Caen – Paríž 1:2 (kon.) | Angers – Monaco 2:2 (kon.) | Remeš – Amiens 2:2 (kon.)
koniec
Stade de Reims
2:2 (0:2)
Amiens SC
cz Sobota 02.03.2019, 20:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Ligue 1 Uber Eats • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:10. (21:52:58)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 2:2. Druhý poločas nám nabídl o dost záživnější podívanou, přičemž v samotném úvodu bylo Amiens mnohem nebezpečnější, avšak hosté svůj náskok nedokázali navýšit. To vedlo ke kontaktní brance, o kterou se postaral střídající Dia. Aby toho nebylo málo, tak se za domácí celek prosadil také druhý střídající hráč, necelých pět minut před koncem zápasu, srovnal na konečných 2:2 Cafaro. Amiens tak promarnilo dvoubrankové vedení, což určitě musí mrzet.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Dnešní utkání nám zřejmě další branku už nenabídne, avšak Reims se dostává do slušného náporu. Hosté si zřejmě vystačí i s jednobodovým ziskem.
     
    90+4
    Tak tady moc nescházelo! Zeneli se dostal do palebné pozice, odkud ale zamířil kousek vedle branky. Gurtner se za tímto pokusem pouze ohlédl.
     
    90+2
    Na druhé straně se nepodařilo udržet míč na kopačce Zenelimu, který byl čistým způsobem odzbrojen. Přetahovanou o míč ale lépe zvládli domácí hráči.
     
    90+1
    O autové vhazování se postaral hostující Pieters, který si na hranici pokutového území vybral Gnahorého, jehož pád na zem nepřinesl volný kop.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o šest minut.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, na světelné tabuli svítí nerozhodný výsledek. Ještě ale můžeme počítat s nastaveným časem.
     
    87
    Budeme sledovat standardní situaci pro Reims, hodně zbrkle si totiž počínal hostující Timite, který povalil soupeře k zemi. Rozehrávku si vezme na starost Cafaro.
     
    86
    Následně na jistotu zahrál obránce Abdelhamid, jenž odklidil míč do bezpečnějšího prostoru. Krátce poté na druhé straně zasahoval zadák Gouano.
     
    85
    Tohle je pro hostující celek určitě velký šok, skóre je totiž opět vyrovnané. Amiens se okamžitě pokouší útočit, domácí obrana ale funguje na jedničku.
    84. Mathieu CAFARO - 2:2
     
    84
    Reims právě vstřelilo branku!
    Tak přeci jenom tu máme vyrovnávací branku! Jeden z hostů odvracel míč za pokutové území, kde číhal domácí MATHIEU CAFARO, jenž to zkusil z hodně překvapivé pozice. Jeho rána nakonec proletěla přes blok protihráčů, nakonec skončila u vzdálenější konstrukce.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Reims se stále nemůže dostat k ničemu nebezpečnému. Nyní odkopává od své svatyně Gurtner.
     
    83
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Sámán Ghoddos, přichází Bakaye Dibassy.
     
    83
    Žlutou kartu dostává Boulaye Dia (Stade de Reims).
     
    82
    Lefort musel za postranní čáru, z jeho hlavy totiž začala téct slušná dávka krve. Amiens tak hraje v početní nevýhodě, avšak s rohovým kopem soupeře, si poradilo.
     
    81
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Tristan Dingomé, přichází Mathieu Cafaro.
     
    81
    I tentokráte musel do akce lékařský personál, který si vzal obránce do péče. Vypadá to na menší otřes, avšak Lefort by zřejmě měl pokračovat ve hře.
     
    80
    Už se opět pokračuje ve hře, což vedlo k zisku rohového kopu pro Reims. Aby toho ale nebylo málo, tak na zemi skončil Lefort, kterého v souboji sestřelil spoluhráč Gouano.
     
    79
    Na zemi zůstal ležet hostující zadák Gouano, ke kterému přispěchal lékařský personál. Na nic vážného to nevypadá, střídat by se tak nemělo.
     
    76
    Střídání v týmu Amiens SC: ze hřiště odchází Moussa Konaté, přichází Eddy Gnahoré.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Erik Pieters (Amiens SC).
     
