Buffalo – Edmonton 3:4 (kon.) | Calgary – Toronto 2:6 (kon.)
koniec
Buffalo Sabres
3:4 (3:1, 0:3, 0:0)
Edmonton Oilers
cz Utorok 05.03.2019, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je ode mne pro dnešek vše. Přeji povedený vstup do úterý a někdy příště se budu těšit znovu na počtenou! (04:09:17)
     
    Československá stopa v zápase:

    Andrej Sekera (EDM) – 0+0, 2 střely, 15:40.
     
    Jason Pominville o své kuriózně zahozené šanci: "Myslím, že bych mohl mít sto takových šancí a tohle by se mi už nikdy nestalo. Bohužel se to ale stalo dnes... Myslím, že jsem se toho puku dotkl dvakrát, přičemž podruhé to bylo při zpátečním pohybu hokejkou. Viděl jsem, jak to šlo do branky, ale nakonec bylo vše úplně jinak. Byl to pro mě hodně nepříjemný pocit."
     
    Tři hvězdy zápasu:

    1. Jack Eichel (BUF) – 2+0
    2. Darnell Nurse (EDM) – 1+1
    3. Connor McDavid (EDM) – 0+2.
     
    Edmonton v infarktovém zápase udržel vedení, které si vybudoval v závěru druhé části!

    Poslední dvacetiminutovka se nesla ve znamení bránění hostů a marného dobývání jejich chrámu. Buffalo sice disponovalo poměrně výraznou střeleckou převahou, ovšem čtvrté vítězství v řadě se mu i přes velký tak přidat nepodařilo. Rozhodly tři trefy hráčů v bílých dresech v rozmezí 207 sekund na konci prostřední části. Závěr utkání také přinesl solidní materiál do silvestrovských sestřihů, kam budou neskutečná selhání domácího Pominvillea a edmontonského McDavida před prázdnými brankami jistě aspirovat. Olejáři tedy udrželi naživu šanci na postup do play-off, které se Sabres znovu zahalilo do hustší mlhy.
     
    Střely na branku – 38:27.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Je zřejmě hotovo, jelikož Jeff Skinner (BUF) vyškubl v souboji v rohu kluziště hokejku z rukou Adama Larssona. Trest za držení hole na sebe nenechal čekat.
     
    59:33
    Pro Edmonton to vypadá dobře, Connor McDavid se totiž s pukem na holi probil až do středního pásma, časomíra mezitím nekompromisně ubíhá.
     
    Dnešní utkání sleduje 17 775 diváků.
     
    59:20
    Rasmus Dahlin střílel z pravého kruhu, Mikko Koskinen zasahuje vyrážečkou. Sabres zůstávají v útočném pásmu.
     
    59:15
    Leon Draisaitl (EDM) dostává vzápětí trest za nedovolené bránění, domácí budou hrát v šesti proti čtyřem!
    58:59 McDavid odmítl rozhodnutí
     
    58:59
    I mistr tesař se někdy utne, a to pořádně! Connor McDavid obral Dahlina a jel sám na prázdnou bránu. Zakončení ale odflákl a z levého kruhu trestuhodně trefil tyčku! To je neskutečné...
     
    58:49
    Domácí si vyžádali oddechový čas. Jack Eichel poté nahazoval puk zleva na branku, ale netrefil ji, hra pokračuje.
     
    58:16
    Obrovský tlak Buffala! Mikko Koskinen už po střele Scandelly ležel na ledě. Marco Scandella poté nepropálil obránce, načež Rasmus Ristolainen přiťukl kotouč Eichelovi, jehož střelu do téměř prázdné brány znovu tečovali beci!
     
    57:31
    O puk se bojovalo u levého hrazení. Buffalo už hraje v šesti, kotouč získal McDavid a ze záporného úhlu posílal touš mezi kruhy, kde žádný spoluhráč nebyl.
     
    56:57
    Olejáři se osvobozují, zakázané uvolnění se nepíská. Čas plyne!
    56:10 Pominville zastavil vlastní zakončení

    Ondřej Belák

    Góly a asistencie: 3. Eichel (Ristolainen, Skinner), 14. Mittelstadt (S. Wilson, Pominville), 18. Eichel – 2. Draisaitl (McDavid, Nurse), 37. Kassian (McDavid, K. Russell), 39. Nurse (Brodziak, Draisaitl), 40. Brodziak (A. Larsson, Lucic)


    Buffalo Sabres: Ullmark (41. C. Hutton) – Ristolainen, Scandella, Bogosian (A), Dahlin, Montour, Hunwick, C. Nelson – S. Reinhart, Eichel (C), Skinner (A) – Okposo, Rodrigues, Sheary – Pominville, Mittelstadt, S. Wilson – T. Thompson, Jo. Larsson, Girgensons.
    Edmonton Oilers: Koskinen (Stolarz) – A. Larsson, Klefbom, K. Russell, Nurse, Sekera, Benning – Kassian, McDavid (C), Draisaitl – Chiasson, Nugent-Hopkins (A), Lucic (A) – Currie, Cave, Rieder – Rattie, Brodziak, Gagner.

    Diváci: 17 775