcao ještě lépe postaveného spoluhráče, na něhož také směřoval míč. Ovšem výborně zapracovala obrana, která celou situaci přečetla.
     
    19
    Dobrým náběhem do pravé části šestnáctky si naběhl Alexandr Golovin, jehož pokus z úhlu vyrazil Ludovic Butelle na roh. Ovšem centr od praporku nebezpečí před domácí brankou nepřinesl.
     
    21
    Troufám si říct, že Kamil Glik zastavil útočnou akci soupeře nedovoleně. To také prokázal opakovaný záběr, na němž je vidět, že polský reprezentant fauloval.
     
    22
    Domácí celek je opět v kombinaci a velmi pomalu přechází do útoku.
     
    22
    Angers právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou z ničeho nic do vedení! FLAVIEN TAIT dostal přihrávku a prokličkoval se až do šestnáctky, kde o míč přišel. Ovšem od Cesca Fàbregase se k němu zase vrátil a domácí hráč pak se štěstím prostřelil Danijela Subašiće.
    22. Flavien TAIT - 1:0
     
    24
    Hostující celek určitě přijel pro nějaké body, ale nyní ho čeká obrovská porce práce. Monaco je v dalším snažení na polovině domácího celku.
     
    25
    Jenže přihrávku na pravou stranu zastavuje ofsajd. Alexandr Golovin si nepohlídal své postavení a kvůli němu se hra přerušuje.
     
    26
    na stadionu panuje velmi dobrá kulisa, po vstřelené brance se domácí příznivci dobře baví. Navíc jejich tým je u balonu a ještě k tomu na útočné polovině.
     
    27
    Alexandr Golovin posunul míč na Gelsona Martinse, jenž balon rychle zasekl a vystřelil. Ovšem Ludovic Butelle byl dobře postaven a střelu v pohodě zlikvidoval.
     
    28
    Na hranici šestnáctky se rozeběhl Rony Lopes, jenž byl okamžitě atakován. Hostující záložník tak chtěl rychle přihrávat před branku, ale balon poslal do prostoru, kde se nacházel brankář.
     
    29
    Z poza vápna se do míče opřel Angelo Fulgini, jehož pokus zastavil nohou Cesc Fàbregas. Španělský reprezentant je zatím hodně vidět, ale čekají se od něj hlavně brankové asistence.
     
    31
    Fodé Ballo-Touré vybojoval další rohový kop, jenž byl rozehrán na krátko. K míči se dostal Cesc Fàbregas, který kroutil míč na branku, ale přestřelil ji.
     
    32
    Monaco po zisku míče opět kombinuje na útočné polovině. Jenže Alexandr Golovin si opět nepohlídal své postavení a je z toho další ofsajd.
     
    33
    Na pravé straně převzal míč Gelson Martins, který dlouho vymýšlel, jak přes soupeře dostane míč ke spoluhráčům. Jenže jeho centr si pak pohlídali stopeři.
     
    34
    Hráči ve světle modrých dresech posunuli míč na Cesca Fàbregase, který udělal dva rychlé a vystřelil. Jeho pokus mířil jen doprostřed branky, kde se nacházel Ludovic Butelle.
     
    35
    Přihrávku za obranu a přitom do šestnáctky dostal Stéphane Bahoken, který okamžitě mířil mezi nohy brankáře. Ovšem Danijel Subašić výborně vyběhl a zakončení si zkušeně pohlídal.
    35. Stéphane Bahoken (AGR)
     
    36
    Rony Lopes na levé straně ztratil míč, který chtěl rychle získat zase zpátky. jenže svou agresivitou dopracoval hru jen k přerušení, protože předvedl útočný faul.
     
    37
    Stéphane Bahoken naletěl do Kamila Glika a tohle muselo polského reprezentanta hodně bolet. Zda se ale, že hostující stoper bude schopen pokračovat ve hře.
     
    38
    Hosté jsou sice téměř neustále u balonu, ale do velkého vápna se téměř nedostávají. Monacu ve hře směrem dopředu chybí moment překvapení.
     