    74
    Hodně času měl na centr obránce Kamara, což mu naopak uškodilo. Vysoká nabídka směřovala k zadní tyči, kde jí za sebe prodlužoval hostující Pieters.
     
    73
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem dvaceti minut. Závěr utkání nám jistě slibuje zajímavou podívanou, což vycítili také fanoušci, jenž jsou najednou hodně slyšet.
     
    72
    Soupeř to ihned po rozehrávce zkoušel dalekonosným nákopem, ke kterému se jako první dostal obránce Engels, jenž raději rozehrál po zemi na Romaa.
     
    71
    Regulérnost branky musel potvrdit ještě videorozhodčí, avšak branka nakonec platÍ. Reims tak udeřilo zničehonic, nyní musí vstřelit ještě jednu branku.
    70. Boulaye DIA - 1:2
     
    70
    Reims právě vstřelilo branku!
    Domácí se dostávají zpět do zápasu! Zeneli se dokázal protáhnout až do pokutového území, odkud vyslal střílenou nabídku ke vzdálenější tyči, kde s dorážkou do prázdné branky číhal střídající BOULAYE DIA, jenž měl opravdu hodně snadný úkol.
     
    69
    Jako poslední se dotkl míče domácí Dingomé, od kterého se odrazil za postranní čáru. Krafth se okamžitě snažil najít Ghoddose, který vybojoval další aut.
     
    68
    Nakonec to na sebe vzal aktivní Zeneli, který si potáhl míč na svojí silnější nohu, načež vypálil zpoza velkého vápna. Gurtner si prostředek branky pohlídal.
     
    67
    Amiens dokázalo vytlačit soupeře na jeho vlastní polovinu, kde se míče ujal obránce Abdelhamid. Jeho přihrávka našla Romaa, jenž ale nemůže najít adresáta.
     
    66
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Rémi Oudin, přichází Boulaye Dia.
     
    65
    Avšak ani další akce domácího celku nebyla nejpřesnější, což se nelíbí zaplněnému stadionu. Jejich miláčci si v tomto zápase nevedou zrovna nejlépe.
     
    64
    Zeneli si tak dlouho naváděl míč na střelu, až se nakonec ještě rozhodl spolupracovat s Dingomém, který ale našel pouze kopačku jednoho z protihráčů.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Amiens i nadále drží dvoubrankové vedení. Ve druhém poločase sledujeme hodně vyrovnanou podívanou.
     
    62
    K rozehrávce se postavil Ghoddos, jehož střílenou nabídku ještě tečoval jeden ze spoluhráčů kousek vedle branky. Moc nechybělo ani obránci Gouanovi.
     
    61
    Po pravém křídle si to namířil Timite, který si zkušeně došel pro nedovolený zákrok. Provinil se záložník Romao, jenž fauloval kousek od pokutového území.
     
    60
    Domácí se celkem pohodlným způsobem prokombinovali až na útočnou polovinu, kde ale číhal Monconduit. Hostující záložník vypíchl míč do bezpečí.
     
    59
    Následný rohový kop ale nepřinesl nic nebezpečného, ba naopak zasáhl jeden z domácích obránců. Na druhé straně se Foketovi nepodařilo udržet míč na hřišti.
     
    58
    Do otevřené obrany se dostával hostující Konaté, který si troufl na manévr kolem Engelse, jenž si ale hráče dokázal pohlídat. I tak to bude roh pro Amiens.
     
    57
    Málem to bylo o tři branky! Konatému se sice zamotal míč mezi kopačky, avšak poté se dobře zorientoval, načež trefil pouze nohu brankáře Mendyho.
     
    56
    V hostující šestnáctce to hodně teatrálním pádem zkoušel Chavarría, který se přesto nacházel v ofsajdu, což posléze potvrdil také opakovaný záběr akce.
     
    55
    Guirassy neměl v hlavičkovém souboji proti Abdelhamidovi sebemenší šanci, domácí zadák zkušeně prodlužoval za sebe, míč tak skončil u Mendyho.
     
    54
    Foket se rozhodl uklidnit hru zpětnou přihrávkou na kolegu Engelse, který v poklidu dokráčel ke středovému kruhu, odkud oslovil naprosto volného Kamaru.
     
    53
    Na opačné straně musel hodně rychle z branky Gurtner, který se před dotírajícím Zenelim přeci jenom dostal k míči. Možná to bylo s drobným faulem Reims.
     
    52
    Nakonec se autové vhazování opakovalo, i tentokráte se o něj postaral Krafth. Po jeho nabídce to Timite zkoušel kolmicí na Guirassyho, která ale neprošla.
     
    51
    Posléze balón doskákal až za postranní čáru, jako poslední se ho dotkl jeden z domácích hráčů. Krafth si dává s provedením autu celkem dost načas.
     
    50
    O rozehrávku volného kopu se postaral právě Pieters, který se rozhodl rozehrát po zemi ke středu hrací plochy. Amiens roztáčí kolotoč krátkých přihrávek.
     
    49
    Následně si obrannou povinnost splni domácí zadák Abdelhamid, který na jistotu odklízel daleko ven ze hřiště. O autové vhazování se postará obránce Pieters.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali nepovedenou kombinaci Reims, míč skončil až za brankovou čárou. Gurtner bude moci vykopávat od branky.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám dokonce nabídl hned dvě branky. V úvodu utkání jsme sledovali územní převahu domácích, avšak k ničemu nebezpečnému se nedostali. Postupem času se hra začala vyrovnávat, načež si Amiens vybojovalo pokutový kop, který záhy zužitkoval forvard Konaté. Aby toho nebylo málo, tak před koncem prvního poločasu hosté opět udeřili, tentokráte se prosadil Timite, jenž svůj celek poslal do dvoubrankového vedení.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
    44. Cheick TIMITE - 0:2
     
    44
    Amiens právě vstřelilo branku!
    Najednou tu máme druhou branku v domácí svatyni! CHEICK TIMITE si seběhl pro přihrávku na pravou stranu, odkud se pokoušel odcentrovat do pokutového území, což ale vedlo k nepovedenému centru, který ale překvapivě skončil až za brankářem Mendym, jenž na míč vůbec nedosáhl.
     
    44
    Abdelhamidova kolmice neměla dobrý směr, což dokázal odhadnout obránce Krafth. Následně se trojice hostujících hráčů prokombinovala středem.
     
    43
    Pro přihrávku si seběhl záložník Monconduit, který se ale k ničemu závratnému nedostal. Místo toho oslovil brankáře Gurtnera, jenž odkopl na druhou stranu hrací plochy.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
    39. Moussa KONATÉ - 0:1
     
    39
    Amiens právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! K rozehrávce pokutového kopu se postavil MOUSSA KONATÉ, který zamířil k pravé tyči, zatímco se domácí brankář Mendy vydal k opačné konstrukci.
    39. Ruka v domácí šestnáctce.
     
    39
    Je tu pokutový kop pro Amiens!
     
    38
    Navíc se hostující celek dostal k rohovému kopu. Na něj si na hranici malého vápna pokoušel naskočit Gouano, který nakonec na padající míč nedosáhl.
     
    37
    Střídání v týmu Stade de Reims: ze hřiště odchází Nolan Mbemba, přichází Moussa Doumbia.
     
    36
    Máme tu první střídání tohoto zápasu, a to hned vynucené. Mbemba si při jednom z předchozích manévrů způsobil zranění, kvůli kterému opustil hrací plochu.
     
    35
    Kousek od středového kruhu chyboval v rozehrávce Mbemba, ke kterému se ale míč vrátil zpět. Vzápětí se po levém křídle probíjel vpřed zadák Zeneli.
     
    34
    Tak tohle byla naprosto katastrofální rozehrávka rohového kopu. Ghoddos totiž v době kopu podklouzl na zem, přičemž se míč otřel o jeho kopačku, díky čemuž skončil za čárou.
     
    33
    K rozehrávce se postavil sám faulovaný, tedy Ghoddos. Jeho centr se stáčel do malého vápna, kde ho před Timitem dokázal odklidit Abdelhamid.
     