    39
    Dál trvá kombinace hostujícího celku na útočné polovině. Další pas do pokutového území poslal Rony Lopes, ovšem obrana znovu zafungovala na podtrženou jedničku.
     
    40
    Monaco rozehrálo standardní situaci, kterou na rohový kop odvrátila domácí obrana. K praporku přispěchal Cesc Fàbregas, jehož centr letěl do území nikoho.
     
    41
    Angers donutilo soupeře k přihrávce na vlastní polovinu, odkud se Monaco na malou chvilku opět stěhovalo na útočnou polovinu.
     
    43
    Hráči ve světle modrých dresech opět předvádějí, že jim kombinace není cizí. Celé snažení zazdil střelou z dálky Alexandr Golovin, jenž branku domácího mužstva přestřelil.
     
    44
    První poločas míří ke konci a moc fotbalové krásy nepobral. Monaco se sice hodně u balonu, jenže k vyloženým situacím se nedostává, a tak prohrává.
     
    45
    Angers právě vstřelilo branku!
    A z ničeho nic se stav zápasu mění podruhé! Přihrávku do šestnáctky zastavil nešťastně Benoît Badiashile, jenž míč poslal jen na hranici velkého vápna. zde se nacházel FLAVIEN TAIT, který technickou střelou do pravého spodního rohu branky navyšuje vedení SCO.
    45. Flavien TAIT - 2:0
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Domácí čekali na své šance a dvě ze tří proměnil Flavien Tait, jenž poslal Angers do nadějného vedení. Ovšem jinak se úvodní poločas nesl v režii Monaca, které drželo balon, jenže do pokutového území se téměř nedostávalo. Nevybavuji si jedinou obrovskou příležitost hostujícího mužstva, a tak nás jistě bude čekat napínavá druhá půlka.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní sudí dal pokyn k zahájení druhého poločasu, Angers se pokoušelo o dlouhý pas, který zastavila hostující obrana. Ovšem o několik vteřin později Monaco vyprodukovalo faul.
     
    47
    Domácí celek je dal u balonu, ale při přechodu přes půlící čáru se ho zmocnil Cesc Fàbregas. Monaco je na tahu, ale opět se až do šestnáctky nedostalo.
     
    48
    Kamera si vybírá hostujícího trenéra, jenž je očividně hodně zoufalý. Jeho celek se vrátil k balonu a postupným útokem bude hledat recept na vstřelení prvního gólu.
     
    49
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už AS cestičku do vápna našlo a dává utkání zajímavou zápletku. Alexandr Golovin našel na levé straně šestnáctky RADAMELA FALCAA, který křižnou střelou po zemi překonal Ludovica Butelleho. Asistence: Alexandr Golovin.
    49. Radamel FALCAO - 2:1
     
    50
    Polský reprezentant Kamil Glik zastavil autora obou domácích branek. Flavien Tait se zatím nezvedá a drží se za koleno, snad bude v pořádku.
     
    51
    Standardní situace byla rozehrána na zadní tyč, kde míč podskočilo hned několik hráčů. Celou situaci zavíral Mateo Pavlović, jenž byl hodně překvapený, že to mohl být právě on, kdo by vystřelil.
     
    53
    Gelson Martins přešel na útočnou polovinu, kde nepřesně přihrál. Jenže Angers se balonu rychle zbavilo a opět se bude bránit. Monaco je ve druhém poločase na koni.
     
    54
    Hostující celek dostal míč na levou stranu, kde se nacházel Rony Lopes. Jeho uspěchaný centr byl hodně nepřesný až opustil hrací plochu.
     
    55
    Djibril Sidibé obešel u postranní čáry soupeře a poté přihrál do šestnáctky, kam si naběhl hostující kapitán. Radamel Falcao hned pálil do bližšího horního rohu branky, ale Ludovic Butelle byl výborně postavený a míč vyrazil.
    55. Radamel Falcao (ASM)
     
    56
    O další centr se na ose hrací plochy hlásil dlouhou dobu Gelson Martins. Míč také letěl do tohoto prostoru, kam se také vydal domácí brankář, jenž vyšplhal nejvýše.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Kamil Glik (AS Monaco FC), jemuž hlavní rozhodčí sečetl poslední zákroky a vytahuje kartónek z kapsičky.
     