    32
    Jenomže vzdušná nabídka nepřinesla nic nebezpečného, pochvalu si ale zaslouží domácí defenzíva. Krátce poté ale přišel další faul na hostujícího Ghoddose.
     
    31
    Nedovoleným zákrokem si pomohl domácí Mbemba, který poslal k zemi Guirassyho. Budeme sledovat standardku, tentokráte v podání hráčů Amiens.
     
    30
    Nyní to pro změnu nevyšlo domácímu Abdelhamidovi, který vypustil prudkou přihrávku k postranní čáře, kde si s ní nedokázal poradit kolega Kamara.
     
    29
    K ráně z velké vzdálenosti se dostal hostující Ghoddos, kterému ale rána vůbec nesedla. Mendy nemusel zasahovat, naopak bude odkopávat od branky.
     
    24
    Vzápětí si Amiens konečně vyzkoušelo souvislejší práci s hracím předmětem, do které se zapojila kompletní obrana. V tuto chvíli ho má na noze Gouano.
     
    23
    Posléze se málem za obranu dokázal dostat domácí forvard Chavarría, který se ale tělem nedostal přes Gouana. Nakonec to bude pouze odkop od branky.
     
    22
    Gurtner posílal odkop kousek za polovinu hřiště, kde se do hlavičkového souboje dostával Timité. Úspěšnější byl ale Romao, jenž uklidnil hru na Kamaru.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla žádnou přesnou trefu. Reims je výrazně aktivnější, naopak hosté se pouze brání.
     
    20
    Konaté neúnavně napadal rozehrávku soupeře, čímž rozehrávajícího Engelse donutil ke zpětné přihrávce, po které odkopával na druhou stranu Mendy.
     
    19
    Následně se autového vhazování ujal domácí zadák Kamara, který si na jistotu vybral vedle stojícího Abdelhamida, jenž přenášel hru křížem na Foketa.
     
    18
    Na pořadu dne byl další rohový kop pro domácí celek, avšak Zeneli našel nohu prvního z protihráčů. Tím byl Blin, jenž z jedničky odkopával do bezpečí.
     
    17
    Až nyní se domácím podařilo přenést hru na levou stranu, kde číhal Zeneli. Tento křídelník si potáhl míč do šestnáctky, kde centr odklízel pozorný Lefort.
     
    16
    Abdelhamid se celkem dlouho nadechoval k přenesení hry, které nakonec vůbec nepřišlo. Naopak domácí rozjeli dlouhou kombinaci na vlastní polovině.
     
    15
    Za sebe hlavičkoval hostující Monconduit, který ale našel jednoho ze spoluhráčů. Posléze Blin raději přihrával zpět na kopačku brankáře Gurtnera.
     
    14
    Foket se na pravém křídle dostal k dalšímu centru, který ale nebyl zrovna dvakrát přesný. Reims se ale udrželo na polovině soupeře, míč má na noze Kamara.
     
    13
    Na opačné straně si se spoluhráčem neporozuměl hostující Monconduit, který tak přihrával mimo dosah Konatého. Přihrávku dokázal vystihnout Engels.
     
    12
    Do rychlého protiútoku se chystal Timite, který se ale ocitl proti přesile protihráčů. Taktický faul vytasil Dingomé, jenž tak přerušil nadějný výpad soupeře.
     
    11
    Gurtner vyrážel míč do zámezí, což přineslo úvodní rohový kop tohoto zápasu. Z pravé strany se ho ujal Zeneli, který našel pouze hlavu protihráče.
     
    10
    Nákop z kopačky Abdelhamida nebyl vůbec přesný, Chavarría měl k němu hodně daleko. Nakonec se ho ujal Gouano, jenž rozehrál na levou stranu hřiště.
     
    9
    Jenomže s agresivitou to přehnal napadající Mbemba, který trefil dolní končetinu soupeře. Hlavní sudí okamžitě odpískal faul, rozehrávat bude Gouano.
     
    8
    Na pravém křídle neměl moc prostoru kolem sebe Oudin, který tak přišel o balón. Amiens se ale daleko nedostalo, naopak s balónem hrají domácí hráči.
     
    7
    Nyní hodně zariskoval brankář Gurtner, který si zasekával míč kolem napadajícího protihráče. Oudin nakonec na balón nedosáhl, jednalo se ale o velký risk.
     
    6
    Kousek za polovinou hrací plochy si faulem pomohl hostující Timite, který poslal na zem Dingomeho. Reims okamžitě rozehrálo, jednalo se o rozehrávku nakrátko.
     
    5
    Pietersovi se podařilo zastavit míč před postranní čárou, načež okamžitě přihrál vedle stojícímu Krafthovi, jenž přenášel hru na opačnou stranu hřiště.
     
    4
    Vzápětí se Dingomemu podařilo roztáhnout hru na pravou stranu, kde se k centru dostal Foket. Jeho vzdušná nabídka našla pouze hlavu Gouana.
     
    3
    Hned v úvodu se k autovému vhazování dostal hostující Pieters, který se snažil spolupracovat s Blinem. Ve středu hrací plochy se podařilo zakročit Romaovi.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Stade de Reims: Mendy – Engels, Foket, Abdelhamid, Kamara – Mbemba, Romao (C), Dingomé – Oudin, Chavarría, Zeneli.
    Náhradníci: Lemaitre – Cafaro, Baba Rahman, Dia, Doumbia, Fontaine, Martin.

    Amiens SC: Gurtner – Krafth, P-D. Gouano (C), Lefort, Pieters – Timite, Monconduit, Blin, Ghoddos – Guirassy, Mou. Konaté.
    Náhradníci: Dreyer – Adénon, Bodmer, Dibassy, El Hajjam, Mendoza, Gnahoré.

    Rozhodčí: Schneider – Zitouni, Henninot.
     
    Amiens SC

    Na opačné straně stojí trápící se Amiens, kterému pro změnu patří až sedmnáctá pozice, tedy poslední nesestupová. Amiens má na sestupové pásmo náskok čtyř bodů, což se mu podařilo navýšit v posledních týdnech. Domácí celek tohoto zápasu totiž v minulém kole dokázal porazit Nice hubeným výsledkem 1:0, jediná branka padla už po deseti minutách hry. Amiens se ale na venkovních stadionech hodně trápí, dokonce mu patří posledná pozice. Amiens dohromady odehrálo třináct venkovních zápasů, přičemž se mu podařilo zvítězit pouze dvakrát, naposledy tomu bylo začátkem měsíce prosince.
     
    Stade de Reims

    Fotbalisté Reims se nacházejí na sympatické šesté pozici, což je určitě velmi pozitivní zpráva. Reims se v posledních zápasech nachází ve velmi dobré formě, na pohárové pozice ztrácí pouze dva body. Domácí celek dnešního utkání v minulém kole senzačně vyloupil trávník Montpellieru, na kterém zvítězil poměrem 4:2. Ještě předtím si Reims poradilo s Marseille nebo také s Rennes. Reims se v tabulce domácích celků řadí na dosavadní sedmou pozici, přičemž na vlastním stadionu odehrálo třináct zápasů, přičemž se mu podařilo zvítězit v šesti případech. Pouze dva domácí zápasy skončily porážkou.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Francouzská Ligue 1 má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Stade de Reims a Amiens SC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    David Suchý

    Góly: 70. Dia (Zeneli), 84. Cafaro – 39. Mou. Konaté (pen.), 44. Timite

    Karty:   83. Dia (REI) – 75. Pieters (AMI)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 3:4. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:10.
    Stade de Reims: Mendy – Engels, Foket, Abdelhamid, Kamara – Mbemba (37. Doumbia), Romao (C), Dingomé (81. Cafaro) – Oudin (66. Dia), Chavarría, Zeneli.
    Náhradníci: Lemaitre – Cafaro, Baba Rahman, Dia, Doumbia, Fontaine, Martin.

    Amiens SC: Gurtner – Krafth, P-D. Gouano (C), Lefort, Pieters – Timite, Monconduit, Blin, Ghoddos (83. Dibassy) – Guirassy, Mou. Konaté (76. Gnahoré).
    Náhradníci: Dreyer – Adénon, Bodmer, Dibassy, El Hajjam, Mendoza, Gnahoré.

    Rozhodca: Schneider – Zitouni, Henninot