    57
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Angelo Fulgini, přichází Jeff Reine-Adélaïde.
     
    58
    Monaco snadno získalo balon, který okamžitě letěl do velkého vápna, kam za ním spěchal Gelson Martins. Už to vypadalo, že se hostující hráč dostane k centru, ale míč se mu zamotal.
     
    59
    Z pravé strany se k centru dostal Djibril Sidibé, jehož pas mířil na Gelsona Martinse. ten se otočil a vystřelil jen doprostřed branky. Akce pokračovala dál, ale zakončení Alexandra Golovina mířilo jen na tribunu.
     
    60
    Hostující celek je výsledkově na dostřel a hlavně ve druhém poločase téměř neustále útočí. Hlavně se ale hráči ve světle modrých šancí už dostávají do obrovských šancí.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Benoît Badiashile (AS Monaco FC), který podrazil unikajícího soupeře.
     
    63
    Čas se hostujícímu celku hodně rychle krátí, ale zatím je ho stále ještě dost. Navíc Monaco opět najdeme na útočné polovině, kde opět kombinuje.
     
    64
    Na hranici velkého vápna si Gelson Martins chtěl v otočce zpracovat míč do běhu, ale jeho koordinace pohybu nebyla tentokrát dokonalá.
     
    65
    Na hranici šestnáctky a navíc na ose hrací ploše byl faulován Radamel Falcao. K rozehrání přímého kopu se staví hlavně Cesc Fàbregas, který může vyrovnat. Tohle je totiž standardní situace z výborné pozice.
     
    66
    Radamel Falcao přeskočil míč, do kterého se opřel Cesc Fàbregas. Jeho dělovka zamířila doprostřed brány, ale těsně letěla nad břevno!
     
    66
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Rony Lopes, přichází Carlos.
     
    68
    Monaco je opět u balonu, ale zatím kombinuje daleko od domácí branky. Jenže Angers se velmi rychle stahuje k vlastní šestnáctce, kde je prostor poněkud zahuštěný.
     
    69
    Radamel Falcao byl opět faulován na hranici vápna,akorát tentokrát je to spíše na pravé straně. Monaco bude mít další šanci na vyrovnání.
     
    69
    Žlutou kartu dostává Vincent Manceau (Angers SCO).
     
    70
    Tentokrát Cesc Fàbregas centroval na zadní tyč, kde si jeho spoluhráč počínal nedovoleně. Ani z této akci pocit štěstí pro Monaco nepřijde.
     
    70
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Thomas Mangani, přichází Farid El Mellali.
     
    72
    Od levého praporku pro vhazování odcentroval Baptiste Santamaría, jenž našel naběhnutého Cheikha N'Doyea. Ten se položil do hlavičky, ale míč mířil jen do míst, kde se nacházel Danijel Subašić.
    72. Cheikh N'Doye (AGR)
     
    73
    Po levé straně vnikl do šestnáctky Farid El Mellali, který šel ochotně k zemi a požadoval odpískání pokutového kopu. Hlavní sudí nebyl tak daleko od tohoto momentu a ukázal, že se bude pokračovat ve hře.
     
    75
    Po delší době registrujeme Angers u balonu o trochu déle, ovšem zase ne až tak moc dlouhou. Písnička druhého poločasu se znovu opakuje, Monaco útočí – domácí se hluboko brání.
     
    76
    Ještě ve Fifě by zaznělo mladičký Španěl Fabregas se pokusil o oblouček do šestnáctky. Ovšem ten byl příliš dlouhý, a tak skončil u domácího brankáře.
     
    78
    Aktivní Flavien Tait se na levé straně dostal k míči, který centrem poslal do pokutového území. Na první tyči byl dobře postavený bránící hráč, jenž jej odvrátil do bezpečného místa.
     
    78
    Pokutový kop pro Monao! Carlos unikal do šestnáctky, kde jej přistrčil Ismaël Traoré. Celá situace se bude ještě hodnotit pomocí videa!
    78. Carlos (ASM)
     
    80
    Monaco právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno! K pokutovému kopu se postavil střelec z povolání RADAMEL FALCAO, jenž při náběhu zastavil a poté poslal míč do pravého spodního rohu branky.
    80. Radamel FALCAO - 2:2
     
    82
    Žlutou kartu dostává Radamel Falcao (AS Monaco FC), jenž skluzem zezadu trefil nohu Ismaëla Traorého.
     
    83
    Angers nyní čekají perné chvilky, protože hostující celek je rozjetý. Z levé strany posílala míč před branku Carlos, jehož pas si pohlídal Ludovic Butelle.
     
    84
    Z prostředka hrací plochy mířil míč na pravou stranu, kde se ho pokusil dostat do ohně z jedné Djibril Sidibé. Ovšem místo přihrávky na spoluhráče, zamířil míč na domácího brankáře.
     
    84
    Střídání v týmu AS Monaco FC: ze hřiště odchází Alexandr Golovin, přichází Nacer Chadli.
     
    85
    Střídání v týmu Angers SCO: ze hřiště odchází Stéphane Bahoken, přichází Romain Thomas.
     
    87
    Monaco se bude ještě pokoušet o získání tří bodů, ale času už mu moc nezbývá. Ovšem hostující celek je v kombinaci a okupuje pokutové území soupeře.
     
    88
    Djibril Sidibé si dal před naběhnutého soupeře tělo, ale hlavní sudí viděl i přidržení, které se v prvním momentu dalo přehlédnout.
     
    90
    Domácí fanoušci se nyní radují z každé maličkosti, která se jejich "miláčkům" podaří. Nyní například ze získání autového vhazování na polovině soupeře.
     
    90+1
    Radamel Falcao může být rád, že neinkasoval druhou žlutou kartu a nešel se předčasně sprchovat. Hostující kapitán si totiž šlapákem vyšlápl na Flaviena Taita.
     
    90+2
    To mohlo být kritické pro Monaco! Po sklepnutí se ke střele z hranice vápna dostal Mateo Pavlović, jenž branku těsně přestřelil. Danijel Subašić byl pasován do role diváka, ale tentokrát to pro něj dobře dopadlo.
    90+2.
     
    90+3
    V samotném závěru bude ještě domácí celek kopat rohový kop, o jehož rozehrání se postaral Flavien Tait. Míč z jeho kopačky našel Matea Pavloviće, ale ani tentokrát do brankou neskončí.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Utkání dvou rozdílných poločasů právě skončilo! Oba celky berou bod a nutno říct, že asi zaslouženě. První pětačtyřicetiminutovka patřila domácímu celku, který využil dvě šance ze tří. Ovšem ve druhé části už se hrálo na branku Angers, a tak se Monaco zaslouženě dočkalo vyrovnání. Radamel Falcao potvrdil instinkt střeleckého zabijáka a vyrovnal.
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (21:53:03)

    Michal Luxa

    Góly: 22. Tait, 45. Tait – 49. Falcao (Golovin), 80. Falcao (pen.)

    Karty:   16. Bamba (AGR), 69. Manceau (AGR) – 57. Glik (ASM), 62. Badiashile (ASM), 82. Falcao (ASM)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:5. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:15.
    Angers SCO: Butelle – Bamba, Pavlović, I. Traoré, Manceau – Mangani (70. El Mellali) – Fulgini (57. Reine-Adélaïde), N'Doye, Santamaría, Tait – Bahoken (85. Thomas).
    Náhradníci: Boucher – Thomas, Aït-Nouri, López, El Mellali, Reine-Adélaïde, Diaw.

    AS Monaco: Subašić – Sidibé, Glik, Badiashile, Ballo-Touré – Fàbregas, Adrien Silva – G. Martins, Golovin (84. Chadli), Rony Lopes (66. Carlos) – Falcao.
    Náhradníci: Benaglio – Carlos, Moussa Sylla, Naldo, Chadli, Aholou, Henrichs.

    Rozhodca: Gautier – Annonier, Pages